23 Ocak 2011 Pazar

Cengaverler Banvit'e Liderlik Şansı tanımadı.83-70 !!!


Fenerbahçe Ülker Liderliği Bırakmadı.
23.01.2011

Beko Basketbol Ligi’nin zirvesinde yer alan Fenerbahçe Ülker, takipçisi Banvit’i 83-70 yenerek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

Beko Basketbol Ligi’nde ikinci yarının ilk haftasında takipçisi Banvit’i ağırlayan lider Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 83-70’lik skorla kazanarak hem rakibine rövanşı vermedi hem de liderliğini korudu.

İki takımın da boyalı alandan sayı üretmeye öncelik verdiği ilk dakikalar karşılıklı isabetlerle geçilirken Yiğitcan’ın 5. dakika içinde kaydettiği üçlük Banvit’e 5 sayılık üstünlüğü getirdi (6-11). Bu basketin ardından Kaya ve Lavrinovic ile üst üste sayılar kaydeden Fenerbahçe Ülker, savunmada da etkili bir performans gösterdi ve Jasikevicius’un son 2 dakika öncesinde attığı serbest atışlarla maçta ilk kez öne geçti (16-15). Jasikevicius’un kalan sürede de devam eden etkili oyununa Tomas ve Kinsey de eşlik edince ilk periyot, Fenerbahçe Ülker’in 25-17’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Ev sahibi ekip, ikinci periyotun başında da Jasikevicius’un basketiyle farkı çift hanelere taşırken ardından gelen karşılıklı sayılar sonucunda ilk 3 dakika 31-21’lik skorla geçildi. Sonrasında Şafak ve Bora’nın isabetleri Banvit adına farkı azaltsa da Emir ve Ömer ikilisinin sayılarıyla 8-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, 5. dakikayı da 38-26 önde geçti. Takip eden bölümde Banvit, 3 sayılık isabetlerle farkı azaltmaya çalışırken Fenerbahçe Ülker, alan savunmasına dönen rakibine karşı skor üretmeye devam etti ve soyunma odasına 50-37’lik üstünlükle gitti.

Üçüncü periyota da Kaya ve Tomas’ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, rakibini üst üste top kayıplarına sürüklediği ilk 3 dakikayı 57-39 önde geçti. Ardından Banvit, Yiğitcan ve Golubovic’le; Fenerbahçe Ülker de Kaya ve Ukic’le sayılar üretti ve 5. dakika da 61-44’lük skorla geçildi. Takip eden bölümde ise Chuck Davis ve Golubovic’in çabaları Banvit’e 6-0’lık bir seriyi getirdi ve son 3 dakika öncesinde skor 61-50’ye geldi. Kalan sürede rakibinin kendisine daha fazla yaklaşmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, Oğuz, Jasikevicius ve Kinsey üçlüsünün basketleriyle son periyota da 67-53 önde girdi.

Final periyotunun başında da Banvit’in top kayıplarını iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, Oğuz ve Kinsey ile skoru 71-53’e getirdi. Konuk ekip, bu basketlere Şafak ve Golubovic ile yanıt verse de Fenerbahçe Ülker oyunun hakimiyetini elden bırakmayarak son 5 dakikaya da 77-59 önde girdi. Kalan sürede de Banvit’in farkı tek haneye indirme girişimleri sonuç vermedi ve rahat bir tempoyla geçilen son bölümün ardından Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 83-70 kazandı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Serkan Emlek, Alper Özgök

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Roko Ukic 7 (5 asist), Mirsad Türkcan, Ömer Onan 14 (1 ribaund), Darjus Lavrinovic 8 (9 ribaund- 3 asist), Sarunas Jasikevicius 10 (2 asist), Kaya Peker 8 (11 ribaund), Oğuz Savaş 8 (4 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 10 (2 asist), Marko Tomas 6 (3 ribaund- 4 asist), Emir Preldzic 12 (3 ribaund- 3 asist)

BANVİT (70): Şafak Edge 5 (2 ribaund), İbrahim Yıldırım, Mutlu Akpınar 5 (2 ribaund- 2 asist), Chuck Davis 8 (3 ribaund- 2 asist), Yiğitcan Turna 16 (2 ribaund), İzzet Türkyılmaz (1 ribaund- 1 asist), Keith Simmons 3 (2 ribaund-1 asist), Vladimir Golubovic 15 (5 ribaund), Antonio Graves 4 (2 ribaund- 4 asist), Bora Hun Paçun 2 (5 ribaund), Lance Williams 12 (6 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 25-17
2.PERİYOT: 25-20
3.PERİYOT: 17-16
4.PERİYOT: 16-17




 

* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Biraz önce FB TV'den tekrarını izledim.Malum lanet olası şifreci zihniyet yüzünden canlı izleyemiyoruz.Gerçi bugün tüm gün dışarıdaydım ve takipte edemedim,sonucu öğrendim.
* Takım Oli zaferinin yorgunluğu ve zafer sarhoşluğuna rağmen gayet diri,istekli ve arzulu oynadı.
* İlk 5 dakika hariç maçın tüm kontrolü elimizdeydi.İlk yarıda 50 atmak iyi iş.Banvit maçları yüksek skorlu geçiyor gerçi ama oynadığımız basketbol önemliydi.
Basketbolun tüm gereklerini yaptık.Hızlı hücumlar,set hücumları,savunmada yardımlaşma hepsi iyiydi.
* Kaptan Ömer Onan Pire'nin ''Barış ve Dostluk (!) Spor Salonu''ndan kaldığı yerden devam etti.
* 3 Uzunumuz Kaya,Lavri ve Oğuz'un da 8'er sayı yapması ilginç olmuş.Kaya'nın 11,Lavri'nin 9 ribauntu da çok iyi.
* Emir formunu devam ettiriyor.Aferin.
* Tomas gene her şeyi yaptı.
* Saras 10 sayı ile önemli katkı yaptı.Oğuz'a yaptığı bir asist süperdi.
* Kinsey de 10 sayılık önemli bir katkı yaptı ama sakatlandı.Umarım ciddi değildir.
* 20 asist ve 8 top çalma istatistiklerimiz çok dikkat çekici.
* Banvit 2'si bizden olmak üzere 3.yenilgisini aldı.Barış Ermiş yoktu sadece.Pek beğenmedim.
Nasıl başarılı gidiyorlar anlamadım.En iyi isimleri genç Yiğitcan Turna'ydı.1987 doğumlu.
5/3 üçlük ile 16 sayı yaptı.Bravo.
* Tribünler münferit ve ailelerden oluşuyordu gördüğüm kadarıyla.Banvit'in kiralayıp getirdiği elemanlar maç boyu kendi kendilerini tatmin ettiler.Bir ara ''İstanbul Sustu bizi dinliyor'' gibi saçmaladılar.Sizi kim takar yahu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder