5 Kasım 2010 Cuma

Fenerbahçe Ülker Barcelona da Destan Yazdı : 61-69 !!!! ( Maç Yazısı,Görüşler,İstatistikler,Resimler,Video)



Fenerbahçe Ülker’den Barcelona Zaferi
04.11.2010
THY Euroleague C Grubu’ndaki 3. maçında Regal FC Barcelona ile deplasmanda karşılaşan temsilcimiz, normal sezonda 19 maçtır yenilmeyen son şampiyonu 61-69’luk skorla devirdi.
Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague’de yoluna muhteşem bir galibiyetle kayıpsız devam etti. C Grubu’ndaki 3. maçında son şampiyon Regal FC Barcelona ile deplasmanda karşılaşan temsilcimiz, harika savunma yaptığı ve son periyodunda 25 sayı ürettiği zorlu mücadeleyi 61-69’luk skorla kazandı. Bu sonuçla THY Euroleague’de 3’te 3 yapan Sarı-Lacivertliler, İspanyol ekibinin 19 maçlık normal sezon galibiyet serisine de nokta koydu. C Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada ise Türk antrenör Erman Kunter’in çalıştırdığı Cholet Basket, Fransa’da konuk ettiği Lietuvos Rytas’ı 73-69 mağlup etti.

Karşılaşmanın açılış basketini kaydeden Pete Mickeal, Fenerbahçe Ülker’den Marko Tomas’ın yaptığı tiple skoru eşitlemesinin ardından bir de üçlük isabeti buldu. Ömer Onan’ın başarılı atışıyla durum 5-4 olduktan sonra Erazem Lorbek ve Roko Ukic’ten karşılıklı turnikeler geldi. Temsilcimiz, Gasper Vidmar’ın sayılarıyla öne 7-8 öne geçse de Juan Carlos Navarro hemen yanıt verdi. Fakat Roko Ukic’in art arda basketleriyle Sarı-Lacivertliler ilk 5 dakikayı 9-12 üstün geride bıraktı. Regal FC Barcelona, televizyon molasının ardından Pete Mickeal’in orta mesafeli isabetiyle farkı 1’e indirdi. Fenerbahçe Ülker ise hücum ribaundlarındaki etkinliği sayesinde yakaladığı fırsatları değerlendirememesine rağmen Gasper Vidmar’ın smacıyla periyodun son 2 dakikasına 11-14 önde girdi. Fran Vazquez’in smacına engel olamayan temsilcimiz, oldukça iyi savunma yaptığı ilk çeyreği 13-14 önde tamamladı.

Lynn Greer’ın ikinci periyodun başında attığı basket ve Mirsad Türkcan’a yaptığı asist farkı 5’e yükseltti. Juan Carlos Navarro ve Oğuz Savaş’ın karşılıklı serbest atışlarının ardından Terence Morris’in üçlüğü durumu 18-20 yaptı. Rakibine Emir Preldzic ile cevap veren Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş’ın turnikesiyle farkı 6’ya çıkardı. Temsilcimiz, ev sahibini arka arkaya top kayıplarına zorlarken yakaladığı seriyi Lynn Greer’ın üçlüğüyle 7-0’a taşıdı. Regal FC Barcelona aldığı moladan Victor Sada’nın üst üste basketleriyle dönerek 16. dakikaya girilirken skoru 22-27’ye getirdi. Juan Carlos Navarro’nun farkı 3’e düşürmesi üzerine Sarı-Lacivertlilerin baş antrenörü Neven Spahija mola istedi. İspanyol ekibinin 6-0’lık serisini mola sonrası Marko Tomas’ın turnikesi ile noktalayan Fenerbahçe Ülker’e Erazem Lorbek’ten karşılık geldi ve devrenin son 2 dakikasına 26-29’luk skorla girildi. Marko Tomas’ın sayıya çevirdiği serbest atışlar ve Pete Mickeal’in basketiyle fark korunurken kalçasından sakatlanan Roko Ukic kenara alındı. Temsilcimiz, Darjus Lavrinovic’in tek sayısıyla ilk yarıyı 28-32 önde kapattı.

Üçüncü periyot Gasper Vidmar’ın isabetli serbest atışlarıyla start aldı. Ardından Fran Vazquez, Juan Carlos Navarro’nun akıl dolu pasını smaçla bitirdi. Pete Mickeal’in başarılı atışıyla skoru 32-34’e getiren Regal FC Barcelona savunma sertliğini de arttırdı. Fakat hafif sakatlığını atlatıp ikinci yarıda oyuna dönen Roko Ukic farkın kapanmasına izin vermedi. Juan Carlos Navarro’nun zor pozisyondaki turnikesiyle durum 34-37 olduktan sonra Pete Mickeal farkı 1’e indirdi. Bu bölümde her iki takımın da dış atışlarda düşük yüzdede kalması dikkat çekti. Darjus Lavrinovic ve Juan Carlos Navarro’nun karşılıklı sayılarının ardından ev sahibi Jaka Lakovic’in turnikesiyle uzun süre sonra 28. dakikada 40-39 öne geçti. Sloven yıldızını üçlüğü ise temsilcimize mola aldırdı. Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in son saniyedeki üç sayılık isabetine rağmen final periyoduna 45-44 geride girdi.

Jaka Lakovic son çeyreğe de basketle başlarken Tarence Kinsey’nin yanıtı gecikmedi. Mirsad Türkcan’ın üçlüğüyle üstünlüğü yeniden ele alan Sarı-Lacivertliler, yine Lakovic’in isabetine Emir Preldzic’in üçlüğüyle cevaplayarak skoru 49-52’ye getirdi. Ancak periyodun 3. dakikası geride kalırken temsilcimizin faul hakkı doldu ve Pete Mickeal serbest atışlarla farkı 1’e indirdi. Fenerbahçe Ülker rakibine Lynn Greer ile hemen karşılık verip durumu 51-54 yaptıktan sonra Erazem Lorbek’in art arda sayılarına engel olamayınca 37. dakikaya girilirken 1 sayı geriye düştü. Ardından Roko Ukic, İspanyol ekibinin 4. takım faulünde kazanılan 3 serbest atışta da isabet bularak takımını tekrar öne taşıdı. Marko Tomas’ın üçlüğüyle skor üretmeye devam eden temsilcimizde Roko Ukic’in basketi ise durumu 57-62 yaptı. Sarı-Lacivertliler, rakibin kritik hücumlarını başarıyla savunurken Marko Tomas da turnikeyle 5 sayılık farkı koruyunca Regal FC Barcelona bitime 1 dakika 22 saniye kala mola aldı. Rakibine mola sonrası kullandığı iki hücumda sayı şansı vermeyip serbest atışlarla sayı bulmaya devam eden Fenerbahçe Ülker’de Ömer Onan maça noktayı koydu: 61-69.

SALON: Palau Blaugrana

HAKEMLER: Ilija Belosevic (Sırbistan), Fernando Rocha (Portekiz), Eddie Viator (Fransa)

REGAL FC BARCELONA (61): Victor Sada 4 (4 ribaund), Ricky Rubio, Jaka Lakovic 11 (2 ribaund- 2 asist), Juan Carlos Navarro 12 (4 ribaund- 2 asist), Kosta Perovic (1 ribaund), Fran Vazquez 4 (7 ribaund), Boniface Ndong, Terence Morris 3 (6 ribaund), Erazem Lorbek 10 (5 ribaund- 1 asist), Pete Mickeal 17 (4 ribaund- 2 asist), Roger Grimau

FENERBAHÇE ÜLKER (69): Roko Ukic 13 (6 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 6 (5 ribaund), Ömer Onan 6 (2 ribaund), Lynn Greer 7 (1 ribaund- 4 asist), Darjus Lavrinovic 3 (6 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 6 (4 ribaund), Oğuz Savaş 6 (2 ribaund), Tarence Kinsey 2 (1 ribaund), Marko Tomas 12 (6 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (1 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 13-14
2. PERİYOT: 15-18
3. PERİYOT: 17-12
4. PERİYOT: 16-25


 




Spahija: “Müthiş Savunma Yaptık”
05.11.2010
THY Euroleauge C Grubu’nda Regal FC Barcelona’yı 61-69 yenen Fenerbahçe Ülker’de koç Neven Spahija, çok az takımın galibiyetle ayrılabileceği bir deplasmanda kazanmayı başardıklarını söyledi.
 Turkish Airlines Euroleague C Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe Ülker’in deplasmanda Regal FC Barcelona’yı 61-69’luk skorla yendiği maçın ardından her iki takımın antrenörü ve birer oyuncusu değerlendirmelerde bulundu.

Sarı-Lacivertlilerin baş antrenörü Neven Spahija, oyuncularını 40 dakika boyunca müthiş bir savunma örneği ortaya koydukları için kutlayarak başladığı konuşmasında, “Sadece maçın üçüncü periyodunda Barcelona 4 sayı öne geçtiğinde biraz zorlandık ancak bunun da üstesinden çabuk geldik. Bu dakikada mola alarak ritmimizi yeniden bulmayı hedefledim. Karşılaşmadan önce kendimize 3 önemli kilit hedef koymuştuk; birincisi Barcelona’nın fiziksel gücüne eş bir güçle mücadele etmek, ikincisi kolay sayı yememek ve üçüncüsü de Navarro’nun şutlarına engel olmak. Maç esnasında da bu hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi gördük. Tüm oyuncularım çok çalışıyorlar. Bu yüzden de rotasyonlu oynarken sıkıntı yaşamıyoruz. İlk beşte başlayan oyuncular da oyuna sonra dahil olanlarda görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Ancak önümüzde hâlâ çok uzun bir yol var. Barcelona da bize yardımcı oldu, çünkü en iyi oyunlarını sahaya yansıtamadılar. Ama eminim ki en kısa sürede toparlanacaklardır. Çok az takım buradan galibiyetle ayrılabilir ve biz bunu başardık. Galibiyet sevincimizi kısa tutarak önümüzdeki maçlarımıza konsantre olacağız” dedi.

Fenerbahçe Ülker’in Hırvat oyun kurucusu Roko Ukic de aldıkları büyük galibiyetle herkese bir mesaj gönderdiklerini ifade ederken, “Geçmişte yaptığımızdan bir adım ileri gitmeye hazır olduğuz mesajını verdik. Top 16’ya daha da yaklaştık ama bizim amacımız bu değil. Bu sezon koyduğumuz hedef daha fazlasını gerektiriyor. Barcelona’daki gibi zor maçları kazanmak istiyoruz. Bunu hücumdaki bazı hatalarımızı telafi eden sert bir savunma yaparak başardık. En önemli ders ise herkese iyi oynayabileceğimizi ve her yerde kazanabileceğimizi göstermemiz oldu” şeklinde konuştu.

Ömer Onan: İspatladık
Fenerbahçe Ülker’in, Barcelona zaferinin ardından takım kaptanı Ömer Onan, bu sezon başındaki söylemlerini hatırlattı ve büyük bir sevinç yaşadıklarını anlattı. Sezon başında Avrupa'da başarı sözü verdiklerini söyleyen yıldız basketbolcu, “Bunun en uç noktası Final-Four’sa oraya kadar zorlayacağız. Son dörde kalırız, kalmayız farklı bir şey. Ama son ana kadar bunun için mücadele edeceğiz ve herkese kafa tutacağız. Barcelona gibi bir takımı deplasmanda devirerek de bunu ispatladığımızı düşünüyorum” dedi.


Nedim Karakaş : "Dün oynadığımız Barcelona karşılaşması Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nın elde ettiği önemli galibiyetlerden bir tanesidir. Rakibimizin Euroleague’de 2008 Ocak ayından beri kendi evinde 19 maç üst üste kazandığı düşünülürse elde edilen galibiyetin önemi daha da ön plana çıkar. Dün gece rakibimizi yendik ve sevindik. Bu sevincimiz bu sabah itibariyle sona erdi. 

Yarın oynayacağımız Oyak Renault maçı ve Çarşamba günü oynayacağımız Montepaschi Siena karşılaşması bizim açımızdan çok önemli. Barcelona galibiyetinin anlam ifade etmesi için Siena maçının mutlaka kazanılması gerektiğine inanıyorum. Dün sahada yer alan tüm sporcularımız ellerinden gelen tüm güçleriyle mücadele ettiler ve camiamıza bir mutluluk yaşattılar. Ama bundan sonra sıra taraftarımızda diye düşünüyorum. Siena maçını kazanılması için de taraftarımızın mutlak desteğine ihtiyacımız var. Taraftarımızın Sinan Erdem Spor Salonu’nu doldurarak takımımıza destek vermesini ve bu coşkuya ortak olmasını bekliyoruz."


Karşılaşma öncesinde tüm oyuncularını problem yaşayabilecekleri konusunda uyardığını belirten Regal FC Barcelona koçu Xavier Pascual ise, “Fenerbahçe mükemmel bir savunma ortaya koyduğu gibi, pota altında da kaya gibi sertti. Mağlubiyetimizin temel nedenleri, yaptığımız top kayıpları, savunma ribaundlarındaki zaafımız ve üç sayı çizgisinden istediğimiz yüzdeyle oynayamamamızdı. Fenerbahçe maç boyunca doğru tercihleri yaparken, doğru ve zamanında şutlar kullandı. Yaptığımız hatalarla Fenerbahçe Ülker’in galibiyet almasına yardımcı olduk. Ancak elbette rakibimiz de bizi başarılı savunması ile bu hatalara gönderdi. Çok telaşlı oynadık ve gergindik. Ancak hala eskisinden daha iyi bir şekilde mücadele edebilecek güce ve kendimizi toparlamak için yeterli zamana sahibiz” ifadelerini kullandı.

İspanyol ekibinin Sloven oyun kurucusu Jaka Lakovic de aldıkları mağlubiyetin kendileri için bir uyarı niteliği taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Kesinlikle en iyi maçımız değildi. Konsantrasyon eksiğimiz vardı ve Fenerbahçe de çok çalışan iyi bir takım. Maçın başından itibaren tempoyu kontrol ettiler ve bu kez onların kurallarıyla oynadık. Ayrıca çok şut kaçırmamız bizim için iyi olmadı. Bu mağlubiyet gösteriyor ki şampiyon unvanını korumak çok zor ve eğer kupayı tekrar kaldırmak istiyorsak konsantrasyonumuzu arttırmak için daha da fazla çalışmamız gerekiyor. Bu maç bizim için bir uyarı oldu.”


İSPANYA BASINI 
2008 Ocak ayından bu yana Avrupa Ligi’ndeki grup maçlarında sahasındaki yenilmezlik unvanını Fenerbahçe karşısında kaybeden ve bu sezon Avrupa Ligi’nde ilk yenilgiyi alan Barça’yı sert dille eleştiren İspanyol basınında, "Kazanmak için sadece isim yetmez" yorumları yapıldı.

Katalan spor gazetelerinden El Mundo Deportivo, "Şampiyona ilk uyarı. Bordo mavililere mesaj çok açık: Bu sezon şampiyonluğa ulaşmak çok zor olacak" yorumunda bulundu. "Barça, Fenerbahçe karşısında güçsüz ve aciz kaldı" ifadelerini kullanan El Mundo Deportivo, "Türk takımı çok iyi oynadı ve önemli dakikalarda kilit sayılar attı. 3’lük atışlarda başarı sağlayamayan Barça, sadece 2 top çalabildi. Barça, birkaç hafta önce İspanyol liginde CAI Zaragoza’ya karşı yenildi ama orada hata tamamen antrenör Pascual’ındı. Fenerbahçe karşısındaki mağlubiyet ise çok basit bir şekilde Türkler daha üstün olduğu için alındı" değerlendirmesini yaptı.

Diğer Kalatan gazetesi Sport da "Layık olunan bir yenilgi" başlığı altında "Barça, Avrupa Ligi şampiyonu olduktan sonraki ilk yenilgisini aldı. Bir yenilgi belki çok fazla şey değiştirmez ama bu olay Barça’da bir dönemin sonu ve yeni başlangıç olmalı" şeklinde ifadeler kullandı.

"Barça kötü başladı berbat bitirdi!" diyen Sport, "Antrenör Spahija’nın Fenerbahçe’de bir takım yaratmayı başardığını ve Barça karşısında oyunu tamamen kontrolü altında tutmasını bildiğini" vurguladı.

Marca gazetesi de maçı "Barça tam takım düşüyor. Fenerbahçe, salonu istila ediyor" başlığı altında okuyucusuna duyurdu. Haberde, 13 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olan Fenerbahçeli Ukiç’in Katalan takımının mağlubiyetinde önemli rol oynadığını ve "Türklerin çok rahat sayılar bulduğunu" yazdı.

"Dahi Ukuç'li Fenerbahçe, Ragal Barça’ya karşı kazanıyor" ifadesini kullanan AS gazetesi de eski Barcelonalı basketbolcu Ukiç’in "maçın ritmini değiştiren isim" olduğunu kaydetti.
AA

 tbf.org.tr
 Fanatik
 Fotospor
 Sabah
 Milliyet 
(Rezalete bakın)



Fener ''Barça''ladı!
Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 8
Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 5
Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 1
Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 7
Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 3
Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 4
Regal Barcelona - Fenerbahçe Ülker / 6

F.Bahçe'den Avrupa Ligi'ne en iyi başlangıç

THY Avrupa Ligi (C) Grubu üçüncü maçında deplasmanda İspanya'nın Regal Barcelona takımını yenen Fenerbahçe Ülker, 6. kez mücadele ettiği lige en iyi başlangıcını yaptı.

Ligde geçen yılın şampiyonu güçlü rakibi Regal Barcelona'yı deplasmanda yenerek büyük bir zafere imza atan sarı-lacivertliler, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde ilk tur grup maçlarında ilk 3 maçta 3 galibiyet elde etmeyi başardı.
Fenerbahçe Ülker,  Avrupa Ligi'nde 7 kez karşılaştığı Barcelona'yı 2. kez yendi.

2006-07 sezonunda İstanbul'da rakibini 82-69 yenen sarı-lacivertliler, 4. kez deplasmanda karşılaştığı İspanyol temsilcisini ilk kez kendi sahasında mağlup etmeyi başardı.

 Fenerbahçe Ülker, geçen sezon rakibiyle yaptığı iki maçı da farkı kaybetmişti. Sarı-lacivertliler İstanbul'daki maçta rakibine 82-59, deplasmanda da 89-55 yenilmişti.

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA LİGİ SERÜVENİ
FIBA'nın düzenlediği Avrupa Ligi'nde ilk kez 1998-99 sezonunda mücadele eden, Fenerbahçe ilk 3 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

Ülker ile  Fenerbahçe arasında 2006 yılında yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından 2006-07 sezonundan itibaren ULEB'in organize ettiği Avrupa Ligi'nde mücadele eden sarı-lacivertliler, 2006-07 sezonunda grupta ilk 3 maçta 3 yenilgi almıştı.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde ilk tur gruplarda ilk 3 maçta elde ettiği sonuçlar şöyle:
1998-99 sezonu:
Fenerbahçe-Zalgiris Kaunas.......: 99-84
Fenerbahçe-Tau Ceramica..........: 96-75
Pau Orthez-Fenerbahçe............: 73-48
2006-07 sezonu:
Aris-Fenerbahçe Ülker............: 66-58
Fenerbahçe Ülker-Pau Orthez......: 66-68
Benetton-Fenerbahçe Ülker........: 93-83
2007-08 sezonu:
Fenerbahçe Ülker-Real Madrid.....: 72-80
Barcelona-Fenerbahçe Ülker.......: 82-67
 Fenerbahçe Ülker-Lottomatica Roma: 85-66
2008-09 sezonu:                                                                                                                                    Tau Ceramica-Fenerbahçe Ülker....: 80-70
 Fenerbahçe Ülker-Alba Berlin.....: 82-73
DKV Joventut-Fenerbahçe Ülker....: 67-70
2009-2010 sezonu:
Fenerbahçe Ülker-Barcelona.......: 59-82
Asvel-Fenerbahçe Ülker...........: 76-78
Fenerbahçe Ülker-Cibona Zagreb...: 67-62
2010-2011 sezonu:
 Fenerbahçe Ülker-Lietuvos Rytas..: 86-69
Cibona Zagreb-Fenerbahçe Ülker...: 68-73                                                                                     Barcelona-Fenerbahçe Ülker.......: 61-69 
 

Maçın Özeti ;

http://www.euroleague.net/main/results/showgame/report?gamecode=31 

 http://www.ntvspor.net/videogaleri/basketbol/7329/iste-fenerbahce-ulkerin-muthis-zaferi/1

http://www.youtube.com/watch?v=Qb5VFf_RPEw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder