5 Temmuz 2010 Pazartesi

2007-2008 Sezonu Şampiyonu Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Öyküsü



EN BAŞTAN BAŞLIYORUZ.!!!!!!!!!!
--------- ANTRENÖR DEĞİŞİKLİĞİ ------

100.yılımızda 16 yıl aradan sonra muhteşem bir Şampiyonluk kazanmıştık.
Başkanımız duygularını şöyle dile getiriyordu;

Fenerbahçede Başkan Aziz Yıldırım şampiyonluğun 16 yılın ardından 100. yılda alınmasının önemli olduğunu söyledi.

Beko Basketbol Ligi play-off finalinde Efes Pilseni 4-0 ile geçen Fenerbahçe Ülker 16 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçede Başkan Aziz Yıldırım şampiyonluğun 16 yılın ardından 100. yılda alınmasının önemli olduğunu söyledi. Yıldırım aynı zamanda sponsorluğun da önemine değindi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 100. yılda gelen şampiyonlukla büyük mutluluk yaşadığını belirtirken "Şampiyonluk camiamıza hayırlı olsun. 16 yıl sonra basketbolda da şampiyon olduk. 1991de de o şampiyonlukta da yönetimdeydim. 16 sene sonra benim başkanlığım zamanında alınması‚ 100. yılda alınması çok önemli. 100. yıl diye durmayacağız. Önemli olan bunu ileriye taşımak olacak. Bunu göstereceğiz. Fenerbahçe bir Spor Kulübüdür. Emeği geçen Aydın Örs‚ sporcularımız‚ Dereağzında çalışan bekçiden‚ masöre kadar herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.


Aydın Hoca da mutluluğunu çocuklar gibi dile getirirken‚ertesi sabahtan itibaren hemen ilerisi için kafasındaki
düşünceler doğrultusunda çalışmalara başlamış‚başkan ile anlaşmasının yenilenmesi için görüşme beklemeye
başlamıştı.
Ancak kulislerde şok haberler dolaşıyordu.Aydın Örs´ün yerine Milli takım Antrenörü Bogdan Tanjeviç getiriliyordu.
Ve haber doğru çıktı.Başkan ve Yönetim Aydın Örs´e Basketbol CEO´luğu teklif etmiş‚ama kabul etmeyince de
yerine Tanjeviç getirilmişti.
Tabii haklı olarak büyük gürültü koptu.Taraftar Aydın Örs için yürüyüş bile düzenledi.

100 YILIN AYIBI - AYDIN ÖRS İSTİFA ETTİRİLDİ !!!!!!!!!!!!!!

Fenerbahçe Basketbol takımını 100. yılında şampiyon yapan koç Aydın Örs görevini bıraktığını açıkladı. Örs kolay olmayan bu kararı üzüntüyle aldığını açıkladı... Beko Basketbol Ligi´nde Fenerbahçe Ülker´i şampiyonluğa taşıyan ve sarı-lacivertli kulübün kuruluşunun 100. yılında camiaya büyük bir başarı hediye eden antrenör Aydın Örs‚ görevinden ayrıldığını açıkladı. Antrenör Aydın Örs‚ yazılı yaptığı açıklamada‚ ´´Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun önümüzdeki sezonla ilgili basketbol takımında yapmayı planladığı yeni organizasyon ve yapılanma nedeniyle kendi durumumu yeniden gözden geçirerek 3 yıldır onurla sürdürdüğüm Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı antrenörlüğünden ayrılma kararı almış bulunmaktayım´´ dedi. Kolay olmayan bu kararı büyük bir üzüntüyle aldığını ifade eden Aydın Örs‚ ´´Fakat kulübümüzün 100. yılında şampiyon olmuş takımın antrenörü olarak görevini yapmış olan insanın huzuru içinde olduğumu belirtmek isterim´´ diye konuştu. Örs‚ 100. yılda şampiyon olan bir takımın antrenörü olduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini belirttiği açıklamasında‚ şu görüşlere yer verdi: ´´Bu mutluluğu benimle paylaşan‚ yardımcı olan herkese minnettar olduğumu ifade ediyorum. Çalıştığım 3 sezon boyunca her türlü desteği benden esirgemeyen Başkan Yıldırım ve yönetim kurulumuza‚ 100. yılda şampiyon olmak için bütün yıl yoğun bir şekilde çalışan ve büyük bir final performansıyla bunu net bir şekilde gerçekleştiren oyuncu kardeşlerime‚ gece gündüz demeden benimle birlikte çalışan idari ve teknik heyetteki vefakar mesai arkadaşlarıma‚ maddi ve manevi destekleri için Ülker Grubu´na‚ bizi birçok maçta müthiş bir şekilde motive eden muhteşem ve centilmen seyircilerimize ve nihayet ilgilerini bizden eksik etmeyen medya dünyasına sonsuz teşekkür ederim. İyi bir Fenerbahçe taraftarı olarak kulübümüzün bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da şampiyon olmasını gönülden diliyor‚ bütün camiamıza selam ve sevgilerimi yollayarak ´Hoşçakalın´ diyorum.´´

**********************************************************
Tanjevic ile 3 yıllık anlaşma imzalandı.

18 Haziran 2007 Pazartesi



Fenerbahçemiz dünya basketbolunun önemli isimlerinden Bogdan Tanjevic ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın başına getirilen Tanjevic için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Basın Toplantı Odası´nda yapılan imza törenine Başkanımız Aziz Yıldırım‚ Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu‚ Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Semih Özsoy‚ Basketbol Şube Kaptanı Nedim Karakaş ile Ülker gurubu adına Aydın Acun katıldı. Başkanımız Aziz Yıldırım‚ Tanjevic´le yeni bir dönemin başladığını söyledi.
Aydın Örs´ün takımın başından ayrılması ile ilgili tartışmalara açıklık getiren Başkanımız Aziz Yıldırım‚ Aydın Örs´ün kendileri tarafından gönderilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Aziz Yıldırım‚ "Takımımızın başına 3 yıl önce Aydın Örs´ü getirmiştik. Aydın Örs´ün takımımıza önemli katkıları olmuştur. Kendisi değerli bir insan ve değerli bir antrenördür. Şartların getirdiği noktada kurumsal yapılanma için yeni yapılanma gerekti. Aydın Örs´le konuştuk. Fenerbahçe´de basketbolu yeniden yapılandırmak istediğimizi‚ kendisini bir ceo haline getirerek‚ kız ve erkek basketbolu ona bağlamak istediğimizi ve kendisiyle 4 yıllık bir anlaşma yapmak istediğimizi söyledik. Kendisine ´siz istediğiniz kişileri‚ antrenörleri alın ve çalışın´ dedik. Ancak bir süre düşündükten sonra bu teklifimizi kabul etmedi. Beni bu noktada üzen şey‚ olayın‚ sanki sözleşmesi bitmeden Aydın Örs´ü bizim gönderdiğimiz yolunda anlatılması. Bizim teklifimizi kendisi kabul etmedi‚ istemedi. İstediği zaman gelir‚ teklifimiz geçerli" diye konuştu. Tanjevic´in dünyanın bildiği bir basketbol adamı olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım‚ "Türkiye´deki başarısının yanı sıra‚ Avrupa´da da başarılı olan bir Fenerbahçe yaratmak lazım. Kendisiyle 3 yıllık anlaşma yapıyoruz. Biz şampiyonuz‚ bundan sonraki şampiyonlukları da kendisinden bekliyoruz" dedi.

Başkanımıza‚ yönetim kurulu üyelerimize ve kendisine böyle başarılı bir takım bıraktığı için Aydın Örs´e teşekkür eden Bogdan Tanjevic ise‚ "Böyle bir camiada çalışma fırsatı bulduğum için ve taraftarlarınca bu kadar çok sevilen‚ başarılı bir takamda çalışacak olmaktan dolayı mutluyum. Aydın Örs‚ takımı ve genç oyuncularını bir üst basamağa çıkardı.Bu kulüp‚ Avrupa´daki en genç ve başarılı oyuncuları bünyesinde barındırıyor. Takımın her sene bir üst dereceye çıkacağına inanıyorum. Avrupa´nın en güçlü takımına sahip olacağız. Oyuncularımız genç. Bu oyuncular 2-3 yıl içinde önemli sorumluluklar alacaklar" dedi. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı´nın yanı sıra Türkiye Milli Basketbol Takımı´ndaki görevine de devam edecek olan Tanjevic‚ 2 görevi birden yürütecek olamasının‚ Fenerbahçe ve Milli Takım´ı olumsuz yönde etkilemeyeceğini sözlerine ekledi. Tanjevic‚ "2 görevi de 2 takıma da ayrıcalık tanımadan başarıyla tamamlayacağız" diye konuştu.
Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu da‚ Aydın Örs´ün takımı 3 yıl başarıyla çalıştırdığını‚ bir çok zorlukları aşarak şampiyon olduklarını vurguladı. Yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Mahmut Uslu‚ "2 yıl sonra 12 bin kişilik salonumuz da olacak. 3 yıl sonra bu gençlerimizle Avrupa´da final oynayacağız. Tüm çalışmalarımız bu yönde" dedi. Takımda transferleri antrenörlerin değil yöneticilerin yaptığını belirten Mahmut Uslu‚ takıma yeni bir 2 ve 3 numara kazandırmak için uğraşlarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

BOGDAN TANJEVİC KİMDİR?

Dünya basketbolunun önemli isimlerinden biri olan Bogdan Tanjevic‚ 1948 yılında Yugoslavya´da dünyaya geldi. Uluslararası deneyimi bir hayli fazla olan tecrübeli antrenör‚ 1971´de başladığı kariyerinde ilk olarak Bosna Sarejevo Takımı´nı çalıştırdı. 1980-1982 yılları arasında Yugoslavya Milli Takımı´nın antrenörlüğünü yapan Karadağlı antrenör sırasıyla 1982-1986 yılları arasında İtalyan Caserta‚ 1986-1994 yılları arasında Pallacanestro Trieste‚ 1994-1996 yılları arasında Olimpia Milan‚ 1996-1997 yılında da Limoges takımlarını çalıştırdı. 1997-2001 yılları arasında İtalyan Milli Takımı´nı çalıştıran Tanjevic‚ 2001 yılında Buducnost‚ 2001-2002 yıllarında da Fransız Asvel takımını ve son olarak da 2002-2003 yıllarında Bologna takımını çalıştırdı. Kariyerinde bir çok başarıya imza atan Tanjevic‚ 1981 yılında Yugoslavya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası´nda ikincilik‚ 1999 yılında da İtalya Milli Takımı ile Avrupa şampiyonluğu yaşadı. 2004 yılında Türkiye Milli Basketbol Takımı´nın başına geçen Tanjevic‚ Türk Milli Takımı´nın Japonya´da dünya 6.´sı olmasında büyük pay sahibiydi. İtalya´nın Lottomatica Roma ve İspanya´nın Valencia takımları Tanjevic´i göreve getirmek için yoğun çaba sarf etmelerine rağmen‚ tecrübeli antrenör tercihini Fenerbahçe´den yana kullandı ve 3 yıllık anlaşmaya imza attı.









*************TRANSFER ÇALIŞMALARI ***********

Solomon´la 2 yıl daha

06 Temmuz 2007 Cuma



Beko Basketbol Ligi´nin şampiyonu Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Amerikalı guardı Willie James Solomon ile yeniden anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre 29 yaşındaki oyuncu 2 yıl daha Fenerbahçe Ülker forması giyecek.
Fenerbahçe Ülker Basketbol Şubesi Direktörü Nedim Karakaş‚ Willie James Solomon ile 2 yıl daha anlaşmaya varıldığını açıkladı. Fenerbahçe Ülker´in‚ bu sezon elde ettiği şampiyonlukta büyük pay sahibi oyuncularından biri olan 1 metre 88 santimetre boyundaki Solomon‚ geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi´nin en değerli oyuncusu seçilmişti

Emir Preldzic Fenerbahçe´de
27.06.2007

Euroleague´de çıtayı yüksek tutmak için kolları sıvayan Fenerbahçe Ülker‚ Sloven Emir Preldzic´le 2 yıllık anlaşma sağladı. Takımın başına getirilen Bogdan Tanjevic´in yaklaşık 2 ay önce söz kestiği Sloven Milli Takımı´nın 20 yaşındaki guardı ile her konuda anlaşıldığı öğrenildi. Slovenya´nın Geoplan takımında forma giyen 2.06 metre boyundaki Preldzic‚ ülkesinde gelecek vadeden oyuncların başına geliyor. Geçtiğimiz yaz İzmir´de düzenlenen Avrupa Ümitler Şampiyonası´nda bronz madalya kazanan Slovenya Milli Takımı´nın en etkili oyuncusu olan Preldzic‚ birçok takımın transfer listesinde bulunuyordu. Genç oyuncu‚ şampiyonada 20.3 ortalama ile sayı krallığında ikinci‚ 9.4 ortalama ile de ribaund krallığında yine ikinci olmuştu.


Mrsic sözleşme yeniledi.


Beko Basketbol Ligi´nde 2006-2007 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe Ülker‚ Damir Mrsic ile sözleşme yeniledi.

Fenerbahçe Kulübü´nün internet sitesinde yapılan açıklamada‚ sezon sonu sözleşmesi biten Mrsic ile 1 yıllık anlaşma yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada‚ 39 maçta 423 sayı atan Mrsic´in‚ geçen sezon elde edilen şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğu ifade edildi.

Kaynak : AA

FB Ülker 2.08lik Sloven İle Anlaştı.



Geçtiğimiz yıl Beko Basketbol Liginde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülkerin 2.10 boyundaki Sloven oyuncu Gasper Vidmar ile anlaştı.

Kendi yaş grubunda Avrupanın en iyi oyuncuları arasında gösterilen 1987 doğumlu oyuncunun‚ sarı lacivertli ekip ile 4 yıllık anlaşmaya vardı.

Hem forvet hem de forvet mevkilerinde oynayan Vidmar‚ geçtiğimiz sezon Geoplin Slovan Ljubljana ile Slovenya Liginde 13.9 sayı‚ 7.1 ribaund ve 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etti. Adriyatik Liginde de başarılı maçlar çıkaran Vidmar 11.2 sayı‚ 5.7 ribaund ortalamalarını yakalamıştı.

İtalya ve Slovenyanın ortaklaşa düzenlediği Ümitler Avrupa Şampiyonasında Slovenya Milli Takımı ile başarılı maçlar çıkaran Gasper Vidmar 15.9 sayı‚ 9.8 ribaund istatistikleri ile de dikkatleri üzerine çekmişti.

Öte yandan Vidmarın başta Fenerbahçe Ülker olmak üzere‚ Engin Atsürün anlaştığı Benetton Treviso‚ TAU Ceramica ve Sloven ekip Union Olimpija takımlarının da kadrolarına katmak istediği söyleniyordu.

AA

Gasper Vidmar sağlık kontrolünden geçti.

23 Temmuz 2007 Pazartesi



Beko Basketbol Ligi´nin şampiyonu Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın kadrosuna kattığı Sloven yetenek Gasper Vidmar sağlık kontrolünden geçti.
Geçtiğimiz yıll Slovenya´da Geoplin Slovan takımında forma giyen Gasper Vidmar‚ bugün Kadıköy Acıbadem Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçti. 20 yaşında ve 2 metre 10 santim boyundaki Vidmar‚ power forvet ve pivot pozisyonlarında oynuyor. Kendi yaş grubu içinde Avrupa´nın gelecek vaat eden en iyi oyuncuları arasında yer alan Vidmar‚ Benetton Trevisio‚ Tau Seramica‚ Real Madrid ve Barcelona takımlarının da transfer listesinde yer alıyordu.




Serhat Çetin Fenerbahçe´de

04 Ağustos 2007 Cumartesi



2006 - 2007 sezonunda Beko Basketbol Ligi´ni şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçemiz‚ yeni sezonda hem bu başarısını tekrarlamak hem de Avrupa´da başarılı olmak adına transferlerini sürdürüyor.

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımız‚ geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka forması ile başarılı bir performans sergileyen genç oyuncu Serhat Çetin´le anlaşma sağladı.

21 yaşındaki Serhat Çetin‚ geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka forması ile 30 maçta; Türkiye Basketbol Ligi´nde 10.17 sayı ortalaması ile görev yaptı. 2.9 ribaunt ortalaması sağlayan Serhat‚ 2.6 asist ve 1.1 top çalma istatistiğiyle ile oynamıştı

1.97 boyunda ve 94 kilo olan Serhat Çetin‚ forvet pozisyonunda oynuyor. Basketbola Efes Pilsen altyapısında başlayan 1995-2003 tarihleri arasında bu kulüpte forma giydi Serhat Çetin 2004-2005 yılında Tekelspor´da‚ 2005-2006 sezonunda ise Galatasaray´da forma giymişti

100´ün üzerinde milli maçta forma giyen Serhat Çetin‚ Yıldız Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünde okuyor. Avrupa ikincisi olan Ümit Milli Takımda da görev yapan Serhat‚ Tayland´da yapılacak olan Üniversiad oyunlarında üniversite milli takımında görev yapacak

Serhat Çetin‚ Fenerbahçe Ülker´in 2007-2008 sezonu için Emir Preldzic ve Gasper Vidmar´dan sonraki üçüncü transferi oldu.


Fenerbahçe Erkek takımında 4 İmza .!!!!!!!!!!!

Bu sene de biz şampiyon olacağız

25 Eylül 2007 Salı



As Başkanlarımızdan Mahmut Uslu‚ Fenerbahçe Ülkerli oyuncularımızın imza töreninde yaptığı konuşmada‚ Efes Pilsen‚ Galatasaray ve Beşiktaş´ın çok iyi takımlar kurduğunu‚ buna rağmen erkek basketbolde Fenerbahçe Ülker´in bu yıl da şampiyon olacağını söyledi.

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımızın yeni oyuncuları Emir Preldzic‚ Gasper Vidmar ve Serhat Çetin ile sözleşmesi uzatılan Willie Solomon´un imza töreni Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası´nda gerçekleştirildi. Törene oyuncuların yanı sıra As Başkanlarımızdan Mahmut Uslu‚ Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun ve Basketbol Şube kaptanımız Nedim Karakaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Mahmut Uslu‚ "Geçen yıl Avrupa kupalarında ve Türkiye Kupası´nda başarısızlıklarımız oldu. Özeleştirimizi yaptık. Mevcut kadromuzu tutarak üzerine yeni takviyeler yaptık. Biz Ülker´in sponsorluğunda 12 bin kişilik salonumuzda‚ kadromuzda olan ve yeni katılacak gençlerle Avrupa´da final oynamayı hedefliyoruz. Avrupa takımlarıyla başa baş oynayacak bir takım oluşturduk. Avrupa´da zorlu bir guruba düştük. Lig de bu yıl daha zorlu geçecek.Efes Pilsen‚ Galatasaray ve Beşiktaş çok iyi takımlar kurdular. Herkese saygım var ama‚ bu sene de biz şampiyon olacağız" dedi. Fenerbahçe´nin amatör şubelerle ilgili politikalarına da değinen Mahmut Uslu‚ "Biz altyapıyı yalnız tesis değil‚ sporcu olarak da görüyoruz. Altyapıyla ilgili olarak sadece futbolda değil‚ basketbol‚ voleybol ve diğer branşlarda da hedeflerimiz doğrultusunda gidiyoruz. Bizim hedefimiz için 2009´da final four diyorlar. Ben ise final diyorum. Bu hedefe gençlerle ulaşacağız. Altyapımızda sizin bilmediğiniz bir çok oyuncumuz var. Biz göreve geldiğimizde altyapı milli takımlarında hiç oyuncumuz yoktu. Şimdi yıldız ve genç milli takımların yüzde 60´ı Fenerbahçe Ülker ve Alpellalı oyunculardan oluşuyor" diye konuştu.

Fenerbahçe´de basketbol oynamanın ve bu yılki tek Türk transfer olmanın kendisi için onur olduğunu söyleyen Serhat Çetin‚ geçen seneye oranla daha zorlu bir ligin yaşanacağını söyledi.

SOLOMON: "TÜRK MİLLİ TAKIMI´NDA OYNAMAK BÜYÜK ŞEREF"

Fenerbahçe Ülker´le nikah tazeleyen Willie Solomon‚ "Geçen yılki tecrübeli oyuncular ve yeni katılan gençlerle birlikte daha zor bir Avrupa ligi ve Türkiye liginde oynayacağız. Tecrübemizi gençlere aktararak bu yıl da başarılı olacağız" dedi. Teklif gelirse Türk Milli Basketbol Takımı´nda oynayıp oynamayacağı yolundaki bir soruyu da cevaplandıran Solomon‚ Fenerbahçe Ülker´in oyuncusu olduğunu ve takımın başarısı için çalıştığını belirterek‚ "Türk Milli Takımı´nda oynamak bana büyük şeref verir" dedi. Solomon‚ imza töreni sonrası Türk ve Fenerbahçe Ülker bayraklarıyla basın mensuplarına poz verdi.










James White 4 yıllık anlaşmaya imza attı.

08 Ekim 2007 Pazartesi



Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ NBA´de ´Flight´(Uçuş) lakabıyla tanınan James Wihite ile 4 yıllık anlaşma imzaladı. San Antonio Spurs takımından Fenerbahçe Ülker´e gelen basketbolcu‚ Fenerbahçe´de olmanın heyecan verici olduğunu söyledi.
James White için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası´nda düzenlenen imza törenine Genel Sekreterimiz Vedat Olcay ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Şube Direktörü Nedim Karakaş katıldı. Takımı güçlendirmek adına White´ın transfer edildiğini söyleyen Vedat Olcay‚ teknik ekibin takıma yapacağı katkı konusunda‚ White´a tam not verdiğini söyledi. Desteklerinden dolayı Başkan Aziz Yıldırım ve Yönetim Kuruluna teşekkür eden Nedim Karakaş ise "Özellikle Mahmut Uslu´nun yakın desteklerini hissediyoruz. James White‚ San Antonio Spurs´tan transfer edildi. Kendisiyle 4 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Kulübe büyük katkıları olacak" dedi. Karakaş‚ sözleşmenin 4 yıl yapılmasıyla ilgili olarak ise‚ "Bizim uzun yılları kapsayan programımız var. Yönetimin 2010 ya da 2011 yılında Avrupa´da final oynama hedefi var. O nedenle uzun vadeli anlaşmalar yapıyoruz. Ancak 4 yıllık anlaşma yaptık diye‚ oyuncu illa 4 yıl burada kalacak diye bir şey yok. Uyum sorunu varsa ya da istediğimiz verimi alamazsak yollarımız ayrılır" dedi Takımımızın Euro Leauge´deki şansını de değerlendiren Karakaş‚ "Gurubumuzda iyi takımlar var. Tüm takımlar şampiyon olmuş. Bizim ilk hedefimiz bu guruptan çıkmak. Sonra da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz´´ diye konuştu. James White ise‚ "NBA´de oynadım. Ancak şu an Türkiye´deyim. Kariyerime burada devam etmek istiyorum. Burada olmak heyecan verici" dedi.



http://www.nba.com/playerfile/james_white/index.html











Tarence Kinsey Fenerbahçe Ülker´de
05 Ocak 2008 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ daha önce NBA´de Memphis Grizzlies takımında oynayan Tarence Kinsey ile sezon sonuna kadar anlaşma imzaladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası´nda gerçekleşen imza törenine Genel Sekreterimiz Vedat Olcay‚ Basketbol Şube Kaptanımız Nedim Karakaş ve Fenerbahçe Ülker Basketbol İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun katıldı. Törende bir konuşma yapan Vedat Olcay‚ "Basketbol takımımızın yeniden güçlendirilmesi amacıyla Memphis´ten Kinsey´i transfer ettik. Yeni transferimiz takımımıza güç katacak" dedi. Takımımızdan ayrılan İbrahim Kutluay´a teşekkür eden Aydın Acun ise‚ "Yeni transferimiz takımımıza katkı sağlayacak. Fenerbahçe Ülker hem Eureleague hem Beko Basketbol Ligi´nde yoluna devam ediyor" dedi. Nedim Karakaş ise Fenerbahçe´de her işin planlı ve programlı bir şekilde yapıldığını belirterek‚ "Her atılan adımın bir hesabı var. İbrahim Kutluay´ın boşalttığı mevkiye Kinsey´i alarak güçlendik. Fenerbahçe hangi branşta mücadele ediyorsa‚ orada hedefi şampiyonluktur. Bu Beko Basketbol Ligi için de Euroleague için de geçerlidir. Amacımız hem ligde hem kupada şampiyonluk. Euroleague´de de adım adım gidebileceğimz yere kadar gideceğiz. Bunun sonu Final Four mu olur? Göreceğiz" dedi. Yarın Fransız Chorale Roanne takımıyla oynayacağımız maçının önemine dikkat çeken Karakaş‚ "Bu maçı kazanmamız durumunda Euroleague´de yüzde 99 ilk 16´ya kalacağız. Ondan sonra da adım adım hedeflere ulaşacağız" dedi. Yeni transferimiz Kinsey ise‚ "Burada olmaktan mutluyum. Takıma katkı sağlamak istiyorum" dedi.
21 Mart 1984 doğumlu olan‚ 1.98 boyunda ve 81 kilo ağırlığındaki Tarence Kinsey‚ NBA´de 59 maçta 6.9 sayı‚ 1.8 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Kinsey geçen sene Nisan ayında‚ 18.8 sayı‚ 5 ribaunt‚ 3 asist ve 2.6 top çalma istatistiklerini yakalayarak Batı Konferansı´nda ´Ayın Çaylağı´ seçilmişti. Genç basketbolcu hem oyun kurucu hem de şutör guard pozisyonlarında oynayabiliyor.




***************** TAKIM KADROSU ************


Erkek Takım Yönetim ve Teknik Kadro
Başkan
Aziz Yıldırım

Asbaşkan
Amatör Şubelerden Sorumlu
Mahmut Uslu

Sorumlu Yönetici
Semih Özsoy

İcra Kurulu Başkanı
Murat Ülker

Şube Kaptanımız
Remzi Dilli

Şube Direktörü
Nedim Karakaş

Dış İlişkiler Sorumlusu
Ali Parlak

Takım Menajeri
Cenk Renda

İdareci
Cem Lakay

Antrenör
Bogdan Tanjevic

Yardımcı Antrenör
Ertuğrul Erdoğan
Samir Seleskovıç
Serdar Apaydın

Kondisyonerler
Radoman Scekıç
İlker Belgutay

Doktor
Armağan Özel

Fizyoterapist
Murat Çağlar

Masör
Yücel Arslan

Malzemeci
Erkan Karaca



Ismail Hakan Demirel
DOGUM TARIHI : 07.05.1986
DOGUM YERI : ERZURUM
BOYU: 1‚92
KILOSU: 85
MEVKII: Guard
FORMA NUMARASI: 4
FENERBAHÇE´YE GELIS TARIHI : 2005 - 2006 Sezonu
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLAR : Tofas - Western Carolina Üniversitesi
MILLILIK SAYISI: 144
BASARILARI :
2004 - Türkiye 2.Lig Sampiyonlugu
2002 Türkiye 2.Liginin en iyi genç oyuncusu ödülü
2004 - Avrupanin en iyi guard ödülü
2004 Gençler ve Ümitlerde Avrupa 2.ligi
2006 - Gençler ve Ümitlerde Avrupa 2.ligi
2006 - A Milli Takim Dünya 6.ciligi
2007 Dünya´nin en iyi genç Avrupali 10.cu oyuncusu
Alt Yapilarda 5 kez En Degerli Oyuncu Ödülü
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final


Willie James Solomon
DOĞUM TARİHİ : 27.07.1978
DOĞUM YERİ : CONNECTICUT
KİLOSU: 82
MEVKİİ: Guard
FORMA NUMARASI: 5
FENERBAHÇE´YE GELİŞ TARİHİ : 2006
DAHA ÖNCE OYNADIĞI TAKIMLAR :Aris - Hapoel Jerusalem - Efes Pilsen - Maccabı Tel Avıv
MİLLİLİK SAYISI:
BAŞARILARI :
4 Kez Euroleague Finali
Türkiye Ligi Şampiyonluğu
Türkiye All Star Takımı
İsrail Şampiyonluğu
İsrail Kupası
Uleb Kupası Şampiyonluğu
Fiba Şampiyonluğu
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Rasim Başak
DOĞUM TARİHİ : 17.02.1980
DOĞUM YERİ : AZARBAYCAN
BOYU: 2‚01
KİLOSU: 100
MEVKİİ: Power Forward
FORMA NUMARASI: 8
FENERBAHÇE´YE GELİŞ TARİHİ : 2003
DAHA ÖNCE OYNADIĞI TAKIMLAR :Oyak Renault
MİLLİLİK SAYISI:
BAŞARILARI :
1988 Gençler Türkiye Şampiyonluğu‚ Türkiye 2.Lig 2.´liği‚ 2004 -05 Fiba Cup Final Four ( Fenerbahçe )
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Semih Erden
DOĞUM TARİHİ : 28.07.1986
DOĞUM YERİ : İSTANBUL
BOYU: 2‚14
KİLOSU: 113
MEVKİİ: Power Forward
FORMA NUMARASI: 9
FENERBAHÇE´YE GELİŞ TARİHİ : 2005
DAHA ÖNCE OYNADIĞI TAKIMLARÜlker - Darüşafakka - Partizan
MİLLİLİK SAYISI: 100
BAŞARILARI :
Genç Milli Takımla Avrupa 2.liği‚ Ümit Milli Takımla - 2.liği - A Milli Takımla Dünya 6.lığı‚ Partizan´la Sırbistan Karadağ Şampiyonluğu
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Ömer Onan
DOĞUM TARİHİ : 4.02.1978
DOĞUM YERİ : MERSİN
BOYU: 1‚94
KİLOSU: 94
MEVKİİ: Forvet
FORMA NUMARASI: 7
FENERBAHÇE´YE GELİŞ TARİHİ : 2004
DAHA ÖNCE OYNADIĞI TAKIMLAREfes Pilsen - Ülker
MİLLİLİK SAYISI: 100
BAŞARILARI :
Gençler Türkiye Şampiyonluğu (EFES PİLSEN)
Ümit Milli Takımla Avrupa Şampiyonluğu
Ümit Milli Takımla Avrupa 3.lüğü
4 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
2 Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu
2 Kez Euroleague Final Four
A Milli Takımla Avrupa Finali
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Mirsad Türkcan
DOGUM TARIHI : 07.06.1976
DOGUM YERI : NOVİ PAZAR
BOYU: 2‚06
KILOSU: 112
MEVKII: Power Forvet
FORMA NUMARASI: 6
FENERBAHÇE´YE GELIS TARIHI : 2006
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLAREfes Pilsen- New York Knicks - Milwakue- Paris Saint.Germen - Cska Moscow - Siena -Dynamo Moscow - Ülker
MILLILIK SAYISI: 228
BASARILARI :
3 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
3 Cumhurbaşkanlığı Kupası
1 Rusya Şampiyonluğu
3 Türkiye Kupası
1 Rusya Kupası
1 Koraç Kupası Şampiyonluğu
2000 - 2001 Euroleague Normal Sezon En Değerli Oyuncu
2000 - 2001 Eurolague Ribaunt Kralı
2001 - 2002 Euroleague Top 16 En Değerli Oyuncu
2001 - 2002 Eurolague Ribaunt Kralı
2002 - 2003 İtalya Ribaunt Kralı
2003 - 2004 Rusya Ligi Ribaunt Kralı
2001 Avrupa İkinciliği
1999 Avrupa Şampiyonası Ribaunt Kralı
2001 Avrupa Ümitler Ribaunt Kralı
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final
EUROLEAGUE 1000 RİBAUNT REKORU

Oğuz Savaş
DOGUM TARIHI : 13.07.1987
DOGUM YERI : BALIKESİR
BOYU: 2‚11
KILOSU: 130
MEVKII: Pivot
FORMA NUMARASI: 11
FENERBAHÇE´YE GELIS TARIHI : 2006
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLARBalıkesir Belediye - Ülker
MILLILIK SAYISI: 155
BASARILARI :
2003 - Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu
2003 - Gençler Türkiye Şampiyonluğu
2004 - Gençler Türkiye Şampiyonluğu ve En iyi Pivot Ödülü
2005 - Gençler Türkiye 2.liği ve En değerli Oyuncu
2004 Cumhurbaşkanlığı Kupası
2005 Cumhurbaşkanlığı Kupası
2004 - 05 Türkiye Kupası Şampiyonluğu
2005 - 06 Türkiye Kupası 2.liği
2005 - 06 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
2003 - Yıldızlar Avrupa 2.liği
2004 - Gençler Avrupa 2.liği
2005 - Gençler Avrupa 2.liği
2006 - Ümitler Avrupa 2.liği
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Damir Mrsic (Demir Kaan)
DOĞUM TARİHİ : 25.10.1970
DOĞUM YERİ : TUZLA - BOSNA HERSEK
BOYU: 1‚90
KİLOSU: 90
MEVKİİ: Guard
FORMA NUMARASI: 12
FENERBAHÇE´YE GELİŞ TARİHİ : 2001
DAHA ÖNCE OYNADIĞI TAKIMLAR: Fenerbahçe (TUR) 2004-
Dynamo Moscow (RUS) 2003-2004
Uniks Kazan (RUS) 2002-2003
Fenerbahce ( TUR) 2001-2002
Troy Pilsener Izmir (TUR) 2000-2001
Troy Izmir (TUR) 1999-2000
Tuborg Izmir (TUR) 1997-1999
Netas (TUR) 1995-1997
KK Split (1T) 1992-1995
Sloboda Dita Tuzla 1989-1992
MİLLİLİK:
BAŞARILARI:
2006-2007 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
23. Cumhurbaşkanlığı Erkek Basketbol Kupası
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Gasper Vidmar
DOGUM TARIHI : 14.09.1984
DOGUM YERI : LJUBLJANA
BOYU: 2‚09
KILOSU:114
MEVKII:
FORMA NUMARASI:14
FENERBAHÇE´YE GELIS TARIHI : 2007-2008 sezoru
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLAR 2003 - 2007 SLOVAN
1997 - 2003 JANCE
MILLILIK SAYISI: 92
BASARILARI :
2005-2006 Slovenya Ümit Milli Takımı ile 3.lük
2005 - 2006 Slovan takımı ile Slovenya 2.liği
2006 - 2007 Slovan takımı ile Slovenya 2.liği
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Emir Preldzic
DOGUM TARIHI : 06.09.1987
DOGUM YERI : LJUBLJANA
BOYU: 2‚05
KILOSU:93
MEVKII:
FORMA NUMARASI:55
FENERBAHÇE´YE GELIS TARIHI : 2007-2008 sezoru
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLAR 2005 - 2007 SLOVAN ( Slovenya )
2002 - 2003 TRIGLAV KRANJ ( Slovenya )
1998 - 2002 ZENICA CELIK (Bosna Hersek)
MILLILIK SAYISI: 60
BASARILARI :
2002 - 2003 Bosna Hersek Şampiyonluğu (ZENICA CELIK)
Slovenya Genç Erkekler Şampiyonluğu (SLOVAN -Slovenya)
Slovenya Ümit Milli Takımı ile 5.lik (Slovenya)
Slovenya Ümit Milli Takımı ile 3.lük (İzmir)
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

Ömer Faruk Aşık
DOGUM TARIHI : 04.07.1986
DOGUM YERI : Bursa
BOYU: 2‚13
KILOSU:116
MEVKII: Pivot
FORMA NUMARASI:24
FENERBAHÇE´YE GELIS TARIHI : 2004
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLAR Alpella‚ Işıkspor
BASARILARI :
2005 Avrupa Ümitler 2.´liği
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

James William White
DOGUM TARIHI : 21.10.1982
DOGUM YERI : Maryland - USA
BOYU: 1‚98
KILOSU:92
MEVKII: Forvet
FORMA NUMARASI:4
FENERBAHÇE´YE GELIS TARIHI : 2007
DAHA ÖNCE OYNADIGI TAKIMLAR San Antonio Spurs
BASARILARI :
1998 - 1999 State Championship
1999 - 2000 State Championship
2000 - 2001 State Championship
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final
OYUNCUNUN TBL ISTATISTIKLERI:
www.tbl.org.tr


Tarance KİNSEY

21 mart 1984 doğumlu Kinsey 1‚98 boyunda ve 81 kilo ağırlığında. Güney Carolina Kolejinden draft edilen başarılı basketbolcu NBA´de 48 maçta 7.7 sayı‚ 2 ribaund ortalamalarıyla oynadı. NBA´de kariyerinin en yüksek rakamına ise Atlanta Hawks maçında 12 sayıya ulaştı.
BAŞARILARI :
2007-2008 sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonluğu
2007-2007 EL Çeyrek Final

İbrahim Kutluay (Sezon içerisinde ayrıldı.)



Doğum Tarihi‚ Yeri: 7 Aralık 1973‚ İstanbul
Pozisyon: Guard-Forvet
Boy‚ Kilo: 1‚98 m. - 93 kg.
Kariyeri:
1986 - 1999 Fenerbahçe
1999 - 2000 Efes Pilsen
2000 - 2001 AEK Atina
2001 - 2003 Panathiniakos Atina
2003 - 2004 Ülkerspor
2004 - 2005 Seattle Supersonics - Panathiniakos
2005 - 2006 Ülkerspor





****************SEZON BAŞLIYOR !!!!!!!! *******

Fenerbahçe Ülker sezonu açtı.

20 Ağustos 2007 Pazartesi



Beko Basketbol Ligi´nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ yeni sezon hazırlıklarına başladı. 10 gün boyunca çalışmalarını İstanbul´da sürdürecek olan takımımız‚ daha sonra 15 günlük İtalya kampına gidecek.
Dereağzı´nda yeni sezon hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Menajeri Cenk Renda‚ "Yeni sezon camiamıza uğurlu olsun. Burada 10 günlük bir çalışma yapacağız. Daha sonra 15 günlük bir İtalya kampımız olacak. Solomon kampa İtalya´da katılacak. Yeni transfer Vidmar ve yeni antrenörümüz Tanjevic takıma Avrupa Şampiyonası´ndan sonra katılacak. Fenerbahçe´nin hedefleri her zaman bellidir. Yeni hocamız ve yeni transferlere bu hedeflere ulaşacağız" dedi.
Oyuncularımızdan Ömer Onan ise‚ "Geçen sezonu çok iyi bitirdik. 16 seneden sonra şampiyon olduk. Mutluyuz‚ 100. yılda Fenerbahçe camiasına bu şampiyonluğu hediye ettik ve verdiğimiz sözleri tuttuk. Şimdi artık beklentiler yükseldi. Antrenör değişikliği oldu. Sistem biraz değişecek tabii. Ama sonuç itibariyle hepimiz üst düzeyde ve her sisteme adapte olabilecek oyuncularız. Sezon başı istediğimiz gibi başlamayabiliriz. Çünkü hoca milli takımda ve geç gelecek ama‚ iyi hazırlanıp‚ sezona iyi girmek istiyoruz. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı Kupası var. Onu da camiamıza hediye etmek istiyoruz. Bu sene yine şampiyon olmak istiyoruz. Avrupa´da biraz aşama kaydedersek‚ Fenerbahçe ve Türk basketbolü için iyi olacaktır" dedi.
Yardımcı Antrenör Ertuğrul Erdoğan ise‚ "Kadroda aslında çok büyük değişiklikler yok. Ama antrenör değişikliğinden dolayı bir sistem değişikliği olacak. 2 yeni genç oyuncumuz var. Sloven Milli Takımı´nın oyuncuları. Preldzic şu anda burada. Sanıyorum Gasper Vidmar Avrupa Şampiyonası´ndan sonra kadroya dahil olacak. Tanjevic de Milli Takım´la birlikte olduğu için‚ o dönünceye kadar takımı biz hazırlayacağız. Milli takımdan dönecek arkadaşlarımız olabilir. Onlarla birlikte bir kadro oluşturup‚ bu ayın 30´unda İtalya´ya gideceğiz. 15 günlük hazırlık kampından sonra‚ Tanjevic´in de katılımıyla Eylül ayının sonunda bir turnuvaya daha katılacağız ve Ekim´de lige başlayacağız. Aslında uzun ve önemli bir periyot. İnşallah geçen seneden daha kuvvetli‚ şampiyonluğa oynayan ve taraftara heyecan verecek bir basketbol ortaya koyacağımızı düşünüyorum" dedi.
Oyuncularımızdan Rasim Başak ise‚ "Bugünden itibaren hazırlıklar başladı. Şu anda Milli Takım´dan dolayı çok eksik var. Ama onlar da orada çalışıyor. İtalya kampından sonra tam kadro daha iyi çalışacağız diye düşünüyorum. Amacımız burada 10 gün boyunca iyi idman yapmak. Ondan sonra İtalya´da hazırlık maçları oynayacağız. Sezona iyi başlamak istiyoruz" diye konuştu.
Oyuncularımızdan Damir Mrsic de‚ "Geçen sene şampiyon olduk. Aynı başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Bugün yoğun olarak başlayan çalışmalar‚ maçlar başlayana kadar sürecek. Kendimizden çok emin bir şekilde hazırlanıp‚ sezona iyi başlayacağız" diye konuştu.







CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI FENERBAHÇE´NİN !!!!!!!!!!!!!!

10 Ekim 2007 Çarşamba



Basketbol 23. Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı Efes Pilsen´i son saniye basketiyle 79-77 yenen Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız kazandı. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımıza kupasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen verdi.
Ankara Atatürk Spor Salonu´nda oynanan karşılaşmaya Ankaralı sporseverler büyük ilgi gösterirken‚ karşılaşmayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen‚ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin‚ Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi.
Lig şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile kupa şampiyonu Efes Pilsen arasında oynanan karşılaşmaya‚ takımımız ekip hızlı başladı. Karşılaşmaya üst üste hızlı hücumlarla başlayan Fenerbahçe Ülker ilk 4 dakikayı 10-4 önde tamamladı. Efes Pilsen‚ hücumlardan eli boş dününce ve savunmada da İbrahim´i tutmakta zorlanınca Fenerbahçe Ülker‚ 6. dakikada durumu 18-6 yaptı. Üç sayılık atışlarda iyi bir yüzde tutturan takımımız 25-10´luk skorla farkı bir ara 15 sayıya çıkardı. Efes Pilsen‚ ilk periyodun sonlarında farkı azaltsa da Fenerbahçe Ülker‚ ilk çeyreği 25-17 önde tamamladı.
İkinci periyoda ise Efes Pilsen iyi başladı. İyi savunma yapan Efes Pilsen‚ Gregory ve Ermal ile sayılar bularak farkı 4 sayıya kadar indirdi. İbrahim´in devreye girmesiyle yeniden sayılar bulmaya başlayan takımımız 25. dakikayı 32-24 önde geçti. İlk yarının son 2 dakikasına Fenerbahçe Ülker 39-35 önde girerken‚ devrenin sonunda Preldzic´in serbest atıştan bulduğu sayılarla ilk yarıyı 43-37 önde tamamladı.
İkinci yarının ilk 3 dakikasında 8-1´lik bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker‚ 23. dakikayı 51-38 önde geçti. Takımımız‚ İbrahim ve Oğuz ile basketler bularak‚ karşılaşmanın 25. dakikasını 14 sayı farkla 56-42 önde geçti. Takımımız bir ara farkı 17 sayıya kadar çıkarsa da Efes Pilsen istekli oyunuyla son 2 dakikada farkı 9 sayıya kadar indirerek durumu 59-50 yaptı. Son 2 dakikada rakibine 7-4´lük üstünlük sağlayan Efes Pilsen‚ farkı 6 sayıya indirdi ve Fenerbahçe Ülker son çeyreğe 63-57 önde girdi.
Efes Pilsen maçın son çeyreğine savunmada ve hücumda çok istekli başladı ve 34. dakikada Hutson´ın basketiyle maçta ilk defa 67-66 öne geçti. Karşılaşmanın son bölümü büyük heyecana sahne olurken son 1 dakikaya Efes Pilsen 73-72 önde girdi. Fenerbahçe Ülker‚ Solomon´un önce teknik faul daha sonra hücumda bulduğu sayılarla son 20 saniyeye 77-73 önde girdi. Efes Pilsen son hücumda kazandığı teknik faulde Nicholas ile 1 sayı buldu. Oyuna kenardan başlayan Efes Pilsen´de Ender 3 sayılık atış kullanırken
Solomon faul yaptı. Ender 3 atışını da sayıya çevirince son 10 saniyeye 77-77 eşitlikle girildi. Son hücumda Fenerbahçe Ülker‚ Solomon´un son saniye basketiyle durumu 79-77 yaptı ve 23. Cumhurbaşkanlığı Kupası´nın sahibi oldu.

SALON: Ankara Atatürk
HAKEMLER: Halil Baldemir ‚ Zafer Yılmaz ‚ Serdar Ünal
FENERBAHÇE ÜLKER: Solomon 19‚ Ömer 8‚ İbrahim 23‚ Mirsad 3‚ Vidmar 2‚ Damir Kaan 6‚ Oğuz 12 ‚ Semih 2‚ White 2‚ Preldzic 2
EFES PİLSEN: Nicholas 7‚ Wright ‚ Mustafa Abi 2‚ Kerem Gönlüm 4‚ Woods 5‚ Serkan ‚ Gregory 21‚ Hutson 25‚ Ermal 4‚ Ender 9
1. PERİYOT: 25-17 (Fenerbahçe Ülker)
DEVRE: 43-37 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. PERİYOT: 63-57 (Fenerbahçe Ülker lehine)
5 FAUL: Mirsad (27.11)















KLASİK TERBİYE !!!!!!!!

1-Üst üste 6.Efes´e **** terbiyesi yaparak ´´Türkiye de 1 numara biziz´´ dedik.
2-Hakemler;maç öncesi yazmıştım.Özel atama yapıldı bunlar bu maçı kaldıramaz diye.
Özellikle Zafer Yılmaz ismini aklınızın bir köşesine yazın.(Tehdit falan değil ha. )
Şu yorum yeter herhalde.
Hayatımda gördüğüm en kötü hakem yönetimi bu maça rastladı.Tam manasıyla skandal.
İsmet Badem
3-İbrahim.Ayrı bir teşekkürü hak ediyor.Yıllanmış şarap gibi büyüksün İbo.
İlk yarıda % 100 ile 17 sayı ve toplamda 23 sayı ile oynadı.
Ne ilginç bir tesadüf İbrahim 1993-1994 Cumhurbaşkanlığı finalinde de Efes´e karşı 23 sayı atmış ve gene kupayı kazanmıştık.
4-Solomon‚ne kadar büyük oyuncu olduğunu gösterdi.Sazı eline alınca son 13 sayımızın
11´ini atarak ve son darbeyi vurarak taçlandı.
5-Mrsiç;aman bir daha yapma gözüm.Son saniyelerde epey saçmaladı.
6-Zavallı Nicholas;Geçen yılki final serisinde sahadan silinen Nicholas‚ Ömer karşısına gelince adeta şeytan çarpmışa dönüyor.Nicholas ilk sayısını 26. dakikada atabildi.
7 sayı (3ü serbest atış)‚8 asist.Hutson´u ikili oyunlarda iyi besledi yalnız.
7-Tanjeviç´in rotasyonu abartması;
Sık oyuncu değiştirerek oyunun her alanında diri kalmamızı istiyor ancak Ancak Tanjeviç‚ 7. dakikada sahada yüzde 100 ile oynayan İboyu‚ 9. dakikada da 15 sayılık farkı yaratan 5i kenara çekince fark eridi.Eli sıcak olan İbo´yu kenarda fazla unuttu.Halbuki kısa bir dinlendirme yeterliydi.
8-Geçen yıldan devam eden özgüven ve oyun karakterimiz;
Savunmada agresif ve saldırgan‚ hücumda tempolu ve yüksek yüzdeyle şut sokan takım.
İlk yarı sonunda üç dış silahımız İbrahim‚ Ömer ve Solomon (toplam 30 sayı)‚24. dakikada 10/21 üçlük yüzdemiz maçın sonuna kadar ise sadece 9/1.Burada hakemlerin devreye girerek önümüzü kesip‚momentumu Efes´e geçirdikleri görülüyor.
Savunmada Hutson ve Gregory´i durduramamamıza rağmen son 3.5 dakikaya 73-70 geride girdik.Efes momentumu eline almış‚ maç kırılacak derken takip eden 3 dakikada sayı yemememiz ‚önceki 13 dakikada 33 sayı atan takımı‚ maçın en kritik üç dakikasında 0 sayıda tutmamız ne kadar dirençli‚agresif (faul problemlerimize rağmen) olduğumuz gösteriyordu.
Tanjeviç´in macera aramayıp Aydın Hoca´nın sistemini devam ettirmesi de olumlu idi.
9-Maça geçen yıldan gelen özgüvenimiz ile mental olarak çok iyi hazırlanmışız.
Maçı çok istedik.Benchimizin molalarda ve maç esnasında hiç şans bulamayan Rasim´den
yeni gelen White ve Sloven gençlerin bile yüzlerindeki hırs ve inanç takım olduğumuzun
delilidir.
10-Mirsad;biraz daha sakin olmalı.Tamam bu hakemlerle nasıl sakin olabilirdi denilecek
ama Solomon gibi bir adam bile sakin kalmayı başardı.Hatta bir mola da Mirsad hakemlere
ısrar itiraz ederken Solomon gidip çekti getirdi.Mirsad´ın siniri takımı da etkiledi.
11-James White;yeni geldi ama pekala katkı yapıyordu neden özellikle Solomon´un kenarda
olduğu dakikalarda içeriyi delici oyuncu sıkıntısı çekerken sahaya sürülmedi anlamadım.
White bir an önce hazırlanmalı.
12-Hutson-Oğuz matc up (eşleşme) sıkıntı yaşarken - Oğuz yüksek posta çıkamadı‚ağır kaldı - neden Semih´le adam değişmeyi Semih‚Ermal´i tutuyordu) hoca düşünmedi ?
Hutson aynı yerlerden ‚aynı şekilde 18/10 ile (25 sayı) oynadı.
3 numara Gregory´i de tutamadık.
13-Bize EL için mutlaka bir 5 numara şart.4‚5 da olabilir.Genç uzunlarımız savunmada gayretli ama Semih ve Vidmar hücumda yetersiz.
14-Efes´e gelirsek;Blatt‚savunmacı takımdan hücumcu (hareketli hücum :motion offense) takım yapmak istiyor ama ağır kalan bir Woods ile ve dağınık 1 numara Wright ile işi zor.
15-Efes içeriden çok iyi‚dışarıdan çok kötü idi.
2/14 (yüzde 14‚3) gibi berbat bir üçlük yüzdesi varken‚boyalı alan ve çevresinden
28/52 % 54 bir isabet buldular.
16-Biz de en zayıf bölge 5 numara‚onlarda 1 numara idi.Solomon karşısında guardları ezildi.
17-Blatt son hücumda Solomon´u savunmakiçin Ender´i çıkarıp‚Wright alarak büyük hata yaptı.
18-Serkan Erdoğan‚toparlamazsa Amerikalıların arkasında havlu sallar.
19-Efes ligde 3+2 yüzünden kimya da zorlanır ancak EL´de 5 Amerikalı´yı da kullanabileceği
için şanslı olabilir.
20-Tüncay Özilhan ya herru ya merru dedi.Bence son kez denedi ve 20 milyon euro harcayarak çılgınlık yaptı.Bakalım tutacak mı ? Tez zamanda çekilip gitmelerini dileyerek
kendilerine başarısızlıklar diliyorum.
Bizim bütçemiz ise 10 milyon euro.
21-Ünal Özüak;geçmiş olsun.İyi geldi mi kapak.
22-Zavallı Efes taraftarı (!) (Efesli diye bir şey yok‚bir avuç zavallının hepsi gs ve bck´li)
hala bir maçta bizim üçlüklerimizin girmeyeceği günü bekliyor Godot´u bekler gibi.
23-Teşekkürler Aydın Örs böyle bir takım bıraktığın için.
23-Tanjeviç´i ve takımı bir kez daha kutlarken FB taraftarının artık kısır tartışmaları bırakıp
takıma destek olmasını diliyorum.


*********VE SEZON BAŞLADI !!!!!!!!!!!!!**************

1.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 80 59 Oyak Renault
13 Ekim 2007 Cumartesi

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Aytuğ Ekti‚ Ozan Çakar‚ Yücel Çilingir
FENERBAHÇE ÜLKER (80): James William White 6 (5 ribaund‚ 1 asist) Mirsad Türkcan 17 (11 ribaund‚ 5 asist)‚ Semih Erden 4 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ İbrahim Kutluay 19 (2 ribaund‚ 5 asist)‚ Demir Kaan 11 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Gasper Vidmar 3 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Hakan Demirel 10 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Oğuz Savaş 8 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Serhat Çetin‚ Emir Preldzic 2 (2 ribaund‚ 2 asist)

OYAK RENAULT (59): Evren Buker 7 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Andre Lamont Woolridge 13 (3 ribaund‚ 6 asist)‚ Ahmet Ali Erdoğan (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Emre Kahyaoğlu (1 asist)‚ Richard Darrel Chaney 17 (4 ribaund)‚ Özgür Bıyık 12 (8 ribaund)‚ Monwell John Randle 6 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Nedim Dal 4 (1 ribaund)‚ Fatih Eravcı (1 ribaund9‚ Alper Saruhan
1.PERİYOT: 15-18
2.PERİYOT: 24-17
3.PERİYOT: 24-12
4.PERİYOT: 17-12





2.HAFTA
Efes Pilsen 72 Fenerbahçe Ülker 75
17 Ekim 2007 Çarşamba

Beko Basketbol Ligi´nin ikinci haftasında Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Abdi İpekçi Spor Salonu´nda karşılaştı. Son 6 dakikaya 67-57 geride giren Fenerbahçe Ülker yakaladığı 18-5´lik seri ile mücadeleden 72-75 galip ayrıldı.
Mücadeleye Efes Pilsen Ender Arslan‚ Drew Nicholas‚ Kenny Gregory‚ Andre Hutson ve Kerem Gönlüm‚ Fenerbahçe Ülker ise Willie Solomon‚ Ömer Onan‚ İbrahim Kutluay‚ Mirsad Tükcan ve Gasper Vidmar beşi ile başladı.
Mücadeleye Drew Nicholas´ın üçlüğü ile başlayan Efes Pilsen‚ Ender Arslan´ın orta mesafeli basketi ile skoru 5-0´a getirdi. İlk sayılarını Mirsad Türkcan´ın üçlüğü ile bulan Fenerbahçe Ülker‚ aynı oyuncunun basketi ile 2. dakikaya 5-5 eşitlikle girdi. Efes Pilsen Kerem Gönlüm´ün basketi ile öne geçse de‚ takımımız Mirsad Türkcan ile 7-7 eşitliği yakaladı. Andre Hutson´un smacı ve Kenny Gregory´nin serbest atış çizgisinden bulduğu sayılara‚ İbrahim Kutluay´ın üçlüğü ve Willie Solomon ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker skoru 11-12´ye getirdi. Ermal Kurtoğlu ile boyalı alanda basket bulan Efes Pilsen 8. dakikayı 13-12 önde geçti. Ancak Demir Kaan´ın üçlüğü ile Fenerbahçe Ülker ilk periyodun son dakikasına önde girdi (13-15). Drew Nicholas´ın son saniyede bulduğu üçlükle Efes Pilsen ilk periyodu 13-18 önde tamamladı.
İkinci periyoda Serkan Erdoğan´ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar ile başlayan Efes Pilsen‚ Rashad Wright´ın turnikeden bulduğu basket ile 12. dakikaya 23-15 önde girdi. İlk sayılarını Ömer Onan ile bulan Fenerbahçe Ülker‚ Semih Erden´in smacı ile farkı eritti (23-19). Loren Woods ile serbest atış çizgisinden sayılar üreten Efes Pilsen‚ Kerem Gönlüm´ün smacı ile etkili oldu ve 14. dakikaya 27-19´luk skorla girdi. Willie Solomon´un basket faulden kazandırdığı sayılara‚ Drew Nicholas ve Serkan Erdoğan´ın üst üste bulduğu isabetli atışlarla karşılık veren lacivert beyazlılar ilk yarının som 3:52 dakikasına 10 sayılık fark ile girdi (32-22). Mirsad Türkcan‚ Oğuz Savaş ve İbrahim Kutluay ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker karşısında Andre Hutson ve Drew Nicholas ile skor bulan Efes Pilsen skoru 39-31´e getirdi. Fenerbahçe Ülker Emir Preldzic´in sayıları ile farkı eritse de son saniyede Ender Arslan ile kullandığı üçlükte başarılı olan Efes Pilsen ilk yarıyı da 42-36 önde tamamladı.
İkinci yarıya Andre Hutson´un turnikesi ile başlayan Efes Pilsen‚ İbrahim Kutluay´ın üçlüğüne Serkan Erdoğan ve Loren Woods´un sayıları ile karşılık verdi ve farkı korudu (48-39). İyi savunma yapan lacivert beyazlılar Ender Arslan ile kullandığı üçlükte başarılı oldu ve farkı da 12 sayıya kadar çıkardı (51-39). Semih Erden ve Willie Solomon´un bulduğu turnikeler ile Fenerbahçe Ülker skoru 51-43´e getirdi. Loren Woods ve Andre Hutson´un basketleri ile Efes Pilsen 25. dakikaya 55-45 önde girdi. Ömer Onan´ın üst üste bulduğu 5 sayı ile lacivert beyazlılar farkı 5 sayıya kadar indirdi (55-50). Andre Hutson ve Ender Arslan ile basketler bulan Efes Pilsen son 10 dakikaya 62-52 önde girdi.
Final periyoduna Willie Solomon´un üst üste bulduğu basketler ile başlayan Fenerbahçe Ülker skoru 62-57´ye getirdi. Andre Hutson ve Kenny Gregory´nin sayıları ile etkili olan Efes Pilsen ise 34. dakikaya 67-57´lik skorla girdi. İbrahim Kutluay ile üst üste 5 sayı bulan Fenerbahçe Ülker normal sürenin son 4:14 dakikasına 67-62´lik skorla girdi. Andre Hutson ile basket bulan Efes Pilsen´e‚ Oğuz Savaş´ın bulduğu sayılar ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker‚ 37. dakikaya 69-66´lık skorla girdi. Etkili savunmasını sürdüren Fenerbahçe Ülker Willie Solomon´un üçlüğü ile 69-69 eşitliği yakaladı. Andre Hutson ve Kerem Gönlüm ile sayılar üreten Efes Pilsen normal sürenin son dakikasına 72-69´luk skorla girdi. Normal sürenin son 51 saniyesine girilirken Demir Kaan´ın üçlüğü ile eşitliği sağlayan Fenerbahçe Ülker‚ Willie Solomon´un bitime 28 saniye kala serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile öne geçti (72-73). Efes Pilsen´in Andre Hutson ile kullandığı şutu Mirsad Türkcan bitime 8 saniye kala blokladı. James White ile serbest atış çizgisinden kullandığı iki atışı da sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker son 6 saniyeye 72-75´lik skorla girdi. Efes Pilsen son hücumda Ender Arslan ile kullandığı atışta isabet bulamadı ve mücadeleden Fenerbahçe Ülker 72-75 galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar‚ Rüştü Nuran‚ Uğur Özen
EFES PİLSEN (72): Drew Nicholas 14 (3 ribaund‚ 5 asist)‚ Loren Woods 8 (3 ribaund)‚ Kenny Gregory 6 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Mustafa Abi‚ Kerem Gönlüm 6 (5 ribaund)‚ Rashad Wright 3 (2 ribaund)‚ Serkan Erdoğan 7 (2 ribaund)‚ Ermal Kurtoğlu 2 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Ender Arslan 13 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Andre Hutson 13 (7 ribaund‚ 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (75): James White 4‚ Willie Solomon 17 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Mirsad Türkcan 11 (14 ribaund)‚ Ömer Onan 7 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Semih Erden 6 (6 ribaund)‚ İbrahim Kutluay 15 (1 ribaund)‚ Demir Kaan 6‚ Gasper Vidmar (2 ribaund)‚ Hakan Demirel‚ Oğuz Savaş 6 (3 ribaund)‚ Emir Preldzic 3 (4 ribaund)
1.PERİYOT: 13-18
2.PERİYOT: 29-18
3.PERİYOT: 20-16
4.PERİYOT: 10-23







YİNE Mİ 7-0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Öncelikle futboldaki gsnin karşılığı makyavelist Efesi klasiğe bağlayıp seriyi 7-0 yaparak birilerinin kulaklarını çınlatan takımımızı ve 6.adam görevini layıkıyla yapan taraftarımızı kutluyorum.

Efes galibiyetlerinin tadı‚lezzeti bambaşka hele son saniyelere kadar heyecanlandırıp‚sonra da
hesabı kesmek yeme de yanında yat.

Maça gelince Blatt bu maküs talihi yenmek için dersine çok iyi çalışmış.Bekliyordum bir şeyler yapmasını zaten.Solomon ve Ömerin sakatlıkları‚Enderin anomal balı da (!) da işini kolaylaştırdı.
Blatt bu kez daha kısa bir beş ile maça başladı.Hızlı hücumlarla tempo yaptırdı‚geri koşmakta da zorlanınca kolay fastbreakler yedik.Cumhurbaşkanlığı kupasında biz nasıl başladıysak bu kez tam tersi onlar çok iyi başladı.
Bu kez Ömer ve Nicholas sakatlıklarının da etkisiyle Nicholas ve Enderi iyi savunamayınca 5/4 üçlükle
(Ender inanılmaz ballıydı.İlk çeyreğin sonunda Nicholas‚2.çeyreğin sonunda Enderin son salise üçlükleri ile ekstra
6 sayı da kazandılar.) fırtına gibi başladılar.
Bizim ise dış atışlarımız bu kez girmiyor (15/4)‚İbrahimi Gregory iyi savunuyor‚geri koşmakta da zorlanınca kolay
fastbreakler yiyor‚zaten uzunlarımızın içeriden hücum performansı sınırlı işler iyi gitmiyordu.
Efeste Nicholas ilk yarıda 13 sayıya ulaşırken‚biz de Mirsad tek başına direniyordu (9 sayı‚8 ribaunt).
Bu tablo 3.çeyrekte de hatta 33.dk.ya kadar devam etti.
Yalnız burada lehimize çok enteresan bir nokta vardı.33.dk.ya kadar 10 sayı civarında geride olmamıza rağmen müthiş özgüvenimizle hiç bir zaman panik yapmadık‚pes etmedik.Hem takım hem bizler maçın sonunda savunmayı sertleştirir‚Wizard Solomon sazı eline alır ve bu maçı alırız diye düşündük.
Bu özgüven artık bizim dokumuz oldu.Efese karşı psikolojik üstünlüğümüz de bizi olumlu motive ediyor.
Bu maçta kötü oynamamıza rağmen‚müthiş isteğimiz ile maçın sonunda yaptığımız 3 dk.lık savunma kazanmamıza yetti.
Yoksa çok eksilerimiz vardı bu maçta.
Maç boyu 5 asist yapabilmemiz.(Solomon 4)‚
Neredeyse düzgün bir hücum setimizi oynayamadık.Bire bir zorlamalar ve pota altında ribaunt kovalayarak ekmeğimiz
Taştan çıkarıp ikinci hücumlardan ve sonlarda Solomon ve Mirsiçin kurşun üçlükleri ile sayı bulduk.
34 iki sayılık‚34 üç sayılık (34/10 % 29 üçlük yüzdemiz çok kötü) denememiz var.
Ömer de kötü gününde olunca (sakatlığı etkilemiş olabilir) fastbreak bulamadık.
Semih‚Oğuz ve Vidmar gibi genç uzunlarımızın kötü hücum performansı.
(Semih Erden 6s (2s: 2/6‚)‚ Gasper Vidmar 0 (2s: 0/1)‚ Oğuz Savaş 6 (2s: 2/5) İçeriden 12/4 ile oynamışlar.)
Yeni transferlerden katkı alamamamız.
Emir Preldzic 3 (2s: 1/1‚ 3s: 0/1‚ 4 rb)‚ James White 4 (2s: 1/2‚ 3s: 0/2‚ SA: 2/2‚ 1 tk)‚ Gasper Vidmar 0 (2s: 0/1‚ 2 rb‚ 1 tk)‚
Maalesef 3 genç oyuncu aldık.Zamanla iyi olabilirler ancak en azından Vidmar yerine tecrübeli‚hazır bir 5 numara
alınmalıydı.EL seviyesinde bunun sıkıntısını çok yaşayacağız.Umarım kısa zamanda bir kaliteli uzun alınır.
Vidmar konusunda en baştan söylemiştim ne yazık ki yanlış transfer.Avrupa Şampiyonasındaki görüntüsü aynen
devam ediyor.Daha topu tutamıyor‚bırak post up ı falan.
Artılarımız;
Özgüvenimiz‚panik yapmamamız.
Takımın oturmuş olması.Çekirdek kadronun (İbo‚Solomon‚Mirsad‚Ömer‚Mrsiç‚Semih‚Oğuz) rollerini oynamaları.
Fenerbahçe kimlikli oyuncuların (İbo‚Mirsad‚Mrsiç‚Semih‚Ömer) yürekten oynamaları.
Her an oyunun seyrini değiştirebilecek Winner oyunculara sahip olmamız.(Solomon‚İbo‚Mrsiç‚Mirsad)
İstediğimizde geçen yılın 2.yarısında Aydın Hocanın oturttuğu sert‚agresif savunmayı yapabilmemiz.
Üstelik bunu hücum ağırlıklı oyuncularla yapıyoruz.Bu maçta hücumla değil‚savunma ile maçı kazandık.
Son 4 dk.da sadece 3 sayı yedik‚13 sayı attık.Son çeyrekte 10 sayı yedik veya son 7 dk.da 13 sayı atıp‚5 sayı yedik
Öyle ki ilk yarıda 5/4 üçlük ile oynarken‚ikinci yarıda 8/0 attılar.
Kısa birkaç not;
Maçın adamı :Mirsaddddddddddd.
O Fenerbahçenin yüreği.İsyankar ruhun temsilcisi‚çığlığı.
Ne söylenebilir ki.11 s‚14r.en kritik anda 6 sn.kala burnunu kıran Hutsona yaptığı blok‚takımı ateşlemesi.
Maç sonrası röportajında ; ´´maç öncesi herkes konuşur diyor ama FENERBAHÇE formasını giydiğimiz zaman herşeyi unuturuz ter akmış kan akmış farketmez kazanmak için oynarız biz ´´ sözü her şeyi anlatıyor.
Alnından öpüyorum Mirsad.Allah razı olsun.Geçmiş olsun.

Solomon 17 sayı‚ 4 ribaund‚ 4 asistle ve son dönemde Nicholası savunmada durdurması‚çok kritik hücumda ondan topu çalması ‚ile yine sazı eline alarak Winner bir oyuncu olduğunu gene gösterdi.Üstelik sakatlığı tam geçmemişken.

İlahi adalet;
Son 3.12 kala Hutson 4 faullü iken hücumda dirseği ile Mirsadın burnunu kırdı ama 3 hakem bunu göremedi (!)
(5.faulünü alacaktı ve maç erken kopacaktı.)
Ancak 6 sn.kala Mirsad aynı isime muhteşem bir blok yaparak maçı getirdi.O bloğa uzanan el
belki de Allahın elidir kim bilir.?


Mrsiç attığı kurşun üçlükle CB maçında yaptığı iki büyük hatayı affettirdi.Efsane Damir iyi ki varsın.

Hakan Demirelin berbat ötesi performansı.2 dk.içinde darmadağın oldu savunmada üst üste 3 faul aldı.
Maçın hareketi;
Mirsadın Hutsona bloğu elbette ama bir hareket daha var bence.
Emir Preldziçin Hutsonun üzerinden attığı turnike ile kazandırdığı basket faulü.Ne kadar cesur bir hareketti.
Bir de Mirsadın bloktan sonra çıkıp yerine giren Whiteın çok kritik 2 serbest atışı soğukkanlılıkla sayıya çevirmesi.

Acil istekler;
1-Kaliteli bir uzun.Tercihan 5 veya 4‚5. 4e de razı geliriz.J
2-Whiteın bir an evvel hazırlanıp‚takıma kazandırılması.

Maçın rezaleti;
Maçın günü ‚saati yanlış.TV yayını için önce NTV yayınlayacak dendi‚sonra kimse izleyemesin diye e2ye gönderildi.
Basketbolu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için bundan daha iyi organizasyon olamazdı.(!)
Haftanın kapağı;
Ünal Özüak
http://www.takvim.com.tr/2007/10/18/ozuak.html Tanjevic: 2 Blatt: 0
Adama bu başlığı attırırlar işte.

Son olarak ;
2 maçı son dakikalarda zorlanarak kazanmamızdan yola çıkarak Tanjeviçin miras yediğini‚kötü oynattığını
öne sürenlere katılmıyorum.
Tanjeviç şu ana kadar sistemle oynamadı.Rotasyonda hataları olabilir ancak çok erken daha.
Henüz sezon başındayız.En önemlisi Efesin bu kadrosunun geçen yıl ki kadrodan ne kadar çok daha güçlü
Olduğunu‚CB maçında 3.çeyrekte hakemler devreye girmeseydi gene 20 sayılık farkın oluşabileceğini göz ardı
etmeyelim.
Yöneticilerimiz son yabancı hakkını iyi bir uzun ile kullanırlarsa bu takım çok daha güçlenecektir.
Son bir fedakarlık yapmalarını bekliyoruz.Yazık etmesinler bu takıma.





3.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 72 Banvit 89
20 Ekim 2007 Cumartesi




SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Engin Kennerman‚ Fatih Arslanoğlu‚ Alper Özgök
FENERBAHÇE ÜLKER (72): James William White 4 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Willie James Solomon 5 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 16 (1 ribaund‚ 1 asis)‚ Rasim Başak 2 (1 ribaund)‚ Semih Erden 10 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ Demir Kaan 6 (2 asist)‚ Gasper Vidmar 6 (2 ribaund)‚ Hakan Demirel 2 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 12 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Emir Preldzic 9 (3 ribaund‚ 2 asist)‚

BANVİT (89): Michael Benoit Mokongo 16 (4 ribaund‚ 5 asist)‚ Derya Yannier 11 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Ufuk Gürgen‚ Caner Topaloğlu 7 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Erdal Albayrak‚ Yiğitcan Turna 3‚ Ümit Sonkol 24 (9 ribaund‚ 5 asist)‚ Christopher Joseph Vogel 3 (1 asist)‚ Andrew Kehinde Adeleke 18 (11 ribaund‚ 2 asist)‚ Yunus Cankaya 3‚ Mutlu Demir 4 (2 ribaund)
1.PERİYOT: 23-17
2.PERİYOT: 20-23
3.PERİYOT: 14-24
4.PERİYOT: 15-25



EUROLEAGUE 1.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 72 80 Real Madrid
25 Ekim 2007 Perşembe


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: R. Brazauskas (Litvanya)‚ P. Taurino (İtalya)‚ B. Ryzhyk (Ukrayna)

FENERBAHÇE ÜLKER (72): James White (3 ribaund)‚ Mirsad Türkcan 18 (10 ribaund‚ 3 asist)‚ Ömer Onan 2 (3 asist)‚ Semih Erden 2 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ İbrahim Kutluay 14 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Kaan Demir 17 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Gasper Vidmar 9 (3 ribaund)‚ Hakan Demirel (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 6 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Emir Preldzic 4 (1 ribaund‚ 1 asist)

REAL MADRID (80): Venson Hamilton 2 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ M. Pelekanos 2‚ Charles Smith 17 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Blagota Sekulic 4 (3 ribaund‚ 1 top çalma)‚ Pablo Aguilar (1 top çalma)‚ Lazaros Papadopoulos 6 (2 ribaund‚ 3 top çalma‚ 1 asist)‚ Alex Mumbru 10 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Axel Hervelle 23 (8 ribaund‚ 3 asist)‚ Kerem Tunçeri 5 (6 asist‚ 2 top çalma)‚ Louis Bullock 5 (1 asist‚ 1 top çalma)‚ Sergio Lllul (1 top çalma)‚ Raul Lopez 6 (2 top çalma)
1.PERİYOT: 10-30
2.PERİYOT: 21-18
3.PERİYOT: 26-20
4.PERİYOT: 15-12





4.HAFTA
Fenerbahçe 90 - 80 Antalya
28 Ekim 2007 Pazar




SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Aytuğ Ekti‚ Altuğ Köselerli‚ Berk Torun

FENERBAHÇE ÜLKER (90): James White 6 (3 asist)‚ Willie Solomon 10 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Mirsad Türkcan 9 (7 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 13 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Rasim Başak 4 (5 ribaund)‚ Semih Erden‚ Demir Kaan 14 (1 ribaund‚ 4 asist)‚ Gasper Vidmar 13 (3 ribaund)‚ Oğuz Savaş 10 (2 ribaund)‚ Emir Preldzic 11 (6 ribaund‚ 2 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (80): Hadi Doğan 5‚ Nedim Yücel 7 (6 ribaund‚ 4 asist)‚ Can Akın 10 (6 ribaund‚ 4 asist)‚ Arda Urcu 6 (1 asist)‚ Ersin Görkem 16 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Cartier Martin 4 (3 ribaund)‚ Uluğ Kaçaniku‚ Ricardo Marsh 28 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Marcus Douthit 4 (5 ribaund‚ 1 asist)

1.PERİYOT: 14-23
2.PERİYOT: 19-16
3.PERİYOT: 30-20
4.PERİYOT: 27-21



EUROLEAGUE 2.MAÇ
AXA FC Barcelona 82-67 Fenerbahçe Ülker
01 Kasım 2007 Perşembe



Hakemler: Lazaros Voreadis(Yunanistan)‚ Eddie Viator(Fransa)‚ Enrico Sabetta(İtalya)
AXA FC Barcelona: Lakoviç 13‚ Morandais 5‚ Trias14‚ Ersan10‚ Marconato 10‚ Sanchez 6‚ Vasquez 4‚ Basile 3‚ Grimau11‚ Kasun 6‚ Acker

Fenerbahçe Ülker: Solomon19‚ Ömer12‚ White 8‚ Mirsad 9‚ Vidmar‚ Mrsiç‚ Semih 8‚ Preldziç 5‚ Oğuz 6
1. Periyot: 26-13
Devre: 44-36 (AXA FC Barcelona lehine)
3. Periyot: 59-52



5.HAFTA
Alpella - Fenerbahçe 74-72
6/11/2007

ALPELLA: 74 - FENERBAHÇE ÜLKER: 72

Salon: Caferağa

Hakemler: Ufuk Akyüz xx‚ Sami Özel xx‚ Ziya Özorhon xx

Alpella: Strickland xxx 18‚ Burak xxxx 10‚ Serkan xx 7‚ Kinloch xxxx 18‚ Ömer xxxx 17‚ Ogün x 2‚
Hasan x‚ Can xx 2‚ Zeki x

Fenerbahçe Ülker: Solomon xxx 19‚ Ömer xx 6‚ White x‚ Widmar xx 6‚ Semih xx 10‚ Mirsad xx 12‚
Preldzic x 2‚ Oğuz x 4‚ İbrahim xx 13‚ Hakan x

1. Periyot: 17-19 Devre: 35-34 3. Periyot 51-57
5 Faulle Çıkan: 38.34 Semih (Fenerbahçe Ülker)



EUROLEAGUE 3.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 85 Lottomatica Roma 66
06 Kasım 2007 Salı





SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Carl Jungebrand (Finlandiya)‚ Dani Hierrezuelo (İspanya)‚ Spiros Gontas (Yunanistan)
FENERBAHÇE ÜLKER (85): James White 2 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 21 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Mirsad Türkcan 13 (17 ribaund‚ 2 top çalma)‚ Rasim Başak (1 top çalma)‚ Ömer Onan 6 (2 ribaund‚ 3 top çalma)‚ Semih Erden 8 (4 ribaund)‚ İbrahim Kutluay 17 (1 ribaund‚ 2 top çalma)‚ Damir Mrsic 14 (3 ribaund)‚ Oğuz Savaş 4 (5 ribaund‚ 1 asist)

LOTTOMATICA ROMA (66): Jacopo Giachetti 2 (1 asist)‚ Gregor Fucka 6 (4 ribaund)‚ Alessandro Tonolli‚ Jon Steffansson 13 (5 ribaund‚ 1 top çalma‚ 1 asist)‚ Erazem Lorbek 15 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Allan Ray 9 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Roko-Leni Ukic 9 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Roberto Gabini 6 (5 ribaund)‚ David Hawkins 6 (8 ribaund‚ 4 asist)
1.PERİYOT: 20-10
2.PERİYOT: 22-24
3.PERİYOT: 23-13
4.PERİYOT: 20-19


USTALAR EL ATINCA

Öncelikle böylesine kritik bir maçı güzel bir oyunla kazanmayı başaran takımımızı kutluyorum.

EL´de ve Ligde üst üste kaybedilen maçlardan sonra zaten ´´Sıfır´ kredi ile
sezona başlayan teknik adamın çalıştırdığı takımı taraftar salonda yalnız
bırakmıştı.Üstelik maçın tarihinin değiştirimesine rağmen.

Tabii bu tabloya bakıp suçlu taraftar demek haksızlık olur.Tabloyu yaratanlar umarım yedikleri tokattan ders almasını bilirler.

FB taraftarı kişilere değil‚kuruma destek vermelidir‚kişilere küsmek‚takıma
da küsmek yanlışına düşmek te denilebilir saygı duyarım ‚elbette böyledir
ancak ısrarla ben yaptım oldu anlayışının bu duruma getirdiği de aşikardır.

Kabul etmeliyiz ki ülkede bir basketbol kültürümüz yok.
Skora‚başarıya endeksli bir taraftar profili olduğu da bir gerçek.
15 milyonluk şehirde 25 milyon taraftarı bulunan bir kulubün her türlü
yaşanılan olumsuz olaydan etkilenmeden o salona giden taraftarının olmaması (gidenleri tebrik ediyorum) da sorgulanmalı tabii.

Kimbilir boş salon belki bu galibiyette büyük rol oynamıştır.
Çünkü Mirsad maç sonu röportajında taraftara sitem edip‚onların gelmemesi yüzünden daha hırslı oynadık dedi.
Roma da daha 2 hafta önce 15 bin Yunan önünde son anlarda maçı
kaybetti.Onlarda boş salonu görünce sanırım nasıl olsa yeneriz diye konstrasyon sorunu yaşadılar.

Yazımın başlığı ´´Ustalar El Atınca´´.
Evet Sayın Mahmut Uslu 2010´nun takımını kuruyoruz dese de işte böyle
Tanjeviç´te Vidmar‚Emir‚Hakan Demirel´e hiç bakmayıp‚White´a 13 dk. verip ustalara sarılmak zorunda kaldı.
Fenerbahçe gibi kulüplerde bu tip hedefler koymak çok güzel de ne kadar
realitesi olabiliyor herkesin malumu.2 maç kaybetmişsin‚bu maçı da kaybettin mi istediğin kadar 2010´un takımını kuruyoruz de‚işte salonun
durumu ortada.
Yeni transferlerden hiç yararlanmadan desek yeridir (White 13 dk.2s)
Şampiyon kadronun ustaları sazı ele alınca her iki devrenin ilk çeyreklerinde yaptığımız 10´ar sayılık farklar Roma´yı domine etmeye yetti.(1.ç 20-10‚3.ç 23-13)
Solomon´un önderliğinde muhteşem Mirsad ‚İbrahim (2.devre 15s)‚Ömer‚Mrsiç ve 2 genç uzunu ile çok iyi oynayarak haklı bir galibiyet aldık.

2.çeyrekte Tanjeviç rotasyona gidince‚özellikle Mrsiç´in savunmadaki zaafından ve ona uygulanan tam saha baskı ile zorlandık ama onun dışında onları hiç maçı kazanabiliriz havasına sokmadık.

Kendi klasiğimiz olan hızlı oynama ve dış atış yüzdemizi iyi uyguladık.
3 sayı 26/11 ( % 42.3) gayet iyi.İçeriden de 2 sayı;36/17 (% 47.2) başarılıydık.

Mirsad;maçın yıldızı idi.
Bu deli çocuk Fenerbahçe´nin isyanının çığlığı gene mükemmel double
double yaptığı klasik maçlarından birini oynadı.
Öyle ki bir hücumda 3 kez üst üste ribaunt almayı başardı.
13s‚17r ile ışıl ışıl parladı.

Takımın son durumu ve maçın önemi motivasyonu sağlamaya yeterli idi
ancak rakibin renklerinin sarı kırmızı olması‚tarihin de 6 Kasım olmasının bir rolü olmuş mudur acaba ?

Bir notta maçın yorumcusu Hakan Demir´e.
Efes Pilsen antrenörlerinden olan bu yorumcu maç boyunca Roma takımının etkisizliğine hayıflanıp durdu ve Mrsiç´i acımasız eleştirdi.
Mrsiç sakattı ve zaten savunmasının zayıf olduğunu biliyoruz.
Ne gerek vardı bu kadar sallamaya anlamadım.
İsmet Badem de bugünkü yazısında buna değinmiş.
´´Mrsiç ve Tanjevic düşmanlığını her cümlesinde iğneleyerek konuşan maçın TV yorumcusunu yadırgadım. Tanjevic düşmanlığını beklerim ya Mrsic için nedir bu gaddarlık. Ayıp oluyor! Tepkiyi de hak ediyor!´´



6.HAFTA
Casa Ted Kolejliler - FENERBAHÇE 74-97


CASA TED ANKARA KOLEJLİLER: 74 - FENERBAHÇE ÜLKER: 97
Salon: TOBB Üniversitesi
Hakemler: Emin Moğulko‚ Tarkan Tuse‚ Tunçtan Durmuşcan
Casa TED Ankara Kolejliler: Özgü‚ Shields 23‚ Mc Farlin 9‚ Önder 2‚ Dobie 14‚ Nezih 9‚ Dearman 5‚ Ömer‚ Berent 12‚ Alper‚ Caner‚ Kaan

Fenerbahçe Ülker: White 18‚ Solomon 4‚ Mirsad 19‚ Ömer 8‚ Semih 15‚ İbrahim 16‚ Oğuz xx 4‚ Vidmar 3‚ Preldzic 2‚ Rasim 2‚ Demir Kaan 3‚ Hakan 3
1. periyot: 15-25
Devre: 38-50
3. periyot: 48-77


EUROLEAGUE 4.MAÇ
Chorale Roanne 90 97 Fenerbahçe Ülker
16/11/2007

SALON: Maison Des Sports
HAKEMLER: N. Zavlanos (Yunanistan)‚ D. Muhvic (Hırvatistan)‚ O. Krause (Almanya)
CHORALE ROANNE (90): Pierric Poupet (1 ribaund‚ 2 asist‚ 1 top çalma)‚ Williams Soliman 7 (1 ribaund‚ 2 top çalma)‚ Kendal Dartez‚ Pape Badiane 2 (7 ribaund‚ 2 asist‚ 3 blok)‚ Marc Salyers 40 (6 ribaund)‚ Laurent Cazalon 11 (4 ribaund)‚ Adam Hess 22 (9 ribaund‚ 4 asist)‚ Marc-Antonie Pellin 5 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Brion Rush 3 (4 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (97): James White 10‚ Willie Solomon 23 (5 ribaund‚ 7 asist)‚ Mirsad Türkcan 12 (5 ribaund)‚ Ömer Onan 10 (2 ribaund‚ 1 asist‚ 2 top çalma)‚ Rasim Başak 2 (2 ribaund)‚ Semih Erden 8 (6 ribaund‚ 1 blok)‚ İbrahim Kutluay (1 asist)‚ Damir Mrsic 12 (1 ribaund‚ 2 top çalma)‚ Gasper Vidmar 8 (2 ribaund)‚ Oğuz Savaş 12 (6 ribaund)
1.PERİYOT: 33-24
2.PERİYOT: 21-25
3.PERİYOT: 12-20
4.PERİYOT: 24-28


TEBRİKLER !!!!!!!!!

1-Önce tüm takımı koçla beraber kutluyorum.Önemli galibiyetti.
2-Salonda bizim İstanbul´daki taraftarlardan bile fazla olan ve güzel
destek veren vatandaşlarımızı kutluyorum.
3-NBA´vari enteresan bir maç oldu. Maça gene sıfır konsantrasyon ve ´´kronik ilk çeyrek sendromu´´ ile başladık.15.dk da 44 sayı yiyip 44-28 ile 16 sayı fark yerken‚pabucun pahalı olduğunu anlayıp asıldığımız 3.çeyrekte sadece 12 sayı yiyip (10´u serbest atıştan‚sadece bir normal basket) 20-12´lik bir seri ile geri geldik.
4-Rakip kısıtlı bütçeli‚sadece bizim beğenmediğimiz Salyers ve ABD´li Rush gibi 2 silaha sahip‚salonu elverişsiz olduğu için 120 km ileride
başka bir salonda oynayan zayıf bir takım.Ancak Salyers´ın insanüstü
performansı‚tombaladan çıkan Adam Hess´in aynı şekilde ve atletik oyuncularının mücadelesi ile az kalsın bizi üzüyordu.
5-Marc Salyers;maça damgasını vuran adam.
Bir kere bizdeki performansını çok geliştirmiş.Biz de sadece dışarıdan üçlük atan‚içeride boğuşmayı sevmeyen biri idi.Burada üçlüklerini uzaydan
atacak kadar abartan ancak pota altında da hook shut ile sayı bulabilecek
kadar geliştirmiş‚bize önemli match-up (eşleşme) sorunu yaratan ve
40 s (11/9 2 sayı‚13/6 üç sayı‚6 ribaunt ile kariyer rekoru kırarak adeta
bizden intikam alan performansı ile tek başına direndi ama yenilgiyi engelleyemedi.
6-Bizim takımın yıldızı;Willie ´´Wizard´´Solomon.
O da insan değil.Zuzaylı Helal sana Solomon.
37.09 dk.da 23s‚7a‚5r ile Avrupa´nın en iyi guardlarından biri olduğunubir kere daha gösterdi.
7-Solomon demişken‚demek ki neymiş;böyle nimet bir oyuncu varken elinde kapris‚naz da yapsa zaman zaman alttan alacaksın‚çekeceksin
kaprisini‚gereksiz güç gösterisine girmeyeceksin Tanjeviç Hoca.
Adım gibi biliyorum ilk Real Maçı öncesi Tanjeviç‚akıl dışı bir hareket ile
Solomon´a karşı tavır aldı ve karşılığını gördü.Oynayabilecek kadar basit
bir parmak sakatlığını bahane eden Solomon´u sahaya çıkaramadılar ve
boş yere o maçı kaybettik.Kesinlikle o maçı Solomon ile kazanırdık.
8-Tanjeviç demişken devam edelim.Resmen savunmada un gibi dağıldığımız dakikalarda mola almayarak veya müdahale etmeyerek
Emir´i 1 dk bile oynatmayarak ne yapmak istedi anlayamadım.
Ayrıca oyuncular her an fırça yeme ve kenara alınma korkusundan çok tedirginler.Her pozisyonda kenara bakıyorlar.Bu kötü bir hava.
Bir an evvel bu giderilmeli.
Tanjeviç´in doğrusu;yanlışta fazla ısrar etmedi ve Şampiyon takımın çekirdek kadrosuna çabuk döndü.
9-Ömer;rakibin 1.skor obsiyonu Brion Rush´ı sahadan sildi.
Aferin Ömer.10 sayı ile oynadı.
10-Vidmar;maçın kırılma anlarında sahne alarak önemli katkı yaptı.
İleride iyi olacak mutlaka ama ben gene de şu anda ´´ciyak ciyak ´´
bağıran 4 numaradaki eksikliğimize daha hazır bir oyuncudan yana yabancı tercihimi kullanırdım.
11-Bu vesile ile bana göre şu anda arayışı süren Solomon´a yardımcı olacak 1-2 oynayabilen guard yerine acilen kaliteli bir 4 numara alınmalı.
12-Mirsad;zaten daha çok hücumu seven bir 4 numara.Kırık burnunun da
etkisi ile iyice savunma yapamıyor.Bugün Salyers‚Real maçında Belçikalı
Hervel hayatlarının maçını oynayacak kadar ihya oldular.
Mirsad yerine Rasim giriyor O da kısa kalıyor.Öyle ki bir ara baktım
Salyers´ı İbo‚sonra Ömer tutmaya çalışıyordu.
Mirsad 12 sayı le oynadı.Bu kez 5 ribauntta kaldı.
Semih 4 oynayacaktı sözde.O da olmuyor.
13-İbrahim.Bu maçtan 0 (Sıfır) sayı ile çıkması gecenin sürprizlerinden biri idi.İlk 5 başlamamasının moral bozukluğu da var sanırım.
14-White.Yavaş yavaş ısınıyor.Şimşek gibi delici penetrelerini zaman zaman görüyoruz.Boş üçlükleri de sokmaya başlasa çok daha iyi olacak.
10 sayı ile oynadı.
15-Mrsiç.Efsane Damr.Yıllanmış şarap gibi.O da Vidmar gibi maçın kırılma
anlarında geri döndüren 2.isimdi.Üst üste 4‚maçı 5/4 üçlükle 12 sayı ile
tamamladı.Kesinlikle maçın kazanılmasında önemli rolü var.
16-Oğuz ve Semih;‚iki genç uzunumuzdan Oğuz özellikle Solomon ile ikili
oyunlarda çok iyi anlaşmaya başladı.Bu çok iyi.
19.08 dk.da 12s(6/5 ikilik)‚6r.ile çok iyi oynadı.
Semih 7.37 dk.da 8s‚6r.ille de blok ve smaç yapacağım sevdasından vazgeçmeli ve centilmenlik dışı faullere dikkat etmeli.Böyle bir faulü 4 sayıya mal oldu.
20-Asist sayımız 9 (7´si Solomon) ve az.Rakibin 16.
Üçlük yüzdemiz 23/9 % 39.
21.Maçın flaş anı.Son anlarda maçı kopartan Solomon´un harika turnikesinde Murat Murathanoğlu´nun Willi Salımınnnnnnnnnnnnnn
diye avazı çıktığı kadar bağırmasıydı.
22-Dikkat !!!!! Yediğimiz sayı çok.Savunmaya daha dikkat edeceğiz
ve önce serip sonra her seferinde geriden gelip yetişeceğiz diye imanımız
gevremeyecek. Lütfen buna önlem.
Tanjeviç biraz daha hoşgörü ve empati lütfen.
Ve taraftar.Futbol kulübü değiliz diyenler.O halde Pazar günü KSK maçından başlamak üzere herkes salona.
İmkanı olupta gelmeyen ne olsun ?

7.HAFTA
FENERBAHÇE ÜLKER 93 - 85 P. KARŞIYAKA
18 Kasım 2007 Pazar




SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
FENERBAHÇE ÜLKER (93): James White 19 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Willie Solomon 23 (4 ribaund‚ 10 asist)‚ Mirsad Türkcan 3 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 19 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Rasim Başak 2 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Semih Erden 10 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ İbrahim Kutluay 8 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Damir Mrsic‚ Gasper Vidmar 2 (3 ribaund)‚ Oğuz Savaş 5 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Emir Preldzic 2

PINAR KARŞIYAKA (85): Asım Pars 7 (10 ribaund‚ 4 asist)‚ Barış Ermiş 8 (2 ribaund‚ 4 asist)‚ Erhan Yetim 6 (4 ribaund)‚ Gary Neal 22 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Valentin Pastal 4‚ Quentin Hosley 23 (11 ribaund)‚ Sean Marshall 15 (7 ribaund)
1.PERİYOT: 32-16
2.PERİYOT: 16-22
3.PERİYOT: 17-17
4.PERİYOT: 28-30



8.HAFTA
Mersin B. B. 84 94 Fenerbahçe Ülker

SALON: Edip Buran Spor Salonu
HAKEMLER: Erşan Kartal‚ Serkan Emlek‚ Serhat Büker
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (84): Eddy Fobbs 14 (7 ribaund‚ 3 asist)‚ Polat Kaya 5 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Ümit Türkoğlu 4 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Altan Erol 6 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Reha Öz 12 (4 ribaund)‚ Polat Kocaoğlu 11 (2 ribaund)‚ Oktay Yılmaz 2‚ Kevin Burleson 10 (3 ribaund‚ 10 asist)‚ Michael Jones 10 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Vrbica Stefanov 10 (1 ribaund‚ 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (94): James White 5 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 13 (2 ribaund‚ 5 asist)‚ Mirsad Türkcan 8 (8 ribaund‚ 3 asist)‚ Ömer Onan 15 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Semih Erden 8 (2 ribaund)‚ İbrahim Kutluay 11 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Damir Mrsic 15 (2 asist)‚ Gasper Vidmar (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 19 (4 ribaund)
1.PERİYOT: 16-24
2.PERİYOT: 27-23
3.PERİYOT: 24-16
4.PERİYOT: 17-31



EUROLEAGUE 5.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 79 - 77 Brose Baskets
22 Kasım 2007 Perşembe

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Juan Carlos Mitjana‚ Sasa Pukl‚ Panagiotis Anastopoulos
FENERBAHÇE ÜLKER (79): James White 7 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 21 (5 ribaund‚ 8 asist)‚ Mirsad Türkcan 10 (10 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 9‚ Rasim Başak 5 (2 ribaund)‚ Semih Erden 4 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ İbrahim Kutluay 3 (2 ribaund)‚ Demir Kaan 12 (1 asist)‚ Gasper Vidmar 4 (4 ribaund)‚ Oğuz Savaş‚ Emir Preldzic 4

BROSE BASKETS (77): Chris Ensminger 11 (6 ribaund‚ 4 asist)‚ Steffen Hamann 9 (2 asist)‚ Demond Greene 5 (2 ribaund)‚ Predrag Suput 12 (6 ribaund‚ 4 asist)‚ Darren Fenn 18 (5 ribaund‚ 4 asist)‚ Ivan Pavic‚ Robert Garrett 2 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Ademola Okulaja 20 (6 ribaund‚ 2 asist)
1.PERİYOT: 23-20
2.PERİYOT: 9-16
3.PERİYOT: 18-18
4.PERİYOT: 29-23







İYİ Kİ VARSIN MRSİÇ !!!!!!!
Önce kötü oynasak bile kazanmasını bilmemiz çok güzel.
Takımı tebrik ediyorum.(Yanlış anlaşılmasın‚takım deyince Hoca da içinde tabii.)
1-Rakibi küçümsedik‚motivasyon sorunumuz vardı.
2-Rakip tüm maçlarını kaybetmiş olsa da tipik Alman oyun disiplini
ile oynayan‚belli bir sertliği ve inatçılığı olan bir takımdı.
Bugün son şanslarını kullanıyor olmanın getirdiği motivasyonla‚bizim
de kötü oyunumuzdan yararlanarak kendilerini aştılar.
Okulaja ortalama 10.3 ile oynarken bu akşam 20‚
Darren Fenn‚4‚5 ort.ile oynarken bu akşam 18
Sput‚10 iken 12‚Ensminger 5.8 iken 11 sayı ile oynadı.
10 asist ile oynarlarken 17 asist yaptılar.
3-Bugün biz içeriden hiç başarılı olamadık.
Semih 25.22 dk.4s‚2r.‚Oğuz 5.35 dk.O istatistik.
Vidmar 9.51 dk.4s‚4r.‚Mirsad 28.38 dk.10s‚10r double double.
Rasim 9.28 dk.5s‚2r.
Görüldüğü gibi içeriden uzunlarla oynayamadık.Süre alan uzunlarımız da
başarısızdı.Mirsad double double yaptı ama gene bir rakip 4 numara
fenomeni yarattı savunmada.Fenn 4‚5 ort.iken 18 sayı yaptı.
4-Solomon 21 s‚8 asist ile 6/1 üçlüklerde şanssız olsa da her zamanki görevini yaptı.
5-MAÇIN ADAMI EFSANE DAMİR.
Tartışmaya hiç gerek yok.Maçı kazandıran adamdı.
18 dk.da 6/4 üçlük 12 sayı ve iyi savunma.
Herhalde Tanjeviç son zamanlarda kendisine karşı takındığı tavırdan dolayı özür diler.
6-İbrahim´e ne oldu ?
Mutlaka bu konuya çözüm bulunmalı.Maç sonrası Tanjeviç bu konudaki oruya Ömer savunma ve hücumda iyiydi‚Mrsiç´ten skor bekliyordum yaptı‚savunmada da iyiydi.O yüzden İbo´ya fazla şans vermedim gibi bir şeyler söyledi.Ben bilmem İbo kazanılmalı.
7-White´dan memnunum.Kendi oyun kaakterini elinden geldiğince yansıtmaya çalışıyor.31.58 dk.7s‚r.6r.
8-Ribauntlarda 31-28 öndeyiz.10-21 (0-D)‚onların 8-20 (0-D)
Ama kritik anlarda üst üste hücum ribauntları verdik.Dikkat etmeliyiz.
9-Son olarak;taraftar konusunda ağır yazmak istemiyorum ama
sadece YAZIKLAR OLSUN diyorum.
Büyük forumlarda Milli takım ile ilgili 50 topic 100´lerce sayfa yazarak bir birini yiyen FENERBAHÇE FUTBOL KULÜBÜ taraftarlarına selam olsun.




EUROLEAGUE 6.Maç :
Fenerbahçe Ülker 64 83 Panathinaikos
29 Kasım 2007 Perşembe



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Juan Carlos Arteaga‚ Moshe Bitton‚ Sradan Dozai
FENERBAHÇE ÜLKER (64): James White 14 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Willie Solomon 11 (1 asist)‚ Mirsad Türkcan (9 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 2 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Rasim Başak 2 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Semih Erden 15 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ İbrahim Kutluay 6 (2 ribaund) Damir Kaan 3 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Gasper Vidmar 9 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş (1 asist)‚ Emir Preldzic 2

PANATHİNAİKOS (83): Fragiskos Alvertis (1 ribaund)‚ Efstratio Perperoglou 2 (2 ribaund)‚ Vassilis Spanoulis 9 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Sani Becirovic 2 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Michael Batiste 16 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Andrija Zizic14 (4 ribaund)‚ Nikos Hatzıvrettas 4 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Demos Dikoudis‚ Kostas Tsartsaris 2 (3 ribaund)‚ Keneddy Winston 13 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Dejan Tomasevic 2 (2 asist)‚ Sarunas Jasikevicıus 19 (2 ribaund‚ 3 asist)
1.PERİYOT: 20-19
2.PERİYOT: 19-24
3.PERİYOT: 5-22
4.PERİYOT: 20-18


9.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 96 - 60 Darüşşafaka
02 Aralık 2007 Pazar



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Fatih Dalay‚ İsmail Özgün‚ Can Atsüren
FENERBAHÇE ÜLKER (96): James White 14 (13 ribaund‚ 6 asist)‚ Mirsad Türkcan 4 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Ömer Onan 10 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Rasim Başak 7 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Semih Erden 8 (5 ribaund‚ 3 asist)‚ İbrahim Kutluay 15 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Damir Mrsic 9‚ Gasper Vidmar 7 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Hakan Demirel 2 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 17 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Emir Preldzic 3 (4 ribaund‚ 1 asist)

DARÜŞŞAFAKA (60): Melih Yavşaner 4 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Eric Chatfield 10 (4 ribaund‚ 5 asist)‚ Soner Şentürk 4 (1 ribaund‚ 3 asist)‚ Mesut Ademoğlu 4 (4 ribaund)‚ Ceyhun Altay 4 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Caner Şentürk 14 (1 ribaund)‚ Kadir Çipa 2 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Burak Selen (1 ribaund)‚ Barış Güney 7 (1 ribaund)‚ Hakan Erol 11 (6 ribaund)
1.PERİYOT: 32-13
2.PERİYOT: 14-17
3.PERİYOT: 22-9
4.PERİYOT: 28-21



EUROLEAGUE 7.MAÇ
Partizan 72 76 Fenerbahçe Ülker
05 Aralık 2007 Çarşamba

SALON: Pionir Arena
HAKEMLER: Shmuel Bachar (İsrail)‚ Leonidas Spiridonos (Yunanistan)‚ Miguel Perez (ispanya)
PARTIZAN (72): Milt Palacio 9 (1 ribaund‚ 6 asist)‚ Milenko Tepic 3 (2 asist)‚ Dusan Kecman 16 (2 ribaund)‚ Dejan Borovnjak (1 asist)‚ Uros Tripkovic 9 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ N.Velickovic 2 (7 ribaund‚ 3 asist)‚ Nikola Pekovic 26 (6 ribaund)‚ Cedomir Vitkovac 5 (4 ribaund)‚ Petar Bozic 2 (3 ribaund)‚ S. Milosevic‚ Slavko Vranes

FENERBAHÇE ÜLKER (76): James White 12 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Willie Solomon 21 (4 ribaund‚ 5 asist)‚ Ömer Onan 15 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Rasim Başak 3 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Semih Erden 2 (5 ribaund)‚ İbrahim Kutluay 3 (2 ribaund)‚ Damir Mrsic 3 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Gasper Vidmar 2 (1 ribaund)‚ Oğuz Savaş 12 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Emir Preldzic 3 (3 ribaund)
1.PERİYOT: 16-20
2.PERİYOT: 18-15
3.PERİYOT: 18-20
4.PERİYOT: 20-21



10.HAFTA
Galatasaray C.C. 88 77 Fenerbahçe Ülker
08 Aralık 2007 Cumartesi

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu
HAKEMLER: Recep Ankaralı‚ Ersan Ergüler‚ Yener Yılmaz
GALATASARAY CAFE CROWN (88): Erdem Türetken 6 (1 Ribaund)‚ Robert Hite 7 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Wayne Gaines 15 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Christopher Owens 22 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Murat Kaya 3 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Fatih Solak (2 ribaund)‚ Hüseyin Beşok 18 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ Dee Brown 2 (5 ribaund‚ 4 asist)‚ Cüneyt Erden 15 (1 ribaund‚ 8 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (77): James White 16 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Willie Solomon 14 (4 ribaund‚ 5 asist)‚ Mirsad Türkcan 18 (10 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 7 (2 asist)‚ Rasim Başak (3 ribaund)‚ Demir Kaan 14 (2 asist)‚ Gasper Vidmar 6 (7 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 2 (2 ribaund‚ 1 asist).
1. PERİYOT: 22-18
2. PERİYOT: 17-17
3. PERİYOT: 25-18
4. PERİYOT: 24-24



EUROLEAGUE 8.MAÇ
Real Madrid 87 -77 Fenerbahçe Ülker
13 Aralık 2007 Perşembe

SALON: Palacio Vistalegre Spor Salonu
HAKEMLER: Stelios Koukoulekidis (Yunanistan)‚ Fernando Rocha (Portekiz)‚ Robert Vkylicky (Çek Cumhuriyeti)
REAL MADRID (87): Michalis Pelekanos 6 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Charles Smith 5 (3 ribaund‚ 5 asist)‚ Blagota Sekulic 6 (6 ribaund)‚ Felipe Reyes 17 (6 ribaund‚ 3 asist)‚ Pablo Aguilar 2‚ Lazaros Papadopoulos 9 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Alex Mumbru 4 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Axel Hervelle 8 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Kerem Tunçeri 12‚ Louis Bullock 9 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Sergio Llull 4 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Raul Lopez 5 (1 ribaund‚ 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (77): James White 11 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Willie Solomon 19 (4 ribaund‚ 6 asist‚ 3 top çalma)‚ Mirsad Türkcan 6 (10 ribaund)‚ Ömer Onan 10 (2 ribaund‚ 2 asist‚ 4 top çalma)‚ Gasper Vidmar 4 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Hakan Demirel 2 (1 asist‚ 1 top çalma)‚ Oğuz Savaş 16 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Ömer Aşık 7 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Emir Preldzic 2
1.PERİYOT: 26-18
2.PERİYOT: 21-15
3.PERİYOT: 15-17
4.PERİYOT: 25-27


11.HAFTA
FENERBAHÇE - Kepez Belediyesi 82-76



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran‚ Fatih Arslanoğlu‚ Tarkan Tuser
FENERBAHÇE ÜLKER (82): Willie Solomon 16 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Mirsad Türkcan 13 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 6 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Demir Kaan 9 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Gasper Vidmar‚ Hakan Demirel (1 asist)‚ Oğuz Savaş 16 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 11 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Emir Preldzic 11 (2 ribaund‚ 5 asist)

KEPEZ BELEDİYESİ (76): Güven Esmer 2 (1 ribaund‚ 3 asist)‚ Bora Sancar‚ Hakan Köseoğlu 18 (6 ribaund‚ 10 asist)‚ Mehmet Ufuk Kacar (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Lorenzo Gordon 23 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Enver Enis Ekmen‚ İsmail Çevik‚ Tomislav Ruzic 24 (9 ribaund‚ 1 aist)‚ Keith M. Simmons 9 (3 ribaund‚ 3 asist)

1.PERİYOT: 22-23
2.PERİYOT: 18-14
3.PERİYOT: 15-14
4.PERİYOT: 27-25


EUROLEAGUE 9.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 78 85 Axa FC Barcelona

20 Aralık 2007 Perşembe


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Nikolas Pitsilkas‚ Grzegorz Ziemblicki‚ Oscar Lefwerth
FENERBAHÇE ÜLKER (78): James White 17 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 6 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Mirsad Türkcan 18 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 5 (1 ribaund)‚ Rasim Başak 9 (3 ribaund)‚ Kaan Damir‚ Gasper Vidmar 4 (1 ribaund)‚ Hakan Demirel 5 (1 ribaund‚ 4 asist)‚ Oğuz Savaş 5 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Aşık 6 (4 ribaund) Emir Preldzic 3 (1 ribaund‚ 1 asist)

AXA FC BARCELONA (85): Gianluca Basile 5 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ Pepe Sanchez 8 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Jordi Trias 6 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Denis Marconato (3 ribaund)‚ Jaka Lakovic 22 (3 ribaund‚ 2 ribaund)‚ Fran Vazquez‚ Ersan İlyasova 8 (5 ribaund)‚ Alex Acker 11 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Mario Kasun 12 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Roger Grimau 13 (1 ribaund)
1.PERİYOT: 15-21
2.PERİYOT: 26-22
3.PERİYOT: 15-20
4.PERİYOT: 22-22


12.MAÇ
Beşiktaş C. T. 84 61 Fenerbahçe Ülker
23 Aralık 2007 Pazar

SALON: Akatlar Spor Salonu
HAKEMLER: Engin Kennerman‚ Alper Özgök‚ Uğur Özen
BEŞİKTAŞ COLA TURKA (84): Mehmet Yağmur 1 (1 ribaund‚ 4 asist)‚ Erkan Veyseloğlu 2‚ Preston Shumbert 27 (5 ribaund‚ 2 asist) ‚ Cevher Özer 3 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Christian Dalmau 4 (3 ribaund‚ 7 asist)‚ Sandro Nicevic 18 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Arın Soğancıoğlu (1 ribaund)‚ Eren Beyaz (1 ribaund)‚ Kaya Peker 15 (10 ribaund‚ 4 asist)‚ Rick Jason Apodaca 9 (5 ribaund‚ 3 asist)‚ Sinan Güler 3 (1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (61): William White (3 asist)‚ Willie Solomon 15 (5 ribaund‚ 6 asist)‚ Mirsad Türkcan 13 (8 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 9 (1 asist)‚ Rasim Başak 4 (2 ribaund)‚ Demir Kaan 3 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Gasper Vidmar 2 (2 ribaund)‚ Hakan Demirel (1 ribaund)‚ Oğuz Savaş 3 (2 ribaund)‚ Ömer Aşık 7 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Emir Praldzic 5.
1.PERİYOT: 23-19
2.PERİYOT: 19-13
3.PERİYOT: 21-15
4.PERİYOT: 21-14


13.MAÇ
TTNet Bykoz 58 - 77 Fenerbahçe Ülker

26 Aralık 2007 Çarşamba

SALON: Recep Şahin Köktürk Spor Salonu
HAKEMLER: Erşan Kartal‚ Ozan Çakar‚ Tunçtan Durmuşcan
TTNET BEYKOZ (58): Clarence Gilbert 8 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Erdal Bibo 3 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Gregory Grays 10 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Levent Bilgin (2 ribaund)‚ Umut Tınay 2 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Curtis Withers 4 (10 ribaund‚ 1 asist)‚ Chris Burgess 27 (16 ribaund)‚ Caner Öner 4 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Alper Yılmaz

FENERBAHÇE ÜLKER (77): James White (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Willie Solomon 10 (4 ribaund‚ 13 asist)‚ Mirsad Türkcan 13 (12 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 2 (2 ribaund)‚ Damir Mrsic 6 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Oğuz Savaş 12 (7 ribaund)‚ Ömer Aşık 17 (10 ribaund)‚ Emir Preldzic 17 (1 ribaund‚ 2 asist)
1.PERİYOT: 13-16
2.PERİYOT: 11-18
3.PERİYOT: 17-20
4.PERİYOT: 17-23



14.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 99 - 93 T. Telekom

30 Aralık 2007 Pazar

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar‚ Zafer Yılmaz‚ Altuğ Köselerli
FENERBAHÇE ÜLKER (99): James White 2 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Willie Solomon 17 (5 ribaund‚ 8 asist)‚ Mirsad Türkcan 15 (13 ribaund‚ 5 asist)‚ Ömer Onan 13 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Rasim Başak‚ Demir Kaan 16 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Gasper Vidmar‚ Oğuz Savaş 14 (8 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Aşık 4 (4 ribaund)‚ Emir Preldzic 18 (2 ribaund‚ 2 asist)‚

TÜRK TELEKOM (93): Bekir Yarangüme 10 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Tutku Açık 13 (5 ribaund‚ 6 asist)‚ Barış Özcan 2‚ Ivica Jurkovic (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Haluk Yıldırım 6 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Erwin Dudley 5 (2 ribaund)‚ Adem Ören (1 asist)‚ Khalid El-Amin 32 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Christopher Williams 25 (9 ribaund‚ 4 asist)
1.PERİYOT: 15-16
2.PERİYOT: 28-18
3.PERİYOT: 20-18
4.PERİYOT: 36-41








EUROLEAGUE 10.MAÇ
Lottomattica ROMA - FENERBAHÇE 63-84



SALON: Pala Lottomatica
HAKEMLER: Juan Carlos Mitjana (İspanya)‚ Kestutis Pilipaukas (Litvanya)‚ Dragan Neskovic (Sırbistan)
LOTTOMATICA ROMA (63): Jacopo Giachetti 3 (3 ribaund‚ 1 asist‚ 1 top çalma)‚ Gregor Fucka 15 (9 ribaund‚ 1 asist‚ 2 top çalma)‚ Alessandro Tonolli (2 ribaund)‚ Erazem Lorbek 12 (9 ribaund‚ 1 top çalma)‚ Allan Ray 3 (4 ribaund‚ 1 asist‚ 4 top çalma)‚ Roko-Leni Ukic 7 (4 ribaund‚ 3 asist‚ 2 top çalma)‚ Roberto Gabini 10 (4 ribaund‚ 2 top çalma)‚ David Hawkins 13 (3 ribaund‚ 1 asist‚ 1 top çalma)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): James White 2 (2 ribaund‚ 1 top çalma)‚ Willie Solomon 19 (7 ribaund‚ 6 asist)‚ Mirsad Türkcan 13 (13 ribaund‚ 3 asist‚ 1 top çalma)‚ Ömer Onan 14 (3 ribaund‚ 2 top çalma)‚ Rasim Başak 3 (1 ribaund)‚ Damir Mrsic 3‚ Hakan Demirel (1 ribaund)‚ Oğuz Savaş 15 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 6 (3 ribaund‚ 2 top çalma)‚ Emir Preldzic 9 (2 ribaund‚ 2 asist‚ 2 top çalma)
1.PERİYOT: 18-19
2.PERİYOT: 14-23
3.PERİYOT: 12-17
4.PERİYOT: 19-25



15.HAFTA
Mutlu Akü Selçuk Üni. - FEENERBAHÇE 69-76

SALON: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu
HAKEMLER: Recep Ankaralı-Berk Torun-Ziya Özorhon
MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (69): İlker Türel (1 asist)‚ İbrahim Öztürk 4 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Kevin Braswell 20 (3 ribaund‚ 6 asist)‚ Hazer acı (1 ribaund)‚ Willie Farley 10 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Warren Carter 17 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Ufuk Gürgen 7 (4 ribaund)‚ Umut Yenice 11 (6 ribaund‚ 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (76): James White 16 (11 ribaund‚ 2 asist)‚ Hakan Demirel 5 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Mirsad Türkcan 2 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 2 (1 asist)‚ Rasim Başak 8 (6 ribaund‚ 4 asist)‚ Demir Kaan 15 (1 ribaund‚ 4 asist)‚ Gasper Vidmar 6 (3 ribaund)‚ Oğuz Savaş 11 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 6 (3 ribaund)‚ Emir Preldzic 5 (5 ribaund‚ 1 asist)‚
1.PERİYOT: 17-21
2.PERİYOT: 20-13
3.PERİYOT: 16-23
4.PERİYOT: 16-19


EUROLEGUE 11.Maç
FENERBAHÇE - Chrola Roanne 81-68




SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Lazaros Voreadis‚ Andrej Jersan‚ Roman Kolar
FENERBAHÇE ÜLKER (81): James White 12 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 19 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Mirsad Türkcan 4 (8 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 11 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Rasim Başak 10 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Demir Kaan 6‚ Gasper Vidmar 10 (8 ribaund‚ 2 asist)‚ Tarence Kinsey (1 ribaund)‚ Ömer Aşık 9 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Emir Preldzic

CHORALE ROANNE (68): Pierric Poupet (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Ronald Hale 10 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Williams Soliman 10 (2 ribaund)‚ Pape Badiane 4 (4 ribaund)‚ Marc Salyers 20 (5 ribaund)‚ Laurent Cazalon 8 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Adam Hess 4 (4 ribaund)‚ Marc-Antonie Pelin (2 ribaund‚ 5 asist)‚ Brion Rush 12 (3 ribaund‚ 2 asist)
1.PERİYOT: 28-13
2.PERİYOT: 16-23
3.PERİYOT: 21-19
4.PERİYOT: 16-13


MİRSAD EUROLEAGUEDE 1000 RİBAUNT REKORUNU KIRDI.!!!!!!!!!!





Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın oyuncularından Mirsad Türkcan´ın geçtiğimiz günlerde elde ettiği 1000 ribaund barajını geçme başarı yankı bulmaya devam ediyor. Euroleague´nin resmi internet sitesi www.euroleague.net geçtiğimiz günlerde oyuncumuzla bir röportaj yaptı. Röportajın ayrıntıları şöyle:
Basketbol dünyasının en önemli başarılarından biri geçtiğimiz günlerde elde edildi. Fenerbahçe Ülker oyuncusu Mirsad Türkcan Euroleague tarihinde 1000 ribaunda ulaşan ilk oyuncu oldu‚ hem de sadece 94 maçta bu önemli sayıya ulaştı‚ en yakın rakibi Mirsad´i 153 maçta 840 ribaundla arkasından takip ediyordu. Maç başına 10‚7 averajla oynayan Türkcan bu sıralamada da elbette liderdi. En iyi ribaund averajına sahip oyuncular listesinin ilk 20´sinde Mirsad´in en yakın rakipleri 7 averajı olan sadece iki oyuncu... Hiç şüphe yok ki‚ Mirsad Türkcan Avrupa´da son 10 yılın en iyi ribaundcusu. Asıl burada sorulacak soru‚ acaba başarılı oyuncu gelmiş geçmiş en iyi ribaundcu olmayı başarabilecek mi? Türkcan bu sorulara takılmak yerine‚ önüne bakmayı tercih ediyor. 31 yaşında daha önünce nice ribaundlar varken‚ Türkcan´ın tek hedefi genç oyunculara yardım ederek Fenerbahçe´yi güçlendirmek... ´Fenerbahçe´nin 2-3 yıl içinde çok özel ve büyük başarılar elde etme potansiyeli var. Bu yüzden de ben genç oyunculara tecrübelerimi aktarmak istiyorum.´

16.HAFTA
Oyak Renault 68 67 Fenerbahçe Ülker

12 Ocak 2008 Cumartesi

SALON: Bursa Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Engin Kennerman‚ İsmail Aydın‚ Serkan Sert
OYAK RENAULT (68): Evren Büker 5 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Andre Wooldridge 18 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Ahmet Ali Erdoğan (2 ribaund‚ 4 asist)‚ Ömer Kahyaoğlu 6 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Richard Chaney 5 (10 ribaund)‚ Özgür Bıyık 16 (2 ribaund)‚ Monwell Randle 5 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ Nedim Dal 13 (2 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (67): James White 4 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 16 (7 ribaund‚ 6 asist)‚ Ömer Onan 6 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Rasim Başak 9 (7 ribaund)‚ Damir Mrsic 8 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Gasper Vidmar 7 (1 ribaund)‚ Tarrence Kinsey 4 (3 ribaund)‚ Ömer Aşık 2 (6 ribaund)‚ Emir Preldzic 11 (2 ribaund‚ 1 asist)
1.PERİYOT: 22-16
2.PERİYOT: 18-18
3.PERİYOT: 11-11
4.PERİYOT: 17-22


EUROLEAGUE 12.MAÇ
Brose Baskets 81 - 73 Fenerbahçe Ülker

17 Ocak 2008 Perşembe

SALON: Jako Arena Bamberg
HAKEMLER: Luigi Lamonica (İtalya)‚ Roberto Chiari (İtalya)‚ Sergey Mikhaylov (Rusya)
BROSE BASKETS (81): Chris Ensminger 8 (2 ribaund)‚ Steffen Hamann 9 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Demond Greene 13 (2 ribaund‚ 4 asist)‚ Darren Fenn 2 (5 ribaund)‚ Robert Garrett 10 (2 ribaund‚ 4 asist)‚ Ademola Okulaja 12 (8 ribaund‚ 2 asist)‚ Tim Ohlbrecht 2 (2 ribaund)‚ Mithat Demirel 4 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Marc Dickel 2

FENERBAHÇE ÜLKER (73): James White 5 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 28 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Mirsad Türkcan 6 (5 ribaund)‚ Ömer Onan 8 (1 asist)‚ Rasim Başak 11 (1 ribaund)‚ Gasper Vidmar 6 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Hakan Demirel‚ Tarence Kinsey 2 (1 top çalma)‚ Ömer Aşık 4 (4 ribaund‚ 1 blok)‚ Emir Preldzic 3 (1 asist)
1.PERİYOT: 23-12
2.PERİYOT: 15-17
3.PERİYOT: 14-16
4.PERİYOT: 29-28

17.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 78 - 70 Efes Pilsen
20 Ocak 2008 Pazar






BEKO Basketbol Ligi´nin 17. haftasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Efes Pilsen ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu´nda yapılan karşılaşmadan takımımız 78-70 galip ayrıldı.
Mücadelede her iki takımda ilk hücum şanslarından yararlanamadılar. Karşılaşmadaki ilk basket Efes Pilsen´den Ermal Kurtoğlu ile gelirken Fenerbahçe Ülker ise ilk sayısına Willie Solomon´un 3 sayılık basketiyle ulaştı. Ömer Onan ile skorda üstünlüğü ele geçiren takımımız James White´ın smaç basketiyle skoru 8-4 yaptı. Fenerbahçe Ülker‚ Ömer Onan´ın basketleriyle periyodun bitmesine 6 dakika kala skoru 11-4 yaptı. Lacivert beyazlılar bu baskete ise Drew Nicholas ile cevap verdi (11-6). Efes Pilsen yine Drew Nicholas´ın faul atışlarından bulduğu basketlerle farkı kapattı ve skoru 11-10´a getirdi. Takımımız Willie Solomon skoru 14-10 yaptı. Takımımız son 2 dakikaya ise 17-14 üstün girdi. Fenerbahçe Ülker James White´ın faul atışlarından bulduğu basketlerle skoru 19-15 yaparken Efes Pilsen ise bu baskete Loren Woods ile cevap verdi (19-17). Efes Pilsen Kenny Gregory ile faul atışlarından yararlanamayınca Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 19-17 üstün tamamladı.
İkinci periyoda Efes Pilsen Kerem Gönlüm´ün basketiyle başlarken Fenerbahçe Ülker bu baskete hemen karşılık verdi ve skor 22-19 oldu. Efes Pilsen James Penn ile farkı 1 sayıya indirdi (22-21). Lacivert beyazlılar 12. dakikada James Penn´in 3 sayılık basketiyle skorda 24-24 eşitliği yakaladı. Fenerbahçe Ülker Willie Solomon´un 3 sayılık basketiyle skorda üstünlü ele geçirdi (27-24). Devrenin bitmesine 6 dakika kala lacivert beyazlılar Drew Nicholas´ın 3 sayılık basketiyle skoru 28-33 yaptı. Fenerbahçe Ülker ise bu baskete ile hemen cevap verdi (30-33). Takımımız Ömer Aşık´ın faul atışından elde ettiği basketle skoru 31-35´e getirdi. Taraftarımızın desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker Ömer Onan´ın basketiyle skoru 34-37´ye getirdi. Konuk ekip ise bu baskete hemen Drew Nicholas ile karşılık verdi (34-39). Lacivert beyazlı ekip Ermal Kurtoğlu´nun basket faulden elde ettiği basketle farkı 7 sayıya çıkardı (34-41). Fenerbahçe Ülker ise Ömer Aşık´ın serbest atıştan bulduğu sayılarla farkı kapattı ve skoru 36-41´e getirdi. Ender Arslan ile hücum şansını iyi değerlendiremeyen Efes Pilsen‚ Willie Solomon´un basketine engel olamadı ve skor 38-41 oldu. Efes Pilsen Andre Hutson´un basketiyle ilk yarıyı 38-43 üstün tamamlayan taraf oldu.

İkinci yarıya Fenerbahçe Ülker Ömer Aşık´ın faul atışlarından bulduğu basketlerle başladı. Efes Pilsen ise ilk basketini Drew Nicholas ile elde etti (40-45). Lacivert beyazlılar James White´ın basket faulden bulduğu basketlerle skoru (42-45). Loren Woods´un asistini iyi değerlendiren Kerem Gönlüm bulduğu basketle skoru 43-48 yaptı. Takımımız Tarence Kinsey´in ve Gasper Vidmar´ın basketleriyle farkı kapattı ve skoru 49-51´e getirdi. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Efes Pilsen son 3 dakikaya 51-53 üstün girdi. Fenerbahçe Ülker Tarence Kinsey´in basketiyle periyodun bitmesine 2 dakika 33 saniye kala skorda 53-53 eşitliği yakaladı. Her iki ekip karşılıklı basketler bulurken Fenerbahçe Ülker Gasper Vidmar´ın basketiyle skorda 56-55 üstünlüğü yakalasa da Efes Pilsen bu baskete Ender Arslan ile hemen cevap verdi (56-57). Başa baş mücadelenin yaşandığı üçüncü periyodu Efes Pilsen 57-59 önde tamamladı.
Final periyoduna her iki takım tutuk başlarken ilk iki buçuk dakika boyunca her iki takımda sayı üretemedi. Periyottaki ilk basket Fenerbahçe Ülker´den Oğuz Savaş ile gelirken Efes Pilsen ise ilk basketini Andre Hutson ile elde etti (59-61). Karşılaşmada son 6 dakikaya ise 61-61 eşitlikle girildi. Lacivert beyazlılar mücadelede son 4 dakikaya ise 65-66 önde girdi. Taraftarımızın desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker Solomon´un basketiyle skorda üstünlüğü ele geçirdi (67-66). Andre Hutson ile serbest atışlardan yararlanamayan Efes Pilsen Willie Solomon´un üst üste buluğu sayılara engel olamadı ve skor 71-66 Fenerbahçe Ülker lehine oldu. Willie Solomon ile etkili oyununu devam ettiren takımımız farkı açtı ve skoru 74-66´ya getirdi. Drew Nicholas ve Ender Arslan ile sayılar bulan Efes Pilsen son 1 dakikaya girilirken skoru 74-69´a getirdi. Fenerbahçe Ülker final periyodundaki etkili oyunuyla karşılaşmadan 78-70 galip ayrılan taraf oldu.
Rakibi karşısında son 7 maçını kazanan takımımız‚ bu galibiyetle seriyi 8 maça çıkardı. Ligin ilk yarısında da rakibini 75-72 yenen Fenerbahçe Ülker‚ böylece olası play-off eşleşmesinde 1-0 öne geçti.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Erşan Kartal‚ Ersan Ergüler‚ Alper Özgök
FENERBAHÇE ÜLKER (78): James White 4 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Willie Solomon 18 (7 ribaund‚ 5 asist)‚ Ömer Onan 12 (1 asist)‚ Rasim Başak (1 ribaund)‚ Gasper Vidmar 4 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 9 (2 ribaund)‚ Tarence Anthony Kinsey 15 (7 ribaund)‚ Ömer Aşık 15 (13 ribaund)‚ Emir Preldzic 1 (2 ribaund)

EFES PİLSEN (70): Drew Nicholas 16 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ James Penn 5 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Loren Woods 2 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ William Gregory 4 (3 ribaund)‚ Mustafa Abi 2 (1 ribaund)‚ Kerem Gönlüm 11 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ Ermal Kurtoğlu 6 (2 ribaund)‚ Ender Arslan 13 (4 ribaund‚5 asist)‚ Andre Hutson 11 (5 ribaund‚ 1 asist)
1.PERİYOT:19-17
2.PERİYOT:19-26
3.PERİYOT:19-16
4.PERİYOT:21-11



EUEOLEAGUE 13.MAÇ :
Panathinaikos 88 - 68 Fenerbahçe Ülker

SALON: OAKA Arena
HAKEMLER: Petr Sudek (Slovakya)‚ Jose Ramon Ortiz (İspanya)‚ Olegs Latisevs (Letonya)
PANATHINAIKOS (88): Fragiskos Alvertis 8 (1 ribaund)‚ Perperoglou 9‚ Vassilis Spanoulis 12 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Sani Becirovic 6 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Michael Batiste 7 (11 ribaund)‚ Andrija Zizic 4 (2 ribaund)‚ Nikos Hatzivrettas 6 (1 ribaund)‚ Dimos Dikoudis 6 (5 ribaund)‚ Kostas Tsartsaris 4 (2 ribaund)‚ Dimitris Diamantidis 3 (3 ribaund‚ 6 asist)‚ Kennedy Winston (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Sarunas Jasikevicius 23 (2 ribaund‚ 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (68): James White 12 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 5 (1 ribaund‚ 3 asist)‚ Ömer Onan 4 (1 ribaund)‚ Rasim Başak (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Damir Mrsic (1 top çalma)‚ Gasper Vidmar 12 (5 ribaund)‚ Hakan Demirel (3 asist)‚ Can Maxim Mutaf‚ Oğuz Savaş 6 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Tarence Kinsey 20 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 7 (9 ribaund‚ 1 asist)‚ Emir Preldzic 2 (3 ribaund)
1.PERİYOT: 16-15
2.PERİYOT: 26-14
3.PERİYOT: 28-18
4.PERİYOT: 18-21


18.HAFTA
Banvit 66 76 Fenerbahçe Ülker
27 Ocak 2008 Pazar



SALON: Kara Ali Acar Spor Salonu
HAKEMLER: Recep Ankaralı‚ Altuğ Köselerli‚ Turgut Işık.
BANVİT (66): Joseph Crispin 3 (3 asist)‚ Derya Yannıer (2 ribaund)‚ İnanç Koç 4 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Caner Topaloğlu 3 (1 ribaund)‚ Yiğitcan Turna‚ Umit Sonkol 11 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ Christopher Hill 15 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Donnell Harvey 19 (10 ribaund)‚ Andrew Adeleke 6 (9 ribaund)‚ Yunus Çankaya 5 (1 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (76): James White 2 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 15 (3 ribaund‚ 8 asist)‚ Ömer Onan 9 (1 ribaund)‚ Rasim Başak 5 (6 ribaund)‚ Demir Kaan 6 (3 rinaund‚ 2 asist)‚ Gasper Vidmar 9 (5 ribaund)‚ Oğuz Savaş 5 (4 ribaund‚ 3 asist)‚ Tarence Kinsey 8 (6 ribaund)‚ Ömer Aşık 10 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Emir Preldzic 7 (6 ribaund‚ 2 asist).
1. PERİYOT: 18-19
2. PERİYOT: 13-24
3. PERİYOT: 20-22
4. PERİYOT: 15-11


EUROLEAGUE 14.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 86 91 Partizan

31 Ocak 2008 Perşembe

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Nikolaos Pitsilkas‚ Juan Carlos Mitjana‚ Enrico Sabetta
FENERBAHÇE ÜLKER (86): Willie Solomon 22 (3 ribaund‚ 6 asist)‚ Ömer Onan 15 (1 ribaund‚ 3 asist)‚ Rasim Başak 12 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Kaan Damir 8 (1 asist)‚ Gasper Vidmar (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 6 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Tarence Kinsey 5 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 13 (9 ribaund)‚ Emir Preldzic 5 (1 ribaund)

PARTİZAN (91): Milt Palacio 10 (3 ribaund‚ 9 asits)‚ Milenko Tepic 17 (5 ribaund‚ 4 asist)‚ Dusan Kecman 14 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Uros Tripkovic 11 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Novica Velickovic 8 (6 ribaund‚ 3 asist)‚ Nikola Pekovic 20 (10 ribaund)‚ Cedomir Vitkovac 7 (3 ribaund)‚ Slavko Vranes 4 (3 ribaund)
1.PERİYOT:27-18
2.PERİYOT:12-27
3.PERİYOT:26-22
4.PERİYOT:21-24


19.HAFTA
Antalya B.Ş.Bld 82 71 Fenerbahçe Ülker
03 Şubat 2008 Pazar

SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Rüştü Nuran‚ Can Atsüren‚ Serdar Ünal
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (82): Ricardo Marsh 12 (5 ribaund‚ 3 asist)‚ Nedim Yücel‚ Can Akın‚ Arda Urcu 6 (3 ribaund)‚ Hadi Doğan‚ Mustafa Kemal Bitim 3 (2 ribaund)‚ Alexander Martin 17 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Kerem Öztoprak‚ Marcus Douthit 19 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ Ersin Görkem 4 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Alfred Lucas 16 (4 ribaund‚ 4 asist)‚

FENERBAHÇE ÜLKER (71): Willie Solomon 17 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 14 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Rasim Başak 3 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Demir Kaan 3 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Gasper Vidmar 10 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 2 (4 ribaund)‚ Tarence Kinsey 3 (3 ribaund)‚ Ömer Aşık 8 (10 ribaund)‚ Emir Preldzic 11 (2 ribaund‚ 3 asist).
1. PERİYOT: 26-16
2. PERİYOT: 13-18
3. PERİYOT: 18-16
4. PERİYOT: 25-21


TOP 16DA RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Euroleague Top 16´daki rakipleri belli oldu. Takımımız Litvanya ekibi Lietuvos Rytas‚ İspanyol TAU Ceramica ve Yunan ekip Aris TT Bank ile E Grubu´nda mücadele edecek.
Efes Pilsen ise D Grubu´nda yer alırken‚ son Euroleague şampiyonu Panathinaikos‚ İtalyan Montepaschi Siena‚ ve Sırp ekip Partizan ile eşleşti.

E Grubu
Lietuvos Rytas
TAU Ceramica
Fenerbahçe Ülker
Aris TT Bank


TÜRKİYE KUPASI
A Grubu 1.MAÇ
Casa TED Ankara 65 92 Fenerbahçe Ülker

04 Ekim 2007 Perşembe

SALON: Bozok Spor Salonu
HAKEMLER: Fatih Dalay-Tunçtan Durmuşcan-Turgut Işık
CASA TED ANKARA KOLEJLİLER(65): Özgür Adıgüzel‚ Alper Özcan 1‚ Nezih Özbakır 18‚ Richard Shields 7‚ Berent Kavaklıoğlu 5‚ Caner Erdeniz 5‚ Ömer Ünver 2‚ Ivan Mc Farlin 12‚ Önder Külçebaş 6‚ Henry Dobie 9

FENERBAHÇE ÜLKER(92):Willie Solomon 13‚ Mirsad Türkcan 5‚ Ömer Onan 9‚ Rasim Başak‚ Semih Erden 19‚ İbrahim Kutluay 10‚ Demir Kaan 9‚ Gasper Vidmar 3‚ Hakan Demirel 2‚ Oğuz Savaş 10‚ Serhat Çetin‚ Emir Preldzic 12
1.PERİYOT:11-22
2.PERİYOT:22-24
3.PERİYOT:12-20
4.PERİYOT:20-26


A Grubu 2.Maç
Fenerbahçe Ülker 86 67 Alpella
05 Ekim 2007 Cuma


Basketbolda 23. Erkekler Opel Türkiye Kupası A Grubu maçında Fenerbahçe Ülker‚ Alpella´yı 86-67 yenerek 2. galibiyetini aldı.

Salon: Bozok
Hakemler: Aytuğ Ekti ‚ Tunçtan Durmuşcan
Fenerbahçe Ülker: Solomon 10‚ Mirsad 7‚ Ömer 6‚ Rasim ‚ Semih 10‚ İbrahim Kutluay 8‚ Demir 17‚ Gasper 1‚ İsmail ‚ Oğuz 18‚ Serhat ‚ Emir 9
Alpella: Enis ‚ Deniz ‚ Birkan 2‚ Ogün 11‚ Burak 6‚ Ömer 16‚ Zeki ‚ Hasan 2‚ Volkan 2‚ Damien 16‚ Can 8‚ Onur 4
1. Periyot: 21-19
Devre: 40-32 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. Periyot: 65-50



A Grubu 3.Maç
Fenerbahçe Ülker 94-80 Antalya B.Ş.Bld
06 Ekim 2007 Cumartesi

SALON: Bozok Spor Salonu
HAKEMLER: Erşan Kartal-Serdar Ünal-Kaan Büyükçil
FENERBAHÇE ÜLKER(94): Mirsad Türkcan 14‚ Rasim Başak 13‚ Semih Erden 10‚ İbrahim Kutluay 21‚ Demir Kaan 9‚ Gasper Vidmar 1‚ Hakan Demirel 9‚ Oğuz Savaş 12‚ Serhat Çetin‚ Emir Preldzic 5

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BLD(80):Ricardo Marsh 25‚ Cemal Bayraktar 3‚ Nedim Yücel 2‚ Can Akın 3‚ Arda Urcu 1‚ Hadi Doğan‚ Kemal Bitim 8‚ Cartier Martin 18‚ Kerem Öztoprak 3‚ Uluğ Kaçaniku 5‚ Ersin Görkem 12‚

1.PERİYOT:13-25
2.PERİYOT: 51-43
3.PERİYOT: 70-62


8Lİ FİNALLER

Fenerbahçe Ülker yarı finalde

08 Şubat 2008 Cuma

SALON: ASKİ Spor Salonu
HAKEMLER: Emin Moğulkoç‚ Serkan Emlek‚ Turgut Işık
ALPELLA (58): Marshall Strickland 8 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Deniz Tunca‚ Birkan Batuk 81 asist)‚ Serkan İnan (1 asist)‚ Ogün Sevinç 6 (1 ribaund)‚ Burak Yönder 81 ribaund‚ 1 asist)‚ Hasan Özkan 8 (8 ribaund)‚ Serhat Çetin 10 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Damien Kinloch 7 (7 ribaund)‚ James Hughes 8 (4 ribaund)‚ Can Özcan 11 (4 ribaund‚ 1 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Willie Solomon 6 (4 ribaund‚ 6 asist)‚ Ömer Onan 5 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Rasim Başak (2 ribaund)‚ Demir Kaan 14 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Gasper Vidmar 15 (8 ribaund‚ 3 asist)‚ Hakan Demirel (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Can Maxim Mutaf (2 asist)‚ Oğuz Savaş 20 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 7 (3 ribaund)‚ Emir Preldzic 14 (7 ribaund‚ 5 asist).
1. PERİYOT: 18-18
2. PERİYOT: 11-15
3. PERİYOT: 11-18
4. PERİYOT: 18-30


TÜRKİYE KUPASI YARI FİNAL
Fenerbahçe Ülker 72 73 Türk Telekom
09 Şubat 2008 Cumartesi

Göz göre göre emeklerimizi çaldılar.

SALON: ASKİ Spor Salonu
HAKEMLER: Engin Kenerman‚ Zafer Yılmaz‚ Alper Özgök
TÜRK TELEKOM (73): Muratcan Güler (2 ribaund)‚ Bekir Yarangüme 3 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Tutku Açık 16 (5 ribaund‚ 7 asist)‚ Barış Özcan (1 ribaund)‚ Ivica Jurkovic 11 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Haluk Yıldırım 3 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Erwin Dudley 8 (14 ribaund‚ 2 asist)‚ Khalid El Amin 14 (1 ribaund‚ 4 asist)‚ Christopher Williams 14 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Kristoffer Lang 4 (3 ribaund‚ 1 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (72): Willie Solomon 14 (2 ribaund‚ 4 asist)‚ Ömer Onan 2 (1 asist)‚ Rasim Başak 7 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ Semih Erden 1‚ Demir Kaan 12 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Gasper Vidmar 16 (14 ribaund‚ 2 asist)‚ Oğuz Savaş 7 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Tarance Kinsey 11 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık (4 ribaund)‚ Emir Preldzic 2 (3 ribaund‚ 1 asist).
1. PERİYOT: 24-22
2. PERİYOT: 21-17
3. PERİYOT: 18-13
4. PERİYOT: 10-20

EUROLEAGUE 2.TUR 1.MAÇ
Aris - FENERBAHÇE 88-96
14 Şubat 2008 Perşembe



ARİS TT BANK: 88 - FENERBAHÇE ÜLKER: 96
SALON: Palais Des Sports
HAKEMLER: Romualdas Brazauskas (Litvanya)‚ Jose Martin (İspanya)‚ Gianpaolo Cicoria (İtalya)
ARIS TT BANK (88): Reyshawn Terry 16 (7 ribaund‚ 1 asist)‚ Bracey Wright 17 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ G. Kalaitzis 3 (4 asist)‚ Savvas Iliadis 2 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Vladimer Boisa 3 (2 ribaund)‚ Hanno Mottola 5 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Jeremiah Massey 17 (13 ribaund)‚ D. Tsaldaris 9 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Darius Washington 16 (3 ribaund‚ 5 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (96): James White 6 (5 ribaund)‚ Willie Solomon 23 (4 ribaund‚ 2 asist‚ 3 top çalma)‚ Ömer Onan 4 (1 asist)‚ Rasim Başak‚ Semih Erden 12 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Damir Mrsic 10 (1 ribaund‚ 3 asist)‚ Gasper Vidmar 2 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Oğuz Savaş 9 (6 ribaund)‚ Tarence Kinsey 10 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 7 (4 ribaund)‚ Emir Preldzic 13 (3 ribaund‚ 1 asist)
1.PERİYOT: 21-29
2.PERİYOT: 22-21
3.PERİYOT: 17-20
4.PERİYOT: 28-26


BİLEĞİMİZİN HAKKIYLA !!!!!

Muhteşem ve haklı galibiyet için takımı ve hocayı kutluyorum.

1-Bu takım için Semih´in ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gördük.
Uzun süre sonra böyle muhteşem bir dönüş yapan Semih´e Bravo.
Maç öncesi hoca 10 dk.oynatacağım dedi ama öncesinde diğer uzunların faul problemininden
sonra da iyi oyunundan dolayı çıkaramadı.24.03 dk.da 12s‚4r‚3blk ile ve savunmadaki
caydırıcılığı ile galibiyette önemi rol oynadı.
2-Tabii ki ´´King Solomon´´ .Kalaitsiz ile it dalaşına girdiler ama zararlı çıkan
zavallı **** oldu.28.53 dk. 23s (10/5 üçlük)‚4r‚2a ile gereken cevabı verdi.
3-Emir Preldziç.Galibiyetin mimarlarından biri daha.
Genç oyuncu‚23.04 dk.13s‚3r ve cesaretli oyunu ile bu akşam başarılı idi.
4-Mrsiç.17.22 dk.da 10s(4/2 üçlük)‚3a‚1r.ile diğer önemli adamlardan biri idi.
5-James White.O da sakatlıktan güzel bir dönüş yaptı.14.00 dk.da 6s‚5r.ile oynadı.
Özellikle ribaunt sıkıntımıza bir nebze çare olmaya çalıştı.
6-Kinsey‚20.50 dk.da 10s‚5r.ile oynadı.O da White gibi ribauntlara iyi yardım etti.
7-Ömer Aşık ve Oğuz.
Ömer 15.19 dk.7s‚4r.4 blk.ile faul problemine rağmen pota altında iyi savaştı.
Oğuz‚21.21 dk.9s‚6r.ile oynadı.4 numara oynarken‚Massey savunmasında ağır kaldı.
8-Vidmar‚artık Semih´te geldiği için 4.uzun obsiyonunda yerini alacak.
07.58 dk.da 2s‚2r.ile oynadı.Açıkcası iyi değildi.
9-Rasim ve Ömer Onan.Rotasyonda rollerini oynamaya çalıştılar.
Rasim üst üste 3 faul ile şanssız bir akşamdaydı ve gerektiği gibi katkı yapamadı.
Ömer Onan‚20.08 dk. gibi bir süre almasına rağmen az katkı yaptı.
Savunmada da eskisi gibi değildi.4s.ile bitirdi maçı.
10-Her zaman başımızı ağrıtan serbest atışlarda çok iyi idik.(24/20)
11-Hakemler berbat ötesi idi.Çok uğraştılar ev sahibi takım için ama yetmedi.
Romualdas Brazauskas Litv.)‚Jose Martin (İsp.)‚Gianpaolo Cicoria (İta.)
12-Aris´te tüm yükü 4 Amerikalı çekti.
Reyshawn Terry 16s‚7r‚Bracey Wright 17s‚5r.‚Jeremiah Massey 17s‚13r.‚D.Washington 16s‚5a‚3r.
13-Jeremiah Massey. Biri şu adamı getirsin seneye ya.
14-Çok güzel ve önemli bir galibiyet ile başladık.İnşaallah devamını getiririz.
Yeter ki inansınlar.Biz bu takıma yönetim kadrosundan daha çok inanıyoruz.



20.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 83 61 Alpella
17 Şubat 2008 Pazar



Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Halil Baldemir ‚ Deniz Kıyak ‚ Kaan Büyükçil
Fenerbahçe Ülker: Solomon 7‚ Ömer Onan 17‚ Preldzic 12‚ Vidmar 9‚ Oğuz 12‚ Wright 5‚ Kaan Demir 8‚ Ömer Aşık 7‚ Semih 6‚ Hakan

Alpella: Strickland 13‚ Serhat 8‚ Can 5‚ Hughes 10‚ Kinloch 12‚ Serkan 3‚ Deniz ‚ Onur 2‚ Burak ‚ Birkan 8‚ Ogün
1. Periyot: 28-19
Devre: 46-34 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. Periyot: 60-44


EUROLEAGUE 2.TUR 2.MAÇ
TAU Ceramica 103 84 Fenerbahçe Ülker
20 Şubat 2008 Çarşamba

SALON: Fernando Buesa Spor Salonu
HAKEMLER: Carl Jungebrand (Finlandiya)‚ Guerrino Cerebuch (İtalya)‚ Fernando Rocha (Portekiz)

TAU CERAMICA (103): Pablo Prigioni 5 (7 asist)‚ Ander Garcia‚ Igor Rakocevic 13 (2 ribaund‚ 5 asist)‚ Sergi Vidal 14 (1 ribaund‚ 3 asist)‚ Zoran Planinic 14 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Mirza Teletovic 12 (4 ribaund)‚ Simas Jasaitis 6 (1 ribaund)‚ Tiago Splitter 12 (4 ribaund)‚ Gabe Muoneke 10 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Pete Mickael 6 (7 ribaund‚ 1 asist)‚ Will Mc Donald 11 (7 ribaund‚ 1 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (84): James White (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Willie Solomon 14 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 5 (2 asist)‚ Rasim Başak‚ Semih Erden 1‚ Demir Kaan 12‚ Gasper Vidmar 9 (2 asist)‚ Oğuz Savaş 20 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Tarence Kinsey 10 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 7 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Emir Preldzic 6 (3 ribaund‚ 3 asist).

1. PERİYOT: 25-17
2. PERİYOT: 25-21
3. PERİYOT: 24-18
4. PERİYOT: 29-28



21.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 7077 CASA Ted Ankara Kolejliler

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Erşan Kartal‚ Tunçtan Durmuşcan‚ Özlem Yalman
Fenerbahçe Ülker: Solomon 21‚ Ömer Onan 2‚ Preldziç17‚ Vidmar 6‚ Oğuz 2‚ Ömer Aşık 6‚ Semih 1‚ Kinsey 3‚ Demir Kaan 12
Casa TED Ankara Kolejliler: Dobie 12‚ Özgür‚ Ömer 20‚ Dearman 12‚ Mc Farlin 19‚ Berent 4‚ Önder 2‚
Shields 4‚ Nezih 4
1. Periyot: 19-21
Devre: 38-34
3. Periyot: 51-60


EUROLEAGUE 2.TUR 3.MAÇ

Fenerbahçe Ülker - Lietuvos Rytas 95-91





Hakemlere rağmen kazanan Fenerbahçe Ülker
28 Şubat 2008 Perşembe

Euroleague Top 16´da mücadele eden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız üçüncü maçında Lietuvos Rytas takımını konuk etti. Abdi İpekçi Spor Salonu´nda kıran kırana geçen karşılaşmadan takımımız aslında Solomon´un son saniye basketiyle karşılaşmadan 81 -79 galip ayrıldı. Ancak bu skorun ardından maç bitmedi. Çünkü Solomon´un son saniye basketi tartışmalara yol açtı. Rytas takımının itirazı sonucunda hakemler son saniye basketini canlı yayın aracından tekrar izledi.
Aradan geçen yarım saatin sonunda takımlar tekrar sahaya çıkarak ısınmaya başladı. Bu sırada salonu terk eden basın mensupları ile küçük bir taraftar grubumuz salona geri döndü. 15 dakikalık ısınma süresinin ardından maç tekrar başlayarak 5 dakika uzatma oynandı.
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız bu zorunlu uzatmadan da galibiyetle ayrılmasını bildi. Galatasaray maçındaki hakem faciası sonunda Fenerbahçemiz bu kez de basketbolda hakemlerin gazabına uğradı. Ancak Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız verilen uzatmanın ardından maçtan 95-91 galibiyetle ayrılmasını bildi.

SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Zavlanos Nikolaos‚ Muhvic Dubravko‚ Chiari Roberto
FENERBAHÇE ÜLKER: Ömer Onan 10‚ Solomon 27‚ White‚ Vidmar 2‚ Oğuz 6‚ Semih 6‚ Mrsic 5‚ Kinsey 16‚ Ömer Aşık 13‚ Preldzic 10
RYTAS: Price 18‚ Lukauskis 11‚ Vroman 7‚ Eidson 20‚ Bajramovic 22‚ Slezas ‚ Anisimovas 8‚ Jomantas 5‚ Jordan
1. PERİYOT: 25-27‚
2. PERİYOT: 45-34‚
3. PERİYOT: 55-63
4. PERİYOT: 79-79
UZATMA: 95 - 91


22.HAFTA
Pınar Karşıyaka 84 77 Fenerbahçe Ülker
02 Mart 2008 Pazar


SALON: Karşıyaka Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Keseratar‚ Yener Yılmaz‚ Turgut Işık

PINAR KARŞIYAKA (84): Gökper Gen‚ Asım Pars 7 (3 ribaund‚ 5 asist)‚ Erhan Yetim (2 ribaund)‚ Valentin Pastal 7 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Quentin Hosley 43 (19 ribaund‚ 2 asist)‚ Geno Carlisle 10 (6 ribaund‚ 3 asist)‚ Sean Marshall 17 (4 ribaund‚ 2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (77): James White 7 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Solomon 14 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 14 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Rasim Başak 2 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Semih Erden 8 (3 ribaund)‚ Damir Mrsic 5 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Vidmar 12 (7 ribaund)‚ Oğuz Savaş 2 (5 ribaund)‚ Kinsey 10 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 3 (3 ribaund)‚ Emir Preldzic (2 ribaund‚ 1 asist)

1.PERİYOT: 14-19
2.PERİYOT: 24-20
3.PERİYOT: 22-4
4.PERİYOT: 24-34



EUROLEAGUE 2.TUR 4.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 59 60 Aris TT Bank
05 Mart 2008 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker 59 60 Aris TT Bank
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Juan Carlos Arteaga (İspanya)‚ Ivan Zachara (Çek Cum.)‚ Andrej Jersan (Slovenya)
FENERBAHÇE ÜLKER (59): James White 2 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Willie Solomon 13 (1 ribaund‚ 3 top çalma)‚ Ömer Onan 11 (2 ribaund‚ 1 top çalma)‚ Rasim Başak (1 ribaund)‚ Semih Erden 9 (9 ribaund‚ 1 asist‚ 1 top çalma)‚ Damir Mrsic 6 (1 asist)‚ Gasper Vidmar 4 (3 ribaund‚ 2 top çalma)‚ Oğuz Savaş 1 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Tarence Kinsey (1 asist)‚ Ömer Aşık 13 (11 ribaund‚ 1 top çalma)‚ Emir Preldzic (3 ribaund)

ARIS TT BANK (60): Reyshawn Terry 8 (7 ribaund)‚ Bracey Wright 12 (4 ribaund‚ 1 top çalma)‚ G. Kalaitzis (7 ribaund‚ 3 top çalma‚ 3 asist)‚ Savvas Iliadis (1 top çalma)‚ Vladimer Boisa 5 (5 ribaund‚ 2 asist)‚ Hanno Mottola 9 (3 ribaund)‚ Jeremiah Massey 18 (8 ribaund‚ 1 top çalma‚ 2 asist)‚ L. Agadakos‚ Georgios Tsaldaris 5 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Darius Washington 3 (3 asist‚ 1 top çalma)
1.PERİYOT: 15-22
2.PERİYOT: 17-12
3.PERİYOT: 13-16
4.PERİYOT: 14-10



23.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 83 55 Mersin B.Ş.Bld.
08 Mart 2008 Cumartesi



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Emin Moğulkoç - Fatih Arslanoğlu - Tarkan Tuser

FENERBAHÇE ÜLKER (83): James White 7 (6 ribaund)‚ Solomon 8 (3 asist)‚ Ömer Onan 12 (2 asist) ‚ Rasim Başak 3 (3 ribaund)‚ Semih Erden 4 (5 ribaund)‚ Damir Mrsic 6 (2 ribaund- 2 asist)‚ Vidmar 12 (6 ribaund- 1 asist)‚ Hakan Demirel 0 (2 asist)‚ Oğuz Savaş 6 (6 ribaund)‚ Kinsey 11 (6 ribaund)‚ Ömer Aşık 5 (6 ribaund)‚ Preldzic 9 (6 ribaund)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (55): Eddy Fobbs 0 (4 ribaund)‚ Polay Kaya 9 (2 asist)‚ Ümit Türkoğlu 12 (8 ribaund- 3 asist)‚ Altan Erol 9 (2 ribaund- 4 asist)‚ Reha Öz 14 (6 ribaund)‚ Polat Kocaoğlu 4‚ Oktay Yılmaz 5 (9 ribaund)‚ Kevin Burleson 2 (3 ribaund)‚

1.PERİYOT: 25-13
2.PERİYOT: 23-17
3.PERİYOT: 19-10
4.PERİYOT: 16-15


EUROLEAGUE 2.TUR 5.MAÇ
Lietuvos Rytas 87 84 Fenerbahçe Ülker
12 Mart 2008 Çarşamba

LİETUVOS RYTAS (87): Andrius Slezas ‚ Jackson Vraman 12 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Mindaugas Lukauskis 4 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Hollis Price 20 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Michailis Anisimovas 2 (3 ribaund)‚ Chuck Eidson 16 (1 ribaund‚ 2 asist)‚ Arturas Jomantas 10 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Martynas Gecevicius 3‚ Kenan Bajramovic 15 (7 ribaund‚ 3 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): James White 7 (2 ribaund)‚ Solomon 17 (4 ribaund‚ 5 asist)‚ Ömer Onan 9 (1 asist)‚ Rasim Başak 8 (2 ribaund)‚ Semih Erden 8 (3 ribaund)‚ Damir Mrsic (1 asist)‚ Vidmar 2 (1 ribaund)‚ Oğuz Savaş 2 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Kinsey 16 (3 ribaund‚ 3 asist)‚ Ömer Aşık 5 (5 ribaund‚ 1 blok)‚ Praldzic 5 (3 ribaund‚ 3 asist)

1.PERİYOT: 18-26
2.PERİYOT: 20-20
3.PERİYOT: 25-24
4.PERİYOT: 24-14


Ömer Aşık Euroleague tarihine geçti.

14 Mart 2008 Cuma

Fenerbahçe Ülker Basketbol takımımızın genç pivotu Ömer Aşık‚ deplasmanda oynadığımız Lietuvos Rytas maçında gösterdiği performansla Euroleague tarihine geçti. Ömer Aşık‚ Rytas maçında yaptığı 2 blokla‚ şu ana kadar "Top 16"de oynadığı 5 maçtaki toplam blok sayısını 19´a çıkardı. Ömer Aşık bu istatistikle Euroleague Top 16 tarihinde en fazla blok yapan oluncu unvanını ele geçirdi. Eski rekor. 2004-2005 sezonunda Zalgiris formasıyla 17 blok yapan Litvanyalı Lavrinoviç´e aitti.
24.HAFTA
Darüşşafaka 78 90 Fenerbahçe Ülker
15 Mart 2008 Cumartesi

BEKO Basketbol Ligi´nde 24. haftasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ Ayhan Şahenk Spor Salonu´nda Darüşşafaka ile karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 90-78 galip ayrıldı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu
HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu‚ Serkan Emlek‚ Zafer Yılmaz

DARÜŞŞAFAKA (78): Melih Yavsaner 2 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Eric Chatfield 12 (1 ribaund‚ 3 asist)‚ Soner Şentürk 9 (1 ribaund‚ 4 asist)‚ Ceyhun Altay 9 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Richard Guinn 12 (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Barış Güney 7 (8 ribaund‚ 1 asist)‚ Darlon Lamar Johnson 27 (9 ribaund‚ 5 asist)‚ Hakan Erol (1 ribaund‚ 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (90): James White 2 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Solomon 12 (7 ribaund‚ 6 asist)‚ Ömer Onan 13 (2 ribaund‚ 6 asist)‚ Semih Erden 9 (7 ribaund)‚ Demir Kaan 6 (1 asist)‚ Vidmar 7 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 10 (5 ribaund‚ 3 asist)‚ Kinsey 2 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 16 (11 ribaund‚ 1 asist)‚ Preldzic 13 (7 ribaund‚ 2 asist)

1.PERİYOT:22-22
2.PERİYOT:14-15
3.PERİYOT:18-18
4.PERİYOT:24-35



FENERBAHÇE ÜLKER ÇEYREK FİNALDE
FENERBAHÇE - Tau Ceramica 75-59
19 Mart 2008 Çarşamba







Euroleague´de Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız büyük bir başarıya imza attı. Takımımız Top 16 E Grubu´ndaki son maçında İspanya´nın TAU Ceramica takımı ile Abdi İpekçi Spor Salonu´nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız rakibini 75-59 mağlup ederek Top 8´e kalma başarısını gösterdi.
Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker‚ Oğuz Savaş´ın basket faulden bulduğu sayıyla başladı. Takımımız Solomon´un da basketiyle skoru 5-0 yaptı. TAU Ceramica ise ilk hücum şanslarını iyi değerlendiremedi. Konuk ekip ilk sayısını Tiago Splitter ile buldu. Karşılaşmada son 7 dakika 35 saniyeye girilirken takımımız skoru 8-2 yaptı. Etkili oyununu sürdüren takımımız farkı 8 sayıya kadar çıkardı (10-2). İspanya ekibi skordaki suskunluğunu Pete Mickeal ile bozdu. Fenerbahçe Ülker periyotta son 6 dakikaya ise 13-6 üstün girdi. Fenerbahçe Ülker‚ Gasper Vidmar´ın da basketiyle skoru 15-6 yaptı. Konuk ekip Pete Mickeal´in de basketiyle farkı 5 sayıya kadar indirdi. (15-10). Fenerbahçe Ülker ise rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermedi ve Emir Preldzic´in basketiyle farkı 7 sayıya çıkardı (17-10). Yaptığı sert savunmayla rakibini durdurmayı başaran takımımız dış atışlarla etkili olurken Solomon´un 3 sayılık basketiyle farkı 10 sayıya çıkardı (20-10). Rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçe Ülker‚ Semih Erden´in smaç basketiyle periyodun bitmesine 1 dakika 50 saniye kala skoru 22-12´ye getirdi. Etkili oyununu devam ettiren Fenerbahçe Ülker‚ Rasim Başak´ın da basketiyle farkı daha da açtı (25-12). Son 45 saniyeye girilirken takımımız yine Willie Solomon´un basketiyle skoru 28-14 yaptı. Rakibine karşı baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 30-17 üstün tamamladı.

İkinci periyoda takımımız Semih Erden´in faul atışlarından bulduğu basketle başladı. TAU Ceramica ise ilk hücum şansından yararlanamadı. Solomon´un da basketiyle skor 34-17 oldu. Üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker‚ Rasim Başak´ın da basketiyle farkı 20 sayıya kadar çıkardı (37-17). Yaptığı sert savunmayla rakibine ilk 4 dakika boyunca sayı şansı vermeyen takımımız farkı daha da açtı (40-17). Konuk ekip ise ilk sayısını James Singleton ile elde etti (40-19). Bu dakikadan sonra toparlanan TAU Ceramica ise bulduğu basketlerle skoru 40-23´e getirdi. Bu andan sonra iki ekipte hücumda top kayıpları yaparken skordaki suskunluğu İspanya temsilcisi bozdu (40-25). Sayılar üretmeye devam eden konuk ekip farkı 13 sayıya kadar indirmeyi başardı (40-27). Takımımız skordaki suskunluğunu Rasim Başak´ın 3 sayılık basketiyle bozdu (43-27). Rakibiyle arasındaki farkı korumayı başaran Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı ise 43-30 üstün tamamladı.
İkinci yarıya konuk ekip Tiago Splitter´ın basketiyle başladı. Takımımız ise ilk basketini Preldzic ile elde etti. Solomon ile basketler bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker farkı 16 sayıya kadar çıkardı (50-34). İspanya temsilci ise Zoran Planinic ile skoru 50-36 yaptı. Periyodun bitmesine 6 dakika 30 saniye kala Solomon bulduğu 3 sayılık basketle skoru 53-36 yaptı. Farkı eritmek isteyen TAU Ceramica ise bulduğu basketle skoru 55-40´a getirdi. hücumda üst üste top kayıpları yapan Fenerbahçe Ülker‚ savunmada da etkili olamazken Mirza Teletovic´in de sayılarına engel olamadı ve aradaki fark 10 sayıya indi (55-45). Ömer Onan ile 3 sayılık basket kaçıran takımımız rakibinin hızlı hücumunu durduramayınca farkı 8 sayıya kadar indi (55-47). Fenerbahçe Ülker skordaki suskunluğunu ise James White´ın faul atışlarından bulduğu basketlerle bozdu (57-47). 24 saniye hücum süresini iyi değerlendiremeyen TAU Ceramica karşısında takımımız Solomon´un faul atışlarından bulduğu sayılarla skoru 59-47 yapsa da konuk ekip Pablo Prigioni´nin son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle skoru 59-50 yaptı ve Fenerbahçe Ülker final periyoduna bu skorla önde girdi.

Final periyoduna Fenerbahçe Ülker‚ Ömer Aşık´ın smaç basketiyle başladı. TAU Ceramica ise ilk hücum şansından yararlanamadı. Bu andan sonra iki ekipte karşılıklı hücumlardan sayı üretemedi. Skordaki suskunluğu Fenerbahçe Ülker´den Kinsey bozdu (63-50). Mücadelenin 33. dakikasında takımımız Solomon´un pota altından bulduğu basketle skoru 65-50 yaptı. Üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker farkı 17 sayıya kadar çıkardı (67-50). Konuk ekip ise periyottaki ilk basketini 34. dakikada buldu (67-52). Takımımız maçta son 3 dakika 30 saniyeye ise James White´ın basketiyle 71-54 üstün girdi. Maçın 38. dakikasında ise takımımız skoru 73-57´ye getirdi. Fenerbahçe Ülker baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 75-59 galip ayrılarak Euroleague´de son 8 takım arasında kalmayı başardı.

Karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz de izledi.

FENERBAHÇE 75 - 59 TAU CERAMICA

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Hakemler: Luigi Lamonica‚ Gianpaolo Cicoria‚ Milija Vojinovic

Fenerbahçe Ülker: James White 11 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Solomon 28 (4 ribaund‚ 4 asist)‚ Ömer Onan‚ Rasim Başak 9 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Semih Erden 4 (3 ribaund)‚ Demir Kaan (2 asist)‚ Vidmar 4 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 2 (1 ribaund)‚ Kinsey 4 (6 ribaund)‚ Ömer Aşık 4 (4 ribaund)‚ Preldzic 9 (5 ribaund‚ 2 asist)

TAU Ceramica: Pablo Prigioni 5 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Igor Rakocevic 2 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Sergi Vidal 5 (3 ribaund)‚ Zoran Planinic 2 (3 ribaund‚ 4 asist)‚ Mirza Teletovic 9 (3 ribaund)‚ Simas Jasaitis‚ James Singleton 2 (3 ribaund)‚ Tiago Splitter 21 (7 ribaund‚ 1 asist)‚ Gabe Muoneke 7 (4 ribaund)‚ Mickael Pete 6 (4 ribaund‚ 1 asist)

1.Peiryot: 30-17
2.Periyot: 13-13
3.Periyot: 16-20
4.Periyot: 16-9



TARİHİ BAŞARI !!!!!!!!!


1-Tebrik faslını daha önce yapmıştım ama bir kere daha emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.
2-King Solomon.Maçın nasıl geçeceğini merak ediyorsanız‚ilk saniye de Solomon´a bakmanız yeterli.
İştahlı‚arzuluysa tamamdır.Vay rakibin haline.
Tek başına maçı aldı diyebiliriz.31.38 dk.28s (5/3 ikilik‚6/5 üçlük‚7/7 sa)‚2r‚2a ve mükemmel savunma.
Daha ne olsun ?
3-Maçın kazanılmasında 2.faktör elbetteki agresif savunmamız.
EL´de 90 küsur ortalama ile oynayan rakibi 59 sayıda tutmak zaten gösterge.Solomon ve White (11) ile çift haneli sayılara ulaşabilmiş bir takımın maç kazanması elbette çok ciddi savunma ile olacaktı.
4-Maçın kazanılmasında üçüncü faktör;maça fırtına gibi girip‚çok yüksek yüzdeli üçlük isabetimiz.
Öyle ki ilk çeyrek 30-17 (Solomon 4/4‚takım 8/6 üçlük)‚14.dk 40-17 gibi bir fark Tau´nun ister istemez bu gece olmayacak demesine neden oldu.
5-Bir diğer faktör TV´ye göre 8500‚10.000´e yakın taraftar.
İlk kez taraftar maça bu kadar doğrudan etki etti.Hep istediğimiz‚özlediğimiz tablo idi.
Demek ki küçük çaplı da olsa organizasyon yapmak gerekiyormuş.Gerçi FB taraftarının salona gitmesi için bilet fiyat
larının 1-5m veya 5000 tişört dağıtılmasına gerek yoktu ama demek ki lazım mış mı diyelim.
Yani bir şey yapmak gerekiyordu‚bir kıvılcım lazımdı.Aris maçı ile başlayan ve bu maçla doruğa çıkan‚Şampiyonluktan
sonra ivme beklediğimiz bu konuda bence 2.dalga gelmiştir.Umarım devam ettiririz.Ki öyle olacak derbi maçları ve
ardından Siena maçı geliyor.
6-Oyuncularımıza baktığımızda;
Rasim´in 6/3 üçlük ile attığı 3 üçlük ekstra önemli katkı sağlamıştır.Keza Emir´in 9 sayısı da öyle.
Ancak Emir savunmada zayıf kalıyor.Genç uzunlarımız ;Semih 4‚Vidmar 4‚Oğuz 2‚Ömer Aşık 2 sayı ile hücumda
ilerisi için bizi düşündürttüler.Her zaman Solomon böyle oynamaz‚üçlükler girmez.
Mutlaka ama mutlaka içeriden oynamalıyız ve 4 uzundan en azından 2´si çift haneye ulaşmalı.
Savunmadaki performansları tabii ki takdire şayan.Ribaunt toplamları da 10´da kalmış ama mücadeleleri iyiydi.
Kinsey ve White.Kinsey 4 sayıda kalmasına rağmen özellikle savunmada ve aldığı 6 ribauntla çok iyi katkı verdi.
White 11s‚2r‚2a ile önemli katkı sağladı.
Ömer ve Mrsiç´te düşüş vardı.2 kısamızın da sayısız çıkması çok enteresandı.
Ömer boş ceza atışlarını da kaçırdı.Mrsiç ise ‚Solomon´u yedekledi‚oyun kurucu oynadı‚2 numarada şans bulamadı
ama 1 üçlük denemesinin girmemesinden sonra sürekli asiste oynaması ona yakışmayan bir güvensizlikti.
7-İlerisi için bizi düşündüren ikinci konu;alan savunmasına karşı 6 dk.sayı bulamama çaresizliğimizdi.
Bu konu üzerinde durmalıyız.Gerçi bizim alan savunmamız da rakibi durdurdu.
8-Hakemler gene rezaletti.Acaba biz mi paranoya yapıyoruz diyoruz ama yok abi olacak şey değil.
9-Splitter. Bu Brezilyalı tipi olmayan adam deli etti beni.İnanılmaz oynadı.
Ama sonunda Ömer Aşık´ın Merhabaaa´sını alınca biraz buz ferahlığı hissettim.
10-Ballı Prgioni.Neydi lan O orta sahadan sallama ile giren üçlük beeee.
Allahtan etkisi olmadı yoksa
11-Çeyrek Finalde Siena tam dişimize göre.Yolumuz da gayet açık gidiyor.
Şans kapıyı çalınca mevzuu ‚Mahmut Uslu´nun Top 16 yeter hedefini de sildi geçti.
Bütün bunlar bir yana;bu maçta olduğu gibi Fenerbahçe´nin genlerinde olan ´´Yeter ki isteyelim´´ olayı
ümidimizi attırıyor.
12-F4 neden olmasın ? Takımımıza Sonsuz başarılar diliyorum bundan sonrası için.



25.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 76 72 Galatasaray Cafe Crown
26 Mart 2008 Çarşamba

Beko Basketbol Ligi´nde 25. haftasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Abdi İpekçi Spor Salonu´nda karşılaştığı Galatasaray Cafe Crown´u normal süresi 66-66 eşitlikle biten maçta uzatma sonunda 76-72 mağlup etti.
Maçtaki ilk sayı Fenerbahçe Ülker´den Emir Preldzic ile geldi. Galatasaray Cafe Crown ise ilk hücum şansından yararlanamadı. Takımımız Vidmar´ın da basketiyle skoru 5-0 yaptı. Hücumda istediği basketi bir türlü bulamayan konuk ekip ilk sayısını Cenk Akyol ile elde etti (5-3). Fenerbahçe Ülker Oğuz Savaş´ın basketiyle skoru 7-3´e taşıdı. Yaptığı savunmayla rakibini durdurmayı başaran Fenerbahçe Ülker‚ Vidmar´ın da basketiyle skoru 9-3 yaptı. Takımımız son 5 dakika 20 saniyeye ise 12-3 üstün girdi. Sarı kırmızılar ise yine Cenk Akyol´un 3 sayılık basketiyle farkı 6 sayıya indirdi (12-6). Son 3 dakika 54 saniyeye girilirken Ömer Onan‚ pota atlından bulduğu basketle skoru 14-6 yaptı. Rakibi karşısında sayılar bulmaya devam eden takımımız farkı daha da açtı ve skoru 17-6 yaptı. Sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker son 2 dakikaya girilirken skoru 21-6 yaptı. Galatasaray Cafe Crown uzun süren suskunluğunu Cenk Akyol´un faul atışlarından bulduğu sayılarla bozdu (21-8). Christopher Owens´ın basketiyle skor 23-10 oldu. Mücadelede bu andan sonra başka basket olmayınca Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 23-10 önde tamamladı.

İkinci periyoda Galatasaray Cafe Crown‚ Britton Johnsen´in smaç basketiyle başladı. Fenerbahçe Ülker ise ilk hücum şanslarından yararlanamadı. Cenk Akyol´un da basketiyle skor 23-14 oldu. Fenerbahçe Ülker ise ilk sayısını Semih Erden ile elde etti. Takımımız Vidmar´ın faul atışlarından bulduğu sayılarla 12. dakikayı 27-14 önde geçti. Solomon´un 3 sayılık basketiyle takımımız skoru 32-14 yaptı. Sayı üretemeyen konuk ekip rakibini de durduramayınca Fenerbahçe Ülker 14. dakikayı 20 sayı farkla 34-14 önde geçti. Galatasaray Cafe Crown suskunluğunu Charles Gaines´in serbest atıştan bulduğu sayılarla bozdu (36-16).Tufan Ersöz´ün 3 sayılık basketiyle skor 38-19 oldu. Devrenin bitmesine 2 dakika 19 saniye kala sarı kırmızılılar Charles Gaines´in faul atışından bulduğu sayıyla skoru 40-21´ye getirdi. Sayılar bulmaya devam eden sarı kırmızılılar farkı kapatmak istese de bu isteğinde başarılı olamadı ve Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı 42-28 önde tamamladı.
İkinci devrede iki takımda ilk hücum şanslarından yararlanamadı. Periyottaki ilk sayı Fenerbahçe Ülker´den geldi. Semih Erden´in de faul atışlarından bulduğu sayılarla Fenerbahçe Ülker skoru 45-28 yaptı. Sarı kırmızılılar ilk sayısını Gaines´in faul atışından bulduğu sayılarla elde etti (45-30). Periyotta son 7 dakika 30 saniyeye girilirken konuk ekip bulduğu sayılarla skoru 47-35´e getirdi. farkı eritmek isteyen sarı kırmızılılar Daniel Brown´un basketiyle skoru 49-38 yaptı. Cüneyt Erden´in de basketiyle fark 10 sayıya kadar indi (51-41). Galatasaray Cafe Crown‚ Cüneyt Erden´in art arda basketleriyle farkı eritti ve skoru 51-44´e getirdi. Etkili oyununu devam ettiren konuk ekip Charles Gaines´in faul atışlarından bulduğu basketlerle farkı 5 sayıya indirdi (51-46). Christopher Owens´ın basketiyle konuk ekip farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı (51-48). Fenerbahçe Ülker skordaki suskunluğunu Demir Kaan ile bozdu (54-48). Son 25 saniyeye girilirken konuk ekip Christopher Owens´ın smaç basketiyle skoru 54-50´ye getirse de Fenerbahçe Ülker bu skorla final periyoduna önde girdi.
Final periyoduna sarı kırmızılılar Brown´un turnike basketiyle başladı (54-52). Fenerbahçe Ülker ise ilk hücum şansından yararlanamadı. Evsahibi ekip periyottaki ilk sayısını ise Ömer Aşık´ın faul atışlarından bulduğu basketle elde etti (55-52). İki ekipte hücumlarda istediği sayıları bulamazken suskunluğunu Fenerbahçe Ülker´den Kinsey bozdu (57-52). Galatasaray Cafe Crown ise Daniel Brown´un basketiyle farkı 3 sayıya indirdi (57-54). Cüneyt Erden´in de skora katkısıyla skor 57-56 oldu. Robert Hite´ın pota altından bulduğu basketle konuk ekip maçta ilk kez öne geçti (57-58). Fatih Solak´ın da basketiyle Galatasaray Cafe Crown skoru 57-60 yaptı. Takımımız ise Solomon´un atışlarıyla beraberliği bulacak basketi yakalayamadı. Mücadelede son 2 dakika 30 saniyeye girilirken konuk ekip Christopher Owens´ın basketiyle farkı 5 sayıya çıkardı (57-62). Fenerbahçe Ülker suskunluğunu Mirsad Türkcan ile bozdu (59-62). Takımımız Solomon´un 3 sayılık basketiyle maçın bitimine 1 dakika 44 saniye kala skorda yeniden eşitliği yakaladı (62-62). Son 1 dakikaya girilirken ise Galatasaray Cafe Crown‚ Charles Gaines ile faul atışlarından yararlanamadı. Fenerbahçe Ülker ise Semih Erden´in faul atışlarından bulduğu basketle 63-62 öne geçti. Sarı kırmızılılar Christopher Owens´ın faul atışlarıyla skorda yeniden öne geçen taraf oldu (63-64). Takımımız ise Solomon´un serbest atıştan bulduğu basketle eşitliği yakaladı (64-64). Son 30 saniyeye girilirken Gaines ile sarı kırmızılılar öne geçti (64-66). Fenerbahçe Ülker ise bu baskete Mirsad Türkcan ile cevap verdi (66-66) Maç uzatmaya gidildi.
Uzatma periyodunda ilk basket sarı kırmızılı ekipten Gaines ile geldi. Fenerbahçe Ülker ise ilk sayısını Solomon ile buldu (69-68). Takımımız Solomon´un faul atışlarından bulduğu basketle skoru 70-68 yaptı. Konuk ekip ise Cenk Akyol ile öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Son 1 dakika 26 saniyeye girilirken Galatasaray Cafe Crown‚ Gaines´in faul atışlarından bulduğu sayılarla 70-70 eşitliği yakaladı. Fenerbahçe Ülker‚ Demir Kaan´ın faul atışından elde ettiği basketle 71-70 öne geçti. Son 38 saniyeye girilirken takımımız Semih Erden´in basketiyle skoru 73-70 yaptı. Nefesleri kesen mücadeleden Fenerbahçe Ülker 76-72´lik skorla galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Emin Moğulkoç‚ Fatih Arslanoğlu‚ Uğur Özen
FENERBAHÇE ÜLKER(76): White 4 (3 asist)‚ Solomon 11 (7 ribaund‚ 6 asist)‚ Mirsad Türkcan 4 (4 ribaund)‚ Ömer Onan 7 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Semih Erden 9 (10 ribaund‚ 1 asist)‚ Demir Kaan 4 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Vidmar 10 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Oğuz Savaş 5 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Kinsey 10 (5 ribaund)‚ Ömer Aşık 3 (3 ribaund)‚ Preldzic 9 (6 ribaund‚ 2 asist)
GALATASARAY CAFE CROWN (72): Robert Hite 2 (2 ribaund)‚ Tufan Ersöz 6 (2 ribaund)‚ Charles Wayne Gaines 16 (11 ribaund‚ 1 asist)‚ Christopher Owens 10 (7 ribaund)‚ Fatih Solak 4 (9 ribaund)‚ Daniel Harris Brown 11 (8 ribaund‚ 7 asist)‚ Cenk Akyol 10 (2 ribaund‚ 1 asist)‚ Cüneyt Erden 11 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Britton Jonhsen 2
1.PERİYOT: 23-10
2.PERİYOT: 19-18
3.PERİYOT: 12-22
4.PERİYOT: 12-16
UZATMA: 10-6









EUROLEAGUE ÇEYREK FİNAL 1.MAÇ

M.Siena 73 66 Fenerbahçe Ülker
01 Nisan 2008 Salı

SALON: Palasports Mens Sana

HAKEMLER: Stelios Koukoulekidis‚ Dani Hierrezuelo‚ Sasa Pukl

MONTEPASCHI SIENA (73): Terrell Mcintyre 12 (12 ribaund‚ 4 asist)‚ Vlado İlievski 5‚ Benjamin Eze 4 (5 ribaund‚ 1 asist)‚ Carraretto 6 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Romain Sato 5 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Bootsy Thornton 14 (3 ribaund‚ 4 asist)‚ Ksistof Lavrinovic 16 (4 ribaund)‚ Drake Diener (2 ribaund)‚ Hector Romero 4 (1 ribaund)‚ Shaun Stonerook 7 (8 ribaund‚ 2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (66): White‚ Solomon 11 (4 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Onan 2‚ Semih Erden 12 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Demir Kaan 11 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Vidmar 7 (7 ribaund)‚ Oğuz Savaş (5 ribaund‚ 1 ribaund)‚ Kinsey 12 (1 ribaund)‚ Ömer Aşık 4 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Preldzic 7 (8 ribaund‚ 4 asist)

1.PERİYOT:23-16
2.PERİYOT:16-20
3.PERİYOT:16-15
4.PERİYOT:18-15


EUROLEAGUE ÇEYREK FİNAL 2.MAÇ
Fenerbahçe Ülker 65 - 86 Montepasci Siena
03 Nisan 2008 Perşembe



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Juan Carlos Mitjana Shmuel Bachar Christos Christodoulou
FENERBAHÇE ÜLKER (65): James White 2 (5 ribaund- 1 top çalma)‚ Willie Solomon 11 (3 asist)‚ Mirsad Türkcan 9 (8 ribaund)‚ Ömer Onan 9 (2 ribaund- 1 asist)‚ Rasim Başak 2‚ Semih Erden 2 (4 ribaund)‚ Damir Mrsic 3 (2 asist)‚ Gasper Vidmar 5 (4 ribaund- 3 top çalma)‚ Terence Kinsey 6 (3 ribaund)‚ Ömer Aşık 12 (2 ribaund)‚ Emir Preldzic 4

MONTEPASCI SIENA (86): Simone Berti 2‚ Terrell Mcintyre 16 (5 ribaund- 6 asist)‚ Vlado Ilievski 4 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Benjamin Eze 4 (2 ribaund)‚ Marco Carraretto 3‚ Romain Sato 13 (8 ribaund- 3 top çalma)‚ Bootsy Thornton 18 (5 ribaund- 4 asist)‚ Ksistof Lavrinovic 18 (6 ribaund)‚ Tomas Ress 2‚ Drake Diener 0‚ Hector Romero 0‚ Shaun Stonerook 6 (3 ribaund- 4 asist)
1.PERİYOT: 15-25
2.PERİYOT: 19-12
3.PERİYOT: 11-25
4.PERİYOT: 20-24


26.HAFTA
Kepez Belediyespor 74 85 Fenerbahçe Ülker
16 Nisan 2008 Çarşamba

KEPEZ BELEDİYESPOR 74 85 FENERBAHÇE ÜLKER
Salon: Dilek Sabancı
Hakemler: Halil Baldemir‚ Kaan Büyükci‚ Özlem Yalman
Kepez Belediyespor: Hakan Köseoğlu 8‚ Ufuk 5‚ Lorenzo Gordon 22‚ Tomislav Ruzic 7‚ Keith Simmons 23‚ Bora 6‚ Güven 3‚ Enver

Fenerbahçe Ülker: James White 11‚ Solomon 23‚ Semih 5‚ Oğuz 7‚ Kinsey 8‚ Mirsad 13‚ Demir 5‚ Preldzic 5‚ Ömer Aşık 8‚ Vidmar
1. Periyot: 15-14
Devre: 30-44 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. Periyot: 53-61


27.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 75 68 BJK Cola Turka
06 Nisan 2008 Pazar

Beko Basketbol Ligi 27.haftasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ Abdi İpekçi Spor Salonu´nda Beşiktaş Cola Turka´yı konuk etti. Karşılaşmayı takımımız 75-68´lik skorla kazandı.

Solomon ile serbest atışlardan ilk sayısını bulan Fenerbahçe Ülker 6.dakikada 5-15´lik skorla farkı 10 sayıya çıkartan rakibi karşısında Willie Solomon ile yeniden oyuna ortak oldu. Ömer Aşık´ın da pota altında devreye girmesiyle dengeyi yakalayan takımımız‚ periyodu da 5 sayı farkla 12-17 geride tamamladı.

Tarence Kinsey´in basketiyle ikinci çeyreğe başlayan Fenerbahçe Ülker‚ Rick Apodaca ve Kaya Peker´in sayılarına engel olamadı. Ömer Aşık´ın boyalı alanda oyuna ağırlığını koyması sonrası takımımız Damir Mrsic´in de üç sayılık basketiyle skoru eşitledi.(21-21) Predrag Drobnjak´ın top kaybını Mrsic ile sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker‚ 23-21´lik skorla maçta ilk kez öne geçti. Sandro Nicevic ile pota altını kullanmak isteyen Beşiktaş Cola Turka‚ buna karşın Ömer Aşık´ı durdurmakta zorlandı. Son dakikaya Rick Apodaca´nın turnike basketiyle önde giren Siyah Beyazlılar karşısında Fenerbahçe Ülker‚ Mirsad Türkcan ve Willie Solomon ikilisiyle ürettiği sayılar sonrası devreye 30-28 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Brian Chase´in üç sayılık basketiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka´da‚ Sandro Nicevic‚ 4.faulünü alıp kenara geldi. Solomon ve Damir Mrsic ikilisiyle skor bulan Fenerbahçe Ülker‚ 22.dakikayı 34-33 önde geçti. Hücumda sadece Preston Shumpert ile etkili olabilen rakibi karşısında Semih Erden ve Mirsad Türkcan´ı iyi kullanan takımımız‚ 27.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı.(46-39) Preston Shumpert´in basketlerine Kinsey ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker‚ periyodu da 51-46 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka‚ Preston Shumpert‚ Predrag Drobnjak ve Sinan Güler´in sayılarıyla 32.dakikada 51-52´lik skorla öne geçti. Mirsad Türkcan´ın asistinde Kinsey ile üç sayılık basket bulan takımımız‚ yeniden 54-52 ile üstünlüğü eline aldı. Bu dakikadan sonra Mirsad Türkcan‚ Tarence Kinsey ve Damir Mrsic üçlüsüyle 11-6´lık bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker‚ 36.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı. (65-58) Preston Shumpert ve Kaya Peker ikilisiyle skor üretmeye çalışan rakibi karşısında takımımız‚ 38.dakikada skoru 73-64´e getirdi. Mola alan Beşiktaş Cola Turka‚ son dakikaya girilirken Brian Chase ile serbest atışlardan sayı bulmasına karşın‚ Fenerbahçe Ülker rakibinin farkı eritmesine izin vermedi. Takımımız‚ salondan da 75-68 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar Serkan Emlek Zafer Yılmaz

FENERBAHÇE ÜLKER (75): White‚ Solomon 19 (5 ribaund- 4 asist)‚ Mirsad Türkcan 11 (10 ribaund- 5 asist)‚ Ömer Onan (2 ribaund- 1 asist)‚ Semih Erden 4 (4 ribaund)‚ Damir Mrsic 14 (1 ribaund- 1 asist)‚ Vidmar 1 (1 ribaund)‚ Oğuz Savaş‚ Kinsey 18 (5 ribaund- 1 asist)‚ Ömer Aşık 8 (4 ribaund- 1 asist- 3 blok)‚ Emir Preldzic

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (68): Mehmet Yağmur 2‚ Erkan Veyseloğlu 3‚ Preston Shumpert 18 (6 ribaund)‚ Sandro Nicevic 8 (3 ribaund- 3 asist)‚ Brian Chase 10 (1 ribaund- 4 asist)‚ Kaya Peker 9 (10 ribaund- 1 asist)‚ Predrag Drobnjak 2 (3 ribaund)‚ Rick Apodaca 6 (3 ribaund- 3 asist)‚ Sinan Güler 10 (6 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 12-17
2.PERİYOT: 18-11
3.PERİYOT: 21-18
4.PERİYOT: 24-22









28.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 81 77 TTNet Beykoz
11 Nisan 2008 Cuma



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman‚ Elif İnci‚ Alper Özgök

FENERBAHÇE ÜLKER (81): White 11 (10 ribaund‚ 1 asist)‚ Solomon 12 (6 ribaund‚ 12 asist)‚ Mirsad Türkcan 6 (6 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Onan 4‚ Semih Erden 12 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Demir Kaan 12 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Vidmar 4 (1 ribaund)‚ Oğuz Savaş 12 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Kinsey (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Ömer Aşık 4 (8 ribaund)‚ Preldzic 4 (1 ribaund‚ 2 asist)

TTNET BEYKOZ (77): Clarence Oliver Gilbert 18 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Erdal Bibo (2 ribaund‚ 3 asist)‚ Levent Bilgin 8 (8 ribaund)‚ Umut Tınay 6 (1 ribaund‚ 5 asist)‚ Cem Coşkun 2 (1 ribaund)‚ Anthony Lamorse Roberson 19 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Curts Danelle Withers 13 (10 ribaund‚ 4 asist)‚ Chirstopher Burgess 11 (7 ribaund)‚ Alper Yılmaz (1 ribaund)

1.PERİYOT:27-21
2.PERİYOT:18-20
3.PERİYOT:18-17
4.PERİYOT:18-19



29.HAFTA
T. Telekom 84 - 72 Fenerbahçe Ülker
20 Nisan 2008 Pazar

TÜRK TELEKOM 84 72 FENERBAHÇE ÜLKER
SALON: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER:Recep Ankaralı-Ersan Ergüler-Turgut Işık
TÜRK TELEKOM (84):Mutlu Akpınar‚ Bekir Yarangüme 9 (2 ribaund)‚ Tutku Açık 10 (3 asist)‚ Barış Özcan 9‚ Haluk Yıldırım 4 (6 ribaund‚ 3 asist)‚ Erwin Dudley 12 (14 ribaund)‚ Khalid El-Amin 23 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Chris Williams 13 (7 ribaund‚ 2 asist)‚ Chris Lang 4(6 ribaund‚ 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (72): James White 7 (2 ribaund)‚ Willie Solomon 8 (4 ribaund‚ 7 asist)‚ Mirsad Türkcan (1 ribaund)‚ Ömer Onan‚ Semih Erden 2 (3 ribaund‚ 2 asist)‚ Demir Kaan 10‚ Oğuz Savaş 15 (4 ribaund‚ 2 asist)‚ Tarence Kinsey 21 (6 ribaund‚ 1 asist)‚ Ömer Aşık 5 (12 ribaund)‚ Emir Preldzic 4 (5 ribaund‚ 4 asist)
1.PERİYOT: 22-25
2.PERİYOT: 23-14
3.PERİYOT: 19-23
4.PERİYOT: 20-10


30.HAFTA
Fenerbahçe Ülker 12266 Mutlu A. Selçuk Ü.
26 Nisan 2008 Cumartesi



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Özgün‚ Sencer Yılmaz‚ Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (122): James White 8 (2 ribaund-4 asist)‚ Mirsad Türkcan 16 (13 ribaund-4 asist)‚ Ömer Onan 17 (2 ribaund)‚ Rasim Başak 15 (3 ribaund-3 asist)‚ Semih Erden 11 (2 ribaund)‚ Demir Kaan 9 (5 asist)‚ Vidmar 4 (6 ribaund-3 asist)‚ Oğuz Savaş 5 (3 ribaund-2 asist)‚ Kinsey 16 (6 ribaund-4 asist)‚ Ömer Aşık 10 (4 ribaund-1 asist)‚ Alican Güney 3‚ Preldzic 8 (5 ribaund-4 asist).

MUTLU AKÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (66): İlker Türel 8 (2 ribaund-1 asist)‚ Berkay Sahillioğlu 4 (2 ribaund-3 asist)‚ Robert Dickel (1 ribaund)‚ Emre Boztepe 2 (7 ribaund-2 asist)‚ Hazer Avcı 7 (3 ribaund)‚ Azmi Turgut 2 (1 ribaund)‚ Deshon Farley 28 (4 ribaund-3 asist)‚ Warren Carter 15 (6 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 38-16
2. PERİYOT: 28-17
3. PERİYOT: 25-13
4. PERİYOT: 31-20

PLAY OFF 1.MAÇ
Fenerbahçe Ülker seriyi 1-0 yaptı
04 Mayıs 2008 Pazar

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

FENERBAHÇE ÜLKER (78): James White 15 (3 ribaund)‚ Mirsad Türkcan 8 (8 ribaund- 5 asist)‚ Ömer Onan 9 (2 asist)‚ Semih Erden 5 (6 ribaund- 1 asist)‚ Demir Kaan 19 (4 ribaund- 3 asist)‚ Vidmar 2‚ Oğuz Savaş 3 (1 ribaund)‚ Kinsey 12 (7 ribaund- 4 asist)‚ Ömer Aşık 2 (3 ribaund- 1 asist)‚ Preldzic 3 (1 ribaund- 1 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (73): Ricardo Marsh 20 (9 ribaund)‚ Nedim Yücel 2 (3 ribaund- 2 asist)‚ Can Akın 7 (5 ribaund- 3 asist)‚ Arda Urcu 2 (3 ribaund)‚ Mustafa Kemal Bitim 11 (3 ribaund)‚ Eugene Douthit 8 (4 ribaund- 3 asist)‚ Uluğ Kaçaniku 4 (2 ribaund)‚ Ersin Görkem 10 (6 ribaund- 1 asist)‚ Alfred Lucas 9 (1 ribaund- 1 asist).

1. PERİYOT: 24-16
2. PERİYOT: 13-19
3. PERİYOT: 17-18


PLAY OFF 2.MAÇ
Fenerbahçe Ülker seriyi 2-0 yaptı
06 Mayıs 2008 Salı

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Recep Ankaralı Fatih Arslanoğlu Alper Özgök
FENERBAHÇE ÜLKER (81): James White 15 (1 ribaund- 3 asist)‚ Mirsad Türkcan 12 (4 ribaund- 5 asist)‚ Ömer Onan 13 (1 asist)‚ Semih Erden (1 ribaund)‚ Gasper Vidmar 3 (5 ribaund)‚ Oğuz Savaş 4 (4ribaund)‚ Tarence Kinsey 11 (5 ribaund- 2 asist)‚ Ömer Aşık 14 (9 ribaund- 3 asist)‚ Emir Preldzic 9 (5 ribaund- 2 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (76): Ricardo Marsh 17 (11 ribaund- 1 asist)‚ Nedim Yücel 10 (11 ribaund- 2 asist)‚ Can Akın 16 (1 ribaund- 4 asist)‚ Arda Urcu‚ M.Kemal Bitim 7 (3 ribaund)‚ Marcs Douthit 14 (3 ribaund)‚ Ersin Görkem 4 (1 ribaund- 1 asist)‚ Jamon Lucas 8 (6 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 16-15
2.PERİYOT: 21-15
3.PERİYOT: 23-19
4.PERİYOT: 21-27


PLAY OFF 3.MAÇ
Antalya B.Ş.Bld 88 - 82 Fenerbahçe Ülker
10 Mayıs 2008 Cumartesi

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman Zafer Yılmaz Altuğ Köseleri

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (88): Ricardo Marsh 22 (4 ribaund- 2 asist)‚ Cemal Bayraktar (1 ribaund)‚ Nedim Yücel 2‚ Can Akın 6 (1 ribaund- 4 asist)‚ M.Kemal Bitim 1 (6 ribaund- 1 asist)‚ Marcs Douthit 24 (7 ribaund- 3 asist)‚ Ersin Görkem 17 (8 ribaund- 6 asist)‚ Jamon Lucas 15 (6 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (82): James White 14 (4 ribaund- 2 asist)‚ Mirsad Türkcan 13 (5 ribaund- 6 asist)‚ Rasim Başak 6 (2 ribaund- 2 asist)‚ Semih Erden 9 (3 ribaund)‚ Damir Mrsic 9 (3 ribaund)‚ Vidmar (2 ribaund)‚ Oğuz Savaş 13 (3 ribaund)‚ Kinsey 11 (5 ribaund- 6 asist)‚ Preldzic 7 (3 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 22-20
2.PERİYOT: 20-27
3.PERİYOT: 18-16
4.PERİYOT: 28-19


PLAY OFF 4.MAÇ
Fenerbahçe Ülker Yarı Finalde
12 Mayıs 2008 Pazartesi




SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu‚

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu‚ Emin Moğulkoç‚ Serkan Emlek

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (78): Ricardo Marsh 5 (1 ribaund-2 asist)‚ Cemal Bayraktar‚ Nedim Yücel 4 (4 ribaund)‚ Can Akın 10 (5 ribaund-4 asist)‚ Arda Urcu 4 (3 ribaund-2 asist)‚ Hadi Doğan 3‚ Eugene Douthit 19 (9 ribaund-3 asist)‚ Ersin Görkem 17 (3 ribaund-2 asist)‚ Alfred Lucas 11 (7 ribaund-2 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (85): Mirsad Türkcan 14 (9 ribaund)‚ Ömer Onan 12 (1 ribaund-4 asist)‚ Semih Erden 6 (3 ribaund)‚ Demir Kaan 18 (1 ribaund-4 asist)‚ Oğuz Savaş 4 (1 ribaund)‚ Kinsey 14 (3 ribaund-3 asist)‚ Ömer Aşık 12 (15 ribaund)‚ Emir Preldzic 5 (4 ribaund-4 asist).

1. PERİYOT: 24-22
2. PERİYOT: 14-17
3. PERİYOT: 17-17
4. PERİYOT: 23-29


PLAY OFF YARI FİNAL 1.MAÇ
Efes Pilsen:65-Fenerbahçe:76 Yarı Final (0-2)
Fenerbahçe Ülker seriyi 2-0a getirdi

17 Mayıs 2008 Cumartesi
Beko Basketbol Ligi play-off serisi yarı final ilk maçında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ Abdi İpekçi Spor Salonu´nda Efes Pilsen ile karşı karşıya geldi. Takımımız rakibini 76-65 mağlup ederek seride durumu 2-0´a getirdi.

Fenerbahçe Ülker‚ Willie Solomon´un 6 sayısıyla 2.dakikada 3-8 öne geçti. Tempolu devam eden karşılaşmada Ermal Kurtoğlu ve Serkan Erdoğan´ın iki basketine James White ile karşılık veren takımımız skor üstünlüğünü de korudu. Kenny Gregory´nin beş sayısıyla toparlanan Efes Pilsen‚ 5.dakikada farkı 2 sayıya indirdi.(12-14) Willie Solomon´un oyuna ağırlığını koyması ve Emir Preldzic ile Semih Erden´e iki pozisyonda asist yapması sonrası Fenerbahçe Ülker‚ farkı 7 sayıya çıkarttı.(18-25) Son bölümlerde Andre Hutson ve Kenny Gregory ikilisiyle savunmadan kaptığı topları iyi değerlendiren Efes Pilsen‚ oyuna da yeniden ortak oldu. Fenerbahçe Ülker buna rağmen ilk periyodu 22-25 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreğinde Fenerbahçe Ülker‚ çember altında Oğuz Savaş´ı çok iyi kullandı. 6-0´lık bir seriyle periyoda başlayan konuk takım‚ 12.dakikada farkı da 9 sayıya çıkarttı.(22-31) Mola alan ve savunmada daha istekli bir görüntü çizen Efes Pilsen‚ Kenny Gregory ve Kerem Gönlüm´ün sayılarıyla toparlandı. Tarence Kinsey ile rakibinin serisine son veren Sarı Lacivertliler‚ 17.dakikaya da 29-38 üstünlükle giren taraf oldu. Son bölümde özellikle ABD´li oyuncusu Tarence Kinsey ile etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker‚ devreye de 31-40 önde giren taraf oldu.

Tarence Kinsey´in üç sayılık basketiyle üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker‚ farkı da 12 sayıya çıkarttı.(31-43) Penn ile rakibine karşılık veren Lacivert Beyazlılar‚ çember altında Ömer Aşık´ın basket faulüne engel olamayınca fark yeniden çift haneli sayılarda kaldı. Kenny Gregory ile skor problemini çözen Efes Pilsen‚ 27.dakikada farkı da 4 sayıya indirdi.(45-49) Temponun düştüğü bölümlerde oyunu daha iyi kontrol eden Lacivert Beyazlılar‚ rakibini de yakalama şansı yakaladı. Ancak Tarence Kinsey ile üç sayılık isabet bulan Fenerbahçe Ülker‚ 28.dakikada skoru yeniden 47-52´ye getirdi. Son bölümde Semih Erden ve Kenny Gregory karşılıklı basketlere imza atarken‚ Fenerbahçe Ülker periyodu da 49-53 önde tamamlayan taraf oldu.
Mücadelenin final periyoduna iyi başlayan Fenerbahçe Ülker‚ Damir Mrsic‚ Mirsad Türkcan ve Semih Erden üçlüsüyle yakaladığı 7-0´lık seriyle 32.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı.(49-60) Ermal Kurtoğlu ile periyottaki ilk basketini bulan Efes Pilsen‚ buna karşın hücumlarda çok fazla top kaybetti. James White´ın üç sayılık basketiyle farkı yeniden 10 sayıya çıkartan Fenerbahçe Ülker‚ çember altında Ermal Kurtoğlu´nu durdurmakta zorlandı. Hücumda çok fazla top kaybeden rakibi karşısında Willie Solomon ile üç sayılık basket bulan Sarı Lacivertliler‚ 36.dakikada farkı da 11 sayıya çıkarttı.(57-68) Son bölümde farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker‚ karşılaşmadan da 65-76 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Takımımız bu sonuçla rakibi Efes Pilsen karşısında seride de durumu 2-0´a getirmiş oldu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal Zafer Yılmaz Mehmet Serdar Ünal

EFES PİLSEN (65): Scoonie Penn 7 (2 ribaund)‚ Dewarick Spencer 3 (1 ribaund)‚ Kenny Gregory 22 (2 ribaund)‚ Mustafa Abi 2‚ Kerem Gönlüm 4 (14 ribaund- 1 asist)‚ Craig Bradshaw 3 (2 ribaund- 1 asist)‚ Serkan Erdoğan 6 (4 ribaund- 4 asist)‚ Ermal Kurtoğlu 11 (1 ribaund- 3 asist)‚ Ender Arslan 0 (2 ribaund- 4 asist)‚ Andre Hutson 4 (5 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (76): James White 15 (8 ribaund- 1 asist)‚ Willie Solomon 10 (1 ribaund- 5 asist)‚ Mirsad Türkcan 6 (9 ribaund- 2 asist)‚ Ömer Onan 3 (1 ribaund)‚ Semih Erden 11 (4 ribaund- 2 blok)‚ Damir Mrsic 3 (1 ribaund- 1 asist)‚ Oğuz Savaş 6 (4 ribaund- 1 asist)‚ Tarence Kinsey 14 (5 ribaund- 2 asist)‚ Ömer Aşık 5 (7 ribaund- 3 blok)‚ Emir Preldzic 3 (3 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 22-25
2.PERİYOT: 9-15
3.PERİYOT: 18-13
4.PERİYOT: 16-23









EFES´İN BİTMEYEN ÇİLESİ



Takımı‚hocayı ve taraftarlarımızı kutluyorum.
Beklediğim gibi bir maç oldu.Maç öncesi buraya yazdığım gibi‚onlardan her bakımdan üstündük
ve favori bizdik.Ve gayet başarılı bir oyunla yanılmıyorsam (sayısını unuttuk artık Efes´e
karşı ezici üstünlüğümüzü 9-0´a taşıdık.
Maça Solomon-Ömer-White-Semih-Oğuz 5´i ile iyi başladık.
Solomon tahmin ettiğim gibi 15 günlük idman eksiğine rağmen‚formasını çok özlemiş bir şekilde
iştahlıydı.Gayet iyi oynatıyor ve skor da üretiyordu.Dış şutlarda çok iyi başlamıştık.6/4 .
Bu çeyrekte Semih çok kötüydü savunma ve hücumda.Ancak Solomon ve Oğuz´un al da at asistlerini
smaçlayabildi.Zaten smaç vurmasa başa türlü sayı üreteceği yok ne yazık ki.
Oğuz hücumda sırtı dönük olarak etkili oldu ancak savunmada ağır kaldı.
Pota altında fazla sayı yedi bu çeyrekte.(16)
2.çeyrekte Oğuz gene hücumlarda iyiydi.Hoca‚rotasyona gitmedi‚sadece kolunda kanama olan
White´ı Emir ile değiştirdi.White bu maçın yıldızlarından biri idi.Oynadığı 5‚5 dk.lık sürede 7s‚4r‚3/3 isabet ile
ve savunma gayreti ile göz kamaştırdı.İleriki dakikalarda tekrar girdiğinde de kaldığı yerden devam etti.

White´ın yerine giren Emir de yaptığı güzel asistlerle iyi katkı sağladı.
8-3´lük seri ile 31-22 öne geçtik ve Mola aldılar.
Bu dakikalarda onların hızlı hucuma çıkış ve bitirişlerine engel olamadık.Bir de Hutson´un yüksek posttan
yüzü dönük isabetli şutları sıkıntı yaratıyordu.
Kinsey de oyuna girmiş ve çok güzel katkı yapmaya başlamıştı.Ömer Aşık´ta oyuna girmişti Oğuz´un yerine.
Çok canlı‚agresif savunmamız ile onları bu çeyrekte 9 sayıda tuttuk ve ilk yarıyı 40-31 önde kapattık.
Devre sonunda;
Kinsey 9s
White 7s‚4r
Solomon 6s
Oğuz 13.41 dk.da 6s‚4r (Bir daha oyuna girmedi zaten)
Emir 3s‚3r‚3a ile oynarken;
Efes´te guardlar Ender ve S.Penn´in 0 sayıları enteresandı.Gregory´nin 12 sayılık başarılı performansı ile
ayakta kalmaya çalıştılar.

3.çeyrekte Gregory atmaya devam ederken farkı 40-46 ile 12 sayıdan 6 sayıya indirdiler.
Etkili savunmaları ile sayı atmamızı engellediler.Bu dakikalarda Solomon daki yorgunluk başgösterince
organizasyonda da bocaladık ve 47-49 ‚fark 2 sayıya indi.White´ın sol dip çizgiden üçlüğü ile nefes aldık
47-52 ve 3.çeyrek 49-53 4 sayılık üstünlüğümüzle bitti.
Bu kez biz 9 sayı bulabildik bir çeyrekte.
Mirsad´ın 7/1 hücu performansı da bizi etkiledi.Ancak kaçırdığı toptan sonra‚gelip Bradshaw´ı bloklayıp‚faul
aldırarak 2 atış ile bulduğu sayılar kritik anlardan bir andı.
Ribauntlarda 29-21 üstünlüğümüz vardı.

Son çeyreğe Mrsiç´in sol dipten üçlüğü ve Mirsad´ın ve Semih´in smaç sayıları ile 7-0´lık seri ile çok iyi başladık.
Mirsad 7/1 ile oynuyordu ama Mrsiç´e üçlük ve Semih´e smaç asistleriyle ne kadar önemli oyuncu olduğunu
gösterdi.Bu dakikalardan sonra farkı 10 sayılarda tutarak ve iyi savunma yaparak maçı kazandık.

Basketbolda klasik ´´Hücum maç‚savunma Şampiyonluk kazandırır ´´ prensibini ve
mücadele etmenin önemini çok iyi gösterdik.
Solomon-White-Kinsey üçlüsünün oyunun iki yönünde de başarılı performansı maçı getirdi.

Maçın MVP´si bence White idi.

Solomon 35.04 dk.10s‚5a
Kinsey 22.30 dk.14s‚5r
White 21.07 dk.15s‚8r.




Hoca‚Solomon yorulduğunda dinlendirmekte biraz geç kaldı.Oğuz´u bir daha oyuna almamasının
dışında beklediğim gibi rotasyonu sınırlı tuttu ve sıcak oyunculardan iyi verim aldı.
Vidmar´ın süre almaması ilginçti.

Benchimizin ne kadar derin ve kaliteli olduğunu gördük.

Tek sorunumuz;Ömer Aşık ve Semih´in hücumdaki etkisizlikleri.Smaç dışında sayı bulamıyorlar.
Ömer Aşık savunmada nazar değmesin muhteşem.Bu kadar caydırıcılık olur.
Hatırını sormadığı oyuncu kalmadı. :yeşil sırıtma:
İstatistiklerden de görüldüğü gibi blok manyağı yaptık adamları.6 blok. :sak sak: :sak sak:
Uzunlarımızın hepimizin bildiği şöyle bir yönleri var.
Oğuz hücumda iyi savunmada iyi değil.
Semih´e çok kızıyorum.Eskiden savunmada iyi hücumda kötü diyordum artık
ikisinde de kötüye gitmeye başladı gibi.
Ömer Aşık‚savunmada iyi‚hucumda iyi değil.

O yüzden hep söylüyorum‚bu gençlerimizin yanına ‚seneye Vidmar´ın yerine hücumu ve savunması ortalamanın
üstünde tecrübeli bir uzun yabancı alınmalı.

Kinsey´in performansı giderek yükseliyor.Çok sevindirici.
Böyle devam edecekse seneye de düşünülmeli.
Bana bu maçlarda iyi oynayacak yabancı lazım.White da aynı şekilde.
İkisi de burada çok iyi bir gelişim gösterdiler.
Mrsiç‚teşekkürler büyük usta.Her zaman katkını veriyorsun.

Ömer Onan da 3 sayı atmasına rağmen savunmada gayet başarılı idi.

Efes için söylenecek fazla bir şey yok.Ölmüşte ağlayanları yok modundalar. .hihih:
Daha beter olmalarını diliyorum.

Finale bir adım var ama çıkacağımıza % 100 inanıyorum ve Telekom´u istiyorum.


PLAY OFF YARI FİNAL 2.MAÇ
Fenerbahçe Ülker Finalde
20 Mayıs 2008 Salı

Fenerbahçe‚ Efes Pilsen´i yine süpürdü(3-0)



Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ Abdi İpekçi Spor Salonu´nda Efes Pilsen´i 82-75´lik skorla mağlup etti. Seriyi 3-0 ile kazanan Fenerbahçe Ülker‚ adını da finale yazdıran ilk takım oldu.
Ermal Kurtoğlu ve Oğuz Savaş ikilisinin karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Efes Pilsen‚ ilk bölümlerde boyalı alanda iyi savunma yaptı. Kenny Gregory ile basket faul bulan Efes Pilsen‚ 7.dakikada 8-11 öne geçti. Ancak toparlanan Fenerbahçe Ülker‚ Solomon‚ Ömer Onan ve Emir Preldzic üçlüsüyle bulduğu sayılarla 8.dakikada skoru 15-11´e getirdi. Son bölümde rakibi karşısında skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker‚ periyodu da 20-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümlerinde iki takımda top kayıpları yaparken Fenerbahçe Ülker‚ Solomon ve Ömer Onan ikilisinin 5 sayısıyla farkı 7 sayıya çıkarttı.(25-18) Efes Pilsen ilk basketini Craig Bradshaw´ın serbest atışlarından buldu. Hücumda çok fazla top kaybeden rakibi karşısında Solomon ile farkı açmaya başlayan takımımız‚ 16.dakikada skoru 35-22´ye getirdi. Bu dakikadan sonra hücumda çok zorlanan rakibi karşısında kontrolü eline alan Fenerbahçe Ülker‚ 18.dakikada farkı 15 sayıya çıkarttı (40-25) Son bölümde skor üstünlüğünü koruyan takımımız‚ devre sonunda da soyunma odasına 44-27 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Ermal Kurtoğlu ve Kenny Gregory ikilisinin sayılarıyla başlayan Efes Pilsen‚ savunmada da daha istekli bir görüntü çizdi. Ancak Fenerbahçe Ülker rakibine Tarence Kinsey ve Mirsad Türkcan´la karşılık vererek farkın kapanmasına engel oldu. Çember altında Ermal Kurtoğlu ile etkili olmaya çalışan rakibi karşısında takımımız‚ Mirsad Türkcan´ın üç sayılık basketiyle 27.dakikada farkı 16 sayıya çıkarttı (56-40). Üçüncü periyot‚ Fenerbahçe Ülker´in 60-52 üstünlüğüyle tamamlandı.

Mücadelenin final periyoduna Craig Bradshaw´ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla giren Efes Pilsen‚ savunmadaki etkili oyunuyla da farkı 6 sayıya indirdi.(60-54) Mirsad Türkcan´ın üç sayılık basketiyle periyottaki ilk sayısını bulan Fenerbahçe Ülker‚ hücumdaki suskunluğuna da son vermiş oldu. Fenerbahçe Ülker‚ Emir Preldzic´in etkili savunması ve Mirsad Türkcan´ın da kritik basket faulüyle 35.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (68-57) 40 saniye kala Solomon ve Semih Erden ile taktik faulleri sayıya çeviren Fenerbahçe Ülker‚ skoru da 77-71´e getirdi. Takımımız‚ son bölümlerde farkın kapanmasına engel oldu ve salondan da 82-75´lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı Aytuğ Ekti Alper Altuğ Köselerli

FENERBAHÇE ÜLKER (82): James White‚ Solomon 20 (6 ribaund- 6 asist)‚ Mirsad Türkcan 18 (10 ribaund- 1 asist)‚ Ömer Onan 9 (3 ribaund- 2 asist)‚ Semih Erden 7 (11 ribaund- 1 blok)‚ Damir Mrsic 2 (1 ribaund- 2 asist)‚ Vidmar 2 (4 ribaund)‚ Oğuz Savaş 6‚ Kinsey 4 (5 ribaund)‚ Ömer Aşık 5 (1 ribaund)‚ Emir Preldzic 9 (2 ribaund- 1 asist)

EFES PİLSEN (75): Scoonie Penn 5 (5 ribaund)‚ Dewarick Spencer 0‚ Kenny Gregory 7 (1 ribaund)‚ Mustafa Abi 9 (3ibaund- 1 asist)‚ Kerem Gönlüm 4 (6 ribaund)‚ Craig Bradshaw 9 (10 ribaund)‚ Serkan Erdoğan 5 (1 ribaund- 2 asist)‚ Ermal Kurtoğlu 27 (6 ribaund- 1 asist)‚ Ender Arslan 9 (2 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 20-18
2.PERİYOT: 24- 9
3.PERİYOT: 16-25
4.PERİYOT: 22-23






F



10-0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Takımı‚hocayı ve taraftarları kutluyorum. :sak sak: :sak sak: :sak sak:

Ayrıca 10-0´lık seride başından beri emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürler.
Kolay bir şey değil bu.30 yıl Türk basketbolunu her şekilde tahakkümü altına
alarak‚yalandan (!) Şampiyonlukları kazanmış vampir bira şirketi takımını 2 senede
bu işe girdiğine pişman edercesine silindir gibi ezmek her takıma nasip olmaz.
Her takım bunu başaramaz.Ancak BİZ başarabilirdik.
Bu saatten sonra Tüncay Özilhan hala daha ben bu işte varım diyorsa‚
helal valla ne geniş karın varmış derim. .hihih:
Maçla ilgili uzun uzun bir şeyler yazmaya gerek yok.Kısa bir‚kaç not yazarsak.

1-Maçın MVP´si bu takımın yüreği ´´deli fişek´´ Mirsad.
Maç zora girdiğinde ‚kırılma anlarında sahneye çıkarak her defasında rahatlattı.
18s‚10r ile klasik double double´larından birini yaptı.
2-Solomon.20s‚6r‚6a
Maç öncesi aldığı ´´King Solomon´´ tablosuna yakışır şekilde tam bir kral gibi oynadı.
Son anlarda baskıya karşı 2 top kaptırdı ama iş heyecanlı olsun diye şaka yaptı diyelim. ;D
1 yıl daha anlaşması var.Eğer giderse yerine alınacak adam çok önemli.
Oyun formatı bile değişebilir.Keşke kalsa.
Şampiyon olursak‚ki olacağız.O zaman her şey sıfırlanır ve kalır bana göre.
(Hoca ile anlaşamadığı için gitmek istiyor söylemleri için diyorum.)
3-Ömer Onan.9s.
Final maçlarının savunmacısı olduğunu bir kere daha gösterdi.
Artı‚´´top benden çıktı´´ şeklindeki hakem kararını düzelttirici FB SPOCUSUNA yakışan SPORTMENLİK
dersi ile daha büyüdü. :sak sak: :sak sak: :sak sak:
4-Emir‚gene kritik katkılar yaptı.Maçın kırılma anlarında Ender´e yaptığı blok ve hızlı hücumda basket faul
bulmamız ve bir de akabinde attığı üçlük ile maçın kazanılmasında önemli rol oynadı.
5-Semih.7s‚11r
Çok basit hatalar yaptı.Ermal karşısında resmen ezildi ama mücadelesi alkışa değerdi.
Ömer Aşık ile beraber hücum için çok çalışmalılar.Özellikle hook shut = çengel atış çalışmalılar.
Oğuz nasıl üçlük çalışıp‚başarıyorsa onlar da yaparlar.
6-Ermal hayatının maçını oynadı ama ne fayda.NBA´den bir squad izlese‚kesin bol sıfırlı kontratı
hemen önüne sürerdi.Tüm uzunlarımızı çaresiz bıraktı.


FİNAL 1.MAÇ

Fenerbahçe Ülker: 100 Türk Telekom: 72
25 Mayıs 2008 Pazar

Geçen sezonun Beko Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker 2007/08 Sezonu final serisinde karşılaştığı Türk Telekom karşısında Abdi İpekçi´deki ilk maçta zorlanmadı. Baştan sona etkili bir performans sergileyen sarı-lacivertlilerimiz‚ rakibini farklı mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti!
Beko Basketbol Ligi´nde Fenerbahçe Ülker ile Türk Telekom arasındaki play-off final serisinin ilk maçında‚ sarı-lacivertli taraftarlarımız takımımızı yalnız bırakmadı.
Abdi İpekçi Spor Salonu´nun önünde maçtan önce uzun kuyruklar oluşturan taraftarlarımız‚ salonun tribünlerini büyük ölçüde doldurarak‚ oyuncularımızı coşkuyla destekledi. Başkanımız Aziz Yıldırım da karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

Fenerbahçe Ülker 100 - 72 Türk Telekom
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Hakemler: Rüştü Nuran - Serkan Emlek - Fatih Arslanoğlu
Fenerbahçe Ülker: James White 12 (2 ribaund- 1 asist)‚ Willie Solomon 15 (1 ribaund- 7 asist)‚ Mirsad Türkcan 5 (7 ribaund- 5 asist)‚ Ömer Onan 8 (2 ribaund)‚ Rasim Başak 6 (1 ribaund)‚ Semih Erden 10 (10 ribaund)‚ Damir Mrsic 6 (3 ribaund- 2 asist)‚ Gasper Vidmar 2 (2 ribaund)‚ Oğuz Savaş 12 (5 ribaund- 1 asist)‚ Tarence Kinsey 15 (5 ribaund)‚ Ömer Aşık 5 (3 ribaund)‚ Emir Preldzic 4 (2 ribaund- 4 asist)

Türk Telekom: Muratcan Güler 5 (1 ribaund)‚ Mutlu Akpınar 2 (1 ribaund)‚ Bekir Yarangüme 0‚ Tutku Açık 5 (3 ribaund‚ 5 asist)‚ Barış Özcan 12 (1 ribaund)‚ Ivica Jurkovic 2‚ Haluk Yıldırım 3 (2 ribaund- 1 asist)‚ Erwin Dudley 15 (7 ribaund- 1 asist)‚ Adem Ören 2 (2 ribaund)‚ Khalid El-Amin 11 (2 ribaund‚ 4 asist)‚ Christopher Williams 9 (3 ribaund‚ 1 asist)‚ Kristoffer Lang 6 (1 ribaund‚ 1 asist).
1.Periyot: 25-18
2.Periyot: 28-20
3.Periyot: 22-12
4.Periyot: 25-22


Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Fenerbahçe Ülker‚ Semih Erden ve Willie Solomon ikilisiyle sayılar bulurken‚ Türk Telekom ise rakibine Erwin Dudley ve Khalid El-Amin ikilisiyle karşılık verdi. İkinci dakika 6-6 eşitlikle geçilirken‚ iki takımda hücumda birbirlerini durdurmakta zorlandı. Willie Solomon´un üç sayılık basketi ve James White´ın da smaç basketi sonrası Fenerbahçe Ülker skoru 13-8´e getirdi. Çember altında Erwin Dudley ile etkili olan Türk Telekom‚ 7.dakikada farkı 1´e indirdi.(15-14) Gasper Vidmar‚ James White ve Semih Erden üçlüsüyle 6-0´lık seri yakalayan Sarı Lacivertlilerimiz‚ 9.dakikada skoru 21-14´e getirdi. Son bölümde skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker‚ periyodu da Mirsad Türkcan´ın basketiyle 25-18 önde tamamladı.
Chris Williams´ın basket faulüyle ikinci periyoda başlayan Türk Telekom‚ skoru da 25-21´e getirdi. Khalid El-Amin´in organizasyonunda hücumda etkili olan Türk Telekom‚ buna karşın aynı başarıyı savunmada gösteremedi. Oğuz Savaş´ın oyuna ağırlığını koyması ve Mirsad Türkcan´ın da asistleriyle Fenerbahçe Ülker‚ 13.dakikada farkı yeniden 9 sayıya çıkarttı.(36-27) Erwin Dudley´in boyalı alanda oyuna ağırlığını koymasıyla Türk Telekom‚ Tutku Açık´ın da basketiyle 16.dakikada skoru eşitledi.(36-36) Tarrence Kinsey ve Oğuz Savaş ile yeniden üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe Ülker‚ buna karşın Erwin Dudley´i durduramadı. Willie Solomon - Tarrence Kinsey ikilisiyle son bölümlerde kontrolü tamamen eline alan Fenerbahçe Ülker‚ rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirdi ve devreyi de 15 sayı farkla 53-38 önde tamamladı.
Üçüncü çeyreğe de hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Sarı Lacivertlilerimiz‚ Tarrence Kinsey‚ Semih Erden ve Willie Solomon üçlüsüyle yakaladığı 7-0´lık seriyle 22.dakikada farkı 22 sayıya çıkarttı.(60-38) Barış Özcan‚ kendisine yapılan faul sonrası kullandığı üç serbest atışı da sayıya çevirerek‚ takımının periyottaki ilk sayılarını kaydetti. Bu hücumun ardından Khalid El-Amin ile üç sayılık basket bulan Ankara temsilcisi‚ farkı da 16 sayıya indirdi.(60-44) Damir Mrsic ile karşılık veren Sarı Lacivertlilerimiz‚ Ömer Aşık ve Ömer Onan´ın da skora katkı yapmasıyla 27.dakikada skoru yeniden 66-46´ya getirdi. Chris Williams´ın pota altı tipiyle suskunluğunu bozan Ankara temsilcisi karşısında Fenerbahçe Ülker‚ Willie Solomon - Semih Erden ikilisiyle bulduğu basketlerle üstünlüğünü korudu. Sarı Lacivertlilerimiz‚ periyodu da Willie Solomon´un serbest atışlarıyla 25 sayı farkla 75-50 önde tamamladı.
Mücadelenin final periyoduna Ankara temsilcisi Türk Telekom‚ Khalid El-Amin´in basketiyle başladı. Damir Mrsic´in asistinde Mirsad Türkcan ile üç sayılık basket bulan Fenerbahçe Ülker‚ 31.dakikada skoru 78-52´ye getirdi. Khalid El-Amin ile son periyotta sayılar bulan rakibi karşısında takımımız‚ Emir Preldzic ve Semih Erden ile basketler buldu. Mirsad Türkcan´ın asistinde Emir Preldzic ile basket bulan Fenerbahçe Ülker‚ 34.dakikada farkı 30 sayıya çıkarttı.(84-54) Khalid El-Amin ile rakibine karşılık veren Türk Telekom‚ buna karşın savunmada istediği oyunu ortaya koyamadı. Fenerbahçe Ülker‚ son bölümlerde yakaladığı skor avantajını iyi kullanarak salondan da 100-72 galibiyetle ayrılmayı başardı.












DERSLERE DEVAM !!!!!!!!!!!!!!

1-Takımı‚ hocayı ve muhteşem bir atmosfer yaratan BÜYÜK TARAFTAR´ı kutluyorum.
2-Muhteşem bir hücum performansımız vardı ama ondan daha fazla müthiş bir savunma yaptık.
Sadece ilk yarıda TT´nin en iyi yaptığı ikili oyunlar ve 4 numara savunmasında
Dudley´in yüksek posttan attığı yüzü dönük şutlarda zayıf kaldık.
Giderek sertleşen savunmamız ile o zaafiyette kayboldu gitti.
Her zaman söylediğim ´´Hücum maç‚savunma Şampiyonluk kazandırır.´´ felsefesini
gayet güzel uyguluyoruz.
3-Takım halinde öyle mükemmel oynadık ki TT ancak 2‚5 çeyrek dayanabildi.
Böylesine bir Final serisinde ‚bu kadar pahalı ve iyi kadronun bu şekilde sürklase olması kolay görülür şey değil.
4-İlk yarıda 53 sayı attık‚38 sayı yedik.30 sayımız Solomon-White-Kinsey triosundandı.
TT ise ancak Dudley (15)-Williams (7) ikilisinden 22 sayı bulabildi.En güvendkleri El Amin-Tutku ikilisi ise
2 ve 5 sayıda kaldılar.Bizim dış atıcılarımızın 8/5´lik üçlük performansı göz kamaştırcıydı.
Ribauntlarda da 18-13‚top çalmada 4-0 üstünlüğümüz vardı.
5-El Amin fiyaskosu.TT´yi tek başına sürükleyen El-Amin acizleri oynadı.
İlk yarı 2‚maç sonu (iş bittikten sonra ) 11 sayı atabildi.3.çeyrek sonunda 10/2 isabeti vardı.
Onu 1.planda savunan Solomon´un ilk yarıda hiç faul almaması da ilginçti.
6-TT ile fazla söylenecek bir şey yok.
Üst üste oynadıkları zorlu gs ve bck serileri ‚özellikle bck serisi onları çok yıpratmış.
Bu seride çok fazla direnebileceklerini sanmıyorum.
Zaten hücumcu bir takımlar.Savunmaları zayıf.Hücumda sert savunmayı görünce de tıkandılar.
7-Bize gelince;
Bana göre maçın MVP´si Semih´tir.22.23 dk.da 10s‚10r ile double double yapmasının yanı sıra
savunmada da çok canlı idi.Bu sezonki en iyi maçlarından birini oynadı.
Sakatlıktan sonra bir türlü kendine gelememişti.
Bugün daha önceki maçta yazdığım çengel atış çalışmalı sözümü bile dinlemiş ‚
süper bir hook shut attı.Demek ki çalışmış.Şimdi serbest atışları da çalışsın.Bugün 3/0 attı.
8-Solomon;sever bu tip maçları zaten.27.49 dk.da 15s‚7a ile ve savunması ile çok iyiydi.
Son çeyrekte Emir ile değişince dinlenme fırsatı da buldu.
9-Tek tek oyuncuları değerlendirmeye gerek yok.Kısalardan ‚uzunlara hepsi muhteşem oynadı.
Kinsey´e değinmeden geçmek olmaz.White da müthiş başladı.
Benchten gelen Mrsiçolsun‚Emir olsun‚Ömer Aşık olsun (özellikle savunmada) çok iyi oynadılar.
10-Rasim´in de süre alarak‚100.sayıya imza atması da çok hoş oldu.
11-Takımın inanmışlığı‚özgüveni üst düzeyde.Yazılan‚çizilen hoca ile oyuncular arasındaki sorunlar v.s
hiç birinin esamesi yok.Semih smaç yapıyor‚bench havaya fırlıyor ama ilk fırlayan‚süresini paylaştığı
Oğuz mesela.Yani takımın havası mükemmel.
Şampiyonluk kokusu geliyor burnuma. Hayırlısı ile olacağız inşaallah.



FİNAL 2.MAÇ
Seride durum 2-0
27 Mayıs 2008 Salı

Beko Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız‚ Abdi İpekçi Spor Salonu´nda Türk Telekom´u 99-87´lik skorla mağlup ederek seride durumu 2-0´a getirdi.

Serinin ilk maçında olduğu gibi karşılaşma yine hızlı başladı. Chris Lang ve Ervin Dudley ikilisiyle çember altını iyi kullanan rakibine Fenerbahçe Ülker‚ Ömer Onan‚ Oğuz Savaş ve James White üçlüsüyle karşılık verdi. 3.dakikayı James White´ın turnike basketiyle 10-6 önde geçen rakibine Türk Telekom‚ Khalid El-Amin ile yanıt verdi. Oğuz Savaş ile çember altını iyi kullanan Takımımız‚ 5.dakikada skoru 15-9´a getirdi. Khalid El-Amin´in üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Türk Telekom‚ buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Ankara temsilcisi‚ savunmada kıpırdandığı bölümlerde Khalid El-Amin´in de üçlüğüyle skorda eşitliği yakaladı (20-20) Fenerbahçe Ülker bu hücuma Willie Solomon ve James White ile bulduğu beş sayıyla karşılık verdi. Son hücumu Türk Telekom‚ Khalid El-Amin ile bulduğu üç sayılık basketle sonlandırıp skoru eşitledi ve periyot 25-25 tamamlandı.

Mirsad Türkcan ve Chris Lang´in karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte Fenerbahçe Ülker‚ Willie Solomon´un da devreye girmesiyle 12.dakikada skoru 33-27´ye getirdi. Hücumda Khalid El-Amin´in bireysel gayretiyle skor üreten rakibi karşısında takımımız Willie Solomon ile dış atışlardan etkili oldu. Çember altında Erwin Dudley´in devreye girmesiyle hücumda nefes alan Türk Telekom‚ 15.dakikada farkı 1 sayıya indirdi.(38-37) Devrenin tamamlanmasına iki dakika kala Tarence Kinsey ile basket faul bulan Fenerbahçe Ülker‚ skoru da 48-41´e getirdi. Son bölümde Mirsad Türkcan ile etkili oyununu sürdüren takımımız‚ devreyi de 52-46 önde tamamladı

Mücadelenin üçüncü çeyreği tempolu başlarken Fenerbahçe Ülker‚ Mirsad Türkcan ve James White ikilisiyle bulduğu iki basketle 21.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (59-48). Alan savunmasına dönen Türk Telekom‚ Khalid El-Amin´in üç sayılık basketiyle nefes aldı. Ancak takımımız Willie Solomon ve Ömer Aşık´ın sayılarıyla skoru 63-51´e getirdi. Mola alan Türk Telekom‚ Tutku Açık´la üç sayılık basket bulurken‚ çember altında da Erwin Dudley´i de topla buluşturarak devreye sokmaya çalıştı. Willie Solomon´un üç sayılık basketine Tutku Açık ile karşılık veren Ankara temsilcisi‚ bu bölümlerde baskılı savunmaya döndü. Tutku Açık´ın iki teknik faul alarak oyundan ihraç edilmesinin ardından Fenerbahçe Ülker‚ Willie Solomon‚ Damir Mrsic ve Tarence Kinsey ile kullandığı serbest atışları sayıya çevirerek 27.dakikada skoru 75-59´a getirdi. Damir Mrsic´in üç sayılık basketine Erwin Dudley ve Khalid El-Amin ikilisiyle karşılık veren Türk Telekom‚ oyuna da ortak oldu. Fenerbahçe Ülker buna rağmen periyodu 80-69 önde tamamladı.

Oğuz Savaş ve Muratcan Güler´in karşılıklı basketleriyle başlayan final periyodunun son bölümünde Damir Mrsic ve Tarence Kinsey ikilisiyle basketler bulan ve farkı açan Fenerbahçe Ülker‚ salondan da 99-87´lik galibiyetle ayrılmayı başardı.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

FENERBAHÇE ÜLKER (99): James White 8 (2 ribaund- 1 asist)‚ Willie Solomon 23 (5 asist)‚ Mirsad Türkcan 22 (6 ribaund- 2 asist)‚ Ömer Onan 4 (1 asist)‚ Semih Erden 5 (4 ribaund- 3 asist)‚ Damir Mrsic 8‚ Vidmar‚ Oğuz Savaş 8 (1 ribaund- 2 asist)‚ Kinsey 17 (5 ribaund)‚ Ömer Aşık 4 (8 ribaund)‚ Emir Preldzic (1 ribaund- 1 asist)

TÜRK TELEKOM (87): Muratcan Güler 4 (3 ribaund- 1 asist)‚ Bekir Yarangüme 0 (1 ribaund)‚ Tutku Açık 9 (1 ribaund‚ 1 asist)‚ Barış Özcan 0 (2 ribaund)‚ Haluk Yıldırım 1 (3 ribaund)‚ Erwin Dudley 24(4 ribaund- 3 asist)‚ Khalid El-Amin 33 (2 ribaund‚ 2 asist)‚ Christopher Williams 6 (4 ribaund- 1 asist)‚ Kristoffer Lang 10 (8 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 25-25
2.PERİYOT: 27-21
3.PERİYOT: 28-23
4.PERİYOT: 19-18


2-0 !!!!!!!!!!!!!!

Takımı‚hocayı ve taraftarı kutluyorum.
2-0 Süper bir avantaj.
Enteresan bir maç oldu.
TT için gıcık olunacak‚deli olunacak bir maç oldu.
El Amin ve Dudley ile çok iyi hücum performansı gösterip‚yağmur gibi basket atıyor
ama bir bakıyorsun skorboarda sürekli 5-7 sayı öndeyiz.Bir türlü farkı kapatıp‚öne geçemediler.
Bu da onların sinirlerini olağanüstü arttırdı ve eziklik boyutuna geçtiler.
Maçın başında zaten özellikle kenar yönetimi ve Tutku‚Barış Özcan gibi oyuncuları başta olmak üzere
oldukça gergindiler ve daha fazla kasamadılar.
Bugün hücum performansımız gene iyiydi ama önceki maça oranla savunmada iyi değildik.
İlk maçın getirdiği özgüvenle belki de nasıl olsa savunmaları zayıf‚atabiliyoruz o zaman bu kadar
yırtınmaya gerek yok şeklinde düşünmüş olacağız herhalde.
Hocada Vidmar´ı hiç kullanmadı zaten sertlik oluşturması için.
O niyetle maça gene hücumda istediğimiz gibi başladık.Ama savunmada gevşektik.
El Amin de bu fırsattan istifade dehşet başladı.Kara deliğimiz 4 numara savunmamız zaten her zaman ki
gibi evlere şenlikti.Dudley ihya oldu gene.El Amin ilk çeyrekte 4 üçlük bulmuştu bile.
İlk 6 dakikada faul bile yapmadık.Hücum ribauntlarında havuza düşen topları seyrettik.1-6 idi.
Genel ribauntlarda ise 3-9 gerideydik.Olmayacak hatalar da yaptık.
Faul hakkımız varken‚ilk çeyreğin son saniyesinde Solomon ve Mirsad El Amin´e faul yapmayıp‚3´lük yedik mesela.
2.çeyrekte Mirsad fırtına gibi başladı.5 sayı + 2 top çalma‚Solomon´a 3´lük asisti ile 33-27´ye getirmişken
Tanjeviç´in gereksiz teknik faulü ile 4 sayı kaybetmemiz‚çıkışımıza fren koydu.
El Amin-Dudley gene atmaya devam ediyorlardı.Allahtan Dudley savunmada sıfırdı ve
Mirsad da bizi ihya etti oradan.
İlk yarıda El Amin 20‚Dudley 12 sayı bulurken‚bizim Mirsad (12)ve Kinsey (10)´den bench katkısı da
müthişti.22 sayı.
Savunmada uzun oyuncularımız özellikle Semih ve Oğuz çok kötüydü.Oğuz´un zaten savunması yok‚çok yavaş
kalıyor ama Semih´in berbat oyunu beklenmiyordu.İlk maçta ise çok iyi idi.
Semih´in zaten en büyük sorunu bu istikrarsızlık.Bir de 18 sayı farkla önde iken‚basit bir faule itiraz edip
teknik faulle 5.faulü alması nasıl bir motivasyon ve mantalitedir anlamak mümkün değil.
Kısalarımız Ömer Onan‚Kinsey ve White´ın savunma gayreti ve 7-0´lık top çalma istatistiği de çok iyiydi.

İkinci yarıda kontrolümüzde geçti.Farkı giderek arttırdık.TT maçın gittiğini anlayınca başladı ezikliğe.
Tutku ‚devamlı yaptığı 3 atışlık faul aldırma numarasını ‚ilk yarıda yedirip‚bu kez yediremeyince başladı
ağlamaya.
Açıkcası El Amin´in ´´One Man Show´´u biraz ürküttüyse de beni Solomon gene Krallığını gösterdi ve
bir trajedi yaşamadık.
Solomon 23s‚6a ile gene Winner´lığını gösterse de bana göre maçın yıldızı Mirsad´dır.
Mirsad‚22s‚6r.2a‚2tç.ile ve yüreği ile maçı getirdi.Her zaman söylüyorum.
Mirsad bu takımın ´´yüreği´´ ve ´´çığlığı´´dır.Yalnız boyun işareti gereksizdi.
Bir diğer flaş isim Kinsey idi.İnanılmaz bir potansiyel var bu adamda.17s‚5r‚2tç.
İbrahim´in yerine geldiğinde üzülmüştük ama skor yaptığı gibi İbo dan daha iyi savunma yapması ile
aratmadığı gibi ekstra katkısı oluyor.Özellikle play off´larda.Süresi artmalı.25.40 sn.oynamış.
Kaptan Damir de 2 önemli üçlüğü ile her zaman ki gibi ben daha ölmedim dedi.
Hakemler maçı iyi yönetmedi.TT´nin ağlamalarına taviz vermediler ama aleyhimize ciddi hatalar da yaptılar.
Ankaradaki 2 maçtan en az 1 galibiyet almamız gerekiyor.
Ankaralı FB´liler alınmasın‚keşke 4-0 bitse orada kupayı kaldırsak ama 800 kişinin önünde değil de
12.000 kişinin önünde şölenle kupa almak daha bir hoş olur sanki diyorum.



FİNAL 3.MAÇ

Seride durum 2-1

30 Mayıs 2008 Cuma

TÜRK TELEKOM 87 75 FENERBAHÇE ÜLKER

Salon: Atatürk

Hakemler: Erşan Kartal ‚ Ersan Ergüler ‚ Alper Özgök

Türk Telekomspor: Muratcan 7‚ Bekir 4‚ Dudley 16‚ El-Amin 24‚ Lang 25‚ Adem 2‚ Williams 2‚ Barış 2‚ Haluk 5

Fenerbahçe Ülker: White 6‚ Solomon 11‚ Ömer Onan 8‚ Semih 13‚ Vidmar 4‚ Mirsad 5‚ Kinsey 5‚ Oğuz‚ Preldzic 1‚ Ömer Aşık 16‚ Demir Kaan 6

1. Periyot: 27-24
Devre: 51-41 (Türk Telekomspor lehine)
3. Periyot: 70-62

Beş Faulle Çıkan: Solomon 39.31 (Fenerbahçe Ülker)
FİNAL 4.MAÇ

Türk Telekom:94- FENERBAHÇE:96 (1-3)

Şampiyonluk sesi geliyor

01 Haziran 2008 Pazar


Beko Basketbol Ligi´nde final serisinin 4. maçı maçı nefesleri kesti‚ kazananı uzatma periyodu belirledi. Müthiş bir heyecana sahne olan ve uzatmaya giden mücadeleyi El Amin´in olağanüstü çabasına rağmen kazanan Fenerbahçe Ülker seriyi 3-1´e getirdi ve şampiyonluk için dev bir adım attı. Maç 96-94 Fenerbahçe Ülker´in galibiyetiyle bitti. Maçın uzatma bölümüne Kinsey´in 2 serbest atışıyla giren Fenerbahçemiz‚ Tutku Açık´ın turnikesine engel olamadı: (75-75). 4:10 dakika kala Mirsad´ın üçlüğü ardından Kinsey´in 2/2 serbest atışıyla farkı 5 sayıya çıkaran konuk ekip‚ Lang´ın 2 serbest atışına rağmen son 3:18 dakikaya 77-80 önde girdi. Hücumda tüm topları Kinsey´e geçiren sarı-lacivertliler‚ ABD´li oyuncunun 2/2 serbest atışı ardından da Mirsad´ın da 2 serbest atışıyla son 2:14 dakikaya 7 sayılık avantajla önde girdi: (77-84). Tutku Açık ve El Amin´den gelen 3/4 serbest atışla farkı 4 sayıya indiren Türk Telekom‚ son 1:06 dakikaya girilirken Ömer Onan´ın basket faulüne engel olamadı: (80-87). 53 saniye kala Dudley ile 2 serbest atıştan yararlanamayan ev sahibi ekip‚ Ömer Aşık´ın 1 serbest atışıyla farkı 8 sayıya çıkardı: (80-88). El Amin´in kritik üçlüğüne karşın Mrsic´in 42 saniye kala attığı 2 serbest atışla skoru 83-90 yapan Fenerbahçe‚ 32 saniye kala Bekir´in üçlüğüne engel olamadı: (86-90). Mrsic´in 1 serbest atışın ardından El Amin´in turnikesiyle 24 saniye kala fark 3´e indi: (88-91). Mirsad 1/2‚ Mrsic 2/2 serbest atışlarıyla skor 88-94 olurken‚ El Amin Ömer´in üzerinden çok önemli bir üçlüğe imzasını attı: (91-94). Mirsad 1/2‚ Ömer Aşık 1/2 serbest atışlarıyla skoru 91-96 yapan Fenerbahçe Ülker‚ son saniyede Tutku´nun üçlüğünü potasında görse de sahadan 96-94 galip ayrılarak‚ şampiyonluk yolunda büyük avantaj anlamı taşıyan 3-1´lik seriyi elde etti.

TÜRK TELEKOM (18-21): 39- Muratcan Güler 1 (1 rib)‚ Bekir Yarangüme 3 (1 rib)‚ Tutku Açık 6 (1 rib‚ 3 as)‚ Barış Özcan 0 (2 rib)‚ Ivica Jurkovic 0‚ Haluk Yıldırım 0 (4 rib‚ 3 as)‚ Erwin Dudley 18 (5 rib‚ 2 as)‚ Khalid El-Amin 6 (1 rib‚ 2 as) ‚ Chris Williams 5 (1 rib)‚ Kris Lang 0 (5 rib‚ 1 as)

FENERBAHÇE ÜLKER (23-17): 40- James White 0 (1 rib‚ 1 as)‚ Will Solomon 12 (1 rib‚ 4 as)‚ Mirsad Türkcan 3 (3 rib)‚ Ömer Onan 10 (2 rib‚ 1 as)‚ Semih Erden 4 (1 rib)‚ Damir Mrsic 0 (1 rib‚ 1 as)‚ Gasper Vidmar4 (4 rib)‚ Tarence Kinsey 4 (1 rib)‚ Ömer Aşık 3 (4 rib) ‚ Emir Preldzic 0 (1 rib)

Takım istatistikleri:
2 Sayı: TT 11/25 -FB 11/24
3 Sayı: TT 1/6 - FB 4/10
S.Atış: TT 14/20 - FB 6/9
Ribaund: TT 21 (13+8) - FB 19 (13+6)
Asist: 11- 7
Top Çalma: 2 - 2
Top Kaybı: 5 - 4
Blok: 0 - 3
Faul: 10 - 14











OHHH BEEEEEEEE !!!!!!!!!!

Valla çok gerildim maç boyunca ‚ancak sakinleştim ve yazabiliyorum.
Galibiyet için takımı tebrik ediyorum.
Hoca eleştirilmesin yazılmış.Eyvallah da o zaman yazacak bir şey kalmaz ki.
Neyse 1 maç kaldı.
Hakemler ‚özellikle Recep Ankaralı. (Mrsiç´e bir faul çalışı var ki.
Yüzündeki ifade niyetini anlatıyordu.) katlettiler maçı.
Maçın kaderini etkilediler.1.çeyreğin sonunda White çalınan faul ve 2/0 dan sonra Semih ve
Vidmar´ın uyuması ile Tutku´nun tiplemesi ile kazanılan 2 sayı uzatmaya giden maçın sonucunu nasıl etkiledi
gördük.

Onun dışında maç kafa kafaya iken Solomon maçı hediye etmek istedi.
Evet.Olacak şey değil.1 sayı öndeyiz.Saçma bir müdahale ile topu kapmak istedi El Amin´den ve
3´lüğü yedik.Akabinde bir de saçma sapan 3 atışlık bir faul (5.faulü) yaptırdı.
Bir 3 sayı daha.Fark 5 sayı oldu ve hem kendisi kenara geldi.Bir de Mirsad´ın saçma bir üçlüğü oldu.
Resmen maçı hediye ediyorlardı.Allahtan Mrsiç ve Kinsey giden maçı çevirip‚sonuçta kazandırdılar.
Mrsiç´in son hücumda üçlüğü gereksizdi ama dediğim gibi daha dengeli ve kontrollü oynattı takımı.
Özellikle Kinsey´i.
Solomon için hep iki ucu keskin bıçak diyoruz.Maça çok iyi başladı‚iştahlıydı da.
Ama kolay faullerle faul sayısı arttı ve kontrolü kaybetti.Bahsettiğim hataları resmen harakiri idi.
O yüzden bana katılan olmayacaktır biliyorum ama seneye eğer gitmek istiyorsa izin verilmeli.
Takımı oynatacak‚daha kontrollü bir guard alınmalı.

Maçın en MVP´si şüphesiz bence Ömer Onan idi.Solomon´a yardım edecek 2.bir oyuncuya ihtiyaç vardı.
Bunu çok iyi yaptı Ömer Onan.24s‚2r‚2a.(11/5 üçlük) Savunmada El Amin´in balına karşı yapacak
bir şeyi yoktu.
Diğer bir galibiyetin mimarı Kinseydi.Hoca çok az ve zamansız süre verdi.
Uzatmalarla beraber 23.43 dk.oynamış.15s‚4r.8/7 sa.Maçın sonlarında ve uzatmada adeta sazı eline aldı.

Bir diğer Mimar.Efsane Kaptan Mrsiç.10s.(4/1 üçlük) attı ama 4r‚3a ve kritik el yakan serbest atışlarda
8/7 atarak kendisini bir kalemde silenlere selam söyledi.

Uzunlarımız uzunlarımız.
Ne söylenir bilemiyorum ki.En iyi genç yerli uzunlarımız var diyoruz ama ne hücumda ne savunmada
hiç bir şey göremiyoruz.Sadece Ömer Aşık biraz etkili oluyor.Onu da kafasına göre‚garip garip zamanlarda
oyuna alıyor koç.Semih 4‚Vidmar 5‚Ömer Aşık 7 Oğuz zaten hiç oyuna girmedi.
Dudley´in orta mesafe şutlarına ne zaman çözüm bulacağız bimiyorum.Delirtti beni ya adam.
Tamam yukarıya çıkamıyor uzunlarımız falan filan da bir şey yap hoca artık.Al Rasim´i yapışsın kene gibi
ne bileyim ya.Levin´in dediği gibi Oğuz oynasın ve Dudley´i yorsun faul problemine soksun.
Bir çare be hocam bir çare yani.
Seneye paraya kıyıp dehşet bir 4 numara alınmalı.Ayrıca Vidmar yerine tecrübeli bir uzun alınmalı.
Slovenler den gene bir şey yok.Emir rezil oynadı.Boş yere süre çaldı.Vidmar´ın yaptığı bir‚iki hareket
yabancı kontenjanını o şekilde harcamaya değer mi ?

White´ın ceza şutu yok.Eyvallah deliciliği iyi‚savunması idare eder ama boş ceza şutlarını da sokacak bir kısa adam.

Mirsad zaman zaman sapıtsa da tecrübesi ile gene her zamanki katkısını yaptı.Vazgeçilmez hiç bir zaman.
14s‚8r.3a.El yakan serbest atışları da uzatmada attı.(genel 6/4 sa)

TT için söylenecek bir söz bulamıyorum.
Kazık ve rezil internet hizmetlerini bu şekilde etik dışı‚rezilce ‚düşmanca savuran TT ve tüm müessese
takımlarının canı cehenneme.
Cırtlak bayan ne oldu ? Anladın sen onu.

El Amin .Ne ballı adamsın beeee.

Chris Williams ve Jurkoviç´e teşekkürler.Bizden oynadılar.


FİNAL 5.MAÇ

VEEEEEEEEEEEE ŞAMPİYON FENERBAHÇEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!

2007 -2008 sezonu Beko Basketbol Ligi´nde şampiyon bugün yapılan karşılaşma ile belli oldu. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız geçtiğimiz yıl da olduğu gibi bu yılda şampiyonluğa adını yazdırdı.
Abdi İpekçi Spor Salonu´nda oynanan karşılaşmayı takımımız 90 - 79 skorla galip tamamladı ve seriyi 4-1´e getirerek şampiyon oldu. Takımımız bu sonuçla üst üste ikinci‚ ligde ise toplamda 3. şampiyonluğuna ulaşmış oldu.
Karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım‚ yönetim kurulu üyelerimiz de izledi.
2007-08 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Ülker´e kupasını ise TBF Başkanı Turgay Demirel verdi.
Türk Telekom´a ikincilik şildi ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Beko Satış ve Pazarlamadan Sorımlu Genel Müdür Yardımcısı Şirzad Subaşı birlikte verdiler. Fenerbahçe Ülker taraftarları da Türk Telekomlu oyuncuları alkışladılar.
Taraftarlarımız karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. İlk yarısı 50-40 biten maçın devre arasında Fenerbahçemize şampiyonluk getiren Kürek A Takımımız‚ Fenerbahçe Ülker Yıldız Erkek Basketbol Takımımız‚ Fenerbahçe Yıldız Bayan Basketbol Takımlarımız kupalarını ve madalyalarını aldılar. Sporcularımıza kupaları‚ madalyalarını hediyelerini Başkan Vekilimiz Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Ülker Basketbol İcra Komitesi Üyesi Aydın Acun verdi.
Maçın ayrıntıları
Maça James White´ın serbest atışları ile başlayan Fenerbahçe Ülker´e‚ Türk Telekom da Kristoffer Lang ile cevap verdi. James White´in üçlüğü ve Semih Erden´in basketi ile takımımız 7-2´lik üstünlüğü ele geçirdi. Kristoffer Lang´ın pota altında bulduğu sayı ile skoru 7-4´e taşıyan Türk Telekom‚ Ömer Onan´ın 3 sayılık basketine engel olamayınca maçın 3. dakikası 10-4 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde geçildi. Fenerbahçe Ülker Mirsad Türkcan‚ James White ve Willie Solomon ile skor üretti ve ilk periyot 26-17 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.
İkinci periyoda her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken‚ ilk 2 dakika içinde skor üretemediler. Periyodun ilk sayısı James White´ın serbest atışları ile Fenerbahçe Ülker´den geldi. Rakibinin serbest atış sayısına Erwin Dudley´in serbest atış sayıları ve Barış Özcan´ın pota altında bulduğu sayı ile cevap veren Türk Telekom skoru 27-21´e getirerek farkı 6 sayıya indirdi. Mirsad Türkcan´ın üçlüğü ile farkın daha fazla azalmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker‚ Tarence Kinsey ile de skoru 32-21´e getirdi. Tarence Kinsey´in üçlüğü ile farkı 14 sayıya çıkartan (35-21) Fenerbahçe Ülker‚ Kristoffer Lang´in basket faulüne engel olamadı ve Ankara temsilcisi ilk yarının son 6 dakikasına 35-24 geride girdi. El-amin´in üçlüğü ile farkı 8 sayıya indiren Türk Telekom‚ El-amin´in ikinci üçlüğü ile skoru 36-30´a getirdi. Demir Kaan´ın üç sayılık basketi ile rakibinin farkı daha fazla azaltmasına izin vermeyen takımımız‚ devrenin son 3 dakikasına girilirken skoru 39-30´a taşıdı. Bu dakikadan sonra oyuna yeniden ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker‚ rakibinin farkı kapatma çabalarına Demir Kaan‚ Ömer Onan ve Tarence Kinsey ile cevap verdi ve devrenin son 1:37 dakikasına girilirken skoru 45-33´e taşıyarak farkı 12 sayıya çıkardı. Tutku Açık ile farkı 10 sayıya indiren rakibine Ömer Onan´ın üçlüğü ile hemen cevap veren Fenerbahçe Ülker‚ Kristoffer Lang ve Ivica Jurkovic´in sayılarına engel olamayınca devrenin bitimine 13 saniye kala Türk Telekom farkı 8 sayıya indirdi (48-40). Son saniyeler içinde Mirsad Türkcan ile 2 serbest atıştan yararlanan Fenerbahçe Ülker‚ ilk devreyi 50-40 önde tamamladı.

İkinci devreye Ömer Aşık´ın basket faulü ile başlayan Fenerbahçe Ülker farkı 13 sayıya çıkardı (53-40). Bekir Yarangüme´nin serbest atış sayısı ile rakibine cevap veren Türk Telekom‚ pota altında eline geçirdiği fırsatları değerlendiremeyince farkı kapatmakta zorlandı. Her iki takım da karşılıklı hücumlardan boş dönerken‚ skor üretmekte zorlandılar. Ömer Onan ile skoru 55-41´e taşıyan takımımız‚ Willie Solomon´un da sayısı ile 16 sayılık farka ulaştı (57-41). Tutku Açık ile rakibine cevap vermeye çalışan Türk Telekom‚ Ömer Onan´ın 3 sayılık basketine engel olamadı ve maçın 23. dakikası içinde fark 17 sayıya kadar yükseldi (60-43). Bekir Yarangüme ve Erwin Dudley ile üst üste sayılar bulan Türk Telekom‚ maçın 25. dakikası içinde farkı 12 sayıya indirdi (62-50). Erwin Dudley´in turnikesi ile farkı 8 sayıya kadar indiren Türk Telekom karşısında‚ Semih Erden ile sayı bulan Fenerbahçe Ülker‚ Tutku Açık´ın basket faulüne engel olamasa da Willie Solomon´un üçlüğü ile 3. periyodun son 3 dakikasına 67-55 önde giren taraf oldu. Her iki takımın da karşılıklı basketleri ile devam edilen maçta Fenerbahçe Ülker 10 sayılık farkı korudu ve periyodun son 1:26 dakikasına da 69-59 önde girdi. Son dakika içinde her iki takım da karşılıklı sayılar buldular ve maçın final periyoduna Fenerbahçe Ülker 71-61 önde girdi.
Maçın final periyoduna Demir Kaan´ın sayısı ile Başlayan Fenerbahçe Ülker‚ ilk dakikalarda rakibine sayı şansı vermedi. Her iki takım da skor üretmekte zorlanırken‚ Ömer Onan´ın serbest atışları ile Fenerbahçe Ülker skoru 75-61´e getirdi. El-amin´in üçlüğü ile periyottaki ilk sayısını bulan Ankara temsilcisi‚ Ömer Onan´ın üçlüğüne engel olamadı. Maçta son 6 dakikaya 78-64 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girilirken‚ Semih Erden ile takımımız farkı 16 sayıya çıkardılar (80-64). Erwin Dudley´in turnikesi ile rakibine cevap vermeye çalışan Türk Telekom‚ top kayıplarından rakibine hızlı hücum şansı verdi ve Ömer Aşık ile takımımız skoru 82-66´ya taşıdı. Rakibinin savunmasını bozan Fenerbahçe Ülker‚ arka arkaya sayılar bularak maçın son 3 dakikasına da 84-66 öne girdi. Erwin Dudley ve El-amin‚ Mutlu Akpınar ve Tutku Açık ile etkili olan Türk Telekom‚ rakip potada sayılar bulsa da maçın son dakikasına da Fenerbahçe Ülker 86-75 önde girdi. Son dakikalar içinde Türk Telekom´un çabaları farkı kapatmak için yeterli gelmedi ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 90-79 galip ayrılarak 2007-2008 sezonu şampiyonu oldu.
Maçın devre arasında geçtiğimiz hafta Sinop ve Samsun´da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası´nda şampiyon olan Fenerbahçe´nin Yıldız Bayan ve Yıldız Erkek takımları kupalarını aldılar. Ayrıca şampiyon olan Fenerbahçe Kürek Takımı da yine kupasını maçın devre arasında aldı. Tüm takımlara ödüllerini Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir verdi.

Fenerbahçe Ülker 90 79 Türk Telekom
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Rüştü Nuran‚ İsmail Aydın‚ Alper Özgök.
FENERBAHÇE ÜLKER (90): James White 12 (1 asist)‚ Willie Solomon 10 (2 ribaund-10 asist)‚ Mirsad Türkcan 10 (6 ribaund-5 asist)‚ Ömer Onan 20 (2 ribaund)‚ Semih Erden 14 (6 ribaund)‚ Demir Kaan 6 (3 ribaund)‚ Vidmar‚ Oğuz Savaş 2 (2 ribaund-1 asist)‚ Kinsey 9 (4 ribaund-3 asist)‚ Ömer Aşık 7 (6 ribaund-1 asist).

TÜRK TELEKOM (79): Muratcan Güler‚ Bekir Yarangüme 2 (1 ribaund)‚ Tutku Açık 9 (5 ribaund-4 asist)‚ Barış Özcan 2 (1 ribaund)‚ Ivica Jurkovic 3‚ Haluk Yıldırım 3 (2 ribaund-2 asist)‚ Erwin Dudley 12 (6 ribaund-1 asist)‚ Khalid El-Amin 16 (2 ribaund-4 asist)‚ Chris Williams 3 (3 ribaund)‚ Chris Lang 19 (9 ribaund‚ 3 asist).
1. PERİYOT: 26-17
2. PERİYOT: 24-23
3. PERİYOT: 21-21
4. PERİYOT: 19-18






























ŞAAAAMMMPPPİİİİYOOONNNNNNNNNNNN

Bu başarıda idareciler olarak emeği geçen başta Başkan Aziz Yıldırım‚Mahmut Uslu‚Semih Özsoy‚
Murat Ülker‚Remzi Dilli‚ Nedim Karakaş‚Ali Parlak‚Cem Lakay‚Cenk Renda´ya.
Bu takımın kurulmasında geçen yıldan büyük emeği olan Aydın Örs´ten bu sezonki hoca Tanjeviç ve yardımcıları
Ertuğrul Erdoğan‚Samir Seleskovıç‚Serdar Apaydın´a.
Kondisyonerler Radoman Scekıç‚İlker Belgutay dan‚Doktor Armağan Özel‚Fizyoterapist
Murat Çağlar‚Masör Yücel Arslan‚Malzemeci Erkan Karaca´ya.
Oyuncularımız;büyük kaptan Damir Mrsiç´ten en genç Hakan Demirel´e ve sezon içinde mecburi olarak
ayrılan İbrahim Kutluay´a.(İbo da kürsüye çağrılmalıydı.)
Maçlarımızı veren NTV´den özellikle kendi kanalımız FB TV´ye ve de Ömer Koçşan ve Batur Abi´ye.
Ve sezon içinde az olsa da play off serisinde büyük destek veren her ildeki BÜYÜK TARAFTARIMIZ´a.
Sonsuz tebrik ve teşekkürler.



Maçın analizine gerek yok.Tebrik ve teşekkür yeter.

Şampiyonluğun öyküsünü anlattılar.

BEKO Basketbol Ligi 2007-2008 sezonu Play Off Final serisinin son maçında‚ Türk Telekom´u 90-79 mağlup eden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız toplamda 3.‚ üst üste ise 2. şampiyonluklarını kazandı. Takımımız oyuncuları ve teknik kadrosu şampiyonluğu ve sezonu değerlendirdi. Mutluluklarını dile getiren oyuncularımız‚ müthiş desteklerinden dolayı taraftarlarımıza teşekkür etti.Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımızın teknik kadrosu ve oyuncuları‚ bu yıl kazandıkları tüm kupalarla birlikte‚ FB TV´de Ömer Koçsan´ın sunduğu "Gündem" programına katıldı. Takımımız ve teknik heyetimiz‚ şampiyonluğu elde edene kadar yaşanılan olayları‚ takımın oluşturduğu dostluğun bu başarıya olan etkisini anlattılar.








************* İSTATİSTİKLER !!!!!!!!! *******************

EUROLEAGUE KADRO - SONUÇLAR VE İSTATİSTİKLER !!!!!!!!!!





BEKO BASKETBOL LİGİ İSTATİSTİKLERİ





Euroleaguede oynadığımız 22 Maçta
1.Tur 6 g- 8m / 2.Tur 3g 3m / Play off (Çeyrek final) 0 g 2 m
Toplam :9 galibiyet 13 mağlubiyet aldık.

Türkiye Kupasında ;5 Maç (4g-1m)
Grup Maçlarında 3 galibiyet : Casa TED Ankara 65 92 Fenerbahçe Ülker‚
Fenerbahçe Ülker 86 67 Alpella‚ Fenerbahçe Ülker 94-80 Antalya B.Ş.Bld
8li Finallerde 1 g.(Alpella)‚ Yarı Finalde 1 m.(TT)

TBLde ;41 Maç (30g-11m)
Normal sezonda :30 Maç
21 galibiyet‚9 mağlubiyet. (3 .Fenerbahçe Ülker 30 m 21g 9m 2447 A 2227 Y 51P)
Play offlarda :11 Maç (9g-2m)
Çeyrek Final :FB Antalya B.B. (3-1) 3G-1M
Yarı Final : FB-Efes Pilsen (3-0) 2G
Final : FB Telekom (4-1) 4G 1M


TOPLAM :68 Maçta 43 galibiyet- 25 mağlubiyet aldık.
**************** SONUÇ !!!!!!!!!!!!!! ******************


Kısaca toparlayacak olursak ;

Sezon başında alınan şok kararla ve Aydın Örs gibi dev bir ismi gönderip Milli takım
Hocası Tanjeviçi getirmek büyük bir riskti.
Sezon boyunca zaten taraftar bazında bunun sıkıntılarını çok gördük.
Taraftar resmen ikiye bölündü.Uzun süre sonra gelen bir Şampiyonlukla salonlarda
taraftar azlığı ile ilgili sıkıntının‚yakalanan bu ivme ile ileriye gideceği sanılırken
ne yazık ki tam tersi oldu.Play offlar hariç‚EL maçlarında bile salon boş kaldı.
Bununla beraber Tanjeviçin oyunculara yaklaşımı ile ilgili bir çok olumsuz şey
yazıldı‚çizildi.Oyuncuları herkesin içinde sert bir şekilde azarlaması‚bazı yıldız isimlerle
anlaşmazlık yaşadığı dillendirildi.
Transferde 2 genç Sloven oyuncu alınması çok eleştirildi.
Oyun olarak ta ;teknik açıdan çok eleştirildi.Takımın belli bir oyun düzeninin olmadığı‚
Rotasyonu çok abarttığı‚mola almalarda geciktiği‚bazı oyunculardaki ısrarı‚bazı oyunculara
az şans vermesi‚Oğuzu 4‚Semihi 3‚Emiri 1 numara oynatma düşüncesi hep eleştirildi.

Sezon içerisinde yaşanılan uzun süreli sakatlıklar ve hastalıklar tam takım halinde bir türlü
çalışma ve maç oynama şansını yok etti.
Şükürler olsun ki play offlarda tüm eksikler giderildi‚sakatlıklar ve hastalıklar bitti ve takım
gerçek kimliğine bürünerek‚tecrübeli oyunculara ‚gençlerin çabaları da eklenince
1 sezon boyunca yazılan‚çizilen‚yaşanılan‚yaşanılmayan her türlü olumsuzluğa rağmen
TARİHİN EN BAŞARILI SEZONU geçirilmiş oldu.
VE BU TAKIM TARİHİN EN BAŞARILI TAKIMI OLARAK KAYITLARA GEÇTİ.

Oyuncuları tek tek değerlendirmeye gerek yok.
Hepsi ellerinden gelen çabayı gösterdiler.Bir maç bir oyuncu öne çıktı‚diğer maç başka bir
oyuncu öne çıktı.Ancak genel olarak King Solomonun önderliğinde oynadık.
Takım geniş kadronun avantajını yaşadı.Benchten gele oyunculardan (özellikle son dönemde
Mirsad ve Kinsey) büyük katkı gördük.Genç uzunların istikrarsız performanslarını sık yaşadık.
Ancak iyi niyetlerini her zaman gördük.
Oğuz hücumda iyi‚savunmada zayıf.Ömer Aşık‚savunmada iyi‚hücumda etkisi sınırlı.
Semih‚savunmada iyi sayılır -hatalarına rağmen-‚hücumda etkisiz.
Özellikle Semih ve Ömer Aşıkın sırtı dönük (post up) oynama‚çengel atış ve orta mesafe şutlarını
geliştirmeleri bu konuda çok çalışmaları gerekiyor.
Takım oturmuş durumda.Fazla transfere ihiyaç yok.
En büyük zaaf yerimiz 4 numara da savunma yönü güçlü‚atletik bir yabancı oyuncu alınmalı.
Bir de Solomonu yedekleyecek bir guard.
Diğer mevkiilerde İbrahim‚Kinsey ‚Serhat Çetin‚Ömer Aşık´ın NBA olayı‚Vidmarın kiraya
verilmesi durumuna göre daha tecrübeli bir uzun oyuncunun alınması gibi obsiyonlar da düşünülebilir.

Son olarak;bu tarihin en başarılı takımının yaratılmasında emeği geçen herkese tekrar tebrik ve teşekkür ediyor‚başarılarının devamını diliyorum.

************************ BİTTİ *****************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder