7 Ekim 2011 Cuma

Spor Toto Türkiye Kupası : Fenerbahçe Ülker - Tofaş : 88-65 !!!


Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri, B Grubu’ndaki ikinci maçında Tofaş ile karşılaşanFenerbahçe Ülker, mücadeleyi 88-65 kazanarak gruptan çıkmayı garantiledi.

Erzurum’da Cemal Gürsel Spor Salonu’nda devam eden Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri B Grubu, ikinci günün son maçında Fenerbahçe Ülker ile Tofaş karşı karşıya geldiler. Mücadeleden 88-65 galip ayrılan Sarı-Lacivertli ekip, adını Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Finallerine yazdırdı. Maçı 11 sayı, 3 ribaund ile tamamlayan Fenerbahçe Ülkerli James Gist ise ‘Maçın Yıldızı’ seçilirken, oyuncuya ödülünü Erzurum Basketbol İl Temsilcisi Semahattin Yıldız takdim etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, dışarıdan Curtis Jerrells ve Emir Preldzic’le içeriden de Gasper Vidmar ile skor üreterek 5. dakikaya 11-0’lık skorla önde girdi. Mola alan Tofaş, mola dönüşündeRonald Steele’in üçlüğü ile ilk sayılarını kaydetse de oyunun kontrolünü çeyreğin son bölümünde de bırakmayan Sarı-Lacivertli ekip, ilk 10 dakikayı 21-17’lik üstünlükle geçti. İkinci periyotta savunma sertliğini daha da arttıran Fenerbahçe Ülker, bu çeyreğe de 11-2’lik bir seriyle başlayınca 15. dakikada fark yeniden çift haneli sayılara çıktı (32-19). Jurica Zuza ile rakibinin serisini sonlandıran Tofaş, devrenin sonlarına doğru James Gist’in sayılarına engel olmayınca Sarı-Lacivertliler soyunma odasına 41-28’lik skor avantajı ile girdi.

İkinci yarıya da diğer iki çeyreğe olduğu gibi hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, özellikle Curtis Jerrells- James Gist ikilsinin etkili oyunu ile 14-1’lik bir seri yakaladı ve 25. dakikada farkı 20 sayının üzerine çıkardı (55-29). Düşük bir yüzdeyle hücum eden Tofaş, Kenan Sipahi ve İnanç Koç skor üretse de oyunun bu bölümünde Oğuz Savaş’la sonuca giden Sarı-Lacivertli ekip, final periyoduna 67-41 önde girmesini bildi. Son çeyrek Oğuz Savaş ile İnanç Koç’un karşılıklı basketleri ile başlarken, bitime 5 dakika kala durum 77-55’e geldi. Kalan dakikalarda Tomislav Ruzic ve Uğur Dokuyan’ın serbest atış çizgisinden kaydettikleri isabetlere Bojan Bogdanovic – Roko Ukic ikilisinin basketleri ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker,mücadeleden 88-65 galip ayrılarak adını Spor Toto Türkiye Kupası 8’li Finallerine yazdırdı

SALON: Cemal Gürsel Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç – Fatih Arslanoğlu – Osman Sinan İşgüder

FENERBAHÇE ÜLKER (88): Roko Ukic 12 (3 ribaund – 4 asist), Curtis Jerrells 8 (4 ribaund – 4 asist), Ömer Onan 7 (2 ribaund – 3 asist), Gasper Vidmar11 (5 ribaund), Kaya Peker 8 (5 ribaund), James Gist 11 (3 ribaund), Oğuz Savaş 11 (4 ribaund – 3 asist), Hakan Demirel (1 ribaund – 3 asist), Bojan Bogdanovic 13 (1 ribaund – 2 asist), Emir Preldzic 7 (7 ribaund – 4 asist)

TOFAŞ (65): Ronald Steele 6 (1 asist), Austin Nichols 3 (1 ribaund – 1 asist), Uğur Dokuyan 2 (1 asist), Can Altıntığ 7 (2 asist), İnanç Koç 4 (3 ribaund), Tomislav Ruzic 13 (9 ribaund – 1 asist), Can Özcan 11 (3 ribaund – 1 asist), Jurica Zuza 8 (3 ribaund – 1 asist), Bradley Buckman 4 (1 ribaund), Kenan Sipahi 2 (3 asist)

1. PERİYOT: 21-17
2. PERİYOT: 20-11
3. PERİYOT: 26-13

4. PERİYOT: 21-24










* Düne göre daha iyi oynadık.Tabii Tofaş Tomislav Zuriç'i Türk yaptıkları için aynı anda 4 yabancı ile oynamasına rağmen Mersin B.B.kadar iyi takım değil.
* Ukiç'in sakatlıktan sonra yavaş yavaş ısınması sevindirici.24.35 dk.12s.4r.4a.
* Curtis de 4r.4a.yapmasına rağmen 8 sayıda kaldı.Tabii 15.25 dk.gibi daha az süre aldı.2/2 üçlük atması şutu konusunda zaman zaman kafamızı karıştırmıştı gene karıştırdı :))
Ancak aradaki fark açık olarak görülüyor.Zaten 2.Guard olacak.Birlikte de oynayabileceklerdir.
* James Gist Maçın Oyuncusu seçilse,spektaküler smaçlar yapsa da bir türlü ışık vermiyor.17 dk.11 sayı hem de 10/5.% 50 ile iyi rakamlar ama 2-3 tanesi smaç zaten.Şutu var hatta üçlük yüzdesi yüksek deniliyordu hani nerede ? Öte yandan bir pozisyonda sanırım Zuza'ydı,post up yapıp üzerinden basket faul yaptırması da iyi işaret.Ama işte gene de kafalar karışık.
* Emir ve Ömer Onan yorgunluk atıyorlar diyelim.gs maçında gösterirler kendilerini.
* Uzunlar Oğuz ve Vidmar'ın 11'er sayı ile çift haneli sayılara ulaşmaları,Kaya'nın değişik bir stil ile bulduğu sayılarla 8 sayısı iyi diyelim ama Vidmar'ın erken faul problemi ile Oğuz'un savunmadaki yumuşaklığı düşündürücü.Kaya da biraz kıpırdanma var yalnız.
* Bojan'ın istikrarı iyi.Olumlu transfer.Pürüz yok.
* Spahija'nın neden Berkay'a yeteri kadar şans vermediğini anlayamıyorum.
* Tofaş'ta Nihat İziç genç oyunculara şans vermesi ne kadar iyiyse her pozisyonda kenardan antipatik bir şekilde bağırması o kadar kötü.Artı hem genç oyuncu politikamız var diyorlar hem de Zuriç'i Türk yapıp aynı anda 4 yabancı ile oynuyorlar.İlginç.
 Çok methedilen PG Kenan Sipahi'yi ise fazla beğenmedim maalesef.
20 dk.2s.3a.Sadece topu getiriyor ve pası veriyor.Hiç insiyatif alma yok.
* Hakemler yeni kurallarla iyice ''Ali Kıran Baş Kesen'' olmuş.En ufak itiraza dürt teknik faul.
Kaya'ya bir teknik faul çaldı biri sanki büyük ikramiye çıktı piyangodan yani.
* 2 galibiyet ile çıkmayı garantilediğimiz için (Üçlü averaj işinde ufak ihtimaller var çıkamama ama çok zor) yarınki Olin maçında gs maçını düşünerek bir rotasyon uygulamak lazım.gs de büyük ihtimalle öyle yapacaktır.Zira Onlardaki yorgunluk çok açık hissettiriyor.
Bugün 41-28 kapadıkları ilk yarıdan sonra Erdemir karşısında ikinci yarı çok çok zorlandılar.Erdemir maça ortak oldu.Yabancı oyuncuları serbest atış kaçırmasa 6 saniye kala 66-66 olacaktı ama 66-65 oldu.
Akabinde faul yaptılar ve atışlardan 68-65 kazanabildiler.Açıkcası gs'nin bu maçı biraz ümit verdi bana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder