17 Eylül 2010 Cuma

Rasid Mahalbasic Fenerbahçe Ülker'de (Mi ?)


 http://static2.kleinezeitung.at/system/galleries_520x335/upload/6/1/0/2370952/mahalbasic270709gepa726.jpg
Bazı yabancı sitelerde  ve bazı bloglarda 1990 doğumlu 2.09 boyundaki Sloven Asıllı Power Forvet ile NBA hakları saklı olmak üzere 6 yıllık anlaşma imzaladığımız yazıyor.Bir süredir deneniyormuş zaten.
Resmi açıklamayı bekleyeceğiz ama bizim resmi site zaten hep geriden gelir malumunuz.
 Oyuncuyu tanımıyoruz haliyle.Maliano blogta kısaca tanıtılmış ;
Mahalbasic 2009 yazında Üsküp, Makedonya'da düzenlenen U20 B kategorisi şampiyonasında Avusturya formasıyla MVP seçildi. Burada sayı kategorisinde 19.4 sayıyla lider, 10 ribaunt ortalamayla da ikinci sırada yer aldı. Mahalbasic, aslen Slovenya doğumlu olmasına rağmen Avusturya'da basketbola başladı. Altyapısından yetiştiği Worthersee Piraten'de geçen sezon 18.4 sayı 8.6 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Ancak, Piraten şartları hiç iyi olmayan ve Avrupa'nın en küçük liglerinden biri olan Avusturya Ligi'nde bile sondan bir üstteydi. Burada maç başına 30.7 dakika alabiliyordu. Oyununu daha ileriye taşımak için Bosna Sarajevo'ya gitmek istedi fakat Bosnalılar buy-out ücretini ödeyecek maddi durumda değildi. Mahalbasic kendi yaş grubunda Avrupa'nın yetenekli power forvetlerinden biri olarak anılıyor. Dış şut tehdidi de bir uzun için iyi seviyelerde. 

  Geleceğe yatırım olarak gözüküyor.Aydın Örs ve Spahija yetenekli görmüş olsalar gerek ki böyle bir karar vermişler.Eski Yugoslavya topraklarından boş adam çıkmaz.Son olarak Bjelica'yı deneyip bıraktıktan sonra bu adamı nasıl kaçırmışız demiştik.Rasid inşaallah iyi ki almışız dedirtir.
 Hayırlı Olsun diyelim ve başarılar dileyelim kendisine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder