18 Ekim 2011 Salı

Fenerbahçe Ülker - Caja Laboral Maçı Öncesi !!!!





TRANSFER RAPORU : 
GELENLER :
Bojan Bogdanovic(Cibona Zagreb),Hakan Demirel(Erdemirspor ),James Gist ve Curtis Jerrels  (Partizan),Thabo Sefalosha (Oklohoma City Thunder)
GİDENLER : 
Sarunas Jasikevicius(Panathinaikos),Darjus Lavrinovic(CSKA Moscow),Terance Kinsey (Anadolu Efes),Sean May,Can Maxim Mutaf (Mersin B.B.)



OYUN KURUCULAR (PG)
Roko Leni UKİÇ : 1.95/26
Curtis JERRELS : 1.85 /24
Hakan DEMİREL : 1.95/27

Engin ATSÜR : 1.93/23
Erbil EROĞLU : 1.95/18

KISALAR (SG/SF)

Ömer ONAN : 1.94/33
Marko TOMAS : 2.01/26
Emir PRELDZİÇ : 2.06/23
Bojan BOGDANOVİÇ : 2.00 /22

Thabo SEFALOSHA : 2.01/ 27Metecan BİRSEN : 2.03/16
Berkay CANDAN : 2.05/18

UZUNLAR (PF/C)
Oğuz SAVAŞ : 2.08/24

Gasper VİDMAR : 2.09 /24
James GİST : 2.06/24
Kaya PEKER : 2.07/31
Mirsad TÜRKCAN : 2.06/35

TRANSFER RAPORU : 
GELENLER : Unai Calbarro (CB Santurtzi),
Joey Dorsey (Toronto Raptors),
Milko Bjelica (Lietuvos Rytas),
Maciej Lampe (Unics Kazan),
Thomas Huertel(Meridiano Alicante),
Rinalds Malmanis(Valmiera),
Kevin Seraphin(Washington Wizards),
Pablo Prigioni (Real Madrid),
Reggie Williams (Golden St. Warriors)

GİDENLER : Stanko Barac(Anadolu Efes),Esteban Batista(Anadolu Efes),Vladimir Dragicevic(Spartak St. Petersburg),Marcelinho Huertas(FC Barcelona),David Logan(Panathinaikos)






***********************
* Açıkcası böyle bir başlık yapmayı düşünmüyordum ama dayanamadım gene.Ümitli değilim takımdan ne yazık ki.
* Yaşadığımız bir takım sıkıntıların sonunda ezeli rakibimize kupa hediye ederek moral motivasyon olarakta geri düştük.Kazanılan ilk lig maçı Trabzon ise bir şey kazandırmadı.
* Rakip Caja Laboral'in de sıkıntılı bir dönemde olduğu yazılıp,çiziliyor.Son lig maçında Zaragoza'dan 20 sayı fark yemişler.(86-66).Dorsey'in sakat,lokavt transferi Fransız uzun Seraphin'in Koç İvanoviç ile sorun yaşadığı,diğer lokavt transferi Reggy Williams'ın da sakatlıktan yeni çıktıktan sonra istenilen randımanı veremediği söyleniyor.
* Baskonia takımı Caja Laboral hareketli bir transfer dönemi geçirdi.Önemli oyuncular kaybettiler Barac,Batista,David Logan,Dragiçeviç,Huertas gibi.Ancak yerlerine Real Madrit'ten Prigioni,Milko Bjelica Lampe gibi iyi transferlere lokavtı en iyi değerlendiren kulüp olarak Reggie Williams, Kevin Seraphin ve Joey Dorsey gibi NBA yıldızlarını eklediler.Bu kadar sirkülasyon ve sakatlık durumları onların da bizim gibi tam hazır olmamalarını sağladı.
 Maciej Lampe ciddi sakat yok.Dorsey oynar mı bilmiyorum.RW oynayacak.
* Caja Laboral transferde epey adam aldı dedik ama bir de takımda kalanlar vardı.
Sezona çok iyi giriş yaptığı haberleri verilen Mirza Teletoviç,İspanyol Milli Fernando San Emetario,Pau Ribas ve çok iyi üçlük atıcı Brad Oleson ,Nemanja Bjelica çok önemli oyuncular.
Koçları Dusko İvanoviç'i de  söylemeye gerek yok.En azından bizim Koç'a ağır bastığını söyleyebilirim bana göre.
* Bizim takımın teknik sıkıntıları belli.1 ve 5 numara da ciddi sancılarımız var.Hadi 1 numarada Euroleague havası ile Ukiç ve Curtis biraz daha kendine gelmiş olsunlar da bu uzunlarımızla boyalı bölgede ne yapacağız.Dileyelim Dorsey denildiği gibi sakat ve oynamasın ve Seraphin de İvanoviç'in gözüne hala girememiş olsun.Vidmar sakatlanmadan önceki Vidmar'a dönmek zorunda ,Kaya da iyi yardım etmeli.Oğuz'dan bir şey beklemiyorum,sadece ben değil Koç'ta herhalde beklemiyordur.Gist kilit oyuncu konumunda uzunlarımızdan Vidmar'dan sonra.
Gist resmi maçlara iyi de başladı diyebiliriz.Ancak bu kez Teletoviç karşısında epey boğuşmak zorunda kalacak.Erken faul problemine girmeden iyi savunmalı.Aksi takdirde Kaya durduramaz,o zaman belki Emir'i 4 numaraya Teletoviç'in karşısına sürebiliriz.
Teletoviç değil sadece Nemanja Bjelica'yı da unutmamak lazım burada.
* Kısalarda ; bir kere ''Euroleague savunma sertliği''ni mutlaka ortaya koymak zorundayız.
Allahtan Thabo transferi geldi ,Ömer ile birlikte güvencemiz olacak.Zira Ukiç,Curtis,Bojan ve Emir'in yeterli savunma sertlikleri yok.Yani o meşhur ''Ömer-Kinsey-Tomas'' ön alan savunmacılarımız yok artık.Thabo geldi,Curtis bari işe yarayıp savunmaya konsantre olsa da bu sıkıntıyı gidersek.
* Oyun kurucularda Prigioni - Pau Ribas-Huertel ve bizde Ukiç-Curtis-Hakan Demirel.
Prigioni'yi anlatmaya gerek yok.Kilit oyunculardan biri onlar adına.Ne kadar durdurabiliriz o kadar şansımız artar.
*  2-3 numaralarda epey çekişme olacak.San Emetario-Oleson,R.Williams karşısında Ömer Onan-Emir-Bojan-Thabo.Savunmalarla birlikte kim daha iyi atacak yarışı olacak.
Caja Laboral'ın İspanya Süper Kupasında Yarı Finalde bir diğer rakibimiz Bizkaio Basket maçını izlemiştim.Yağmur gibi üçlük atıyorlardı.Özellikle Brad Oleson ve Huertel çok formdaydı.
 O maçtan sonra Oleson biraz durulmuş gibi.Son Zaragoza maçında 7 sayı atmış.
Bahsetmişken diğer sayılar şöyle o maçtan ; 
Caja Laboral 66: Oleson(7), Heurtel(2), San Emeterio(4), Teletovic(19), Bjelica M(5), Prigioni(-), Ribas(10), Seraphin(8), Bjelica N(5), Williams(6)
 İnşaallah şu görüntü bizim maçta da olur.Atıcılar durgun kalmışlar.
* Maçın anahtarları ; 
- İyi ,sert savunma
- İstek,arzu,ruh,yürek koyma.
- Teletoviç'i durdurmak
- Prigioni'yi oynatmamak.
- Boyalı alanda ezilmemek ve ribauntlar.
- Baş belamız serbest atışlar
- Bojan'ın şutörlüğü
- Ömer Onan ve Thabo'nun savunması
- Oyun kurucularımızın performansı.
* Artık bizim takımın yeni bir beyaz sayfa açarak Euroleague'e başlaması gerekiyor.
Hem de çok iyi başlaması.Hedefi F4 koymuş bir takım gibi başlamaları lazım.
Grupta aşağı yukarı denk kuvvet takımlar.Günlük performanslar,nüanslar belirleyici olacak.
Mesela kağıt üstünde Caja Laboral en kuvvetli,Cantu ve Nancy biraz aşağı görülüyor ama kolay maçlar olmayacak,her takım her takımı yenebilecek.
 O yüzden kendi sahamızda kayıp yaşamamak lazım.
* Sinan Erdem yerine taraftarın bir türlü ısınamadığı Abdi İpekçi dezavantaj ama zaten fazla taraftar gelmez,önemli olan gelenlerin efektif olması,maça etki yapması.
* Şansın yanımızda olması dileğiyle başarılar.Umarım kazanırız.

3 yorum:

  1. ne yazik ki analizinde de belirttigin gibi korktugumuz yine basimiza geldi. takimin en isteklisi nedim karakas'in 2-3 ay sonra cekip gider dedigi oyuncu ise zaten ne beklenir ki bu takimdan. hersey cok kotu gidiyor. buna karsilik gs galibiyet serisine devam ediyor. koc farki cok belli oluyor

    YanıtlaSil
  2. Sorma Gürkan Maalesef :((
    Bugün çok kötü geçti.Şehit haberleri zaten mahvetmişti.Sonra bizim kayıp,gs'nin kazanması.
    Yazacağım ama hiç halim yok :((

    YanıtlaSil
  3. 5 asist ile bitirmisiz maci.prigioni'nin 7 asisti var. ukic'den 1 numara olmaz. iyi bir 2 numara olarak dusunulebilir. en kisa surede guard sorununa cozum bulamazsak herhalde spahija'nin da koltugu sallanmaya baslanir diye dusunuyorum. potaaltindaki zayifligi da gectim su anda bence oyuncular yakin giden hicbir maci kazanamayiz psikolojisi var ki bence gelecek acisindan en buyuk sorun bu

    YanıtlaSil