22 Eylül 2010 Çarşamba

Mirsad "Avrupa`da Büyük Sürpriz Yapacağız"

 
Erkek Basketbol Takımımızın tecrübeli oyuncusu Mirsad Türkcan, 2010-2011 sezonu için çok iddialı olduklarını, Avrupa Ligi`nde büyük bir sürpriz yapacaklarını ifade etti. Yeni sezon hazırlık kampını Ankara`da sürdüren Fenerbahçemizde Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş`ın Fenerbahçe Televizyonu`na yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayınlandı.

Fenerbahçemizin yeni sezonda çok iyi bir performans sergileyeceğini kaydeden Türkcan, taraftarımızdan kendilerini yalnız bırakmamalarını isteyerek,
Biz burada bir aydan beri beraberiz Oğuz’la Ömer bize yeni katıldılar. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah sakatlıklar bir an önce düzelir, arkadaşlarımız aramıza katılırlar. Yoğun bir tempo bizi bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, Türkiye Kupası grup maçları var. Bu sene çok iddialı bir takımız. Avrupa Ligi`nde apayrı bir Fenerbahçe seyredecekler bu sene. Ben Mirsad Türkcan olarak taraftarımıza sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyorum. Onlardan isteğim, bizi geçen seneki gibi yalnız bırakmasınlar. Özellikle bu sene Avrupa Ligi`nde onlara çok ihtiyacımız olacak. Avrupa`da büyük sürpriz yapacağız, bizi final four`da görürlerse hiç kimse şaşırmasın” ifadelerini kullandı.

Oğuz Savaş ise kampın çok güzel geçtiğini belirterek,
"Kamp bence beklenildiği gibi gayet güzel geçiyor, sakatlıklar dışında. Sakatlıklar daha az olsaydı daha iyi olacaktı onun dışında çok güzel bir ortamda kendi içimizde güzel bir kamp geçiriyoruz. Tesisler çok güzel daha önceden de geldiğimizde görmüştük. Lüks bir otelden pek eksiği yok.  Odalar çok rahat, yemekler gayet iyi, halter salonumuz çok yeterli orada da çok vaktimiz geçiyor. Onun dışında havuzumuz çok güzel gözüküyor. Kamp yapmak için çok güzel bir yer rahat bir ortamda kamp yapıyoruz. dedi.
 
  Ömer Onan, "Bu takımların hiçbiri bizim gücümüzde değil. Bize rakip olabilecek takımlar değil ama hep aynı şeyi söylüyoruz bu artık bütün spor dallarında böyle. Siz eğer işinizi ciddiye alamıyorsanız, siz sahada birlik olamıyorsanız, konsantre olamıyorsanız, her takım her takımı yenebiliyor. Dediğim gibi kağıt üstünde de baktığınız zaman biz çok daha kuvvetliyiz ama konsantre olup ciddi oynarsak o maçları geçeceğiz. Sekizli finallere kalacağımızdan şüphem yok. Zaten ondan sonrada o bize iyi bir hazırlık dönemi de sağlayacaktır; çünkü ondan sonrada Cumhurbaşkanlığı Kupası maçımız var. Sonra Bandırma deplasmanımız var bunlar için iyi bir hazırlık dönemi olacaktır" diye konuştu.
Ömer Onan ise yaptığı açıklamada kaptanlık ile ilgili sorulan bir soruya, "Henüz yeni geldiğim için bana bir şey söylenmedi ancak bu görev verildiği takdirde seve seve yerine getirmeye çalışırım. Kampa Pazar akşamı katılabildim. Dün ilk kez takımla antrenmana katıldım. Takımda yaşanan sakatlıklar bizi üzüyor. 
Takıma baktığınız zaman takımın yarısı şu anda sakat… Onun için tam böyle beşe beş çalışmaları yapamıyoruz ama düzelen arkadaşlar var hocada  bugün takıma sakatlıkların tedavisi için ve takımın toparlanması için izin verdi. Bu kamp sayesinde mevcut olan pozitif hava daha da arttı. Sezona da böyle başlayacağımızı umuyorum" yanıtını verdi.

Kaya Peker"İstanbul’daki bir aylık çalışma dönemini geride bırakıp burada çok güzel bir ortamda kampa geldik. Her şey güzel gidiyor. Ömer’le Oğuz’un da katılımıyla tam takım olarak çalışmalarımıza başladık. Şu anda da atmosfer gayet iyi tam takım olmamızla beraber bütün takımın beraber çalışması tabii ki bizi pozitif etkileyecek. Dediğim gibi bugün takımın izin günü… Yarın çalışmalara devam edeceğiz.
Türk Telekom İncek Tesisleri’nde çok iyi ağırlanıyoruz. Sadece biz olduğumuz için tam anlamıyla bir kamp ortamı var. Bütün olanaklar bize sağlanıyor. Burada çalışma ortamından yemeklerine kadar odalardan her şey gayet olumlu gayet iyi gidiyor."

Sezon hedefleri ile ilgili olarak ise Kaya, şunları söyledi: "Sezona başlarkenki hedeflerimiz belli. Bunlardan biri de Türkiye Kupası. Türkiye Kupası’ndaki grup maçlarında rakiplerimizden çok kendi basketbolumuza odaklanmalıyız. Sonuçta hemen akabinde çok zor geçecek bir Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı var ki bu o maçlardan biraz daha önemli ilk aşamada. O  maçları iyi geçtiğimiz takdirde de üç maç takımın oluşumu için iyi olacaktır. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına bizi hazırlayacaktır diye düşünüyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder