10 Nisan 2011 Pazar

Fenerbahçe Ülker Karşıyaka'yı Ezdi Geçti.82-66 !!!


Beko Basketbol Ligi'nin 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, evinde bu sezon ilk mağlubiyetini aldığı Pınar Karşıyaka'yı konuk etti. Sarı Lacivertli ekip rakibini 82-66'lık skorla yenerek ederek, hem ilk devre aldığı 101-98'lik mağlubiyetin rövanşını almış oldu hem de olası bir play-off eşleşmesinde Pınar Karşıyaka'nın avantaj sağlamasını engelledi.

Öte yandan karşılaşma öncesinde hem okuyup hem de çalışan çocuklara eğitmek ve sokaktan kurtarmak amacıyla Garanti Emeklilik'in başlatmış olduğu "Kalem Tutan Eller" projesindeki çocuklar da hem karşılaşmayı izledi, hem de Fenerbahçe Ülkerli oyuncular ile fotoğraf çektirdi. Bu proje ile okuldan sonra çalışan çocuklar, açılan kalem tutan eller sınıflarında öğleden sonraları da derslere girerek eğitim görüyorlar.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Marko Tomas ile skor üretirken ilk 3 dakikayı 7-3 önde geçti. Çabuk toparlanan Pınar Karşıyaka, Andre Smith ile üst üste sayılar bularak 7-7’lik eşitliği sağladı. Bu dakikalarda her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, karşılaşmanın ilk 6 dakikası da 13-13’lük eşitlikle geride kaldı. Oğuz Savaş ve Emir Preldzic ile skor üreten rakibine Osiris Eldridge’nin sayısı ile cevap veren Pınar Karşıyaka, Ömer Onan’ın sayılarına engel olamayınca evsahibi ekip skoru 21-15’e taşıdı. Periyodun son dakikasına bu skorla girilirken, her iki takım da son dakika içinde skor üretti ve ilk periyot 23-19 Fenerbahçe Ülker üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda her iki takım da sayılar kaçırarak başlarken, periyodun ilk sayısı Sarunas Jasikevicius’un elinden Fenerbahçe Ülker’den geldi. Jovo Stanovic ile konuk ekip karşılık verirken, Fenerbahçe Ülker skor avantajını korudu. Roko Ukic’in sayıları ile farkı çift haneli rakamlara taşıyan evsahibi ekip, devrenin son 3 dakikasına da 42-28 önde giren taraf oldu. Bu dakikadan sonra da farkı giderek açmaya devam eden Sarı Lacivertli ekip, ilk devreyi de 51-29 önde tamamladı.

İkinci devreye Ömer Onan ve Marko Tomas’ın sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker’e, Pınar Karşıyaka da Furkan Aldemir ve Alper Saruhan ile cevap verdi. Ömer Onan ve Roko Ukic’in sayıları ile skor avantajını koruyan Fenerbahçe Ülker, periyodun son 5 dakikasına da 60-37 önde giren taraf oldu. Furkan Aldemir, Alper Saruhan ve Jovo Stanovic ile farkı azaltmaya çalışan konuk ekip periyodun son 2 dakikasına girilirken skoru 63-45’e taşıdı. Geride kalan sürede her iki takım da karşılıklı sayılar buldular ve maçın final periyoduna da 67-49’luk skorla Fenerbahçe Ülker önde girdi.

Maçın final periyoduna çok hızlı başlayan Pınar Karşıyaka, Alper Saruhan, Jovo Stanovic ve Serkan Menteşe ile ilk 2 dakika içinde 8-0’lık bir seri yakalayarak farkı 10 sayıya indirdi (67-57). Sean May’in serbest atışları ile periyottaki ilk sayılarını bulan Fenerbahçe Ülker, Ahmet Ali Erdoğan’ın üçlüğüne engel olamasa da Marko Tomas’ın üçlüğü ile rakibine cevap vermekte gecikmedi. Roko Ukic’in serbest atış sayılarına Jovo Stanovic’in turnike basketi ile cevap veren Pınar Karşıyaka, karşılaşmanın son 2 dakikasına da 76-62 geride giren taraf oldu. Karşılaşmanın geride kalan süresinde de skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, maçtan 82-66’lık skorla galip ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, İsmail Aydın, Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (82): Roko Ukic 16 (8 ribaund-8 asist), Ömer Onan 13 (1 ribaund), Sarunuas Jasikevicius 6 (1 ribaund-2 asist), Kaya Peker 3 (5 ribaund-1 asist), Oğuz Savaş 16 (8 ribaund-1 asist), Marko Tomas 10 (2 ribaund), Sean May 7 (8 ribaund-2 asist), Emir Preldzic 11 (3 ribaund-5 asist).

PINAR KARŞIYAKA (66): Osiris Eldridge 2 (2 ribaund-2 asist), Serkan Menteşe 6 (1 ribaund-1 asist), Birkan Batuk (1 ribaund), Jovo Stanovic 17 (3 ribaund), David Holston 8 (2 ribaund-1 asist), Andre Smith 14 (5 ribaund), Ahmet Erdoğan 3, Furkan Aldemir 5 (10 ribaund-1 asist), Alper Saruhan 11 (1 ribaund-2 asist), Emre Bayav (2 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 23-19
2. PERİYOT: 28-10
3. PERİYOT: 16-20
4. PERİYOT: 15-17





 * Ksk iyi takım.Zor geçmesi beklenen maçı kolay kazandık.Son Çeyrek cepten yedik gerçi ama maç daha ilk yarıda bitmişti.Gene de 26 sayı farktan 7 sayıya kadar indirtmemeliydik farkı.
* Maçın yıldızı Ukiç'ti.16s.8r.8a.müthiş.
* Sean May'in 7s.8r.luk performansı da ilginç.
* Oğuz da diğer iyi isimdi.
* Asistler 19-8.Müthiş.
* Üçlük yüzdemiz düşük.14/2.% 14.
* Lavrinoviç  ve Kinsey hala yok.gs ve Dopingçilerin maçlarına yetişmeliler.
* Ksk'de A.Smith ve Osiris gibi skorcular etkisiz kaldı.Holston da sakatlığından olsa gerek 14 dk.8s.da kaldı.
Furkan Aldemir'den skor olarak bir şey göremedik ama 10 ribauntu iyi.5s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder