12 Ekim 2011 Çarşamba

Thabo Sefolosha Fenerbahçe Ülker’de




Marko Tomas’ın sakatlığı nedeniyle dış oyuncu rotasyonu daralan Fenerbahçe Ülker, NBA’de Oklahoma City Thunder forması giyen Sefolosha ile anlaşmaya vardı.
27 yaşında ve 2.01m. boyunda olan Sefolosha, özellikle savunma yönüyle ön plana çıkan bir oyuncu. 2006 NBA draftında Philadelphia 76ers tarafından 13.sırada seçilen İsviçreli oyuncu, sonrasında Chicago Bulls’a gönderilmiş ve 3 sezon burada forma giydikten sonra 2009′da Oklahoma City Thunder’ın yolunu tutmuştu.
Geçtiğimiz yıl NBA’de normal sezonda 79, playoff döneminde ise 17 maçta forma giyen Sefolosha, lokavt süresince sarı-lacivertli formayı giyecek.


sportstv.com.tr
Thabo Patrick Sefolosha (d. 2 Mayıs 1984),NBA'de Oklohoma City Thunder  forması giyen İsviçreli basketbolcu. Şu anki takımında şutör gard pozisyonunda oynamaktadır. İsviçreli annenin ve Güney Afrikalı   babanın çocuğu olarak Vevey, İsviçre'de doğmuştur.

NBA'deki Sayfası 
NBA'i takip etmediğimden oyuncuyu tanımıyorum.
Bizim NBA uzmanı arkadaşımız Hakan Yaman'ın görüşleri ; 
Onun ceza şutlarını kesememesi Thunder'ın en büyük sorunuydu. Ama James Harden kenardan gelerek bu hücum meselesine ilaç oluyor. Zaten Sefolosha ilk beşte başlasa da, kenardan gelen Harden en az onun kadar süre alıyordu. Fakat rakip takımın en skorer kısalarını savunma ve kilitleme görevi daima Sefolosha'da... Thunder'ın genel felsefesini şöyle özetleyebiliriz: Sefolosha ile durdur; James Harden ile vur. Bahsettiğim Shawn Battier tipi oyuncunun, üçlük tehdidi dışında ta kendisi... Tabii bazen üç veya dört tane ard arda soktuğu maçları da hatırlıyorum. Yani o kadar da kötü değil. Şöyle diyeyim: Eddie Basden'ın NBA'de tutunmayı ve saygı görmeyi başarmış hali... Thunder'da son 2 sezondur hep 2 numara oynadı ama buralarda rahatlıkla 3 numaralarla eşleşip, boğuşabilir. Keşke sezon sonuna kadar kalsa... Marko Tomas'tan ne bekliyorsak, skor haricinde, aynısını alabileceğimiz bir isim. Çok ama çok sevindim. 30'unu devirmiş isimler buraları pek sallamazdı. Basketbolunun olgunluk dönemine yeni adım atmış olması ayrıca avantajımız. Bizim ihtiyaçlarımız ve beklentilerimiz ekseninde bakarsak nokta atışı diyebilirim. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder