20 Kasım 2011 Pazar

Fenerbahçe Ülker'den Önemli Galibiyet.75-77 !!!!



SALON: Karşıyaka

HAKEMLER: Murat Biricik, Ali Şakacı, Erman Erdemli

PINAR KARŞIYAKA (75): Goran Ikonic 11 (2 ribaund-3 asist), Birkan Batuk 4 (1 ribaund), Jovo Stanojevic 13 (5 ribaund-4 asist), Onur Kentli (1 ribaund), Emre Bayav 3 (5 ribaund-3 asist), Ahmet Ali Erdoğan 4 (1 ribaund), Alper Saruhan (1 ribaund-2 asist), İlkan Karaman 11 (7 ribaund), Mire Chatman 29 (7 ribaund-4 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Roko Ukic 8 (3 ribaund- 3 asist), Curtis Jerrells 3, Ömer Onan 8 (1 ribaund- 2 asist), Engin Atsür (2 ribaund), Gasper Vidmar 6 (7 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 7 (6 ribaund- 1 asist), James Gist 5 (4 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 12 (9 ribaund- 1 asist), Bojan Bogdanovic 16 (4 ribaund), Emir Preldzic 12 (3 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 17-15
2.PERİYOT: 21-26
3.PERİYOT: 20-18
4.PERİYOT: 17-18


(tbf.org.tr)

* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Çok değerli bir galibiyet oldu.Zor bir deplasman,zor bir atmosferdi.
Anı zamanda eşdeğer takımlar olmasa da atmosfer olarak Caja Laboral deplasmanı öncesi iyi bir test maçı oldu.
* Mücadelenin üst düzeyde olduğu bir maç oldu.Son saliseye kadar (0.7sn.de 7 salise yani Ksk son şansı kullanamadı) sonuç belli değildi.
* Kronik sıkıntılarımız (oyun kurucu sorunu,Ukiç'in formsuzluk sorunu,Spahija'nın rotasyon sorunu - Gist 4.çeyrekte hiç yok,Ömer Onan maçın sonunda yok - ,savunmada eşleşme sorunu - Chatman'ı Ömer Onan kenardayken Emir tuttu(amadı) - keskin şutör sorunu,üçlük yüzdesi sorunu,serbest atış sorunu,oyun temposu ritmi sorunu devam ediyor.
* Bunlarla birlikte iyiye giden şeyler de var,ki zaten maçın kazanılmasında etkendi.
En başta Vidmar'ın dönüşü.Sakatlanmadan önceki savunmadaki sertliği,yardım savunması,blok,top çalmaları (bu maçta bloğu yok yazılmış sanki vardı gibi neyse ama 4 kritik top çalması var) çok önemli.
Hele maçın sonunda geri düşmüşken İkoniç'ten çaldığı topu Emir'e fast break sayı asisti vermesi kırılma anlarından biriydi.
Bir diğer kırılma anı Kaya'nın blokla çaldığı toptu maçın sonlarında.
Oğuz da iyi katkı veriyor.Özellikle ilk yarıda.17.54 dk.12s.9r.Savunma zaafını biliyoruz ama hücum yönünden yararlanmamız lazım bu şekilde.
Aynı şekilde Bojan Bogdanoviç'te boş üçlükleri kaçırsa da (7/2) 16 sayı ile en skorer oyuncumuz olarak galibiyette pay sahibi olması sevindirici.Süresi de 22.18dk.
10-12 dakika 0 sayılardan buralara geldi.Mental,psikolojik sorunlarını yavaş yavaş aşıyor.
Soktukça özgüveni daha da yerine gelecek.(Türkçenin azizliği çok pardon :)))
Asist sayımızın da 14'e çıkması da sevindirici.45 dakikada 6 asist yapmış takımız.
Top kaybımız 6 (12-6),top çalmamız 8 (3-8).Bunlar da sevindirici rakamlar.
* Kabul gününde misafirimiz Chatman'dı.
* Üçlük yüzdemizin mutlaka artması gerekiyor.
* Serbest atışlar aynı.27/19.% 70.1 sayının bile önemli olduğu oyun.Vidmar 4/0.Dikkatli olmalı.
* Spahija son çeyrekte Gist'i neden oynatmadığını Kaya'nın savunmada daha iyi olması ile açıkladı.Mantıklı.Gist hep dediğimiz gibi fundemental eksikliği yüzünden savunmada duracağı yeri bilmiyor.Kaya 7s.6r.2tç.1blk.ile önemli katkı verdi.1 top kaybı da var,zaman zaman saçmalıyor ama tecrübesi Gist'e göre daha önde.
* Curtis'in 5 dakika süre alması ''ne kadar yetersiz bir transfer'' olduğunu ispatlıyor.
Yol yakınken gönderilip 1.sınıf NBA oyun kurucu takviyesi yapılmalı.Öyle para yok bilmem ne 
mazaretini geçsinler.Kombine çıkaracaklar,1,5 yıllık çıkarırsınız parayı karşılar,yeter artar bile.
* Biraz daha ileri gidecektir takım ancak belirlenen yüksek hedefler için maalesef ışık vermiyor.
* Karşıyaka dar rotasyonun sıkıntısı çekti.Sadece Chatman ile kazanmaları zordu ama başarıyorlardı.gs'den kiraladıkları İlkan Karaman iyi oyuncu olacak.
* Maçın sipker ve yorumcusu Barbaros Çıdal ve İsmet Badem taraflı anlatımları ile saç baş yoldurdular.Fenerbahçe yenilsin diye çok dua ettiler ama olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder