7 Kasım 2010 Pazar

''Barca Fatihi'' Fenerbahçe Ülker Rahat Kazandı.95-62.


Beko Basketbol Ligi’nin dördüncü haftasında Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Oyak Renault’u 95-62'lik skorla mağlup etti.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelede Fenerbahçe Ülker, ikinci dakika sonunda maçın ilk sayısını Gasper Vidmar’ın turnikesiyle kaydetti. Antabia Waller ile Jonathan Gibson’ın top kayıplarını Ömer Onan ile değerlendiren Sarı Lacivertliler, skoru da 6-0’a getirdi. Mola alan Bursa ekibi Oyak Renault, Emir Preldzic ile Lynn Greer’in sayılarına engel olamayınca, 5.dakikada durum 10-0’a geldi. Maçtaki ilk sayılarını Umut Yenice ile üç sayı çizgisinin gerisinden bulan Oyak Renault, reklam molasının ardından da Jonathan Gibson’ın penetreleriyle etkili oldu. Nedim Dal’ın pota altı basketiyle son dakikaya girilirken farkı 5 sayıya kadar indiren Bursa ekibi, ilk periyotu ise 21-10 geride tamamladı.

İkinci periyotta Oğuz Savaş ve Mirsad Türkcan ikilisiyle ilk dakika içerisinde 5 sayı birden bulan Fenerbahçe Ülker, farkı da 15 sayıya çıkarttı (25-10). Jonathan Gibson’ın serbest atışları ile bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden konuk takım, hücumlarda da pota altına top indirerek etkili olmaya çalıştı. Mirsad ve Can Mutaf ikilisiyle bu bölümde etkili olan Sarı Lacivertliler, 18.dakikada farkı 16 sayıya getirdi (43-27). Bir kez daha mola alan rakibi karşısında üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker, devre sonunda soyunma odasına 49-32 önde girmeyi başardı.

Üçüncü periyotun ilk bölümünde Gasper Vidmar ile pota altından basket bulan Sarı Lacivertliler, Ömer Onan ile de üç sayı çizgisinin gerisinden etkili oldu. Tufan Önen ile bu bölümde hücumda skor bulmakta zorlanmayan Oyak Renault, savunmada ise ev sahibi ekibi durdurmakta sıkıntı yaşadı. Emir Preldzic ile hücumları organize eden Fenerbahçe Ülker, Tarence Kinsey ve Mirsad Türkcan’ın da oyuna ağırlığını koymasıyla farkı 17 sayıya çıkarttı (65-48). Sarı Lacivertliler, bu periyotu da 24 sayı farkla 74-50 üstün tamamlayan taraf oldu.

Son 10 dakikalık bölüme Tarence Kinsey ile skor üreterek başlayan ev sahibi takım, Kaya Peker’in turnikesi ve Can Mutaf’ın da smacıyla skoru 82-58 yaptı. Dış atışlarda istediği sayıları bulamayan Oyak Renault, Jonathan Gibson’ın basketiyle farkı 37.dakikada 26 sayıya indirdi (86-60). Bu dakikadan sonra genç oyuncularına şans veren Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 95-62 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Can Atsüren – Turgut Işık

FENERBAHÇE ÜLKER (95): Erbil Eroğlu 1 (1 asist), Mirsad Türkcan 20 (6 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 19 (3 ribaund- 1 asist), Lynn Greer 9 (4 asist), Darjus Lavrinovic (8 ribaund- 7 asist), Gasper Vidmar 7 (3 ribaund), Kaya Peker 6 (8 ribaund), Oğuz Savaş 5 (1 ribaund), Tarence Kinsey 14 (4 ribaund- 4 asist), Can Mutaf 5 (4 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic 9 (4 ribaund- 5 asist)

OYAK RENAULT (62): Alper Özcan 2 (1 ribaund), Nedim Dal 6 (6 ribaund- 1 asist), Oğuz Erdoğan (1 ribaund), Ufuk Kaçar (2 ribaund- 2 asist), Tufan Önen 5 (5 ribaund), Jonathan Gibson 20 (5 ribaund- 4 asist), Antabia Waller 12 (8 ribaund- 2 asist), Kerem Özkan (1 ribaund), Umut Yenice 17 (7 ribaund)

1.PERİYOT: 21-10
2.PERİYOT: 28-22
3.PERİYOT: 25-18
4.PERİYOT: 21-12



* Tebrikler takım ve teknik heyete.
* Maçtan 1 gün önce akşam saatlerinde Barcelona'dan gelebilmelerine rağmen hiç bir yorgunluk emaresi göstermeden ,tam konsantrasyon ve ciddiyetle oynadık.Helal Olsun.
* Maç fikstürünü bu şekilde ayarlayan Turgay'ın TBF'ine de yuh olsun.Bizimkiler belki de bu maçı nasıl olsa kazanırız ve Siena maçına 1 gün daha fazla dinlenerek çıkarız diye ses çıkarmamış olabilirler ama yanlıştı
* Ukiç'i dinlendirdik.Greer'i de hem rotasyona sokmuş hem Barcelona maçındaki iyi oyunu nedeniyle de bir nevi ödüllendirmiş olduk.
* Tomas ayağını burktu ama inşaallah ciddi bir şeyi yoktur ve Siena maçında oynar.Aydın Hoca da müjde vermiş zaten bu konuda.Tedbir amacıyla kenara alınmış.
* Avrupa'da bu kadar iddialı hale gelmişken mümkün olduğu kadar önemli oyuncularımızı bu tip maçlarda dinlendirmeli ve riske atmamamız lazım.Ukiç'in dinlendirilmesi ne kadar doğruysa Ömer Onan'ın 24.29 dk.süre alması bence doğru değildi.Ömer en  stratejik oyuncularımızın başında geliyor.Ayrıca bence bu maçta Lavrinoviç'i de Mahalbasiç ile rotasyon yapmak lazımdı.
* Teknik olarak çok fazla irdelenecek bir şey yok.Takım oyunun kontrolünü sürekli elinde tuttu.
* Lavrinoviç'in 2 maçtır sayı kısırlığına girdi.Bu maçtada sayısı yok ama 8r.7a.yapması enteresandı.
* Maçın adamı Kinseydi.17.14 dk.da 14s.4r.4a.5tç.Müthiş.
* Kaya'nın da rotasyona girmesi ve 8 ribauntu çok iyi.
* Ömer Onan'a Maşaallah.Nazar değmesin.6/5.% 83 üçlük 19 sayı.
* Mirsad da aynı şekilde.Helal Olsun.
* Maxim ve Erbil'in de süre alması güzel.
* FB taraftarına bir kez daha yazıklar olsun.Tarih yazan takıma teşekkü  etmeye bile gitmediler.
* Şifrecilere ve sorumlu yetkililere de yuh olsun.Hani nerede kaç paraya şifrecilere sattınız hala sır ?
* OR bu sezon zayıf bir görüntü sergiliyor.2 yabancıları vardı.Bu maçtan sonra Amerikalı bir forvet daha aldılar.Bundan sonra daha iyi olabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder