20 Ekim 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Caja Laboral : 66-69 (Kötü Başlangıç) !!!



SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Luigi Lamonica, Milivoje Jovcic, Ioannis Foufis

FENERBAHÇE ÜLKER (66): Roko Ukic 10 (3 ribaund, 2 asist), Curtis Jerrells 8, Ömer Onan 16 (1 ribaund), Gasper Vidmar 6 (6 ribaund), Kaya Peker 2, James Gist 10 (7 ribaund), Oğuz Savaş 5 (7 ribaund, 1 asist), Thabo Sefolosha 7 (2 ribaund), Bojan Bogdanovic (2 ribaund, 1 asist), Emir Preldzic 2 (2 ribaund, 1 asist)

CAJA LABORAL (69): Pau Ribas 3 (4 ribaund, 1 asist), PabloPrigion 5 (3 ribaund, 7 asist), Milko Bjelica 12 (5 ribaund, 1 asist), Kevin Seraphin 10 (6 ribaund), Fernando San Emeterio 6 (4 ribaund, 1 asist), Thomas Heurtel (1 asist), Brad Oleson 4 (3 ribaund, 1 asist), Mirza Teletovic 23 (6 ribaund), Nemanja Bjelica (1 ribaund, 1 asist), Reggie Williams 6 (1 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:18-12
2.PERİYOT:18-22
3.PERİYOT:12-19

4.PERİYOT:18-16





* Maalesef beklenen oldu.Kaybettik.
* Maç öncesi yazdığım her şey de çıktı.Rakipte 2 kilit oyuncu Prigioni ve Teletoviç yetti ne yazık ki.Yazık.2 adamı durduramadık.
* 15 maç oldu Nedim Karakaş hala hazır değiliz diyor.Haftaya Olimpiakos deplasmanında şu görüntü ile işin zaten çok zor.2/0 çekerek başlıyorsun F4 hedefine.Nasıl olacak ?
Artık hedef gruptan çıkmak olmalı.
* Hazır değiliz diyorlar ya yanlış düşünüyorlar işte.15 değil 35 maç yapsak değişmez.
Çünkü yapısal sorunları var takımın.En başta Koç sorunu var.Oyun kurucu sorunu var,uzun oyuncu sorunu var,ümit bağladığımız genç oyuncuların (Emir-Bojan) istikrar sorunu var,serbest atış sorunu var.Var da var.
* İşte bu saydıklarımız yüzünden hazır olmayan,sorunlar yaşayan Caja Laboral'a 2 oyuncusu yüzünden kendi evimizde kaybediyoruz.
* Maç öncesi yazdık.Teletoviç.Çok formda başladı,zaten bilinen bir oyuncu.Gist faul problemine girmemeli,girerse problem olur çünkü Kaya tutamaz dedik,Emir'i 4'e sürebiliriz dedik.
Bunların hepsini yaşadık.Sefo ancak biraz savunabildi.
* Prigioni.İvanoviç ilk 5 başlatmadı ve ekmeğimize yağ sürdü.Hemen değerlendirdik,iyi başladık 6-8 sayı fark yaptık,sonra aldı hemen.Düşünün biz maçı toplam 5 asistle tamamlıyoruz,Prigioni sadece 7 asist.Toplam 14.
* 5-14 asist farkı oyun kurucu farkını da ortaya koyuyor.Ukiç iyi başladı ama sonunu getiremedi.
Topu elinde çok tutma,dolaştırmama hastalığı devam ediyor.Süre biterken zorlama atışlara kalıyoruz hep.3 top kaybı yaptı.10s.3r.2a.ile oynadı.Asist sayısı daha da artmalı,top kayıpları azalmalı.
* Uzunlarımız bildiğimiz gibiydi.Ellerinden geleni yapıyorlar ama kapasiteleri sınırlı,özellikleri belli.
Vidmar sıkıntılı başladı ama sonradan iyi toparladı.Gayet iyiydi ancak bu kez de Spahija'nın kementine maruz kaldı.Maçın sonunda lazımken,3.çeyreğin yarısından sonra kenarda gene unutuldu.(!) Gene diyorum 50 dakikalık gs maçında da oyunun sonlarında unutulmuştu (!)
17.40 dakika oynamış.6s.6r.12 verimlilik puanı 19 Ömer Onan'dan sonra en iyi.
Çocuk ritm bulmuşken niye oynatılmaz anlamak mümkün değil.
* Emir ve Bojan ne yazık ki mağlubiyette büyük  rol oynadılar.Oynadıkları sürede çok kötüydüler.
Bu tip maçlarda zaten yapısal sorunları olan bir takımda işi yüklenecek olanların böyle oynamaya hakkı yok.Ha hoca onları yanlış rotasyonlarda kullandı ayrı ama mazeretleri yok.
Tüm oyuncular kapasitelerinin üstüne çıkması gerekirken,bizim en güvendiğimiz oyuncular sahada yok.Bojan 13.24 dk.0 sayı.Emir 17.57 dakika 0 sayı.Yazık.
* Takımın en iyileri 34'lük Ömer Onan ve daha ilk resmi maçı olmasına rağmen Sefo'ydu.
Ne yazık ki bu 2 oyuncu iyi oynamalarına rağmen şans yanlarında yoktu.Ömer son topta üçlüğü sokamadı,Sefo da serbest atış özürü virüsünü erken kapmış ki en kriitk yerde 2/0 attı.
Şans meleklerine de yuh olsun yani :))
* Caja Laboral maçı koparacakken Ömer Onan'ın kaptığı topla bulduğu turnike ve sürpriz bir şekilde Curtis'in 2 üçlüğü oyunda tuttu bizi.
* Curtis herkesi şaşırttı soktuğu 2 üçlükle ama o gazla sonrakini kaçırması ve savunmada Prigioni'yi savunamayıp yedirdiği üçlük oyununa gölge düşürdü.0 asisti var.Çok kötü.
* Hakemler rezildi.Her şeye faul çaldılar.Çok erken fauller aldık.Ortadaki toplarda ise hep kararları aleyhimize oldu.Lamonica yıllardı maç yönetir ama hep aynı gıcıklıkta.
Ömer Onan'ın basket faulü verilmiş olsa belki son hücumda üçlük arama yerine 2 sayılık basket bulma imkanımız olacaktı.Yıllardır böyle hiç evsahibi avantajımız yok hakemler konusunda.
* Taraftar konusu da aynı.6 bin küsur,3500 rakamları gerçek değil.1500-2000 ancak vardır.
Bizim taraftar derbiler dışında hele Abdi İpekçi'ye zaten gitmez.Takımda ümit vermeyince normal.


Kaynak : tbf.org.tr,tbl.org.tr

2 yorum:

  1. hakemler konusunda her zaman problem yasiyoruz ama bence faul sorunu fb ile ozdeslesmis durumda.sefo'nun 2 faulu de kacirmasi gercekten ilginc. benim iddiam fb'deki oyunculari git baska takima koy o zaman butun faulleri atarlar. olay yakin skorlu maclarda hicbir zaman kazanamamiz ve de bunun yarattigi psikoloji. stres artiyor bu sebeple de fauller kaciyor gibi geliyor.
    yapisal sorunlara herhangi bir cozum ihtimali de yok ne yazik ki. belki engin a olabilir ama o da ne sekilde donucek sakatliktan ne kadar verimli olabilecek. potaalti ise tamamen umutsuz bir vaka. hadi furkan'i alamadik bari semih veya omer a ile anlasilabilseydi keske. 35 yasindaki sakatliktan cikmis mirsad'a bagladik butun umutlarimizi. bu gidisle gruptan bile cikmamiz hayal gibi gozukuyor

    YanıtlaSil
  2. Haklısın dostum ne yazık ki.
    Şubeyi yönetenler bizden çok daha iyi biliyor (!) de de olsa.Neden adam gibi bir uzun alınmaz Nedim Karakaş buna cevap verir mi ?

    YanıtlaSil