12 Kasım 2011 Cumartesi

''Bilbao Mucizesi'' Bizkaia Bilbao - Fenerbahçe Ülker : 70-73



Turkish Airlines Eurolegaue’deki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker A Grubu’ndaki dördüncü maçında İspanya’nın Bizkaia Bilbao Basket takımını deplasmanda 73-70 mağlup etti. 

Maça temsilcimiz 3-7’lik bir seri ile hızlı bir başlangıç yaptı. Hücumda toparlanan Bilbao Basket ise farkı hemen eritti. Periyotta son 6 dakika 35 saniyeye girilirken ise ev sahibi ekipFischer ile maçta 12-9 üstünlüğü ele geçirdi. Üst üste sayılarla farkı açmak isteyen ev sahibi ekip skoru 16-11 yaptı. Rakibi karşısında hücumda ve savunmada toparlanan sarı lacivertliler ise Bogdanovic ve Emir’in etkili oyunu ile üst üste basketler bulmaya başladı. Rakibinin direncini kıran Fenerbahçe Ülker periyotta son 1 dakika 25 saniyeye girilirken de maçta öne geçti (21-22). Temsilcimiz ilk periyodu ise 21-26 önde kapadı. Karşılaşmanın ikinci periyodu ise karşılıklı basketlerle başladı. Maçın bu periyodu başa baş çekişmeye sahne olurken temsilcimiz Fenerbahçe Ülker periyotta son beş dakikaya 30-32 önde girmeyi başardı. Bu dakikadan sonra Banvit ile etkili olan ev sahibi ekip yakaladığı seri ile farkı açmaya başladı. Hücumda etkili olamayan sarı lacivertliler rakibinin sayılarına engel olamayınca Bilbao Basket ilk devreyi 36-32 üstün tamamladı. 

Mücadelenin üçüncü periyodunun ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken hücumda daha etkili olan ev sahibi ekip 24. Dakikayı 42-39 üstün geçti. Bogdanovic ile toparlanan Fenerbahçe Ülker farkı eritirken Oğuz’un da basketiyle skoru 49-47’ye getirdi. Zorlu maçta son 1 dakika 28 saniyeye girilirken Fenerbahçe Ülker Curtis Jerrels’ın faul atışlarıyla 51-52 üstünlüğü elde etti. Son bölümde hücumda etkisiz kalan sarı lacivertliler karşısında ev sahibi ekip bulduğu sayılarla yeniden öne geçti ve son periyoda 58-53 önde girdi. Son periyoda etkili başlayan ev sahibi ekip farkı açmayı sürdürdü. Rakibi karşısında istediği sayıları bulamayan temsilcimiz ise rakibinin farkı açmasına engel olamadı. Karşılaşmanın son 6 dakikasına Bilbao Basket 65-59 üstün girdi. Farkı kapatmak isteyen sarı lacivertliler son 3,5 dakikaya girilirken Ömer Onan’ın bulduğu basketle skoru 67-65’e getirdi.Jerrels’ın basketile eşitliği yakalayan Fenerbahçe Ülker Emir’in de faul atışıyla maçta öne geçmeyi başardı (67-69). Temsilcimiz karşılaşmadan ise 70-73 galip ayrıldı. 

SALON: Bilbao Arena

HAKEMLER: Ilıja Belosevic, Jakub Zamojski, Enrico Sabetta

BIZKAIA BILBAO BASKET(70): Josh Fisher (2 asist), Aaron Jackson 7 (3 ribaund, 3 asist), Dimitros Mavroeidis 2 (2 ribaund), Marko Banic 17 (5 ribaund), Alex Mumbru 8 (5 ribaund, 2 asist), Axel Hervelle 8 (3 ribaund, 1 asist), Dor Ficsher4 (3 ribaund, 5 asist), Raul Lopez 9 (1 ribaund), Kostas Vasiliadis 15, 

FENERBAHÇE ÜLKER (73): Roko Ukic 4 (2 ribaund), Curtis Jerrells 15 (2 ribaund, 1 asist), Ömer Onan 8, Gasper Vidmar 3 (2 ribaund), Kaya Peker 1 (3 ribaund, 2 asist), James Gist 10 (5 ribaund, 2 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Thano Sefolosha 4 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 19 (4 ribaund), Emir Preldzic 7 (8 ribaund, 3 asist) 

1.PERİYOT:21-15
2.PERİYOT:15-6
3.PERİYOT:22-21
4.PERİYOT:12-20





* Mucize ,bir o kadar da değerli bir galibiyet aldık.
* Ama oyun son çeyrek hariç gene berbattı.İlk kez bir oyunun sonunu iyi oynadık ve sonuç geldi.
* 2 kötü takımın birbirine ikramını biz değerlendirdik.Gerçekten de iki takımda ''Ben bu maçı kazanmayacağım,buyur sana hediye ediyorum'' modundaydılar.Biz kaybetmek için gerçekten epey uğraştık (!) ama başaramadık (!),onlar bizden daha iyi çıktılar (!) bu konuda.
* Kötü bir takımımız var ne yazık ki.Sebebi de sezon başından beri yazdığımız kronik yapısal sorunlar yüzünden.Maç maç 2-3 isim bireysel olarak parladığında böyle mucize galibiyetler alabiliriz ama F4 hedefi ile yola çıkıldıysa bu bir ütopyadan öteye gitmez.
* Maçı memlekette valide ile beraber seyretmeye çalıştım.Seyretmeye çalıştım diyorum zira deli ettiler beni gene.Ben ne zaman seyretsem beni gıcık etmek için çocukca hatalar yapıyorlar ve fark yiyorduk,kapatıp valideyi kırmamak için dizi açsam tam tersi farkı kapatıp öne geçmiş oluyorlardı.Gerçekten de bana garezleri vardı herhalde :))
* Bölüm bölüm,son çeyreğin tamamını - neyseki daha fazla benimle uğraşmadılar bu çeyrekte :)) - izledim.Her zamanki gibiydik.Sadece son çeyrekte savunmada biraz sertleştik,Ömer'in büyük gayretleri,Curtis Jerrels'in uçuk performansı,Emir,Bogdanoviç ve Sefo'nun da katkıları ile kazandık.
* 20 top kaybı ve sadece 8 asistimiz (ilk yarı Kaya'dan ve sadece 1 idi) kronik rakamlar.
* Oyun kurucu sorunsalı devam ediyor.Ukiç-Curtis sadece 1 asist yapmışlar.Ukiç 0.
* Maçın adamı ''İki ucu keskin bıçak'' Curtis.Ne zaman ne yapacağı belli olmayan,her an hata ve iyi iş yapabilen biri.Top çalıyor,sportmenlik dışı faul aldırıyor,akabindeki hücumda ise top kaybı.Boş üçlüğü kaçırıyor,el üstü çok zor üçlüğü sokuyor.Ama mental olarak hiç bozulmaması iyi.Ukiç'ten bu konuda daha önde.
* Sefo skor olarak 4s.3r.olarak gözükse de 2 top çalma,1 çok kritik kırılma anı bloğu ile görevini yaptı.Hocanın 4 kısa sisteminde 4 numaraya çekiliyor.
* Sistem demişken,Spahija artık bu 4 kısa hatta 5 kısa bile diyebileceğimiz daha hareketli oynamak için Gist 5,Sefo 4 numara'lı düzeni daha sık kullanır oldu.Tamam daha çabuk,hareketli,atletik bir takım istiyor ama her zaman her rakibe karşı da olmaz ki bu.
Bu maçta bile çok eşleşme sorunu yaşadık.Hervelle'in sakatlanıp çıkması çok işimize yaradı mesela.
* Şansta biraz yüzümüze gülüyor.Dediğim gibi bu maçta Hervelle'in sakatlanıp çıkması galibiyetimizde büyük rol oynadı.Nancy maçında Akingbala'nın oynamaması aynı şekilde galibiyetimizde çok büüyk faktördü.O Akingbala bu hafta Caja Laboral'ı beklenmedik bir şekilde yendikleri maçta 26 sayı atarak maçı kazandıran Batum ile birlikte en önemli oyuncu olmuş.
* Bogdanoviç'in 19 sayılık patlama yaptı diyebileceğimiz performansı da çok önemliydi.
Özellikle Emir oyundayken birlikte iyi anlaşmaları gözden kaçmıyor.
22 dakikada 8/5 isabetle 19s.4r.çok iyi.
* Uzun sorunu kronik artık.Bjk maçında Oğuz çok iyi oynamıştı ama bu maçta her nedense unutuldu (!).8 dk.2S.1r.Vidmar zaten ''Klasik Unutulan(!)'' Bu maçta biraz daha süre almış 15 dk.3s2r.Kaya ben deli etti.Başa baş giden 1 sayının bile önemi olduğu bir maçta 3.çeyreğin sonunda aldığı ribauntu adama teslim edip basket faulden 3 sayı yedirdi (faulü Emir yaptı gerçi).
Olacak şey değildi.12.50 dk.1s.3r.2a.
* Görüyorsunuz değil mi oyun kurucuları,uzunları sorunlu,20 top kaybı yapan bir takımın böylesi zor bir deplasmanda kazanmasına neden mucize galibiyet diyoruz ?
* Nedim Karakaş Ocak'ta hazır oluruz diyor.Gelecek sadece Mirsad ve Tomas.Ki o zamanlarda inşaallah olmaz da yeni bir sakatlık yaşamayacağımız ne malum.Kaldı ki Sefo da gidecek.
* Allahtan şansımız yaver gidiyor,grup epey karıştı Nancy'nin Caja Laboral'ı yenmesi ile.
Şimdi Cantu'yu evimizde yenebilirsek birden bire gruptan çıkabilir miyiz hesapları yapmaktan yeniden asıl hedef ve istediğimiz grubu ilk 2'de bitirme hesaplarını yapabilecek hale geliriz.
* Bu sürpriz ve mucize galibiyet belki ''skora endeksli müşteri/taraftar (!)''ları salona çekebilir.
Çarşamba akşamı ''kritik eşik maçı '' olacak Cantu maçı.
Umarım kazanırız.


Kaynak : euroleague.net,tbf.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder