9 Aralık 2011 Cuma

Fenerbahçe Ülker Arena, Anadolu Efes İle Açılıyor.


Avrupa'nın en modern salonu olarak tanımlanan Fenerbahçe Ülker Arena, 7 Ocak tarihindeki Fenerbahçe-Efes maçı ile açılacak. Bir ay önce Ülker Grubu'nun etkinliğine ev sahipliği yapan dev tesisin açılışını tahliye edilmesi halinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yapacak.

Fenerbahçe Ülker Arena'da bulunan 44 locadan 11'i şimdiden satıldı. Locaların 1.5 yıllık satış bedelinin 110 bin Euro (yaklaşık 250 bin TL) olduğu öğrenildi. Localardaki oturma ünitesi sayısı 10-20 arasında değişiyor.
 
Salona hakim bir konumda yer alan lokanta ise o maç için bilet bulamayan seyircilerin imdadına yetişecek, belli bir ücret karşılığında yemek yiyenler maçı da izleyebilecek.

3 katlı bina yüksekliğindeki dev skorboarda BMW reklamı alındı. Skor boardun dünyadaki en gelişmiş ve en teknolojik örneği olduğu belirtiliyor. Salonun parkesi ile başka etkinlikler olduğunda 3 saatte sökülebiliyor veya takılabiliyor.

Ülker Arena’da 13.800 kişilik ana salonun dışında bayan basketbol ve voleybol takımlarının kullanımına tahsis edilmesi planlanan  2 bin 500 kişilik bir salon daha bulunuyor. Salonun açılmasıyla birlikte basketbol ve voleybol şubeleri, yeni ofislerine taşınacak. 

Yılın 365 günü gelir getirmesi beklenen Ülker Arana’ın işletme hakkı ise NBA’in en köklü kulüplerinden Los Angeles Lakers’ın ortağı olan ve Staples Center’ı da işleten AEG isimli firmaya verildi. Aynı komplekste yer alacak iş merkezi, alışveriş ve eğlence merkezi, rezidans, otel, sinema ve diğer birimlerin inşaatına ise Ocak 2012’de başlanacak.

Ülker Arena’da neler olacak

* Otel
* Rezidanslar
* Sinema salonu
* İş merkezi
* Restaurantlar
* Eğlence merkezi
* Mağazalar
* Açık ve kapalı otopark 
* 2 bin 500 kişilik ek salon 
 
 Localardan bazıları 110 bin Euro'ya satıldı
 
 Soyunma odaları
 
Tesisteki koridorlar son derece geniş..

Kaynak : basketfaul.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder