30 Aralık 2010 Perşembe

Gs cc - Fenerbahçe Ülker : 67-56 (Yazıklar Olsun)



Spahija, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray Cafe Crown'ın çok iyi oynadığını vurgulayarak, ''Onları tebrik ediyorum. Biz çok kötü oynadık. Neden konsantrasyonumuz bozuldu anlayamadım'' dedi.

Serbest atışların yüzde 56'sını attıklarını, 12 serbest atış kaçırdıklarını vurgulayan Spahija, bu tarz maçlarda serbest atışların çok önemli olduğunu söyledi.

Maçın en önemli noktalarından birinin son periyodun başında kendisine çalınan teknik faul olduğunu anlatan Spahija, ''Maçın en önemli noktalarından biri Ömer'e çalınan faul ve bana çalınan haklı teknik fauldü. Pınar Karşıyaka maçında da benzer şeyler oldu. Ama en büyük fark Pınar Karşıyaka maçında çok iyi oynadık, ama bu maçı kazanmayı hak etmedik. Oktay Mahmuti ve Galatasaray'ı tebrik ediyorum'' diye konuştu.

****************
 * Yazıklar Olsun.
Bahaneler beni ilgilendirmez.10 bin köpeği orada salyalarını akıta akıta havlattırdınız,sevindirdiniz ya ne diyeyim daha.
* Aziz Yıldırım'ın basketbola da el atıp acil kulüpler birliği kurdurup yayın hakkını tekrar ihalesiz,sorguz,sualsiz şifrecilere peşkeş çektirmesi yüzünden maçları izleyemiyoruz.Dün de maçı izleyebilmek için o stress içinde ne çektik.Allah bildiği gibi yapsın hepsini,reziller.
* Bilgisayarı da tekrar elime alıp maç yayını bulduğumda 3.çeyreğin sonuydu.Salakça 2/1 atarak 44-39 öne geçtik.3 saniye kalmıştı,3 faulümüz varken faul yapmayıp seyredince Tutku kılı balı ile salladı üçlük girdi ve 44-42 bitti 3.çeyrek.
* 4.çeyreğin başında Ömer Onan - ilk kez bu kadar kızdım ve saydırdım kendisine - aptalca sanki 1'e 5 oynuyormuş gibi içeri bodoslama dalıyor , evet bal gibi faul var Shipp eline vuruyor ağır çekimde gösterdiği ve Çetin Yılmaz'ın faul var diyemeyip faul verilebilir diyebildiği pozisyonda ama verilmiyor - vermezler bu atmosferde çok normal - fast break yiyoruz ve 44-44 oluyor.
Sonra maçın genelinde de son derece berbat bir koçluk yapan Spahija gerzekçe teknik faul alarak bir  4 sayıya daha mal oluyor ve film  kopuyor ben de kapatıyorum maçını da bilmem nesini de.
* Ömer Onan-faulü vermeyen hakemler ve Spahija hep birlikte köpekleri sevindirip Fenerbahçe'nin ipini çekiyorlar.Yazıklar Olsun.
* Beklediğim bir mağlubiyetti.Krize girdiğimiz dönemdeki maçlardan sonra hep bu ve doping pislen maçlarına dikkat çekmiştim,aynı şekilde  krizden çıktığımız son 2 maçtan sonra da gs cc ve dp maçlarında sonra kendimize gelmemize çok sevindim diye yazmıştım burada.Çünkü bu 2 iblis takıma yenilmeyi hazmetmem mümkün değildi.Sağolsunlar (!) birini yaşattılar elbirliği ile  hiç bir şey oynamayarak.Pazartesi Dopingçilere de yenilsinler de tam olsun bari.
* Yok böyle bir şey arkadaş çıldırmamak işten değil.
Bunlara deplasmanda son 4 maçta bu kadrolarından ve bizden kat kat zayıf kadrolarla kaybetmişiz
(Cemal Nalga 20-0 Hükmen galibiyette de yenilmiştik) ,bu sezon çok iyi bir yapılanma yaptılar fit durumdular,daha 2 maç önce Karşıyaka'da kepaze bir atmosferde hakemler doğramış aynısı olacak ama ders almayıp hiç mental hazırlık yapmamışsın,yönetimin hakemlerle ilgili özellikle Engin Kennerman ,hiç bir şey dememiş maç öncesi,3 gün önce 16 yaşındaki çocuklarını dövmüş bir yaratık camiasından intikamını alacakken hiç bir şey olmamış ,normal sıradan bir maça çıkıyormuş gibi çıkıp 2 dakikada yerle bir olacak kadar konsantrasyonu kaybetmek nemenem şey arkadaş ?
 Spahija efendi maçtan sonra maçta olduğu gibi saçma sapan açıklamalar yapmış
''Neden konsantrasyonumuz bozuldu anlayamadım'' diyor.Şaka gibi.
* Spahija demişken ,maçın başın sonundan sonuna kadar aptalca bir gerginlik içindeydi.
Greer'i defalarca EL'de tutamadığı guardları görmüşken,Tutku'yu vermesi garabetti.
Hep şu sahneyi gördük maç boyunca.
 Zaten Greer gibi birini hala yabancı olarak tutan anlayışı anlamak mümkün değil.
* Tutku gibi 2.sınıf bir guard kenardan gelip  12 sayı, 7 asist, 6 ribaunt ile seni yerle bir ediyorsa ayıp kere ayıp.Hala Greee ile devam edin.Ukiç kenara geldi mi bitiyor takım.
*Ayrıca 5-15 öne geçmiş,vurup geçecekken,anlamsız değişiklikler ve rakibin 5 kısaya dönmesine hiç bir önlem alamama olacak şey değildi.(11-0'lık seri yedik) Ki Shumpert'in 4 numaradan DP'de bizi hep sıkıntıya soktuğunu 5 yaşındaki çocuklar bile öğrendi ama bile bile lades.Shumpert 16 sayı ile en skorer oldu.
* Şu serbest atışları her maç yazdık ileride başımıza bela olacak,dikkat diye diye ama nerede ?
Son Tofaş maçından sonra da yazdım bu maçta bile % 65 serbest atış olamaz diye.
Al işte ,en önemli maçta 27/15.% 56 serbest atış atarsan tabii kaybedersin.
* EL F4 adayı bir takım 56 sayı atabiliyor,% 56 serbest atışla 12 serbest atış kaçır,15 top kaybı yapıyorsa daha çok ezik köpek sevindiririz.
* Aslında Mehmet Baturalp dün akşam tek kelime ile özetledi rezaleti ''Fenerbahçe Ülker Akrep gibi kendi kendini soktu ''
 * Her boku bilen (!) FB taraftarı hala maç öncesi 20 sayı fark atarız,maç sonrası sağlık olsun ne olacak canım bir yenilgi,play off'larda ezer geçeriz,hakemler maçı verdi gibi saçma salak gerçeklerden uzak zırvalara devam etsin.
Birincisi gs yenilgileri hiç bir yerde HAZMEDİLEMEZZZZ.Yazı tura atışında bile.
Bu kadar light olmayın.Olursanız oyuncularınız her branşta görmeye başladığımız gibi ruhsuzca sahada hiç bir varlık gösteremeyip bu yenilgileri kanıksatır hale gelirler.
FB Sporucusu gs maçlarına Holigan ruhu ile çıkmalıdır.Aksi takdirde daha çok ezik yenilgileri almaya başlarız.Hazmedebilenlere Afiyet Olsun.
* Oktay Mahmuti'ye kızılıyor.Niye kızılıyor ki ? Doping Pilsen ekolünde gelen biri.
Ufak bir anektot onunla ilgili : Bir Fenerbahçeli arkadaş yıllar önce DP altyapısına gidiyor.
İlk gün daha,sıraya diziyorlar hepsini.Antrenör FB şortlu bir küçüğü görüyor ve öne çıkarıyor. 
Şortunu göstererek oradan kovuyor.
Kim bu antrenör acaba ? Oktay Mahmuti.
Bizzat olayı yaşayan o küçük çocuk olan arkadaş anlatmıştır.
* Son not ;
Aziz Yıldırım maça gitmemiş.Takımı o atmosferde yalnız bırakan bir Başkan.
Ne söylemeli ki daha.Müritleri cevap versin ama delikanlı gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder