5 Temmuz 2010 Pazartesi

Marko Tomas Fenerbahçe Ülker'de !!!!!!!!!!

http://photo.adriaticbasket.net/albums/userpics/10002/normal_sportovi_091223_mik_marko-tomas.jpg

Beko Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımız kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor.

Takımımız Hırvatistan Milli Takımının başarılı oyuncularından Marko Toması renklerine bağladı.


2010-2011 sezonunda da şampiyonluğu ve Euroleaguede Final-Fouru hedefleyen Fenerbahçe Ülker‚ Cibona Zagreb takımında forma giyen Marko Tomas ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.


Marko Tomas kimdir?

http://content.draftexpress.com/gallery/MarkoTomas/1115156596.jpg

Erkek basketbolunun önemli isimleri arasında yer alan Marko Tomas 3 Ocak 1985 tarihinde Hırvatistanda dünyaya geldi. 2.01 boyundaki basketbolcu guard pozisyonunda görev yapıyor.

Hırvat Milli Takımının da değişmez oyuncuları arasında yer alan Marko Tomas‚ 16.4 sayı‚ 3.1 ribaund‚ 1.9 asist‚ 1.1 top çalma‚ yüzde 46.5 iki sayılık‚ yüzde 33 üç sayılık ortalamalarına sahip.


Marko Tomasın sporculuk kariyeri Cibona Zagreb altyapısında başladı ve 2000-2001 sezonunda ilk profesyonel maçına çıktı. 2005-2006 sezonunda Real Madrid de İspanyada kiralık olarak oynayan başarılı guard‚ daha sonda yeniden Hırvatistana dönerek Cibona Zagreb de kariyerine devam etti.


2007 sezonunda Real Madrid ile önce ULEB Cup ardından İspanya Ulusal Şampiyona Kupasını kazanan Marko Tomas 2008-2009 sezonunda da Cibona Zagreb ile Hırvatistan Ulusal Şampiyona Kupasını kazanma başarılarını gösterdi.


Hırvatistan Milli Takımının da değişmez ismi olan Marko Tomas artık Fenerbahçe Ülkerin başarısı için ter dökecek.


Kaynak: Fenerbahce.org 

 http://i.cdn.turner.com/sivault/multimedia/photo_gallery/0706/gallery.nba.international.draft.prospects/images/tomas.jpg

click to zoom
click to zoom

click to zoom
click to zoom
click to zoom
click to zoom
click to zoom
click to zoom
click to zoom
****************************************************************************
 Hayırlı Olsun.Resmen açıklanmasını beklediğimiz bir transferdi.Resmi site her ne kadar Euroleague sitesinden görerek Guard olarak yazsa da 2 ve 3 numara  Shouting Guard  ve (Small Forward) Kısa Forvet olarak oynayan iyi bir sistem  oyuncusu.Savunması,şutu,penetresi gayet iyi.Büyük bir yıldız değil ama sistem takımlarında öne çıkan takımın yıldızı bir oyuncu.Zaten Yugo ekolünden geldiği için fundementali (Temel teknik becerileri) de iyi.Spahija ve Ukiç'ten dolayı uyum sorunu da çekmeyecek.Ukiç ile çok iyi arkadaşlar.Zaten Perasoviç Dopingçilere geldikten sonra araya girerek Dopingçilere getirmek için baskı yapmış ama Ukiç'te bizim taraftan bastırınca bizi tercih etmiş.Basında 1 m.euro teklif ettiğimiz yazılıyordu.Bu rakam civarında bir şey  almıştır.Kimilerine göre bu rakam  fazla ama 2 sene yatan Gricek'e yıllık 2,5 m.euro verip hava almışken bu oyuncu için bu rakam dert değil.Bu sezon bizim maçta attığı 28 sayı ile bizi yakmıştı.
Aynı zamanda Kariyer rekoru kırmış bu 28 sayı ile.Hep böyle olur zaten.
Bize transferde bir keskin şutör,bir 4 bir 5 numara şart diyordum.Marko Tomas aradığımız keskin şutör mü  emin değilim ama o kadar olmasa da iyi bir şutör.
Bekleyip göreceğiz.Umarım başarılı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder