4 Ocak 2011 Salı

Marko Tomas Doping Pilsen'i Mat Etti.81-72 !!!


Dev Randevuda Gülen Taraf Fenerbahçe Ülker
03.01.2011

Beko Basketbol Ligi’nin 13. haftasının kapanış maçında zirve yarışındaki rakiplerinden Efes Pilsen’i konuk eden Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıdaki üstün oyunuyla 81-72’lik galibiyete ulaştı.

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nin 13. haftasının kapanış maçında konuk ettiği Efes Pilsen’i 81-72 mağlup etti. Zirve yarışındaki güçlü rakibi karşısında son 5 dakikaya kadar giderek artan bir savunma performansı sergileyen Sarı-Lacivertliler, üçüncü periyottan 4. çeyreğe taşınan üstün oyunuyla kritik bir galibiyete imza attı.

 Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi Litvanyalı yıldız oyun kurucu Sarunas Jasikevicius da Sarı-Lacivertli formayla ilk maçına Efes Pilsen karşısında çıktı.

Efes Pilsen, mücadelenin ilk basketini Kerem Gönlüm’ün turnikesiyle bulurken skoru eşitleyen isim Marko Tomas’tı. Nikola Vujcic’in başarılı atışına da Kaya Peker ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker, Igor Rakocevic’in art arda isabetlerine engel olamayınca durum 4-9’a geldi. Lacivert-Beyazlılar Vujcic’in turnikesiyle farkı 6’ya çıkardıktan sonra Roko Ukic devreyle girse de ev sahibi, pota altında Kerem Gönlüm’ü durduramadı. Tomas’ın basketiyle reklam molasına 9-13 geride giden Sarı-Lacivertliler, mola dönüşü başarıyla sonuçlandırdıkları ikili oyunla skoru 11-15’e getirdi. Fenerbahçe Ülker, Vujcic’in pota altı isabeti sonrası Ukic ile iki sayı daha üretti, fakat Kerem Gönlüm’ün turnikesine engel olamadı. Kaya ile Kerem Gönlüm’ün karşılıklı basketleriyle süren ilk periyodun bitimine 1 dakika 23 saniye kala Sarunas Jasikevicius oyuna dahil oldu. Litvanyalı yıldız, Kaya’ya yaptığı asistle ilk çeyreğe nokta koydu: 19-24.

İkinci periyodun başında her iki takım da hücumlardan boş dönerken pota altını zorlayan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş’ın serbest atışlarıyla farkı 4’e düşürdü. Rakibini Ersin Dağlı ile cevaplayan Efes Pilsen, Bostjan Nachbar’ın smacıyla durumu 20-28 yaptı. Ancak Sarı-Lacivertliler, Kaya Peker’in hem hücum hem de savunmadaki gayretiyle hareketlenip Tarence Kinsey’nin üçlüğüyle farkı 2’ye indirdi. Bunun üzerine mola alan konuk ekip, Andrew Wisniewski’nin üçlük isabetiyle kendine geldi. Bootsy Thornton’ın hızlı hücumu bitiren turnikesi ve Ersin Dağlı’nın başarılı atışı da skoru 27-36’ya getirdi. Marko Tomas’ın sayılarıyla farkı eritmeye çalışan ev sahibi, pota altında Nicola Vujcic’in basketine engel olamadı. Sarı-Lacivertliler; Roko Ukic-Darjus Lavrinovic ikilisinin serbest atışlarıyla ikinci çeyreğin son dakikasına 35-38 geride girdi. Kerem Tunçeri’nin hücum süresi dolarken bulduğu üçlüğün ardından Ukic’in orta mesafeden kaydettiği basketle devre 37-41 Efes Pilsen üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyrekte 1 dakika 5 saniye geride kalırken Darjus Lavrinovic ve Kaya Peker’in sayılarıyla eşitliği sağladı. Kerem Gönlüm’ün yakın mesafeli şutuyla dengeyi bozan Efes Pilsen, Kaya’yı durdurmakta zorlandı. Lacivert-Beyazlılar Igor Rakocevic ile tekrar öne geçtikten sonra Ömer Onan’dan üçlük isabeti geldi: 46-45. Marko Tomas ile skor üretmeyi sürdüren ev sahibi, Nicola Vujcic’in pota altındaki etkinliğini önleyemedi ve televizyon molasına 48-49’luk skorla gidildi. Fenerbahçe Ülker, mola dönüşü Oğuz Savaş’ın devreye girmesiyle 6-0’lık seri yakaladı. Sarunas Jasikevicius da ilk periyodu olduğu gibi üçüncü çeyreği de güzel bir asistle kapattı: 56-49.

Marko Tomas’ın final periyodunun başındaki basket faulüyle fark ilk kez çift hanelere çıktı. Tomas’ın bir de üçlük isabetiyle skoru 62-50’ye getirmesinin ardından Ukic’in uzak mesafeli isabeti Sarı-Lacivertlilerin serisini 17-1’e taşıdı. Kerem Tunçeri’nin üçlüğüyle nefes alan Efes Pilsen, Ukic’in turnikesini engelleyemedi. Tarence Kinsey’nin boş pozisyonda sol dipten attığı şut ise durumu 70-53 yaptı. Konuk ekip; Ersin Dağlı, Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm ve Igor Rakocivic’in sayılarıyla yakaladığı 8-0’lık seriyle skoru 71-61’e getirdi. Fakat Marko Tomas’ın üçlüğü farkın tek hanelere inmesine izin vermedi. Lacivert-Beyazlılar, Kerem Tunçeri - Kerem Gönlüm ikilisinin çabasına rağmen son dakikaya 74-67 geride girdi. Kalan süre konuk ekibin arayı kapatması için yeterli olmayınca Fenerbahçe Ülker salondan 81-72’lik galibiyetle ayrıldı.


SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Aytuğ Ekti, Ahmet Ersan Ergüler

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 15 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 7 (1 ribaund), Darjus Lavrinovic 4 (1 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius (1 ribaund- 3 asist), Kaya Peker 16 (8 ribaund- 3 asist), Oğuz Savaş 11 (2 ribaund), Tarence Kinsey 6 (7 ribaund), Marko Tomas 22 (3 ribaund- 2 asist), Emir Preldzic (1 ribaund- 2 asist)

EFES PİLSEN (72): Andrew Wisniewski 4 (4 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 14 (1 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 11 (4 ribaund- 8 asist), Bootsy Thornton 2 (5 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 18 (8 ribaund- 2 asist), Nikola Vujcic 12 (1 ribaund- 3 asist), Bostjan Nachbar 4 (2 ribaund- 1 asist), Sinan Güler (1 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 7 (3 ribaund)

1. PERİYOT: 19-24
2. PERİYOT: 18-17
3. PERİYOT: 19-8
4. PERİYOT: 25-23



Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Neven Spahija, çok zorlu bir karşılaşma olduğunu söylerken, “Özellikle ikinci yarıda çok iyi bir performans ortaya koyduk. Efes Pilsen bizim için çok ciddi bir rakip. İlk yarıdan sonra neler yapmamız gerektiğini daha net gördük. Savunmada ilk yarıda kötü olmamıza karşın üçüncü periyotta bu oyunumuzu düzelttik. Maçın sonunda iyi tepki veremedik. Ancak Efes Pilsen de bize bir sürpriz yapması için geç kalmıştı” dedi.

Karşılaşmayı 22 sayı- 3 ribaund- 2 asist ile tamamlayan Marko Tomas ise mücadeleyle ilgili olarak “THY Euroleague’de TOP 16 karşılaşmaları başlamadan önce zorlu bir maç oynadık. Bu skor bizi memnun etti. Her ne kadar dördüncü periyotta iyi bir performans ortaya koyamasak da kazanmak önemliydi. Jasikevicius çok büyük bir oyuncu. Bizimle sadece tek antrenman yapmasına karşın önemli katkı sağladı. Onunla aynı takımda olmak büyük bir keyif” diye konuştu.

Efes Pilsen Baş Antrenörü Velimir Perasovic, karşılaşmaya iyi başladıklarını ve bunun sonucunda da önemli bir avantaj yakaladıklarını söylerken, “Özellikle ikinci periyotun sonunda serbest atışlarla fark dört sayıya kadar indi. Üçüncü periyotta çok fazla boş atış kaçırdık ve Fenerbahçe Ülker bu süreçte 7 sayılık bir avantaj yakaladı. Maçın da kırılma dönemi bu oldu. Karşılaşmanın final periyotunda dört kısaya dönerek farkı eritmeye çalıştık. Ancak zaman yeterli olmadı” açıklamasında bulundu.

Efes Pilsen'de 12 sayı- 1 ribaund- 3 asist ile mücadeleyi tamamlayan Nikola Vujcic, maçla ilgili olarak, "Fenerbahçe Ülker bu karşılaşmada iyi bir oyun çıkarttı. İkinci yarıda çok fazla boş atış kaçırdık. Daha sonra geri gelmeye çalıştık. Ancak Fenerbahçe Ülker gibi bir takıma karşı geri dönmek kolay olmuyor. Biz de bunu başaramadık" dedi.

Aydın Örs: “Savunmamızla kazandık”

Beko Basketbol Ligi’nin 13. Haftasının kapanış maçında Efes Pilsen’i 81-72 mağlup eden Fenerbahçe Ülker’de Şube Genel Koordinatörü Aydın Örs karşılaşmayı değerlendirdi.

Örs yaptığı açıklamada, Lacivert-Beyazlılarla her karşılaşmalarını playoff maçı olarak nitelendirilebileceğini ifade ederek, “Bu maç, Galatasaray Cafe Crown'a yenilmemizin ardından daha da önem kazanmıştı. Maça iyi başlayamadık. Ancak baş antrenörümüz Spahija'nın savunma ile ilgili devre arasında yaptığı ikazlardan sonra ikinci yarıda çok iyi savunma yaptık. Hücumda da kolay sayılar bulduk. İkinci yarıdaki performansımızla zor bir maçı iyi bir şekilde kazandık. Bu bize Avrupa Ligi maçları öncesinde özgüven ve moral açısından çok iyi oldu” dedi

Maçın son anlarında ‘kazandık’ düşüncesiyle oynadıkları için Efes Pilsen'in farkı 4 sayıya kadar indirdiğini belirten Aydın Örs, “Maçı erken kazandık havasına girdik. Erken ve telaşlı atışlar yaptık. Efes Pilsen de çok tecrübeli bir takım, farkı azalttı. Ancak sonuç olarak 9 sayı farkla galip geldik” dedi.

Örs, Sarı-Lacivertli formayla ilk maçına Efes Pilsen karşısında çıkan yeni transferleri Sarunas Jasikevicius ile ilgili olarak ise, “Jasikevicius çok kariyerli ve tecrübeli bir oyuncu. Takımın sistemiyle ilgili, antrenörümüzün oynatmak istediği savunma ve hücum ile ilgili ciddi bir detaylı çalışma yapmadan, bir antrenmanla maça çıktı. Jasikevicius çok önemli bir eksiğimizi tamamlayacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.
 

 NİHAYET TOMAS !!!
* Evet Marko Tomas nihayet O bildiğimiz Tomas olarak ilk kez sahne aldı ve Dopingçilerin ipini çekti.Şu ana kadar hücumda beklediğimiz Tomas değildi ama dün akşam adeta tek başına eli alev alev yanarak fırtına gibi esti.26.27 dk.da 22s.(6/5 ikilik,4/2 üçlük,7/6 s.atış),3r,2a,2 tç,savunma ve kritik anlardaki sayıları ile maçın kazanılmasında baş aktör oldu.Aferin Tomas.
* Tomas'tan sonra 2.kelime olarak ''Savunma''yı öne çıkarıyorum.
İlk yarıda çok kötü bir savunma yaptık,ikinci yarı ise özellikle 3.çeyrek ve maçın son 2 dakikasına kadar resmen mengeneleri sıkarak analarını ağlattık.İlk çeyrekte 14/11 isabetli oynayan haramzadeler 3.çeyrekte potayı göremedi.8 sayı atabildiler.17-1 & 23-4'lük seri yediler.
* Mücadele üst düzeydeydi.Onlarda dopingçi KG gene sanki mamalı gibi yırtındı.KT ile Rakoeçviç ve Vujçiç'te iyi günlerindeydi.Asıl sürpriz katkı Roberts'ın olmaması ile hatırlanan Dudley'den geldi.
İlk çeyrekte çok etkiliydi.Bizde ise özellikle Kaya eski takımına karşı sanki nispet yaparcasına çok iyi savaştı.Tomas'tan sonra 2.sıradaki isimdi.Ukiç ve Oğuz'da önemli katkı yaptılar.
* 4 numarada gene etkisiz kaldık.Lavrinoviç ve Mirsad iyi değildi.Mirsad 0 sayı ile bitirdi.
Maçın sonundaki krizin baş aktörlerinden biriydi Kinsey ile birlikte acele atışlar yaparak.
Kinsey neyseki 7 ribaunt ile bir nebze zevahiri kurtardı.
* Emir ve Ömer Onan'dan katkı alamadık hücumda.Ömer son basket ile farkı 9'a çıkardı neyse ki.
* Boyalı alanda üstün olmamıza rağmen ilk yarıda tam tersi ,onlara bıraktık meydanı.
Ribauntlarda üstündük maç boyu,sonunda ise fark biraz kapanmış.36-30
* Doping Pilsen de Ender ve Sinan sorunu tüm hızı ile devam ediyor.İyi de ediyor.
Ender hiç süre almadı.Sinan 15 dk.da 0 sayı.Thornton da 2 sayıda kaldı iyi oldu.
* Maçın sonundaki nasıl olsa kazandık laubaliliği neredeyse CB maçı Dejavusu yaşatacaktı.
Neyse ki Tomas ''bugün kaderiniz benim elimde ,ne yapsanız olmayacak'' dedi.
* Saras'ı bu forma ile izlemek büyük keyif.12 dk.da 3 asist ve sayısız oynadı.Pek katkı vermedi ama çok normal.Dün gelip,bugün maça çıkıyor.
* Maçın hareketi ,Kaya'nın KT'ye bloğu idi.
* Spahija maçın sonundaki panikte ve onların 4 kısalı baskısı karşısında seyirci kalmaması gerekirdi.
Saras-Ukiç çift guarda dönmenin tam sırası idi ama yapmadı.
* DP'nin maçın kaybedileceği anlaşıldıktan sonra kapalı zarf ile itirazda bulunması bizi hiç yanıltmadı.
''Zaten hep ........lerdi,gene ..........ler''.Bunlar hep böyleydi ama bazı Fenerliler daha yeni anlıyor.
Anlamayan ''yakışmadı '' diye ağıt yakan zavallı bir Efessever Fenerli bile gördük.
Hala mı be kardeşim.Daha ne göreceksiniz bu Makyavelistler hakkında.
''Ya hapla ya zarfla'' demiş bir kardeşimiz aynen öyle.
Yıllardır rahat rahat at oynattılar tıpkı muadilleri gs'nin futbolda yaptığı gibi.
Ama ne zaman biz Ülker ile daha sağlam karşılarına çıktık,eşeğin boyası döküldü hesabı oldu görmek isteyenlere.
* Neticede ''İyi koyduk'' ve Top 16 öncesi iyi moral kazandık.
* Şifreciler ve spiker + Yorumcuları ''Yatacak yeriniz yok''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder