12 Haziran 2011 Pazar

Fener Koy Koy Şampiyonluk Geliyor !!! gs cc - Fenerbahçe Ülker 74-85

FENER KUPANIN KULPUNU TUTTU
Beko Basketbol Ligi final serisi 4.maçında Galatasaray Cafe Crown evindeki son maç olmaması için Fenerbahçe Ülker önüne çok kararlı çıktı.

Önceki maçta ayak bileğinden sakatlanan Schumpert`i maça yetiştiren ve özellikle ilk periyod bu oyuncudan yüksek verim alan Galatasaray oyunu bu sayede lehine çevirdi.Oysaki ilk 3 maçın FAUL REKORTMENİ Oğuz Savaş bu kez daha sakin olunca çember altında çok etkili olup gerçek performansını ortaya koydu.Fenerbahçe ilk yarıda çember altını çok daha iyi kullanan ve tempoyu düşürüp topları 24 saniyeye yakın sürelerde kullanan taraf oldu.
Ömer Onan`ın anlamsız teknik faulü ve Ukic`in sportmenlik faulü ile 36-27 geri düşen sarı-lacivertliler herşeye rağmen önce savunmada kemikleştiler ve ardından günün önemli oyuncusu Lavrinovic`in performansı ile soyunma odasına 37-36 önde gittiler.
Tabii Spahija'yı eleştirken 36-27 öndeyken soyunma odasına 37-36 geride giden yani 10-0'lık seri iznini rakibe veren Mahmuti'yi de unutmayalım !!!
Seyirci avantajını Galatasaray çok iyi kullanırken Fenerbnahçe Ülker`de Koç Spahija yine çok aksadı !!!


3.periyod Fenerbahçe Ülker adeta fırtına gibi esti ve çember altı sayısını bloklar ile yasakladı.Lavrinovic ve Emir bu dakikalarda çok iyi oynadılar.Seyirci baskısı ile bir an önce skor bulma baskısı hisseden Galatasaraylı oyuncular bence erken ve kötü toplar kullanıp Fener'in ekmeğine yağ sürdüler.27.dakikada Preldizc'in turnikesi ile 60-48 Fenerbahçe Ülker öne geçti.
Galatasaray'ın panik hücumları sürerken Fenerbahçe de eline geçirdiği bomboş pozisyonlardan boş dönünce maçı koparma şansından uzaklaştı.
Schumpert'in yokluğunda 39 yaşındaki Haluk Yıldırım'ın üstüne binen aşırı yük Galatasaray'ı iyice zora soktu.
Periyodu Fenerbahçe Ülker sadece 13 sayı yiyip 64-49 önde kapattı.Bu arada ilk yarı sonundaki 10-0'lık seri eklenince 37-12'lik gibi facia bir fark ortaya çıktı !!!


4.periyod başındaki bunaltıcı Galatasaray baskısı 66-55 ile sonuç verinde Spahija mola almayı akıl etti.Bu bölümde 3  oyun kurucu ile oynayan Fenerbahçe'nin sürekli top kaybı ilginçti !!!

68-57 ile 11 sayılık avantajı bulan Fenerbahçe Johnson'ı 2 kez boş bırakınca 2 üçlük yedi ve fark 5 sayıya indi ama Ukic Fener'e soluk aldırdı.Bu kez Tutku'dan gelen üçlüğe Preldzic müthiş bir bask ile yanıt verdi.
4.dakika kala Ömer'in üçlüğü ve ardından Andric'in kötü hücumu Galatasaray'a mola getirirken  Fenerbahçe tecrübesi ile kritik dakikalara damga vurmuş oldu.
İlk periyod oynayan Schumpert ve Tomas 2.yarıda hiç sahne almadılar.Demek ki sakatlıkları nüksetti.
3.30 kala 77-67 ile 10 sayı avantaj yakalayan sarı-lacivertliler Abdi İpekçi'de rakibini 85-74 yenmeyi başarıp seride 3-1 öne geçti ve kupanın bir kulpunu tutmuş oldu.Kadrolar birbirine denk görünse de Euroleague ve Beko Basketbol Ligi final deneyimi yüksek olan Fenerbahçe kazanmayı başaran takım oldu.Ayrıca Dünya şampiyonası'nda forma giyen oyuncu adedi fazlalığı aradaki farkı ortaya koydu.Kısaca Fenerbahçe Spahija dezavantajına rağmen şampiyonluk yolunda dev adım atmış oldu.

NEJAT SAYMAN


Oğuz Savaş ve Darjus Lavrinovic’in pota altından bulduğu sayılarla karşılaşmaya başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk iki dakikayı 0-4 önde geçti. İlk sayılarını Preston Shumpert ile bulan Galatasaray Cafe Crown, Ermal Kurtoğlu’nun da turnikesiyle durumu 5-6 yaptı. Lavrinovic’in hücumlarda ön plana çıktığı bu bölümde, ribaundlarda da etkili olan Sarı Lacivertliler, 6.dakikada farkı altı sayıya çıkarttı (7-13). Reklam molasının ardından boyalı alana top indirerek skor üreten rakibi karşısında Ermal Kurtoğlu, Preston Shumpert ve Jerry Johnson’ın basketleriyle Sarı Kırmızılılar farkı iki sayıya indirdi (15-17). Son dakika içerisinde iki takımda hücumdaki etkinliğini sürdürürken, ilk periyotu Fenerbahçe Ülker 17-23 önde tamamladı. 

İkinci periyotta baskılı savunma yapan Galatasaray Cafe Crown, Luksa Andric ve Josh Shipp’in sayılarıyla farkı üç sayıya indirdi (20-23). Sean May’in turnikesiyle ikinci periyottaki ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler, buna karşın boyalı alanda Andric’i durdurmakta zorlanınca, Tutku Açık’ın da basketiyle Galatasaray Cafe Crown 14.dakikada 27-25 öne geçti. 10-2’lik seri sonrasında mola alan Fenerbahçe Ülker, aranın ardından Marko Tomas ile hücumu değerlendiremedi. Temponun yükseldiği dakikalarda savunma direnci artan ve rakibini de top kayıplarına zorlayan Sarı Kırmızılılar, Luksa Andric’in serbest atışlarıyla farkı yedi sayıya çıkarttı (32-25). Alan savunmasına dönen rakibi karşısında Emir Preldzic ile üç sayılık basket bulan Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic’in de turnikesiyle durumu 36-32’ye getirdi. Son dakika içerisinde hücum ribaundlarında rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, Darjus Lavrinovic’in son saniyedeki tipiyle devre sonunda soyunma odasına 36-37 üstünlükle gitti. 


Tempolu başlayan üçüncü periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. Alan savunmasına dönen rakibi karşısında Haluk Yıldırım ile üç sayılık basket bulan Sarı Kırmızılılar, farkı da 23.dakikada üç sayıya indirdi (43-46). Luksa Andric’i pota altında etkili kullanan Galatasaray Cafe Crown, buna karşın dış atışlarda istediği başarıyı yakalayamadı. Ömer Onan’ın üç sayı isabeti ve Lavrinovic’in de savunmada kaptığı top sonrasında Roko Ukic’in basketiyle Fenerbahçe Ülker durumu 48-55 yaptı. Alan savunmasına karşı skor üretemeyen ev sahibi ekip, Emir Preldzic’in de basketlerine engel olamayınca, Sarı Lacivertliler farkı 12 sayıya çıkarttı (48-60). Galatasaray Cafe Crown molası sonrasında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, periyotu 49-64 önde tamamlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. 


Son 10 dakikalık bölüm Roko Ukic ile Haluk Yıldırım’ın karşılıklı sayılarıyla başladı. Tam saha baskılı savunma yapan Sarı Kırmızılılar, Jerry Johnson’ın turnikesi ve Ermal Kurtoğlu’nun da pota altı basketiyle farkı 32.dakikada 11 sayıya indirdi (55-66). Hücumda organize olmakta zorlanan konuk ekip, hücumdaki suskunluğunu da Roko Ukic’in turnikesiyle bozdu. Jerry Johnson’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu iki isabet sonrasında seyircisinin de desteğini arkasına alan Galatasaray Cafe Crown, farkı da 35.dakikada beş sayıya indirdi (63-68). Ancak dış atışlarda iyi bir yüzde yakalayan Sarı Kırmızılılar karşısında Emir Preldzic ve Ömer Onan ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, kontrolü yeniden eline alarak durumu da 67-75’e getirdi. Son bölümde yakaladığı skor avantajını koruyan Sarı Lacivertliler, mücadeleden de 74-85 galibiyetle ayrıldı. 

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Rüştü Nuran – Ahmet Ersan Ergüler

GALATASARAY CAFE CROWN (74): Josh Shipp 10 (3 ribaund- 2 asist), Jerry Johnson 13 (2 asist), Caner Topaloğlu (2 ribaund), Preston Shumpert 10, Tutku Açık 13 (2 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 13 (9 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım 5 (4 ribaund- 2 asist), Evren Büker 2 (1 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 8 (2 ribaund- 1 asist). 

FENERBAHÇE ÜLKER (85): Roko Ukic 17 (8 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 10, Darjus Lavrinovic 15 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius (1 asist), Kaya Peker 2 (2 ribaund), Oğuz Savaş 19 (5 ribaund), Marko Tomas (2 asist), Sean May 4 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 18 (5 ribaund- 4 asist). 

1. PERİYOT: 17-23
2. PERİYOT: 19-14
3. PERİYOT: 13-27
4. PERİYOT: 25-21


FOTO:FEHMİ ÖZGÜLER
Kaynak : MEGABASKET


 
Beko Basketbol Ligi’nde Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan play-off final serisi dördüncü maçı sonrası antrenörler ve oyuncular mücadeleyi değerlendirdi.

Baskı altında zorlu bir karşılaşma oynadıklarını belirten Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija, “Kadromuza eklenen sakatlıklara rağmen sorunları çözdük ve maçı da kazanmayı başardık. Üçüncü periyotun başında iyi savunma yaptık. Hücum anlamında da konsantrasyonumuz iyiydi ve oyuncularımız da iyi skor buldu” dedi.

Maçı 19 sayı- 5 ribaund ile tamamlayan Oğuz Savaş ise “Bir önceki karşılaşmayı uzatmada kaybettik. Bu maçta kazanmak ve avantaj elde etmek istiyorduk. Kendi evimizdeki maçı kazanmak ve şampiyonluğu kutlamak istiyoruz. Farkı yakaladığımız dönemde ufak hatalar yaptık. Ancak iyi mücadele ettik ve kazandık” diye konuştu.


Galatasaray Başantrenörü Oktay Mahmuti ise maçı kazanan Fenerbahçe Ülker’i tebrik ederken, “Oyunun sonunda daha diri kaldılar ve maçı da hak ederek kazandılar. Maçın başında çok fazla hücum ribaundu verdik. Farkı lehimize çevirmemize karşın hücum ribaundlarında rakibimiz etkili oldu. Sonuna kadar mücadelemizi sürdürmemize karşın galibiyete ulaşamadık” açıklamasında bulundu.

Mücadele boyunca 2 sayı- 1 ribaund- 2 asistle oynayan Evren Büker ise “Rakibimize bu kadar hücum ribaundu vermememiz gerekiyordu. Fark bir ara dokuz sayıya kadar çıkmasına rağmen hücum ribaundları nedeniyle rakibimiz bizi yine yakaladı. Bu nedenle direncimiz kırıldı ve maçı da kaybettik” ifadesini kullandı.


İŞTE BUUUUUUUU !!!!!!!
 *Tebrikle takıma ve teknik heyete.
* Bu kez hep istediğimiz bir oyun formatı ile çok iyi başladık.İçeriden uzunları besleyerek.
Lavrinoviç hücum rübauntlarını da kovalayarak,sayıya dönüştürdü,Oğuz bu kez faul problemine girmeden çok iyi oynadı.Öyle ki sistem tıkır tıkır işlediği için dış atışlara yönelmedik hiç.
*Daha ilk çeyrekte Lavrinoviç ve Oğuz boyalı alanı domine ettiler ve farkı 10'a kadar çıkardılar.
* Ancak 2.çeyrekte gs'nin sert savunması karşısında bocaladık.7 dakikada 4 sayı atabildik,top kayıplarımız arttı.Oyuncu değişiklikleri de çare olmadı.10 sayılık farktan 9 sayı geriye düştük.Neyseki Emre ve Ukiç krizi giderdiler .Özellikle Emir süperdi.10-2'lik seri ile ve 34-27'den gelip 36-37 önde bitirdik.
*İlk devre sonunda ; 15/13 gibi çok iyi boyalı alan istatistiği yakaladık Oğuz'un 10,Lavrinoviç'in 9 sayısı ile.
*Hücum ribauntlarında tam 10 rakamımız vardı.gs cc'nin toplam ribaunt sayısı ise 11'di.
* 3.Çeyrek ise muhteşem oynadık ve bu kez üçlükler ve penetrelerle kısalarımız Ukiç,Emir,Ömer Onan'da devreye girince farkı 17 sayıya kadar çıkardık.3.çeyrek sonucu 15 fark ile lehimizeydi.
* 4.çeyrekte gs son çare olarak tam saha baskılı prese başladı.Her nedense gene krize girdik.Ukiç,Saras ve Emir gibi 3 iyi top kullanan oyuncumuza rağmen prese karşı bocaladık.Fark 4'e kadar indi ve gs gene ortak oldu maça.Bu sıralarda herkes niye Emir top getiriyor,Ukiç neden almıyor topu diye sallıyordu.Saras zaten baskıya karşı hep top kaybı yapıyordu.Emir ile hep çözüm buluyorduk.Ukiç'te top kaybı yapıyordu.
Yani Emir'in topu getirmesi doğru karardı.Hatası elbette olacak ama dün kat kat affettirdi.
* gs cc'de Ermal bu kez 8 sayıda kaldı.Faul problemi nedeniyle 6 sayı ile iyi başladığı maçta 2.devre sadece 2 sayı atabildi.Kenara geldiğinde Mahmudi Andriç-Haluk ile oynadı uzun süre.Shumpert'i de sakat sakat oynattılar ama 1 devre.Shumpert 13 dk.da 10 sayı atarak görevini yaptı.Yorgunlukları da avantaj oldu bizim adımıza.
* gs cc'de en iyi adam gene Andriç'ti.Bu çocuk her bizim maçta iyi oynadı.. (13 sayı, 9 ribaunt, 2 asist)
* 3.çeyrek maçın kırılma anıydı.Emir direksiyonu eline alarak doğru top kullandı.Ukiç'in penetreleri,Ömer Onan'ın kritik üçlükleri ,Kaya'nın savunma direnci ile gs'nin de hücumda zorlama atışlarla karavana atması maçı koparma noktasına getirdi.49-66
* 4.çeyrekte fark 4'e inmişken Ömer Onan'ın üçlüğü kudurtucuydu.
* Uzunlarımız bu kez iyiydi dedik ama istikrar yok işte.Salı günü ne oynayacakları meçhul.
Oğuz ilk 3 maç yoktu.Dün 10/8 ile 19 sayı attı.Hah işte böyle dedirtti.
* Emir-Ukiç ikilisi ise çıldırtıcıydı.Ukiç  17s.8r.5a.Emir 18s.5r.4a.Müthiş Müthiş.
* Emir demişken bu çocuk bu sezon kendini aştı.Dün çok bilen (!) FB taraftarı gene kendisine sallıyordu.
''Saras var oyunu Emir kuruyor yarabbim.''
''emir bey sayesinde eridi gitti fark ya''
Ne demeli ki.Allah çarpar.
Emir'i bize kazandıran Tanjeviç'e teşekkürler.Kendisi bizi az çıldırtmadı,az sallamadık ama hakkını verelim.
* Emir milli takım içinde büyük şans olacak.
Sorunu da nihayet çözlülüyor galiba ;

PRELDZIC`E YEŞİL IŞIK
Fenerbahçe Ülker’de Türk statüsünde forma giyen Boşnak forvet Emir Preldzic’in Türk Milli Takımı’nda oynayabilmesi yolundaki son engel de

Slovenya Federasyonu ile uzun süren görüşmeler sonunda anlaşan Basketbol Federasyonu’nun bu gelişme sonrası FIBA’ya resmen başvuruda bulunduğu ve bu ay içinde yapılacak FIBA Dünya Genel Kurulu’nda Preldzic’in Türk Milli Takımı’nın formasını giymesine onay verileceği öğrenildi.

TBF’nin büyük bir titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda engeller birer birer aşılırken, Preldzic için son dakikaya kadar direnen Slovenya Federasyonu’nun, Boşnak yıldızın tercihini Türk Milli Takımı’ndan yana kullanma isteğini bildirmesiyle geri adım attığı ifade edildi.

Preldzic’in de Slovenya formasını tekrar giymeye istekli olmamasıyla Sloven Federasyonu’nun bu ısrarından vazgeçmesi TBF’nin elini güçlendirirken, ikilemde kalan FIBA da tavrını netleştirmiş oldu. FIBA’nın üst düzey yöneticilerinin de Preldzic’in Türk statüsünde oynamasına sıcak bakması ve Türk kanadından böyle bir başvuru olması halinde kabul edilebileceğinin sinyalini vermesiyle harekete geçen TBF de kısa bir süre önce resmi başvuruyu yaptı.

Konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi ve FIBA’nın, Preldzic’in Türk Milli Takımı’nda oynayabilmesi için gerekli onayı vermesi bekleniyor.

*****
MİNİ YORUM

Emir sınıf atlatır


Dünya Şampiyonası’nda aldığımız gümüş madalyanın ardından çıtanın doğal olarak yükseldiği bir süreçte, üstelik de Litvanya’daki Avrupa Şampiyonası öncesinde yaşanan bu gelişme 12 Dev Adam’a sınıf atlatacak türden...

Henüz 24 yaşında olan Emir, oyun görüşü, zekası, penetre özelliği ve çok fonksiyonlu (1-2-3-4 no’lu pozisyonlarda oynayabilme becerisi) oluşunun yanında Milli Takım’da zaman zaman eksikliği hissedilen ceza şutlarındaki bitiriciliğiyle de büyük katkı sağlayacaktır. 2.06’lık boyuna karşın çabukluğuyla rakiplerine eşleşme sıkıntısı
yaratan Emir gibi bir “joker”in gelişiyle 12 Dev Adam önümüzdeki 10 yılını garanti altına almıştır.

GÖKHAN TÜRE
* gs cc'nin sakatlıklarından bahsediliyor sürekli sakat sakat oynuyorlar falan filan.İyi de bizim sakatlardan hiç bahseden yok.Dün de Tomas ikinci devre yoktu.Kırık olmuş sanırım.Geçmiş olsun.
* gs cc uzatmada bir maç kazandı ama uzun play off serilerinde kadro derinliği,kalite farkı ve tecrübenin her zaman ağır bastığı görülmüştür.Basketbolda pek az olur sürpriz.İspanya ACB'de 6.sırada bitiren Bizkaio Bilbao'nun Valencia ve Real Madrit'i eleyerek Barcelona ile final oynaması gibi.
Dolayısıyla Fenerbahçe Ülker'in gücü seriyi normal seyrine çevirdi.Salı günü de iş noktalanır.
* ''Olayın farkında bir ezik kedi''
Bugün 20:20
5116
Alican Bozok
Cevap: Play-Off Final Serisi | Galatasaray C.C 1-2 FB Ülker | Spormax Canlı
Yoruldum artık her alanda sürekli ezilmekten yeter artık ne olur ya..

*Hakemler rezildi.Bize basit sportmenlik dışı,teknik,hücum fauller,onlara gelince vermemek için faulü başka bir oyuncuya veriyorlar.Shipp Oğuz'un üstüne çullanıyor,sportmenlik dışı vermemek için faulü Andriç'e veriyorlar.
* Maçı yayınlayan ''lanet şifreciler'' ise tam bir skandaldı.gs tv olsa böyle anlatmaz.Hadi Nur Germen'i anladık gs'li de Fener'in ekmeğini yiyen Hüsnü Çakırgil'e ne oluyor ? Bizden bjk'ye gittikten sonra herhalde herşeyi sıfırlamış.Spiker de zavallı bir çocuktu Orçun'mudur nedir ? ''Ribauntu aldık'' diyor ya.
* Eziklikten bahsetmişken,Cumartesi NTV SPOR'da yayınlanan ''Yenilsen de Yensen de'' programında yıllarca ''ezik gs'li'' olarak şubede Genel Menajer olarak görev yapan -sadece ''Fenerbahçe Organizasyonu''demekten başka hiç bri şey yapmayan- Remzi Dilli ezikliğini kustu.Yok gs bu maçı almalı 2-2 olmalıymış,yok bu paralarla Spahija,Samir,Damir ve 2 Avrupalı teknik heyetten kişi daha bu 5'li başarısızmış.Spahija kesinlikle bu yerlerin hocası değilmiş,Aydın Örs gelmeliymiş falan filan.
Ayıp Ayıp Pala Remzi Ayıp.
İşte o yüzden ''Fenerbahçe'de gs'li dişi sinek bile istemiyorum'' diyorum.
* Sonuçta ; kendi evlerinde KOYDUK bu kez.Maç bittikten sonra kudurdu yaratıklar.
Galibiyetin anahtar kelimeleri ; Emir,Ukiç,Uzunlar/boyalı alan,soğukkanlılık,tecrübe,savunma,Ömer Onan'dan kritik üçlük,Nihayet Oğuz,Aferin Lavri,kudurtucu 3.çeyrek,iç-dış dengesi,tam saha prese karşı bocalama ve ''SONUNDA İYİLER DAİMA KAZANIR''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder