6 Ağustos 2010 Cuma

Efsane Mrsiç Zirvede Bıraktı.

http://www.sportin.ba/SlikeVijesti/damir-mrsic.jpg

 Böyle bir başlık yapmak benim için öyle zor ki.35 senedir çok yakından takip ettiğim Fenerbahçe'nin tüm branşlarında en sevdiğim 5 oyuncudan Rıdvan Dilmen ile beraber ilk 2'ye koyduğum isimdir.
Benim için değerini anlatmama gerek yok çünkü sanal ortamda kullandığım kullanıcı adı ''Efsane Mrsiç''den bellidir herhalde.
 Elbette çok üzülüyorum onu bir daha o öldürücü üçlüklerini göbeğine göbeğine yollayışını göremeyeceğim diye ama diğer yandan da tam zirvede adına yakışır bir şekilde bıraktığı için de seviniyorum.
 Kendisininde belirttiği gibi pek çok takımdan teklif vardı ama zirvede ve Fenerbahçe'de bırakmak bence en doğru karardı.Bir başka takımda oynayıp,bırakması şık olmazdı.
 Onu hiç unutmayacağız.2001-2002 sezonunda ilk kez onu çubukluda seyrettik ama doyamadan Rusya'ya gitti.Ancak Aydın Örs ile birlikte Fenerbahçe erkek basketbolunun şahlanış harekatında Örs'ün çağırması ile 2004 yılında tekrar çubukluya döndü ve Dopingçilere kafa tutan ve Şampiyonluk ateşini yakan kadronun liderliğini,bayraktarlığını yaptı.3 Şampiyonluk,1 Fiba Eurocup Final Four'u,EL Çeyrek Finali , Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupaları gördü.
  Muhteşem  şutör basketbolcu olmasının yanında örnek sporculuğu,örnek profsyonelliği ve adamlığı ile gönüllerimizde taht kurdu.Her zaman kalbimizde yaşayacak ''Karga Avcısı''.      Evet Beşiktaş'ı çok severdi.Aşağıda videosunu koyduğum 11 üçlük attığı 37 sayısı hiç 
unutulur mu ?
  Son 3 sezonu Tanjeviç gibi nemrut biri ile dolu dolu geçirmedi.Her sezon Onu sildi,göndermek istedi,anasına bile küfür etti,yüzüne bakmadı ama her mecbur kaldığında,sıkıştığında oyuna aldığında ,girip görevini en iyi şekilde yaptı.1 kez bile küsmedi,ağzından en ufak sitem dahi çıkmadı.40 yaşında olmasına rağmen her daim genç oyuncular kadar hazırdı.
  Taraftarın büyük çoğunluğu hakkını teslim etse de dangalakça yorumlar yapan az da olsa çıkıntı zibidiler de zaman zaman çıkmadı değil.O yorumlarda çok üzüldük.O yüzden de oynayacak gücü ve kalibresi olmasına rağmen bu tip sözler duymamak için de en doğru kararı verdi zirvede bıraktı.
Şu söz Onun Atasözüdür ;
 Bizim kazanamadığımız her kupa sadece ödünç verilmiştir ve geri alınır - Damir Mrsiç 

Şimdi yönetime düşen Onu en güzel şekilde uğurlamak ve şanına yakışır bir jubile yapmak,Aydın Örs'ün kadrosunda görev  vermek ve yeni salon bittiğinde 12 numarasını asmaktır.Umarım bunları yaparlar.

Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker DAMİR MRSİC'in 3'lüğü ve uçuşu :)

 

Damir MRSIÇ'in 11 3lük attığı Cola Turka maçı

 

DAMİR MRSİÇ

 

SENİ  ASLA UNUTMAYACAĞIZ  BÜYÜK KAPTAN. TEŞEKKÜRLER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder