26 Mayıs 2011 Perşembe

Finale 1 Kaldı : Fenerbahçe Ülker - Doping Pilsen 79-70


Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Efes Pilsen’i 79-70'lik skorla mağlup etti. Seriye 1-0 önde başlayan Sarı Lacivertliler, bu skorla durumu 2-0’a getirdi. Fenerbahçe Ülker, 27 Mayıs Cuma günü saat 20:30’da oynanacak üçüncü maçı da kazanması durumunda adını Beko Basketbol Ligi’nde finale yazdıracak.

Roko Ukic ile Kerem Gönlüm’ün karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Efes Pilsen, üçüncü dakikaya Nikola Vujcic’in orta mesafe isabetiyle 5-6 önde girdi. Darjus Lavrinovic’in isabetsiz üç sayı denemesi sonrasında Kerem Gönlüm ile Bootsy Thornton ikilisiyle skor üreten Lacivert Beyazılar, farkı da beş sayıya çıkarttı (5-10). Lavrinovic ile rakibinin serisine son veren Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ile Marko Tomas’ın da devreye girmesiyle farkı eritti. Son bölümde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, ilk periyotu Efes Pilsen 18-19 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk sayılarını Lacivert Beyazlılar Ersin Dağlı ile pota altından buldu. Emir Preldzic’in bu bölümde hücumları iyi organize etmesi ve Ömer Onan’ın da turnikesiyle Fenerbahçe Ülker 13.dakikada 24-21 ile öne geçti. Hücumda skor bulmakta zorlanan konuk ekip karşısında Sarı Lacivertliler, Sarunas Jasikevicius’un basketiyle durumu 28-24 yaptı. Bunun üzerine mola alan konuk ekip, aranın ardından önce Ender Arslan ve Igor Rakocevic ile sayılar buldu. Ancak savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, Marko Tomas ve Roko Ukic’in basketleriyle devre sonunda soyunma odasına 37-35 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikası içerisinde Nikola Vujcic ile pota altından basket bulan Efes Pilsen, skora da dengeyi getirdi (37-37). Darjus Lavrinovic’in serbest atışlarıyla ikinci yarıdaki ilk sayılarını kaydeden Sarı Lacivertliler karşısında konuk ekip, Kerem Tunçeri’nin basket faulden bulduğu üç sayıyla 39-40 öne geçti. Üstünlüğünü Nikola Vujcic, Kerem Gönlüm ve Sinan Güler üçlüsüyle sürdüren ve 6-0’lık seri yakalayan Efes Pilsen, farkı da 26.dakikada yedi sayıya çıkarttı ve Fenerbahçe Ülker de mola aldı (39-46). Ara sonrasında Sarunas Jasikevicius ve Ömer Onan ile dışarıdan, Oğuz Savaş ile de pota altından sayılar bulan Sarı Lacivertliler, periyotun tamamlanmasına 1.5 dakika kala skora dengeyi getirdi (50-50). Son hücumda Ömer Inan’ın isabetsiz turnikesini Sean May tamamladı ve Fenerbahçe Ülker, periyotu 55-52 önde tamamladı.

Son 10 dakikalık bölüm, Oğuz Savaş ile Kerem Gönlüm’ün karşılıklı pota altından bulduğu sayılarla başladı. Kerem Gönlüm ile boyalı alanı iyi kullanan Lacivert Beyazlılar, Igor Rakocevic ve Ender Arslan’ın basketleriyle 34.dakikada skora dengeyi getirdi (60-60). Bu bölümde Ömer Onan ile Sarunas Jasikevicius’un sayılarıyla 7-0’lık seri yakalayan Sarı Lacivertliler, durumu da 67-60 yaptı. Rakocevic ve Ömer’in karşılıklı sayıları sonrasında baskılı savunmaya karşı iyi hücum eden ev sahibi ekip, Tomas’ın üç sayı isabetiyle 38.dakikada farkı yedi sayıya çıkarttı (76-69). Son bölümde yakaladığı skor avantajını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan da 79-70 galibiyetle ayrıldı.

Maçın özet görüntüleri için tıklayınız

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – İsmail Aydın – Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Roko Ukic 12 (4 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 15, Darjus Lavrinovic 6 (1 ribaund), Sarunas Jasikevicius 9 (2 ribaund- 6 asist), Kaya Peker (5 ribaund), Oğuz Savaş 12 (3 ribaund), Marko Tomas 13 (3 ribaund), Sean May 3 (10 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 9 (2 ribaund- 1 asist)

  DOPİNG  PİLSEN (70): Igor Rakocevic 10 (1 ribaund- 1 asist), Lawrence Roberts 7 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 5 (3 ribaund- 5 asist), Bootsy Thornton 7 (5 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 18 (7 ribaund), Ender Arslan 5 (1 asist), Nikola Vujcic 12 (5 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 4 (4 ribaund), Ersin Dağlı 2 (3 ribaund- 1 asist),

1.PERİYOT: 18-19
2.PERİYOT: 19-16
3.PERİYOT: 18-17
4.PERİYOT: 24-18



Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Neven Spahija, Efes Pilsen karşısında iyi mücadele ederek sonuca ulaştıklarını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan yarı final serisinin ilk maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Neven Spahija, oyuncularını tebrik etti.

Güçlü bir rakip karşı iyi oynadıklarını belirten Neven Spahija, "’Oyuncularımız maçın başından sonuna kadar takım olmayı başardılar ve iyi mücadele ettiler. Taraftarlarımız da bir kez daha mükemmel olduklarını gösterdiler. Maçta iki kere geri düşmemize rağmen ümidimizi yitirmedik ve ne yapacağımızı çok iyi bildik. Sonunda biz kazandık ama bu seriyi bitirmek çok zor olacak çünkü rakibimiz güçlü bir takım’’ dedi.

 

* Tebrikler takıma ve teknik heyete.
* Maçı şifreci laneti yüzünden izleyemedik.FB TV'nin gece 01.00'deki tekrarını da izleyemedik.O yüzden maçla ilgili yorum ve analiz yapabilme durumunda değilim.
* Maç yazısından okuduklarımdan 2 kez bu seviyedeki maçlar için hatırı sayılır farkla geriye düşmemize rağmen kapatıp,hatta son 2 dakikada 7 sayılık farkı biz yaparak öne geçmesini bilmişiz.Bravo.
* Öne çıkan isimler Saras - Herhalde Anne ve Babası hala Türkiye'de veya uğur getirdiler :)) - son Antalya B.B maçında da çok iyiydi ve geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı demiştik.Bu maçta da 21.47 dk.süre almış ama 9s.6a. ve Ukiç'in Sinan'ın baskısından etkisiz kaldığı anlarda oyunu iyi yönetmiş.
* Ömer Onan özellikle ikinci yarıda insiyatif alarak 15 sayılık ciddi bir katkı yapmış.
* Tomas uzun süredir nadastaydı ve geri dönmüş.Thornton'u savunarak ve 13s.3r.ile önemli kaktı yapmış.
* Oğuz ve Ukiç'in 12'şer,Emir'in 9 sayısı skora önemli katkı.
* Ve Sean May.Özellikle ikinci yarıdaki savunma ve ribauntlardaki müthiş performansı galibiyette belirleyici olmuş.16.20 dk.da 3 sayı ama tam 10 ribaunt ve 3 asist.Aferin May.
* Kaya'nın 20 dk.da 0 sayı ,5 ribaunt ve Lavrinoviç'in 10.50 dk.da 6s,1r.luk performansları düşük.Özellikle Kaya'dan eski takımına karşı daha iyi performans beklerdim.
* Henüz her şey  bitmiş değil.Dopingle çaldıkları sezon da 2-0 öndeydik unutmayalım.Karşımızda vampir ,makyavelist müessese var.İşi sıkı tutmalıyız,nasıl olsa 2-0 öndeyizin rahatlığında olmamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder