9 Ocak 2011 Pazar

TBL.14.Hafta : Mersin B.B. - Fenerbahçe Ülker : 74-86 !!!



Fenerbahçe Ülker Mersin'den Galibiyetle Dönüyor.
08.01.2011

Beko Basketbol Ligi’nin 14. hafta mücadelesinde Mersin Büyükşehir Belediye ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya geldi. Sarı Lacivertli ekip mücadeleden 86-74'lük skorla galip ayrıldı.

Maça Ömer Onan’ın üç sayılık basketi ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Sean May ile de 5-0’lık üstünlüğü yakaladı. Alex Sacales’in serbest atışları ile maçtaki ilk sayılarını bulan Mersin Büyükşehir Belediye, Marko Tomas’ın üçlüğüne engel olamadı. Alex Sacales ile üç sayılık bir basket de Mersin Büyükşehir Belediye’den gelirken, ilk dakikalarda her iki takım da birbirlerine bariz üstünlük kurmakta zorlandılar. Her iki takım da zaman zaman skor üretmekte zorlanırken, maçın ilk 5 dakikası 7-10 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra Kaya Peker, Sean May ve Sarunas Jasikevicius ile etkili olan Fenerbahçe Ülker periyodun son 3:22 dakikasına girilirken skoru 10-19’a getirdi. Çabuk toparlanan ve farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Mersin Büyükşehir Belediye, Nedim Yücel, Asım Pars ve Vincent Grier-Jr ile skor üretti ve son dakikaya girilirken farkı 3 sayıya kadar indirdi (18-21). Son dakika içinde Alex Sacales ile bir kez daha sayı bulan Mersin Büyükşehir Belediye skoru 20-21 yaptı ve ilk periyot bu sonuçla tamamlandı.

İkinci periyoda Emir Preldzic’in sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker skoru 20-27 yaptı. Rakibinin sert savunmasını aşmakta zorlanan ve yaklaşık 3 dakika boyunca skor üretemeyen Mersin Büyükşehir Belediye, periyottaki ilk sayılarını Alex Sacales ile buldu. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta devrenin son 5 dakikasına da 28-31 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girildi. Asım Pars’ın sayısı ile farkı 1 sayıya kadar indiren evsahibi ekip, Marko Tomas ve Ömer Onan’ın sayılarına engel olamadı. Hakan Köseoğlu ile farkın açılmasına izin vermeyen Mersin Büyükşehir Belediye, Oğuz Savaş ve Roko Ukic’in elinden gelen 6-0’lık seriye engel olamadı ve devrenin son dakikasına 33-41 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girildi. Takımlar devrenin geride kalan süresinde de skor ürettiler ve ilk devre 35-43 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.

Maçın ikinci devresine Asım Pars’ın serbest atış sayıları ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediye’ye, Fenerbahçe Ülker de Ömer Onan ile cevap vermekte gecikmedi. Alex Sacales ve Vincent Grier ile skoru 41-45 yapan evsahibi ekip, Roko Ukic ve Ömer Onan’ın sayılarına engel olamadı. Özellikle Ömer Onan ile çok etkili olan Fenerbahçe Ülker, bu oyuncunun bulduğu sayılarla periyodun son 5 dakikasına 44-55 önde girdi. Oğuz Savaş’ın sayısı ile 13 sayılık farka ulaşan Sarı Lacivertli ekip, Andrej Stimac’ın sayılarına engel olamadı. Her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, periyodun son 46 saniyesine 52-61 önde giren Fenerbahçe Ülker, maçın final periyoduna da 54-66’lık skorla üstün girdi.

Maçın final periyoduna hızlı başlayan Mersin Büyükşehir Belediye, Andrej Stimac ve Dionte Christmas’ın sayıları ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediye farkı 5 sayıya indirdi (61-66). Oğuz Savaş ile periyottaki ilk sayısını bulan Fenerbahçe Ülker, Dionte Christmas’ın üçlüğüne engel olamayınca evsahibi ekip farkı 4 sayıya indirdi (64-68). Her iki takım da karşılıklı birer hücumdan yararlanamazken, Marko Tomas ile Sarı Lacivertli ekip skoru 64-70 yaptı. Alex Sacales’in kaçırdığı üç sayılık basketten sonra, Roko Ukic ile üç sayılık bir basketten yararlanan Fenerbahçe Ülker bitime 5:32 kala skoru 64-73 yaptı. Nedim Yücel’in sayıları ile farkın açılmasına izin vermeyen Mersin Büyükşehir Belediye, skoru 67-73 yaparken, Kaya Peker ile Fenerbahçe Ülker yeniden 8 sayılık farka ulaştı (67-75). Fenerbahçe Ülker Ömer Onan’ın elinden üç sayılık bir basketten yararlanamasa da Mirsat Türkcan ile üç sayılık başka bir sayı bulmakta zorlanmadı ve maçın son 2:20 dakikasına 67-78 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girildi. Roko Ukic ile bitime 1:39 dakika kala bir kez daha sayı bulan Sarı Lacivertli ekip 13 sayılık farka ulaşırken, evsahibi ekip de Vincent Grier ile iki serbest atışı sayıya çevirerek skoru 69-80 yaptı. Mirsat Türkcan’ın bir kez daha kaydettiği 3 sayılık basket ile rahatlayan Fenerbahçe Ülker, Vincent Grier’in serbest atış sayısına engel olamadı. Maçın son 40 saniyesine 72-83 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde girilirken, karşılaşma da 74-86 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Emlek, Alper Özgök, Ali Şakacı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (76): Asım Pars 8 (2 ribaund-1 asist), Nedim Yücel 8 (11 ribaund-1 asist), Alex Sacales 23 (1 ribaund), Hakan Köseoğlu 7 (2 ribaund-3 asist), Vincent Grier 14 (7 ribaund-1 asist), Andrej Stimac 6 (2 ribaund), Mutlu Demir (1 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Roko Ukic 13 (1 ribaund-6 asist), Mirsat Türkcan 6 (10 ribaund-2 asist), Ömer Onan 20 (1 ribaund-2 asist), Sarunas Jasikevicius 10 (2 asist), Kaya Peker 4 (8 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 8 (6 ribaund), Tarence Kinsey 2 (1 asist), Marko Tomas 7 (6 ribaund-3 asist), Sean May 6 (3 ribaund-2 asist), Emir Preldzic 10 (4 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 20-21
2. PERİYOT: 15-22
3. PERİYOT: 19-23

4. PERİYOT: 20.20



* Tebrikler takıma.
* Baştan sona önde götürdük maçı.3.çeyrekte 13 sayı farka ulaştık ama maçı koparamadık.
Son çeyrekte rakibin en zayıf ABD'lisi bu galiba dediğim Dionte Christmas'ın birden sahneye çıkıp 2 üçlük ,bir turnike ile 8 sayı atması ile fark kapandı.Kinsey'in de bu dakikalarda savunmada hataları vardı.
*  Mirsad hücumda en kötülerimizden  derken sonlarda 2 kritik üçlük atarak maçı getirdi.
6 sayı,10 ribauntla bitirmiş maçı ilginç.
* Öne çıkan isimlerimiz Ömer Onan,Ukiç,Saras ,Tomas ve Kaya idi.
* Kaya 4 sayıda kalsa da en iyi uzunumuz oldu.8 ribaunt ve savunmadaki sertliği önemliydi.
* Üçlüklerle fark yarattık.16/9.% 56.
* Ukiç ve Saras gibi asist yönü kuvvetli 2 kaliteli oyun kurucu büyük şans.
21-8 Asistlerdeki fark zaten bunu ortaya koyuyor.
* Böyle 2 kaliteli oyun kurucuya rağmen Sean May çok kötü bir performans gösterdi.
Maçın başındaki ''Al da At'' dedikleri 6 sayısından sonra hiç bir varlık gösteremedi.
Asım Pars gibi bir kazma uzuna resmen ezildi.Savunmada hiç bir şey yapamadı,hücumda da ne bire birlerde ne de orta mesafe şutlarda başarılıydı.Maçı izlemeyen biri 6s.3r.2a.nasıl kötü olur der ama öyle değil.
* Sanırım May'e son şans verildi bu maçta Lavrinoviç tribüne gönderildi.Ama May bu şansı iyi değerlendiremedi.Kesinlikle bizim oyuncumuz değil.Yanlış seçim.Yol yakınken gönderilmeli.
Acele ettiler May transferinde.Baştan yapılan eleştiriler maalesef haklıymış.
* Marko Tomas ne kadar faydalı bir takım oyuncusu olduğunu bir kez daha gösterdi.
Gösterişsiz oynadığı için pek çok taraftar tarafından beğenilmiyor ama çok faydalı.
7s.6r.3a.ile oynadı.
* En iyi Ömer Onan,en kötü Kinsey'di.
* Mersin Ercümet Sunter ile bir hava yakalamış.Scales hayatının maçını oynadı.Tıpkı daha önce Lofton'un ballandığı gibi inanılmaz oynadı.Nedim Yücel de 11 ribauntla liderliğini gene ispatladı.
* Maçı FB TV'de banttan seyrettik.Böylesi güzel maçları canlı izleyememize sebep olanları lanetliyorum.Kahrolsun Şifreci Zihniyet.
* TBL'de Doping Pilsen dün 11 sayı geriden gelip önce uzatmaya götürüp,sonra da Bjk ct maçını kazandı.Mucize bir galibiyetti.Dopingçi Kerem Gönlüm'ün 26s.12r.'u çok dikkat çekici.
Acaba Ergin Ataman doping testi isteyecek mi merak ediyorum ?
* Bugün de ezikler sahalarında Olin Edirne'ye yenilmişler.Büyük Şok.
Çok acı koymuştur bu mağlubiyet onlara.Liderliği aldık.Helal Olsun Olin Edirne diyorum.

1 yorum:

  1. Sean May berbat bir oyuncu, bir an önce gönderilmeli.Kesinlikle Fenerbahçeye yakışan bir oyuncu değil

    YanıtlaSil