5 Kasım 2010 Cuma

Fenerbahçe Ülker Barcelona da Destan Yazdı : 61-69 !!!! ( Maçın Yorumu)

Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 8

* Bu Tarihi Destanının yazılmasında emeği geçen herkes A'dan Z'ye kutluyorum.
Bize büyük gurur yaşatan teknik heyet ve oyunculara özel teşekkür  ve tebrikler.
* Bu galibiyetin önemi çok büyük.Şüphesiz bu sezonki F4 hedefi yolunda deplasmanda alınan galibiyetle 3/3 yaparak çok büyük adım attık ama en önemlisi,hazırlık maçında LA Lakers'ı yenen,kendi sahasında 19 maçtır (2008 Ocak Ayından beri) yenilmeyen artı en son 2007'deki Pana'ya 56-55 yenildikleri maçtan beri en az sayı atabildikleri maçta,geçen sezonun Şampiyonunu bu sezon Euroleague maçlarında en yüksek sayı ortalamasına sahip oyuncusu Lavrinoviç'in kötü oyununa rağmen sadece 2 dakika önde götürme şansı vererek yenmek inanılmaz büyük iş.
* Kesinlikle bir üst level'a çıktığımızı gösteren stratejik bir galibiyettir bu.Ömer Onan'ın da maç sonrası dediği gibi rakiplere,hakemlere,herkese mesaj vermiş olduk.Takımın seviyesi açısından da çok iyi bir turnusol kağıdı olan maç oldu.Gücümüzü,kapasitemizi görmüş ve göstermiş olduk.
Her takımı her yerde yenebileceğimizi gösterdik.Ayrıca şu büyük maçlardaki  lanet olası teslimiyetçi, ruhsuz yapıyı da  kırdık inşaallah.
Tanjeviç'in bu takımlar için ''40 Tonluk Kamyonlarla'' oynayacağız lafınında etkisini gördük.
* Açıkcası böyle bir sonuç beklemiyordum ancak geçen sezon 34 sayı fark yediğimiz maç gibi ruhsuz,kişiliksiz,daha sahaya çıkmadan teslim bayrağını çeken bir takımda beklemiyordum.
Başa baş oynayıp 5-6 sayı  fark ile kaybederiz diyordum ama helal olsun cengaverlere herkesi yanılttılar.Barca sadece Kosta Peroviç takviyeli eski ve oturmuş takım,biz ise koç yeni,transferler ve sistemi yeni bir takımdık aslında.
* Böyle önemli maçların kazanılmasında şart olan mükemmel savunma ile başardık.
Sadece Barca'nın varını,yoğunu harcayarak büyük direniş gösterdiği 3.çeyrekte zorlandık.Zaten tek önde bitirdikleri periyot bu.(17-12) Bu çeyrekte etkli savunmalarına karşı hücumda tıkandık.Boş şutları da bulduk ama değerlendiremedik.
* Savunmamızın dışında en önemli yönümüz oyun disiplininden kopmamak oldu.Herkes rolünü iyi ,üstlendi,çok iyi yardımlaşma ve paylaşımda bulundu.Maçın sonunda da hiç panik yapmadan,gayet kendimizden emin ve soğukkanlı biçimde oynadık.Özellikle Tomas,Ukiç ve Mirsad sorumluluk aldılar.
* Hücumda da çok akıllı oynadık.Sürekli içeri penetrelerle içeriden deldik.Gereksiz zorlama yapmadık.Eskisi gibi dışarıdan üçlüğe yönelmedik.(15/5.%33.3) Biraz Oğuz'un gereksiz zorlamaları oldu.Bu yüzden Oğuz 3 kritik top kaybı yaptı.Halbuki zorlayacağına dışarıya boş adama çıkarmalı.
* Takım olarak iyi oynadığımız savunmadan sonra şuradan belli ,hücumda Ukiç ve Tomas çift haneye ulaşmış görünse de (13-12) diğer 6 oyuncumuzda 6-7-8'li sayılara ulaştılar.Artı 69 sayımızın 29'unun benchten gelen oyuncularımızdan olması çok önemli.
* Bench katkısı demişken özellikle Greer,Emir ve Mirsad'ın katkıları muazzamdı.
Greer hem Ukiç'i oyun kuruculukta soluklandırdı hem de hücumda tıkandığımız anlarda kritik sayılar buldu.17 dk.da 7s.4a.Emir gene aynı şekilde 13 dk.da 8s.Kritik 2 üçlüğü hayat öpücüğü gibiydi.
Hele ki 12 sayı bulabildiğimiz ve sıkıntı çektiğimiz 3.çeyreğin sonundaki üçlüğü kırılma anlarından biriydi.Mirsad ise yıllanmış şarap gibi 20.45 dk.da 6s.5r.Son anlardaki ribauntları oksijen tüpüydü.
* O kadar çok not aldım ki hangisini hangi sırada yazacağımı bilemiyorum.
Savunmadan bahsettim ama Barca gibi 2 yıl ortalaması 82 olan bir takımı her çeyrekte 20'ye bile ulaştırmamak en fazla 17 sayı attırmak,20/3 üçlük attırmak,Ömer Onan ve Kinsey'in savunduğu özellikle Ömer Onan'ın Navarro'yu 12 sayıda - 5/0 üçlük -  ve son 5 dakikada sayı attırmamak mükemmeldi.
Sadece Mickeal ve hep kıl olduğum Lakoviç'in azdığı anlarda zorlandık.
Tomas her şeye rağmen Mickeal'i de iyi savundu.
Bir de rakibin 4 numaralarını savunmada biraz sıkıntımız var.Buna dikkat.
Ömer Onan-Kinsey-Tomas kısa savunmamız ise büyük silahımız.
* Tomas demişken helal koçum beni yanıltmadığın için.Sallıyordu herkes Tomas'a ama hep güvendim,herkesin istediği gibi keskin şutör değilse bile komple bir forvet dedim hep.
Şut,penetre,savunma,ribaunt,oyun disiplini - küsmeme - cesaret,sorumluluk alma her şey var.
Dün maçın sonundaki bir üçlük,bir içeri yıkılarak bıraktığı ikilik 5 sayı ile maçı getirenlerden biri oldu.12s.6r. Mickeal savunmasında da özellikle 4.çeyreğin başında daha 4 faul hakkımızı doldurmuşken ve atış olacakken temiz savunmaları ile yanlış saymadıysam 5-6 hücumunu durdurdu.
* Ukiç.Böyle maçların adamı olduğunu gösterdi.Sorumluluk aldı.Çok ilginç bir veri var.Son 3 EL maçında top kaybı yapmamış.Müthiş yani.13s.6r.2a.2tç.Helal Roko.
* Düşük performans olarak Lavrinoviç ve Oğuz diyebilirim.Oğuz  6s.yaptı ama 3 tk.var.Hücumda çok zorluyor.Lavrinoviç 3s.ama 6 ribauntu ile kendini affettirdi.Siena maçına diyelim.
* Vidmar.Helal Olsun.Bu çocuğu çok eleştirdim ama büyük aşama kaydetti.Tek başına pota altında boğuştu.6s.4r. az gibi ama mücadelesi üst düzeydeydi.
* Koç Spahija bu takımı bu duruma getirerek şimdiden büyük iş yaptı.Oyuna müdahaleleri,mola almaları hep yerinde ama dün Oğuz'un yerine Kaya'yı da kullanmalıydı.
*Hakemler ,özellikle Beloseviç çok aleyhimize çaldılar ancak gene de maçı kazandık.
Dokunmaya faul çaldıkları gibi Ukiç'e Sada'nın yaptığı sportmenlik dışı faulü vermediler.
3 atışlık faul vererek affettirdiler de diyebiliriz ikinci yarıda.
* Barcelona'yı deplasmanda yenene ilk Türk takımı olduk.
* 24 takım içinde  namağlup 3 takımdan biriyiz.
* Siena maçı için bir şey demeye gerek var mı ?
17 bin kişi ile o salon yıkılmalı.Tabii o maçtan önce yarın OR maçına tebrik niyetine bile olsa gidilmeli.Ancak gidenlerin de dün akşam sürekli maçın içinde olan Barca seyircisinden ders alarak oyuna müdahale etmeli.Kendi kendilerine takılmak ,başka takımlarla uğraşmak olmamalı.
* Bu büyük zaferi bjk'nin kıytırık ballı beraberliğinin yarısı kadar bile yer vermeyen medyaya da yazıklar olsun.
* NTV SPOR - Murat Kosova ve İbrahim Kutluay'a da teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder