19 Haziran 2011 Pazar

2010-2011 SEZONU ŞAMPİYON FENERBAHÇE ÜLKER (Maç Yazısı,İstatistikler,Görüşler,Fotoğraflar)

 
Beko Basketbol Ligi final 6.maçında Galatasaray Cafe Crown evinde ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker`i 3.kez konuk etti.

İlk periyod daha etkili görünen Galatasaray Ermal`i kullandığında etkili oldu ama Ermal erken 2 faule ulaşıp kenara geldi.Buna karşın Fenerbahçe neredeyse her topu çember altından kullanmaya çalıştı.
Canla başla oynayan Galatasaray hep önde giderken Fenerbahçe daha sakindi.İlk periyodu 23-21 önde kapatan Galatasaray Ömer Onan`ın üçlüğüne engel olamayınca 26-23 geri düştü.
 
 
Bol oyuncu değişikliği oyunun dengelerini fazlasıyla bozarken Jasikevicus ağırlık koyunca Fenerbahçe May`in üçlüğü ile 32-25 üstünlük yakaladı.

Oktay`ın molası sonrası 4 kısa ile Galatasaray etkili olmaya çalıştı.Haluk ve Caner değişimli olarak 4 numarayı paylaştı.Haluk ve Tutku ile 5 sayı bulan Galatasaray alan savunmasına döndü.Tepede oynanan tüm ikililerde avantaj sağlayan Galatasaray 39 yaşındaki Haluk ile etkili olurken Tomas`ın üçlüğü bomba etkisi yaptı ve Oktay`ın 3 hücum birden eden Fenerbahçe`nin Jasikevicius ile gelen üçlüğü sonrası 2.molası geldi.

  2 zorlama Fenerbahçe hücumu bu kez 2 kez Galatasaray sayısı getirince Spahija`nın molası geldi.Ancak Jasikevicius`un müthiş assisti Oğuz`a turnike basketi getirdi.Tutku`nun üçlüğüne yine Oğuz ikili oyun sonrası yine yanıt verdi.Tutku`nun serbest atışları ile fark 3 sayıya indi(43-40).Ancak 39`luk Haluk`un üçlüğü 43-43 eşitliği getirdi.Johnson ile müthiş bir geri dönüş gerçekleştiren Galatasaray 45-43 öne geçti.
Kalan bölümde iki takımda savunmadan uzak basketbol oynarken neredeyse her hücumda basket bulup her hücumda basket yedi.
Devrenin bitiminde çok tuhaf şeyler oldu.1 Fener 2 Galatasaray teknik faul alırken kimse nedenini anlayamadı.
Devre 49-49 berabere sonuçlandı.
 
 
3.periyod müthiş mücadele sürdü.Fenerbahçe Oğuz ile etkili olurken Galatasaray yine Tutku-Andric ikilisini kullandı.O kadar basit atışlar stresten kaçtı ki gerçekten inanılmazdı.Ömer erken 4 faule ulaşırken her takım hücumunda öne geçti bir ara.
Bitime 5.35 kala 1 sayı önde olan Fenerbahçe Tomas ile Andric'i yakalayınca skor 77-74 oldu.
5 dakikaka la 2 takımda faul hakkını doldururken Preldzic'in turnikesi ile fark 5 sayı oldu.
Andric ile basketi bulan Galatasaray alan savunması üstü pota dibi sayısını bulunca Spahija'nın sezon boyu bir türlü gelmeyen molası geldi !

Mola sonrası kötü hücum kullanan Fenerbahçe bir de faul yapınca Evren Galatasaray'ı 80-79 öne geçirdi.Ancak anında Ömer'in üçlüğü geldi.
2 dakika kala Andricîn kötü hücumu sonrası bu kez Tomas topu kaybetti ama Haluk'ta turnikeyi kaçırdı.49 saniye kala Ömer'in turnikesi ile Fenerbahçe 84-80 öne geçip müthiş bir avantaj yakaladı.
Mahmuti'nin molası sonrası Galatasaray olağantüsü bir hata yaptı ve Tutku topu kaybetti !!!
Ukic'in kaçırdığı serbest atışlar sonrası Ömer Onan 5 faulle kenara gelirken Shumpert 28 saniye kala skoru 84-82'ye getirdi.Tomas'ın erken hücumu sonrası serbest atışlardan bulduğu tek sayıyla Fenerbahçe 3 sayılık avantaj yakaladı.15 saniye kala Johnson'ın serbest atışları farkı 1 sayıya indirdi.Spahija'nın molası sonrası Fenerbahçe Ukic kanalı ile serbest atışlardan bulduğu 87-84 öne geçti.
 
Ömer'in 9 saniye kala yaptığı akıllı faul sonrası Johnson ilk atışı kaçırdı.2.atış sayı oldu ama en iyi yüzde ile serbest atış kullanan Jasikevicius'a yapılan faul Fenerbahçe Ülker'i 4-2 ile şampiyonluğa götürdü.Johnson'ın üçlüğü sonuca çok etkili olmadı.Ukic serbest atışı sadece formaliteydi (91-88)...
Yaşlı Kurt Jasikevicius gerek bu maç ve gerekse seri boyunca bulduğu 16/16 serbest atış ile şampiyonluğu getiren önemli faktörlerin başında yer aldı ve eleştirenlere el salladı !!
 
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – Erşan Kartal – Alper Özgök

GALATASARAY CAFE CROWN (88): Josh Shipp 9 (4 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 19 (1 ribaund- 8 asist), Caner Topaloğlu 3 (2 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 18 (6 ribaund), Tutku Açık 7 (1 ribaund- 6 asist), Luksa Andric 7 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 7 (3 ribaund), Evren Büker 6 (4 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 2, Ermal Kurtoğlu 10

FENERBAHÇE ÜLKER (91): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 20 (2 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic (2 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 14 (1 ribaund- 3 asist), Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 19 (6 ribaund), Marko Tomas 8 (3 ribaund- 2 asist), Sean May 10 (6 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 12 (6 ribaund- 5 asist). 

1. PERİYOT: 23-21
2. PERİYOT: 26-28
3. PERİYOT: 17-20
4. PERİYOT: 22-22
 
 

 GÖRÜŞLER
Kupayı almadan sakın çıkmayın
BAŞKAN Aziz Yıldırım maça gelmedi. Krizi TV'den yönetti. Maç sonu, yöneticilerle görüşüp, 'Kupayı almadan sakın çıkmayın' talimatı verdi. Semih Özsoy ve Nedim Karakaş da Başkan'ın isteğine uydu. Yöneticiler kupanın soyunma odasında verilmesini de istemedi.
Avrupa'nın en kaliteli finaliydi
NEVEN SPAHİJA: ''Avrupa'nın en kaliteli finaliydi. Çünkü Oktay Mahmuti ve G.Saray kaliteli bir rakipti. Ama biz de Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu biliyorduk. İlk kez bir final sonrası sahaya çıkıp madalyalarımızı ve kupamızı alamadık. Bunun için G.Saray taraftarlarını suçlamıyorum. Türk basketbolu için bu sorunun halledilmesi lazım. Kim kazanırsa kazansın birbirini onore etmeli''
Lige damga vurduk
ÖMER: ''Herkesin beklediğine değdi; müthiş bir seri oldu. Heyecan o kadar fazlaydı ki; yayıncı kuruluş Digiturk için de iyi oldu. Biz daha üstün ve kaliteli bir takımdık. Sakatlıklarla ve hastalıklarla da boğuştuk. Ama sonunda şampiyon olduk. Başta başkanımız olmak üzere tüm camia her branşta şampiyonluk istiyordu. Bunu da başardık. Son 5 senede 4 şampiyonluk var. Lige damga vurduk''
Türkler daha medeni
JASIKEVICIUS: ''Başka ülkelerde de büyük başarılar yaşadım. Hepsinin ayrı hikayesi var. Hikayenin sonunda şampiyon olduk. Yunanistan'daki derbilerde çok daha büyük olaylar oluyor. Türkiye'deki insanlar daha medeni olduğu için şiddet yok. F.Bahçe Ülker'de kalıp kalmayacağımı ise bilmiyorum. Yönetim ile daha konuşmadık''
Yağmur güzeldir!..
KAYA: '' G.Saray da iyi mücadele etti. Şampiyonluğu taraftarımıza armağan ediyoruz. Sinan Erdem'de kutlasak daha güzel olurdu ama galip gelmek mutluluk verici. Maçtan sonra kafamıza yabancı madde yağdırdılar. Olsun; o yağmurun da ayrı bir güzelliği var''
Böylesi daha iyi...
OĞUZ: ''Maç sonu soyunma odasına, sahada koşmadığım kadar hızlı koştum. O adrenalinle bayağı bağırıp çağırdık. Şampiyon olacağımızdan emindik. G.Saray seyircisinin önünde şampiyon olmak daha çok mutluluk verici''
Herkese teşekkür
LAVRINOVIC: ''Muhteşem atmosfer için herkese çok teşekkür ediyorum. Bu şampiyonlukta taraftarlarımızın da çok büyük emeği var. Çok mutluyum. Basketbol kariyerime bir de Türkiye Ligi şampiyonluğu ekledim''

Nedim Karakaş: “Şampiyonluk camiamıza hayırlı olsun”

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Beko Basketbol Ligi final serisinde Galatasaray Cafe Crown’ı 4-2 ile geçerek ulaştıkları şampiyonluğun camiaya hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 91-89’luk skorla kazanılan Galatasaray Cafe Crown mücadelesi sonrası yaşanan şampiyonluğu değerlendiren Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, “Öncelikle bize bugüne kadar desteğini esirgemeyen Sayın Başkanımız, yönetim kurulumuz, Sayın Semih Özsoy, koçumuz ve görev alan herkese bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Sezon başında taraftarlarımıza verdiğimiz şampiyonluk sözünü yerine getirdiğimiz için çok mutluyum. Hayırlı olsun. Camiamız ‘5’te 5’ diyordu ama Fenerbahçe yarıştığı tüm branşlarda sezonu şampiyon kapatıyor. Barcelona gibi bir dev amatör şubelerini kapatırken bu şampiyonlukları kazanmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Geride kalan 5 yılda 4 şampiyonluk kazandıklarını kaydeden Karakaş ayrıca, “Bunların planlaması çok daha önceye dayanan hedefler doğrultusunda gerçekleşti. Yönetimimizin, Sayın Murat Ülker’in ve Ülker camiasının destekleriyle bugünlere geldik. Umarım daha da ilerleyerek devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Euroleague Final Four’u İstanbul’da olacak. Biz de bugünden hedefler doğrultusunda çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Final Serisinin Ardından Oyuncu Görüşleri

Sarı-Lacivertlilerin şampiyonluğuyla noktalanan Beko Basketbol Ligi Playoff Final Serisi’nin ardından her iki takımın oyuncuları açıklamalarda bulundu.

Beko Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker’in Galatasaray Cafe Crown karşısında 4-2 kazanarak şampiyonluğa ulaştığı Final Serisi’nin tamamlanmasının ardından her iki takımın oyuncuları görüşlerini paylaştı.

Sarı-Lacivertlilerin kaptanı Ömer Onan, “İyi bir ekibiz, çok iyi oyunculardan kuruluyuz. Son 5 senede 4 şampiyonluk kazanmak kolay değil. Bu takım lige damgasını vurdu. Finalde de iyi bir seri oldu. Herkes Fenerbahçe-Galatasaray derbisini özlemiş. Biz daha iyi, daha güçlü bir takımız ama sakatlıklar bizi etkiledi ve seri buraya taşındı. Galatasaray’ı da tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Şampiyonluğu yaşamak çok güzel, Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bir bütün olduk ve şampiyonluğu kazandık. Artık seyirciyi de alıştırdık, onlar da her sezon şampiyonluk bekliyor. Kazandığımız için çok mutluyum” dedi.

Fenerbahçe Ülker’in pivotu Oğuz Savaş, “Öncelikle Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Sadece finalde değil, bütün sezon boyunca çok iyi mücadele ettiler. Ama herkes biliyorduk ki biz daha iyi takımdık. Şampiyon olacağımızdan hiç şüphemiz yoktu. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Tüm camiamıza armağan olsun. İnşallah bu şampiyonluk alışkanlığı sürdüreceğiz. Umarım Avrupa liginde de başarılı oluruz. Herkesi tebrik ediyorum. Bugün ekstra tebrik edilecek biri de Ömer Onan; her şeyi yaptı. Sadece oyun olarak değil, saha içinde çok önemli bir isim. Kendi performansıma gelince; bugün iyi oynadığım için çok mutluyum. İlk 3 maç iyi oynayamadım ama şampiyonlukta katkım olduğu için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Sarı-Lacivertlilerin tecrübeli isimlerinden Kaya Peker, “Tabii ki çok mutluyum. Şampiyonluğu taraftarlarıma armağan ediyorum. Çok final oynadım, 6. şampiyonluk kazandım ama bu en zevklisiydi. Çünkü devamlı 15 bin seyirci önünde oynandı. Seriyi biraz uzattık ama şampiyon oyacağımızı biliyorduk ve buna inanmıştık. Sadece sakatlıklarımız ve kötü günlerimiz oldu. Ama bunları sezon boyuncu yaşadık ve ayağa kalkmasını bildik. Burada maç kazanmak gerçekten kolay değil. Ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum. Bunu ancak büyük takımlar başarabilir. Abdi İpekçi’de iki kez galip geldiğimiz için şampiyonluğumuzu hak ettiğimize inanıyorum” derken, Litvanyalı oyun kurucu Sarunas Jasikevicius şunları söyledi:

“Her şampiyonluğun ayrı bir hikâyesi var. Adım adım çalışıyorsunuz ve sonucunu da bu şekilde alıyorsunuz. Bana verilen bütün olanakları iyi kullanarak takımıma faydalı olmaya çalıştım. Seri boyunca mükemmel bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız inanılmazdı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda bize çok iyi atmosfer yaşattılar. Ben kariyerimde Yunanistan’da bu tür atmosferleri çok yaşadım ve o nedenle de bu tür şeylere alışkınım. Türk basketbolunun gelişimini sürdürmesini diliyorum. Benim takımdaki geleceğimle ilgili henüz görüşme olmadı.”

Fenerbahçe Ülker’in başarılı oyuncusu Emir Preldzic de, “Takım arkadaşlarımı ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Çok zorlu bir sezon geçirdik. Bütün sakatlık sorunlarına ve olumsuzluklara rağmen iyi bir takım olduk. Savaşarak şampiyonluğa ulaşmayı başardık” değerlendirmesinde bulundu.

Final Serisi’nde müthiş bir mücadele örneği sergilemesine rağmen mutlu sona ulaşamayan Galatasaray Cafe Crown cephesinde ise Tutku Açık, “Elimizden geleni yaptık maalesef olmadı taraftarlarımızın yüzünü güldürmek isterdik. Emeği geçen tüm arklara teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yürekleriyle oynadılar. Burayı hak ettik ve bunu da gösterdik. Galatasaray taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır final oynayamıyorduk. Önemli bir şey başardık. Çünkü rakiplerimizin bütçesi bizden çok yüksek. Ama biz de kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Takım oyunuyla çok iyi mücadele ettik” ifadelerini kullandı.

Sarı-Kırmızılıların deneyimli oyuncusu Preston Shumpert, “Fenerbahçe Ülker gibi çok iyi bir takıma karşı müthiş mücadele ettik. Taraftar da her maçta arkamızdaydı. Ama bu spor ve birinin kazanması birinin de kaybetmesi lazım. Benim için çok özel bir sezondu. Şampiyonluğa inandık, elimizden geleni yaptık ama olmadı” derken,

Ermal Kurtoğlu şöyle konuştu:“Önce Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum gerçekten iyi mücadele ettiler ve çalışarak kupaya uzandılar. Onlar bizden daha iyi bir takım ama biz takım ruhunu gerçekten gösterdik. Kimsenin bize şans vermediği sezonda final oynamamız çok önemli. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum ama özellikle taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben kariyerimde bu kadar duygusal bir sezon sonu yaşamadım.”

6.MAÇIN GENİŞ ÖZETİ ;

http://www.youtube.com/watch?v=i2G7qWCCa6c 

 MAÇTAN KARELER ;


Galatasaray Cafe crown - Fenerbahçe Ülker (6. maç) / 12



 ŞAMPİYONLUK FOTOĞRAFLARI

mac.jpg
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci



Potada şampiyon Fenerbahçe Ülker / 14Potada şampiyon Fenerbahçe Ülker / 15Potada şampiyon Fenerbahçe Ülker / 16Potada şampiyon Fenerbahçe Ülker / 17
 Potada şampiyon Fenerbahçe Ülker / 12



EZİKLER AĞLIYOR,ÇİRKEFLEŞİYOR !!!!




Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk sevinci
Salon boşaltıldı Fenerbahçe kupayı aldı

Ezik forumundan en seçmece ;


..........

2 yorum:

  1. Öncelikler bu detaylı şampiyonluk yazıları fotoğrafları içinde çok teşekkür ederim zevkle okudum. Gerçekten çok emek verilerek hazırlanmış. 5'te 5'e inanıyorduk hepimiz, böyle bir başarıyı Türkiye'de herhangi bir kulübün ( Fenerbahçe hariç) tekrarlaması mümkün değil. Temennimiz önümüzdeki sezon avrupadada en iyisini yapabilmek. Serinin 3/2'ye geldiği maçta Fenerbahçe taraftarının Sinan Erdemde gösterdiği medeni tavır ile Abdi İpekçide Ezikspor taraftarının yıllardır kadın ve erkek basketbol maçlarında sergiledikleri tavır herhalde aramızdaki farkın ne kadar büyük olduğunu gösteriyordur. Camiamıza hayırlı olsun 5/5 bundan sonra diğer takım taraftarları şampiyonluklarını sayarken biz kaç tane 5/5 yaptık onu sayarız :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Sevgili Cem.
    İnşaallah daha nice Şampiyonluklara ve artık Avrupa başarılarına diyelim.

    YanıtlaSil