5 Temmuz 2010 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker Transfer Gündemi : Ukiç uzattı,Engin geldi,Nielsen ve Tomas Yolda.

Basketbol-Ukic'le 2 yıl daha!
 
Beko Basketbol Ligi’nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Takımımızda oyun kurucu mevkiinde başarılı bir sezon geçiren Roko Leni Ukiç’in sözleşmesi, 2 yıl daha uzatıldı.
 
2010 yılı Ocak ayında Toronto Raptors’tan Fenerbahçe Ülker kadrosuna katılan 1.96 boyundaki Ukiç, hücumdaki etkili performansının yanı sıra savunmaya katkısıyla da dikkat çekmişti. 25 yaşındaki Ukiç, aynı zamanda Hırvatistan Milli Takımı forması giyiyor.

Beko Basketbol Ligi’nde 2009-2010 sezonu final serisinde 6 maçta 29.65 dakika ortalamasıyla sahada kalan Roko Ukiç, seriyi 10.5 sayı, 1.8 ribaunt ve 4,3 asistlik performans sergilemişti.
 
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19963

Engin Atsür Fenerbahçe'de !!!!!

Basketbol-Engin Atsür Fenerbahçe Ülker'de!
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız yeni sezonda kadrosunda yer alacak oyuncuları belirlemeye başladı. Takımımız yeni sezon için Engin Atsür'ü renklerine bağladı. 

2 Nisan 1984 doğumlu oyuncuyla 2 yıllık anlaşma sağlandı. Engin Atsür; guard gerektiğinde de oyun kurucu olarak görev yapabiliyor. 1,92 boyundaki Atsür, 96 kilo. 

Atsür, Geleceğin Yıldızları Spor Okulları'nda başladığı basketbol kariyerine sırasıyla Efes Pilsen, Pertevniyal, NCAA ligi takımlarından Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi, Benetton Treviso, Efes Pilsen ve Beşiktaş Cola Turka'da sürdürdü.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
 
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19965

Bunlar resmi siteden duyurulan kesinleşmiş haberlerdi.

Gayri resmi basında yer alan haberlerde var

Nielsen Fenerbahçe Ülker'de !!!!

http://estaticos01.cache.el-mundo.net/elmundo/imagenes/2008/11/27/1227784199_3.jpg
Fenerbahçe Ülker, ilk dış transferini gerçekleştirmek üzere. Sarı-Lacivertliler, yeni coach Neven Spahija'nın da ısrarla istediği Matt Nielsen'le her konuda anlaştı.
Basketbol Şubesi’nin başına deneyimli Aydın Örs’ü ‘genel direktör’ sıfatıyla getirdikten sonra, coach olarak da Avrupa’nın önde gelen isimlerinden Hırvat Neven Spahija ile kesin anlaşmaya varan Fenerbahçe Ülker, transfer görüşmelerini de yoğun şekilde sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, geçen yıl İspanya’nın Power Electronics Valencia takımında forma giyen Avustralyalı forvet oyuncusu Matt Nielsen’le anlaşmaya vardı. Coach Spahija ile birlikte önceki sezon Litvanya ekibi Lietuvos Rytas, geçen yıl da İspanyol Valencia’da beraber çalışan Nielsen, önümüzdeki yıl da Sarı-Lacivertli forma altında ter dökecek. Avustralyalı oyuncu 32 yaşında ve 2.07 boyunda...
Serhat Beşiktaş’a
Öte yandan geride kalan sezon Fenerbahçe’de yeterince dakika alamayan genç forvet oyuncusu Serhat Çetin de, Beşiktaş Cola Turka ile anlaşmak üzere... Genç forvetin önümüzdeki günlerde Siyah-Beyazlı takıma imza atması bekleniyor. 
Fanatik 


******************
 3 yıllık tat vermeyen,küstüren,soğutan bir süreçten sonra erkek basketbol şubemizden nihayet güzel haberler geliyor.Önce Aydın Örs'ün dönüşü,Spahija gibi kariyeri belli bir koçun gelişi,bugünde Ukiç ve Engin haberleri memnun ediyor.İsmi geçen Matt Nielsen ve Cibona Zagrep'li Marko Tomas haberleri de güzel.
 Matt Nielsen ve Marko Tomas F4 için yeterli görülmüyor bazı arkadaşlarca ama ben hem Spahija istiyorsa bir bildiği vardır diyorum hem de bu sezon için her ne kadar Başkan F4 dediyse de F8'i yeterli görüyorum.
F8 için de gayet yeterli isimler bence.
 Oyun kurucu olarak Ukiç ve Engin de gayet iyi oldu.Benim transferde istediğim 3 mevkii vardı. 5,4 ve bir tane keskin şutör forvet.Marko Tomas yerine başka isim de olabilirdi - ki daha kesin değil tabii - keskin şutör olarak.Bizim uzunların durumu belli değil.Semih,Oğuz ve Ömer Aşık soru işareti.Semih ve Ömer Aşık NBA deneyeceklermiş.Ömer Aşık'ın zaten ihtilaflı durumu var.Aydın Örs Onu keşfeden isim olsa da tekrar takıma
kazandırılabilir mi ? Semih Özsoy'un açıklamasına göre zor.
 4 İyi uzun lazım.Kaya Peker ismi de geçiyor.Bakalım uzunlarımız ne olacak ?
Vidmar'ın sözleşmesinin 1 yıl daha uzatıldığını da ekleyelim.
 Serhat'ın bjk ct,Rasim'in Telekom'a gideceği söylentileri de var.
Rasim'i çok sevsemde şu takımda bile süre alamıyordu,level atlayacak takımda süre bulması zor olurdu.Serhat'ta aynı şekilde.İkisininde yolu açık olsun.
 Green'in sözleşmesi galiba 2 yıllıktı.Öyle ise bence kalmamalı.
Kinsey ile 1 yılı obsiyonlu 3 yıllık anlaşma imzalamıştık.Kinsey devam ediyor.
Emir zaten Türk olacak.Kaptan Mrsiç bence tam tadında bırakmalı ve teknik veya idari stafa katılmalı.
 Aşağı yukarı durumumuz bu.
Bu sezon çok güzel bir takım kurulacağını ve tekrar takıma bağlanmamızın sağlanacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder