25 Kasım 2010 Perşembe

Lietuvos Rytas 75-81 Fenerbahçe Ülker (Çok Önemli Galibiyet) !!!


Turkish Airlines Euroleague C Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 6. maçında karşılaştığı Lietuvos Rytas’ı deplasmanda 81-75 yenerek 5. galibiyetine ulaştı.

Darius Lavrinovic ile ilk sayılarını bulan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız da, Jonas Valanciunas’ın turnikesine Roko Ukic ile yanıt verdi. Marko Tomas’ın üçlük isabetiyle skoru 12-6’ya getiren Takımımız, Roko Ukic’in basketiyle aradaki farkı korudu. Tarence Kinsey ve Gecevicius son dakika içerisinde kaydettikleri 2’şer sayıyla birinci çeyrek tamamlandı. Takımımız ilk çeyreği 18-13 önde tamamladı.

İkinci periyoda Lynn Greer’in elinden bulduğu basketlerle başlayan Takımımız Oğuz Savaş ile sayılar üreterek,  28-27’i öne geçti.  Emir Preldzic ve Oğuz Savaş’la sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız skoru 34-30 yaptı. Roko Ukic’in üçlüğüyle Takımımız ilk yarıyı 40-36 önde bitirdi.

Üçüncü periyoda Ukic’in basketiyle başlayan Takımımız Kaya Peker’in basketi ile aradaki farkı korudu. Ukic ve Oğuz Savaş ile skor üretmeye devam eden Takımımız yakaladığı seriyi 12-2’ye çıkardı. Mirsad  ile bu dakikalarda sayı üreten Takımımız son periyota 65-50 üstün girdi.

Final çeyreği karşılıklı üçlüklerle başladı. Mirsad Türkcan’ın basketleriyle aradaki farkı koruyan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 34. dakikayı 74-61 üstün geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden maçı Takımımız 81-75 önde tamamladı. 

SALON: Siemens Arena
HAKEMLER: Juan Carlos Mitjana (İspanya), Sergey Mikhaylov (Rusya), Oscar Perea (İspanya)

LIETUVOS RYTAS (75): Steponas Babrauskas 3 (1 ribaund- 1 asist), Milko Bjelica 4 (1 asist), Martynas Gecevicius 16 (4 ribaund- 2 asist), Jonas Valanciunas 6 (5 ribaund), Brad Newley 5 (1 ribaund- 1 asist), Arturas Jomantas 5 (7 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 12 (1 ribaund- 8 asist), Cemal Nalga 14 (8 ribaund- 2 asist), Khalid El-Amin 10 (2 ribaund- 3 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Leni Ukic 24 (3 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 9 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan, Lynn Greer 8 (1 asist), Darjus Lavrinovic 6 (6 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 6 (4 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 16 (5 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 6 (3 ribaund- 3 asist), Marko Tomas 4 (2 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 2 (1 ribaund)

1. PERİYOT: 13-18
2. PERİYOT: 23-22
3. PERİYOT: 14-25
4. PERİYOT: 25-16

 MUHTEŞEM UKİÇ
* Çok çok önemli stratejik bir galibiyet aldık.Takımı ve teknik heyeti kutluyorum.
Bu galibiyet ile Cholet maçının bir kaza hatta açık bir ''hakem kazası'' olduğunu gösterdik.
Ayrıca 4 maç kala gruptan çıkmayı büyük ihtimalle de ilk 2 içinde bitirmeyi garantiledik.
Nereden nereye ? Geçen yıl ne durumdaydık EL'de ?
*İçerideki Barca maçını alırsak liderlik büyük ihtimalle garantilenecek.
* Maçı baştan sona kontrolümüzde götürdük.3.çeyrekte ise sanırım Spahija devre arasında hafif fırçaladı ve mükemmel bir 3.çeyrek oynadık.Yakaladığımız 10+ farkı maçın sonuna kadar koruyarak kazandık.
* Rytas'ta Bayramoviç'in yokluğu ile beraber iyice zayıflayan ve yumuşak kalan pota altını iyi kullandık.Özellikle Oğuz çok ekmek yedi oradan.Lavrinoviç ve Kaya'da 6s.6r ve 6s.4r.ile katkı verdiler.Kaya özellikle Vidmar'ın yaptığı yardımları ve sertliği iyi yaptı.Lavrinoviç'te memleketinde daha bir hırslı ve istekliydi.
* Ukiç muhteşem oynadı.Yüksek üçlük yüzdesinin yanısıra rakibin switching man -savunmadaki adam değişimlerinde ve savunma değişimlerinde Uzun'a kısayı iyi kullandı ve sayılar buldu.
7/5 üçlük,7/4 ikilik çok iyiydi.
* Mirsad için diyecek bir şey yok.''Deli Çocuk'' gene hep ortalığı karıştırdı,her yere elini soktu.
Murat Kosova'nın repliği cuk oturuyor ;  ´´ Orda kim var bilin bakalım´´
*Ömer Onan erken 2 faul aldı,kenara geldi,sayı atamadı bugün ama ikinci yarı Gecevicius savunmasında başarılı oldu.
* Kinsey'in savaşcılığı,mücadelesi bire bir savunmadaki etkinliği,Greer'in kritik 2 üçlüğü,Tomas'ın hücumda daha az etkin olmasına rağmen 4s.2r.3a.'i iyi katkılardı.
* Emir Spahija'dan fena fırça yedi.Süre aldığı 13 dk.da arkadaşlarını iyi dinlendirdi diyelim.
* Raşid Mahalbasiç'i benchte gördüğüme sevindim.O da mutluydu.
* Takım savunmamızda özellikle pick and roll - perdele ve içeri devril ikili oyunlarında çok zorlandık.Saras Cemal Nalga gibi bir kazmayı bile kariyerinin en iyi maçını oynattı.
Bizim Fofao'nun Ergül'ü parlatması gibi bir şey bu.Oyun kurucu - Pasör böyle oluyor işte.
Ayrıca dışarıdan iyi üçlük atan Litvanya basketbolunun iyi bir temsilcisine çok boş şut imkanı yarattık.Allahtan Bjelica 5/0,Gecevicius 6/2 atabildi.
* Maç boyunca sadece 6 top kaybı yapmamız - ilk yarıda 2 - topu ne kadar iyi kullandığımızı gösteriyor.Ayrıca geriye de çok çabuk koştuk.
* Rytas El Amin ve Saras'ı beraber oynattığı 2.çeyrekte etkili oldu.
* El Amin demişken hiç sevmediğim bu adamı gene görmek sinir etti beni.
* Cemal Nalga dediğim gibi kariyerinin en iyi maçını oynadı.Murat Kosova onun içinde cuk oturan bir replik armağan etti '' Saras Nalgavicius yarattı'' gibi bir şey.14s.8r.müthiş.
* Murat Kosova demişken maçı çok iyi anlattı.Yorumcu İhsan Bayülken de iyiydi.
Murat Kosova'nın replikleri çok keyif veriyor.''Nalgavicius'',''Orada kim var bilin bakalım'',son çeyrekte maçın sonlarında Rytas'lı oyuncuların çok acele üçlükleri için ''Panik düğmesine bastılar'' repliğine çok güldüm.
Ve her zaman olduğu gibi '' TEŞEKKÜRLER NTV SPOR''
* Rytas salonu ve seyircisi bize örnek olmalı.Basketbolu bilen,hakeme iyi baskı yapan,her an maçı yaşayan bir basketbol seyircisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder