5 Temmuz 2010 Pazartesi

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi (TBL) 2010-2011 Transfer Dosyası

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipb8YUEENYtLc6ug5IyJVzZUHSWtg9hmtLdxcqDuhXXkE1Lx27pUBXDZwX50nHIHD1QfNZzUKNrRWO3BFeCdoVoBVgFIhcQsnoGT2wx-F-lZSz98ScNML59DZ7SLf3UbsXBss5tcHybjQ/s320/tbl_logo.jpg

FENERBAHÇE   ÜLKER
 
Gelenler: Aydın Örs (Koordinatör), Neven Spahija (Koç), Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka),Marko Tomas (Kısa forvet-2 yıllık-C.Zagrep),Kaya Peker (2 yıllık,DP)
http://www.antu.com/images2007/fenerbahce/aydin_ors/aydin1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_z2iBy9lcE6g/SRQ4QrMo19I/AAAAAAAAA8k/T41E3dgUJGE/s320/NevenSpahija.jpg  
http://img.sabah.com.tr/im/2008/07/13/32BAA912C9E5C14DAFDB85D6r.jpg
http://www.vecernji.hr/slika-500x329/kosarka/marko-tomas-potpisao-jednogodisnji-ugovor-cibonom-slika-5381
http://img.haberler.com/haber/062/kaya-peker-rusya-ispanya-ve-italya-dan-teklif-var-3_o.jpg

Gidenler: Bogdan Tanjevic (Virtus Roma - SD), Serhat Çetin (Beşiktaş CT), Rasim Başak (Telekom), 
Kalanlar  : Roko Leni Ukiç (2 yıllık),Oğuz Savaş (2 yıllık)
Gündemdekiler : Matt Nielsen,Alex Mariç (Partizan),


 Doping  Pilsen
Gelenler: Velimir Perasoviç (Antrenör - C.Zagrep),Ervin Dudley (Ersin Dağlı) (Telekom),Cenk Akyol (A.Avellino),Andrew  Wisnievski (Maccabi Tel Aviv),

http://external.cache.el-mundo.net/elmundodeporte/imagenes/2006/02/19/1140383943_0.jpg

 








Kadrosunun büyük bölümünü değiştirmek için harekete geçen takımın başına da Hırvat Velimir Perasovic'i getiren Efes Pilsen, Maccabi Tel-Aviv tarafından serbest bırakılan Andrew Wisniewski ile anlaşmaya vardı.

29 yaşındaki ABD'li forvet Efes Pilsen ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Wisniewski'nin sözleşmesindeki kulüp opsiyonu uygulamama kararı alan Maccabi, 1.91 boyundaki oyuncuya hizmetleri için teşekkür edip serbest bırakmıştı. Maccabi Tel-Aviv ile İsrail kupasını kazanan Wisniewski, kupanın MVP'si seçilmişti.

2008-2009'da Spartak St.Petersburg'da oynadıktan sonra Maccabi tel-Aviv'e transfer olan Andrew Wisniewski, Euroleague'de bu sezon 8.8 sayı, 2.8 ribaunt, 2.5 asist, % 46.3 iki sayı, % 38.2 üç sayı, % 72 serbest atış ortalama ile oynamıştı. 




Gidenler: Ergin Ataman, Ermal Kuqo (G.Saray cc),Can Özcan,Melih Mahmutoğlu (gd cc),Preston Shumpert,Charles Smith,Mario Kasun

G.Saray Cafe Crown
 
Gelenler: Oktay Mahmuti (Koç), Tutku Açık (Türk Telekom),Ermal Kuqo (Doping  Pilsen),Taylor Rochestie (Oyun kurucu-Göttingen-Almanya),Melih Mahmutoğlu (DP),Sertaç Şanlı (Telekom-1991-2.14),Haluk Yıldırım (bjk ct),Joshua Ship (Bornova Belediye)



Almanya'nın Göttingen takımıyla geride kalan sezonda EuroChallenge Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan 25 yaşındaki Rochestie, takımının elde ettiği başarıya büyük katkı sağlarken, sezonu da 15.1 sayı, 3.2 asist ve 2.8 ribaund ortalamalarıyla tamamladı. Ayrıca, Rochesti'nin yüzde 40'lık üçlük yüzdesi de dikkati çekiyor.

BEKO Basketbol Ligi'nde bu yıl takımın başına Oktay Mahmuti'yi getiren ardından da Ermal Kurtoğlu ve Tutku Aşık 'ı alan Galatasaray CafeCrown, şimdi de geçen sezon Bornova Belediyesi'nde oynayan Joshua Shipp ile anlaşmaya vardı.

1986 doğumlu ve de 1.96 boyunda, UCLA çıkışlı ABD'li forvet Joshua Shipp, Bornova Belediyesi formasıyla 33 maçta (ort 36.3 dak), 18.8 sayı, 5.2 ribaunt, 2.4 asist, % 55.3 iki sayı, % 32.6 üç sayı, % 67.5 serbest atış ortalama ile oynamıştı.





Gidenler: Darius Washington,Mike Wilkinson,Simas Jasaitis, Tufan Ersöz,Evren Büker (MP Trabzon),Eren Beyaz,Can Akın, Polat Kocaoğlu,

Beşiktaş Cola Turka
 
Gelenler: Serhat Çetin (F.Bahçe Ülker),Bekir Yarangüme (Türk Telekom),Cüneyt Erden (Bornova Bld),Mustafa Abi (İTÜ)
Gidenler: Brad Newley, Kevin Fletcher,Engin Atsür (Fenerbahçe Ülker),Adem Ören (Türk Telekom),Kerem Özkan (O.Renault) Haluk Yıldırım,Muratcan Güler

Medical Park Trabzonspor
 
Gelenler:Michael Wright (Turow),Derrick Obasohan (Toulon), Vuk Radivojevic (Kızılyıldız),Evren Büker (G.Saray cc),Mutlu Demir (Oyak Renault),Ersin Görkem (Kepez Bld),

 
Derrick Obasohan
Geçtiğimiz sezonun Fransa Ligi  sayı kralı.Toulon takımıyla çıktığı 30 maçta 19.8 sayı, 2.1 asist, 4 ribaund istatistikleri tutturmuş.
http://arphotos.dna.fr/2007/N234/20071006_DNA004317.jpg
Gidenler: Eddy Fobbs, Umut Tınay,Kerem Öztoprak,Ramazan Öksüz (Kepez Belediye),Melih Kabakçı,Orçun Tunca,

KADRO
Vuk Radıvojevıc

Caner Öner

Michael Wırıght

Ersin Görkem

Mutlu Demir

Evren Büker

Harold Jamison (Kaptan)

Hadi Özdemir

Hakan Yapar

İlker Türel

İsmet Alkan

Fırat Aydemir

Serhat Büker

Volkan İncekara

Derrıck Obasohan


PG: Vuk - İlker - Volkan
SG: Evren- Caner - Fırat
SF: Derrick - Ersin
PF: Wright - Hakan - Hadi - Serhat
C: Mutlu - Jamison

Banvit
 
Gelenler: Antonio Graves (Hapoel Holon),Mutlu Akpınar (Türk Telekom),Bora Hun Paçun (Darüşşafaka ),
Gidenler: Goran Cakic,Yunus Çankaya (Türk Telekom), Ufuk Gürgen,Barış Hersek

Türk Telekom
 
Gelenler: Faruk Akagün (Antrenör),Rasim Başak (F.Bahçe Ülker),Adem Ören (Beşiktaş Cola Turka),Ümit Türkoğlu (Erdemir),Orhan Hacıyeva (Darüşşafaka CT),Yunus Çankaya (Banvit), Ceyhun Altay (Aliağa Petkim), Uğur Can Önüt (Genç Takım),Berent Kavaklıoğlu (Hacettepe),Mehmet Yağmur (Tofaş)
Gidenler: Erwin Dudley,Demond Mallet,Kris Lang,Ricky Davis,Lamayn Wilson,Goran Jeretin,Tutku Açık (gs cc),Bekir Yarangüme (Bjk ct),Ümit Sonkol (Bornova Belediye),Mutlu Akpınar (Banvit),Hüseyin Beşok,Soner Şentürk (Bornova Bel.),Sertaç Şanlı (gs cc)


Antalya Büyükşehir Blediyesi

Gelenler: Ahmet Kandemir (Antrenör)
Gidenler: Altar Tunçkol (Antrenör),Önder Külçebaş (Aliağa Petkim),Umut Yenice (O.Renault),Caner Şentürk,

Aliağa Petkim
Gelenler: Alex Gordon (Erdemir),Darlon Lamar Johnson (İç transfer),Levent Bilgin,Erdem Türetken,Barış Güney (Kepez Bld),Önder Külçebaş (Antalya B.B),Polat Kaya (Darüşşafaka CT),
Gidenler: Quinton Hosley,Ceyhun Altay (Türk Telekom),Reha Öz,Berkay Sahillioğlu,

Bornova Belediyesi
 
Gelenler: Ümit Sonkol (Türk Telekom),Soner Şentürk (Telekom),
Gidenler: Cüneyt Erden (Beşiktaş ct)

Erdemir
 
Gelenler: Altan Erol (Mersin B.B),Oktay Yılmaz (Antalya B.B),Hakan Demirel (Daçka)
Gidenler: Leon Williams,Alex Gordon,Leon Williams,Mohammed Kone,Ümit Türkoğlu (Türk Telekom),Hakan Köseoğlu

Mersin Büyükşehir Belediye
 
Gelenler: Valentin Pastal (Pınar Karşıyaka),Hazer Avcı (Aliağa Petkim)
Gidenler:  İnanç Koç ve  Onur Aydın (Tofaş),Altan Erol (Erdemir)

Kalanlar : Mete Babaoğlu,Dominic James, Jimmy Baron,Vincent Grier

Pınar Karşıyaka
 
Gelenler: Jovo Stanojevic (Al-Kuwait),Ahmet Erdoğan (Oyak Renault),
Gidenler: K'Zell Wesson, Ryan Toolson,Valentin Pastal (Mersin B.B)


Tofaş
 
Gelenler:, Onur Aydın (Mersin B.B),İnanç Koç (Mersin B.B),Selim Saygın (Seva) (Rusya)
Gidenler:
Lamar Butler,Brandon Bowman,Sean Denison,Marko Kolaric,Mehmet Yağmur (Telekom)  Nezih Özbakır,

Oyak Renault
 Gelenler: Kerem Özkan (Beşiktaş Cola Turka),Umut Yenice (Antalya BŞB),Alper Özcan (Darüşşafaka),Oğuzhan Şan,Semih Yalçınkaya (Yeşimspor)
Gidenler: Olumuyiwa Famutimi,Alex Scales,Josh Heytvelt,Ahmet Erdoğan (P.Karşıyaka),Mutlu Demir (MP Trabzon)

Olin Gençlik
Gelenler : Seth Doliboa (DB Skyliners), Murat Kaya (gs cc) ?,Can Akın (gs cc)


 Basketbol Liginin yeni ekiplerinden Olin Gençlik ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. Edirne ekibi, daha önce Murat Didin tarafından DeutscheBank Skyliners'a transfer edilen Seth Doliboa ile anlaşmaya vardı. 1980 doğumlu ve 2.03 boyundaki ABD'li forvet Seth Doliboa, son olarak Almanya'da BEKO Bundesliga'da 47 maçta (ort 24.2 dak) 10.3 sayı, 6.0 ribaunt, 1.2 asist, % 52.5 iki sayı, % 35.7 üç sayı, % 74.3 serbest atış ortalama ile oynamıştı. Skyliners'a gelmeden de önce Portekiz'in Benfica takımında forma giyiyordu.
Gidenler : Derya Yannier
Kalanlar : David Dickson (Edip TC Vatandaşı - Pivot),Ege Taşpınar,Ömer Ünver,Berkan Çınar,Caner Ercan,Hüseyin Doğan,Ahmet Kaplan
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3OKvAn1kaRSQov_JKXumX2kJj5QcRQR_Zd5y0rCFkScOGAiAiV_AGIhOi5k29vMLq8hR4glcJcRSY5Z2XuKuFWKmJqRBO0j2kgtO11ibMGo25c_cgwQlMbibOHsOgHvOU6wV4jFU1P4Qj/s1600/olin_genclik_son.png

YABANCI STATÜSÜ
Basketbol Federasyonu ve Ligler Direktörlüğü yetkilileri, 2007-08 sezonuna yönelik uygulamaları tartıştığı toplantıda, Beko Basketbol Ligi'nde yer alan kulüplerin temsilcileriyle bir araya gelirken, en çok üzerinde durulan konu olan yabancı oyuncu sayısında 3 artı 2 formülü kabul edildi.
Kabul edilen uygulama gereği, 2008-09 ve 2009-10 sezonlarında toplam yabancı oyuncu sayısında değişikliğe gidilmezken, oyuncuların kıtalara dağılımı konusunda bazı düzenlemeler getiriliyor.  
* 2010-11 sezonunda da 3+2 kuralı devam edecek.6'ya çıkarılması olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder