2 Ekim 2011 Pazar

Two Nations Cup : Fenerbahçe Ülker - Olimpiacos : 78-88 !!!





Two Nations Cup’ta ilk günün ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Olympiacos'a 88-78'lik skorla mağlup oldu. Sarı Lacivertliler, yarın ikinci ve son maçında saat 19:00’daPanathinaikos ile Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaşacak.

Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic 18 sayı- 1 ribaund- 3 asistle oynarken, Bojan Bogdanovic 17 sayı- 2 ribaund- 4 asist, James GistGasper Vidmar ve Curtis Jerrels de 10'ar sayıyla maçı tamamladı. Olympiacos'ta ise Kyle Hines 24 sayı- 6 ribaund- 4 asistle maçın en etkili ismi olurken, Kalin Lucas 15 sayı- 3 asist ve Lazaros Papadopoulos da 13 sayı- 5 ribaund- 3 asistle mücadeleyi noktaladı.

Kalin Lucas ile Gasper Vidmar’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede Olympiacos, ilk dakikalarda tam saha baskısı yaparak etkili oldu. Bojan Bogdanovic’in üç sayı isabetine Lucas ile karşılık veren Kırmızı Beyazlılar, 5.dakikaya da 8-12 önde girdi. Reklam molası sonrasında tempo düşerken, Emir Preldzic ve Ömer Onan ile 5 sayı bulan Fenerbahçe Ülker, skoru da 13-13 yaptı. Alan savunmasına karşı iyi hücum eden Olympiacos, son bölümde Kyle Hines’ın sorumluluk almasıyla periyotu18-23 önde tamamladı. İkinci periyota iyi başlayan Kırmızı Beyazlı ekip, PapanikolauAntic ve Sloukasüçlüsüyle yakaladığı 8-2’lik seriyle farkı 11 sayıya çıkarttı (20-31). Emir Preldzic’in basketleriyle hücumda skor üreten Fenerbahçe, Curtis Jerrels’in de serbest atışlarıyla durumu 27-33’e getirdi. Boyalı alanda Papadopoulos’u etkili kullanan Olympiacos, Georgios Printezis’in de hücumda sorumluluk almasıyla skoru 36-44 yaptı. Konuk ekip, devre sonunda da soyunma odasına ise 38-44 üstün giden taraf oldu.

Fenerbahçe Ülker, üçüncü periyota savunmada daha dirençli başladı. Sarı Lacivertliler rakibinin kolay skor üretmesine izin vermezken, James GistGasper Vidmar ve Emir Preldzic üçlüsünün de basketleriyle farkı 22.dakikada 1 sayıya indirdi (46-47). Kyle Hinesve Georgios Printezis’in hızlı hücumları değerlendirmesiyle skor üreten Olympiacos,Spanoulis’in de üç sayı isabetiyle farkı 12 sayıya çıkarttı (50-62). Bu bölümde kontrolü eline alan Kırmızı Beyazlılar, periyotu da 13 sayı farkla 60-73 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotuna hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic ve Bojan Bogdanovic’in sayılarıyla 33.dakikada farkı 5 sayıya indirdi (68-73). Kyle Hines’in basket faulden bulduğu üç sayıyla hücumdaki suskunluğunu bozan Yunan temsilcisi, Spanoulis’in de devreye girmesiyle durumu 68-78’e getirdi. Bu dakikadan sonra kontrolü elinden bırakmayan Olympiacos, mücadeleden de 78-88 galibiyetle ayrıldı. 

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Spiros Gkontas – Anastopoulos Panagiotis

FENERBAHÇE ÜLKER (78): Curtis Jerrels 10 (2 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 5 (1 ribaund), Erbil Eroğlu 2 (1 ribaund), Gasper Vidmar 10 (4 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 2 (6 ribaund- 2 asist), James Gist 10 (3 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 4 (1 ribaund), Hakan Demirel (1 asist), Bojan Bogdanovic 17 (2 ribaund- 4 asist), Emir Preldzic 18 (1 ribaund- 3 asist)

OLYMPİAKOS (88): Kyle Hines 24 (6 ribaund- 4 asist), Kalin Lucas 15 (3 asist), Pero Antic 5 (2 ribaund- 2 asist), Vasilis Spanoulis 6 (3 ribaund- 4 asist), Matthew Howard 2 (1 ribaund), Marko Keselj (2 ribaund- 1 asist), Lazaros Papadopoulos 13 (5 ribaund- 3 asist), Martnas Gecevicius 8 (1 ribaund- 2 asist), Georgios Printezis 10 (1 asist), Konstantinos Papanikolau 2 (1 ribaund), Konstantinos Sloukas 3 (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOD: 18-23
2.PERİYOD: 20-21
3.PERİYOD: 22-29
4.PERİYOD: 18-15




****************************************
* Maalesef kötü basketbol oynadık.Tamam Rusya-Hırvatistan-Almanya yorucu seyahat ve maç programı,eksikler mazaret ama birazcıkta oynayın.
* Ne güzel top takımlarla çok iyi bir test imkanı doğmuş ama biz değerlendiremiyoruz.
* Savunma yok,organizasyon yok.Öylesine maça çıkmış gibiydiler.2 kere biraz kıpırdandılar 17 sayıdan 1 sayıya indirdik,sonra gene 15'e çıktı fark,tekrar 5 sayıya indirdik ama gene açıldı.
* Spahija'nın da ne yaptığı belli değildi.Gereksiz itiraz edip 4 atış+kenar teknik faul alıyor.
Erbil oyunda iyi güzel de oyunu kuran Emir.
* Curtis Jerrels ve Gist ne yazık ki bu seviyedeki bir takımın ilk 5 oyuncusu değil gibi geldi.
Adamlar da almış 2 ABD'li Lucas ve Hines'i gördük işte.Dağıttılar ortalığı.
* Jerrels ve Gist ancak rotasyon oyuncusu olur.İnsiyatif alacak,maç alacak oyuncu değiller.
* Sadece Bogdanoviç ve Emir vardı.Bogdanoviç'te yeni transfer ve genç ama adam basketbolcuyum diyor.Şutlarının dışında dün Printezis'in üzerinden yaptığı smaç muhteşemdi.
* Oğuz için artık bir şey demeyeceğim.Bu kadar ağır ve o cüsseye rağmen pamuk helva,pelte gibi yumuşak bir uzun oyuncu var mıdır ?
* Uzunlardan sadece Vidmar ayakta kaldı.
* Gelecek 4 isim Ukiç,Mirsad,Tomas,Engin ne kadar değiştirebilir ? Sadece organizasyon açısından biraz.Tomas savunma açısından diyebiliriz ama 3 Ay yok,nasıl döneceği ?
* Takviye şart .

* 12 Ekim gs Cumhurbaşkanlığı maçına kadar daha fazla eleştiri yapmayacağım ama ne yapıp edip o maça kadar iyi dinlenip,iyi hazırlansınlar ve O Maçı sakın ve sakın kaybetmesinler.
12 Ekim'den önce de 6 Ekim'de başlayacak Türkiye Kupası maçları var ama dediğim gibi 12 Ekim'e kadar zamanları var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder