17 Aralık 2010 Cuma

EL 9.Hafta : Fenerbahçe Ülker'den Siena'da Ağır Yenilgi : 94-65 !!!


Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague’in 9. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı İtalyan ekibi Montepaschi Siena’ya 94-65 kaybetti ve C Grubu’ndan lider olarak çıkma fırsatını kaçırdı.

Karşılaşmanın skor perdesi Shaun Stonerook’un üçlüğüyle açılırken Montepaschi Siena’nın ilk 4 dakikadaki üst üste basketlerine engel olamayan Fenerbahçe Ülker 12-2’lik seriyle geriye düştü. Temsilcimiz, Darjus Lavrinovic’in basket faulüyle toparlandıktan sonra Kaya Peker ve Ömer Onan’ın sayılarıyla durumu 16-10 yaptı. Fakat İtalyan ekibi, Rimantas Kaukenas’ın devreye girmesiyle 9. dakikada farkı 9’a yükseltti. Bo McCalebb ile skor üretme devam eden ev sahibi ilk periyodu 27-14 üstün bitirdi.

İkinci çeyreğin ilk basketi Malik Hairston’dan geldi ve Ksistof Lavrinovic de farkı 17’ye çıkardı. Montepaschi Siena karşılıklı basketlerle süren periyodun 4. dakikasını 35-20 önde tamamladı. Sean May ve Oğuz Savaş’ın isabetli serbest atışlarıyla farkı 11’e indiren Sarı-Lacivertliler, İtalyan ekibinin arka arkaya 6 sayı bulmasını önleyemedi. Fenerbahçe Ülker, Marko Tomas ile yanıt verdiği rakibinin son dakikadaki 8-2’lik serisini de durduramayınca devreyi 49-30 geride kapattı.

Temsilcimiz üçüncü periyoda hızlı başlayarak 6-0’lık seriyle farkı 13’e düşürse de ev sahibi 9-2’lik seriyle yanıt vererek skoru 58-38’e getirdi. Marko Tomas ve Ömer Onan’ın basketleriyle 25. dakikayı 15 sayı geride tamamlayan Fenerbahçe Ülker, potasında bu kez 8-0’lık bir seri gördü ve durum 66-43’e geldi. Mirsad Türkcan’ın turnikesinin ardından Bo McCalebb’in skorer oyunuyla sayı üretmeyi sürdüren Montepaschi Siena, çeyreğin son dakikasına 25 sayı üstün girdi. Tarence Kinsey’nin sayıya çevirdiği serbest atışlar ise üçüncü periyodun sonucunu belirledi: 72-49.

Can Mutaf ve Rimantas Kaukenas’ın karşılıklı basketleriyle start alan final çeyreğinde Ksistof Lavrinovic’in üçlüğü skoru 77-51’e getirdi. Rakibine Oğuz Savaş ve Ömer Onan ile direnen temsilcimize Marco Carraretto’dan cevap geldi. Fenerbahçe Ülker yabancı oyuncularıyla sayılar bulmaya devam etse de oluşan farkı son 5 dakikada kapatması mümkün olmadı. Sarı-Lacivertlileri 94-65 mağlup eden İtalyan ekibi, C Grubu’nu zirvede bitirmeyi garantiledi.


SALON: Palaestra

HAKEMLER: Sasa Pukl (Slovenya), Zoran Sutulovic (Karadağ) , Spiros Gkontas (Yunanistan)

MONTEPASCHI SIENA (94): Bo McCalebb 22 (3 ribaund- 7 asist), Nikos Zisis (3 asist), Malik Hairston 2 (1 asist), Marco Carraretto 8 (1 ribaund- 1 asist), Milovan Rakovic 9 (4 ribaund), Ksistof Lavrinovic 10 (11 ribaund- 4 asist), Rimantas Kaukenas 13 (3 ribaund - 1 asist), Tomas Ress 2 (1 ribaund), Andrea Michelori (1 ribaund), Shaun Stonerook 9 (4 ribaund- 1 asist), Pietro Aradori 4 (1 ribaund), David Moss 15 (3 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (65): Erbil Eroğlu, Mirsad Türkcan 4 (5 ribaund), Ömer Onan 8 (2 ribaund- 1 asist), Lynn Greer, Darjus Lavrinovic 11 (5 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 6 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 10 (6 ribaund), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund- 3 asist), Can Mutaf 2 (1 ribaund), Marko Tomas 11 (1 ribaund- 1 asist), Sean May 5 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 2

1. PERİYOT: 27-14
2. PERİYOT: 22-16
3. PERİYOT: 23-19
4. PERİYOT: 22-16



Spahija: "Taraftarlarımızdan özür diliyorum"
17.12.2010
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija, Siena karşısında ortaya koydukları oyun nedeniyle taraftarlardan özür dilediğini söylei.

 
Farklı yenildikleri maçın ardından basın toplantısına katılan Fenerbahçe Ülker çalışıtırıcısı Spahija, rakipleri Montepaschi Siena'nın bugün kendilerinden daha iyi oynadığını belirterek, ''Bu kadar kötü oynadığımız için taraftarımızdan özür diliyoruz'' dedi.

Hırvat antrenör, bazı oyuncularının performansından memnun olmadığını ifade ederek, onlarla bu konuyu konuşacağını söyledi.

Bir gazetecinin, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyen Hırvat oyun kurucu Roko Leni Ukiç'in yokluğunun takımı nasıl etkilediği sorusuna, ''Bugünkü Siena gibi takım oyunu oynamalıyız. Bu takım bir tek Ukiç'e bağlı değil. Bir takım 10-12 oyuncudan oluşuyor'' yanıtını verdi.

Turkish Airlines Euroleague'in bir üst turu için takıma takviye yapıp yapmayacağı sorulan Neven Spahija, kötü bir yenilginin ardından hemen transferi düşünmeyeceğini dile getirerek, ''Şu aşamada transfer düşüncem yok'' dedi.

İtalyan bir gazetecinin ''Montepaschi Siena, Turkish Airlines Euroleague'i kazanabilir mi?'' sorusunu Spahija, ''Siz gazeteci misiniz yoksa taraftar mı? Ben Fenerbaçe'nin antrenörüyüm. Bana Fenerbahçe ile ilgili soru sorun'' şeklinde yanıtladı.

Fenerbahçe Ülker'i farklı mağlup ederek grup müsabakalarının bitimine bir hafta kala C Grubu'nda liderliği garantileyen İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena'nın antrenörü Simone Piangiani de, katıldığı basın toplantısında, takımının bugünkü maçta sahada yapması gerekeni yaptığını bildirdi.

Piangiani, gelişmekte olan bir takım olduklarına dikkati çekerek, Turkish Airlines Euroleague'de bir üst tura grup lideri olarak yükselmelerini şöyle değerlendirdi ve ''Birinci hedefimiz son 16 takım arasına kalmaktı. Bunu başardık. Hem de bunu yapabileceğimiz en iyi şekilde grup birincisi olarak yaptık'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

 ***********************
    Valla çok sinir oldum dün akşam.Benim tüm yazacaklarımı Spahija zaten söylemiş.
Tamam Ukiç yoktu oyun kurucumuzun olmaması önemli etken ama bu kadar rezil oynama nedeni değil ki ? Diğerleri ne yaptı ? 
 Yukarıda Spahija'nın açıklaması var ama bazı bölümler yok galiba.
Şunları da söylemiş ;
Siena bizden çok daha iyi oynadı. Biz rezil bir oyun ortaya koyduk. Böyle oynamaya hakkımız yok. Bunun için taraftardan özür dilerim. Bu seviyede oynayan oyuncuların böyle bir performans göstermeye hakkı yok. Bazı oyuncular artık kendine gelmeli. Onlara bir iki şans daha vereceğim. Eğer bu seviyede devam ederlerse sözleşmesi olsun olmasın‚ benim olduğum takımda çalışamazlar. Ukici bu kadar aramamız lazım. Sezon başında da sorunumuz yedek oyun kurucuydu. Transfer düşünmüyorum ama bu seviyede oynuyorsak her oyuncu katkı verebilecek düzeyde olmalı. İsimler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Ancak böyle devam ederlerse bir karar almak durumunda kalacağım. 1-2 maç kötü oynayabiliriz ama istikrarlı olmalıyız dedi. 

   Greer ,Emir ve Lavrinoviç ne yazık ki beklentilerin altında performans gösteriyorlar.
Spahija'nın memnun olmadığı isimler bunlar olmalı.Zaten Greer'in kalması hataydı.Evet 1 numara değil,2 numara ama orada da verim vermiyor.Emir desen 4.sezonu hala belli bir mevkii tutturamayan
hala olması beklenen biri gibi.Artık biraz oyna.Guard falan oynatmak çok yanlış Emir'i.Tanjeviç'in naneleri bunlar.Olacaksa 3 numara olsun ,orada dikiş tutturmaya çalışsın.
 Lavrinoviç'te üçlük sokamadıkça krize mi giriyor nedir ? Gerçi içeri drive ederek Kaya'ya pas vermesi ve çabalaması iyi ama üçlük yüzdesi hala kötü.23/4.% 17 ile oynuyor şu ana kadar.
Halbuki % 40'larda üçlük atan bir adamdı.Dün gece yalnız hocaya havlu atması iyi olmamış.Gerçi diğer yandan rezilliğe isyan etmesi de önemli sayılır.
 Guard konusuna dönersek ; Engin'in de sakatlanması ile zaten Ukiç yalnız kalıyordu,Greer,Emir ve diğer kısalarla tolere ederiz diye düşünüldü ve idare ettik şimdiye kadar ama Ukiç'te olmayınca temelli çuvalladık.Bence 3.bir guard alınmalıydı.Hakan Köseoğlu'nu veto etmek yanlıştı.Tamam Erbil gibi 17 yaşında bir genci de yetiştirmek istediler ama hedeflerin büyükse bu riske giremezsin.
Dün Erbil'i aslanların önüne yem gibi atmak doğru değildi.Ayrıca Siena'nın maça çok hızlı gireceği belliyken Bo Mc Calebb'i Greer ile savunmaya çalışmak mantıklı mıydı ? 
Spahija yukarıdaki sözlerinde ne kadar haklıysa dün gece kendisi de hatalıydı.
 Bo Mc Calebb demişken ,Mersin'den ayrıldığı zaman almadık şu adamı.Bizimle anlaştığı haberleri bile çıkmıştı gazetelerde ama Tanjeviç veto etniştir herhalde.
 Neyse Rytas'tan beklediğim haber geldi ve 2.lik şansı büyük Cholet'i yenersek.
 Saras'a teşekkürler.10 asist 11 sayı ile hala 1 numara guardlardan biriyim dedi.
  Top 16 artık başka bir sahne.Son maçlarda düşen bu savunma ile daha ileri gidemeyiz.
Ve en önemlisi bence mutlaka 1 oyun  kurucu transferi yapılmalı.Greer'i  gönderip,bir guard alınmalı.
Ukiç'e gene bir şey olursa ne yapacağız ? Engin kendisi bile ne zaman döneceğini bilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder