5 Aralık 2010 Pazar

TBL 8.Hafta : Fenerbahçe Ülker Antalya'dan Galip Dönüyor.77-89


Beko Basketbol Ligi’nin 8. haftasında Antalya Büyükşehir Belediye’nin  konuğu olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız zorlu deplasmandan 77-89’luk galibiyetle dönerek  zirvedeki yerini korudu.

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nin 8. hafta maçında sezonun flaş ekibi Antalya Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşılaştı. Karşılaşmayı ilk periyottaki başarılı performansı ve ikinci yarıdaki skorer oyunuyla 77-89 kazanan Sarı-Lacivertliler, Antalya temsilcisine 2. mağlubiyetini tattırdı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarını Darjus Lavrinovic ile serbest atış çizgisinden bulan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in turnikesiyle 0-4 öne geçti. Antalya BŞB’de arka arkaya 5 sayı kaydeden Polat Kocaoğlu skoru takımının lehine çevirdi. Sarı-Lacivertliler, Lavrinovic ile üstünlüğü tekrar ele geçirdikten sonra Kaya Peker, Ömer Onan ve Marko Tomas’ın art arda basketleriyle 12-0’lık seri yakaladı. Rakibini Polat ile yavaşlatan ev sahibi, pota altında Kaya Peker’i durduramayınca ilk periyodu 10-22 geride kapattı.

Konuk ekip ikinci çeyreğe Roko Ukic’in üçlüğüyle başlarken Antalya BŞB’nin yanıtı Polat Kocaoğlu’ndan geldi. Mirsad Türkcan’ın yaptığı tipin ardından her iki takım da hücumlardan boş döndü ve ilk 3 dakika 14-26’lık skorla geçildi. Antalya temsilcisi, John Prince’in serbest atışlarıyla farkı 12’ye indirdi. James Christopher ile sayı üretmeye devam eden ev sahibi, 10-2’lik seriyle durumu 23-29 yapmayı başardı. Fenerbahçe Ülker, Lynn Greer’ın devreye girmesiyle toparlansa da Muratcan Güler - Christopher ikilisi farkın açılmasına izin vermedi. Sarı-Lacivertliler, ilk yarıyı Oğuz Savaş’ın son saniye basketiyle 36-39 önde bitirdi.

Devon Chism ve Kaya Peker’in karşılıklı basketleriyle açılan üçüncü periyotta John Prince’in arka arkaya attığı 5 sayı Antalya BŞB’yi öne geçirdi. Fakat Fenerbahçe Ülker 7-0’lık seriyle skoru yeniden lehine çevirdi. Ev sahibi, James Christopher’in üçlüğüyle farkı 2’ye indirdikten sonra Darjus Lavrinovic’in smacına Polat Kocaoğlu yanıt verdi. Sarı-Lacivertliler; Ömer Onan, Roko Ukic ve Kaya’nın sayılarıyla bu kez 8-0’lık seriye imza atarak skoru 48-58’e getirdi. Rakibinin serisini Prince ile sonlandıran Antalya temsilcisi, Christopher’in skorer oyunuyla durumu 54-60 yaptı. Üçüncü çeyreğin sonucunu ise Ömer’in üçlüğü belirledi: 57-65.

Ömer Onan bir üçlük de final periyodunun başında buldu. John Prince’in turnikesinin ardından Lynn Greer üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetle farkı tekrar çift hanelere yükseltti. Fenerbahçe Ülker; Antalya BŞB’den Muratcar Güler - Polat Kocaoğlu ikilisinin çabasına rağmen Darjus Lavrinovic ve Ömer Onan ile üstünlüğünü korudu. Yaklaşık 1 buçuk dakikalık sürede 8-0’lık seri yakalayan konuk ekip durumu 65-83 yaptı. Ev sahibi kalan 4 dakika 32 saniyede James Christopher önderliğinde maça asılsa da farkı eritmeyi başaramadı. Böylece Fenerbahçe Ülker, 77-89’luk sonuçla 8. maçından da galibiyetle ayrıldı.


SALON: Antalya Atatürk

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Uğur Özen, Osman Sinan İşgüder

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (77): Devon Chism 2 (3 ribaund- 2 asist), Muratcan Güler 13 (10 ribaund- 8 asist), John Prince 18 (3 ribaund- 1 asist), James Chrisopher 22 (2 ribaund-4 asist), Hadi Doğan, Gökper Gen (2 ribaund- 2 asist), Barış Hersek (6 ribaund- 1 asist), Polat Kocaoğlu 22 (4 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (89): Roko Leni Ukic 8 (1 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 2 (7 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 21 (1 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 10 (4 asist), Darjus Lavrinovic 20 (4 ribaund- 4 asist), Kaya Peker 14 (11 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 6 (3 ribaund), Tarence Kinsey 3 (1 ribaund- 2 asist), Marko Tomas 3 (3 ribaund), Emir Preldzic 2 (1 ribaund- 2 asist)

1. PERİYOT: 10-22
2. PERİYOT: 26-17
3. PERİYOT: 21-26
4. PERİYOT: 20-24



 

* Tebrikler takıma.
* Antalya B.B.'nin bu sezon gösterdiği sürpriz çıkış ile zor geçmesi beklenen bir deplasmandı.
Ancak Banvit ve bjk ct'den sonra bir zor deplasmandan da kayıpsız ayrıldık.
Geçen sezonlarda olsaydı bu maçı kesin kaybederdik.Bu sezon takımın ne kadar farklı olduğunu görüyoruz.
* Antalya B.B.2.çeyreğin son 5 dakikası ve 3.çeyreğin ilk 5 dakikasında yani bir 10 dakika iyi oynadı.
Bu kısımda zaten 13 sayılık farkı kapatıp,2 sayı da öne geçtiler.
Polat Kaya hayatının maçını oynadı.Muratcan her zamanki gibi Fener maçlarında ballanır.
Christopher dikkat çeken yabancılarıydı.
* Bizim 3 numaralarımız tatildeydi galiba ki hepsi kötü oynadılar.Tomas,Kinsey,Emir neredeyse hiç katkı vermediler.
* Allahtan Kaya ve Lavrinoviç ile Ömer Onan - Greer ikilileri çok iyi kaktı verdiler de maçı kazandık.
* Ömer Onan'a nazar değmesin demekten başka yazacak bir şey yok.
* Kaya'nın performansı hele de Vidmar yokken çok sevindirici.23.47 dk.da 14 sayı (10/7 ikilik),11 ribaunt,5 asist ile maçın MVP'si oldu.
* Lavrinoviç'te hala üçlüklerini sokamamasına rağmen 26.51 dk.da 20s.(8/7 ikilik,6/6 s.atış),4r.4a.ile maçın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu.
* En beğendiğim yönümüz,hücumda iyi top dolaştırıp boş adamı iyi seçiyoruz.Girer girmez ama doğruyu yapıyoruz.Topun kıymetini iyi biliyoruz.21 asist sayısı da dikkat çekici.
* Ahmet Kandemir'in her zamanki gibi Fener maçlarındaki ezikliği kabak tadı verdi.Gene delirdi ve diskalifiye oldu.Biraz destur be kardeşim.Ayıp yani.
* Son olarak ''basketbolu şifre esaretine'' mahkum edenleri bir kez daha lanetliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder