31 Ağustos 2010 Salı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında Oyuncularımız Ne Yaptı ? (2)



Rusya'yı 65-56 yendiğimiz maçta Ömer Onan ve Oğuz durgundu.
Ömer Onan 22 dakikada 3 sayı ( 5/1 (%20) isabetle (1/0 ikilik),4/1 üçlük),1 ribaunt,1 asist,1 top kaybı,2 faulle oynadı.İlk maçın aksine iyi değildi.

Oğuz bu maçta da iyi değildi.9 dakikada tüm istatistiklerde sıfır çekip,sadece 2 faul yaptı.Kötüydü.


Hırvatistan'ın İran'ı 75-54 yendiği maçta ;
Roko Ukiç 33 dakikada 13 sayı  ( 6/3 ikilik, 4/1 üçlük, 4/4 serbest atış),6 ribaunt,4 asist,3 top çalma ile oynadı.
  Dünkü  Slovenya'ya 91-84 kaybettikleri maçta ;
Roko Ukiç 37 dakikada 20 sayı (14/7 - % 50- 9/3 ikilik,5/4 üçlük,2/2 serbest atış),3 ribaunt,7 asist,4 top kaybı, 1 top çalma,1 faul ile oynadı.Başarılıydı.
  

Marko Tomas ise İran maçında ; 28 dakikada 9 sayı (3/0 ikilik,7/3 üçlük),6 ribaunt ile oynadı.
Slovenya maçında ise 34 dakikada 17 sayı (8/5 - % 62.5- isabet ,2/2 ikilik,6/3 üçlük,7/4 serbest atış),2 ribaunt,4 asist,2 top kaybı,5 faul ile oynadı.O da başarılıydı.




Slovenya'nın ABD'ye 77-99 yenildiği maçta ;
Gasper Vidmar:13 dakikada  10 sayı (9/4 ikilik,6/2 serbest atış), 2 ribaunt ile oynadı.İyiydi.
Hırvatistan'ı  91-84 yendikleri maçta  ; 16 dakikada 9 sayı (5/4 - % 80 - isabet,5/4 ikilik,1/1 serbest atış),3 ribaunt,3 top kaybı,4 faul ile oynadı.Faydalı oldu.


Hırvatistan - Slovenya maçı çok çekişmeli ve güzel bir maç oldu.Üçlük düellosunu Slovenya kazandı.Hırvatistan öndeyken bile bu maçı Slovenya'nın kazanacağını düşünüyordum.Çünkü Hırvatlarda iş sadece Ukiç ve Tomas'ın  - ikinci yarıda da onlara Popoviç'in eklendi - ellerine bakıyordu.Skora katkı yapacak oyuncu sıkıntısı çekiyorlar.Uzun oyuncuları kazma.Hiç bir katkı yok.Sadece Zoriç biraz savaştı.Sloven kısaları zaten malum çok etkililer ama esas farkı yaratan uzunlarıydı.Slokar ve Zupan bile kritik üçlükler attılar.Vidmar ve Brezec iyi katkı verdi.Yani Avrupa'nın en iyi kısalarının karşılıklı gösterisinde Sloven uzunları da devreye girince Slovenya kazandı.gs'nin aldığı Hırvat uzun çocuk falan hikaye yani.Bir şey yok.Luksa Andriç.Ante Tomiç,Loncar çok kötüler.Ukiç,Tomas ve Popoviç bir yere kadar  getirebildiler.Kenarda Josip Vrankoviç'te hatalar yapınca  akibetleri belli oldu.Slovenler  tribünlerdeki 6000 seyircisi ile zaten kafadan haketmişti.Sahada da hakettiler.
 Ukiç ve Tomas gayet iyi oynadılar.Tomas'ı daha ilk ABD maçından beğendiğimi yazmıştım.Bu maçta da beğendim.Sürekli oyunun içinde ve insiyatif alıyor.Arıyor,penetre ediyor,deliyor, giriyor, çıkıyor bir şeyler  yapmaya çalışıyor.Şutu var ,savunması var.Daha ne olsun.Çok faydalı olacak Fenerbahçe'ye.Dün Vidmar ile epey sıcak temas yaşadılar.Vidmar'ın üstünden basket buldu.
Vidmar da iyi oynadı.2 kişi  arasından ribaunt aldı ve smaç yaptı basket faul.Ukiç'e hücum faul yaptırdı,savunmada gayretliydi,doğru Show up'lar yaptı.O yüzden Brezec'ten daha fazla süre alıyor.

Akşamki ABD-Brezilya maçını da izledim.Tek kelime ile yazık oldu Brezilya'ya.Baştan sona kök söktürdüler ABD'ye.Anderson Varejao oynamamasına rağmen oynayan oyuncular çok iyi katkı verdi.Son topta yenildiler.Basket girse uzatmaya gidecekti.ABD ne kadar iyi savunma yapsa da çaresiz kaldığı anlar oldu.Demek ki bundan sonraki maçlarda ABD'yi yenen takım olabilir.

29 Ağustos 2010 Pazar

2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında Oyuncularımız Ne Yaptı ? (1)

Milli takımımızın Fildişi'ni 86-47 yendiği maçta Ömer Onan maçın yıldızı oldu.
16 dakikada 5/4 üçlük (%80),5/3 ikilik (%60) /  (10/7.% 70 şut yüzdesi),1 asist,1 top çalma,1 faul ve 18 sayı ile oynadı.

Oğuz Savaş ise 11 dakikada 5/2 ikilik (%40),2 defansif ribaunt,1 asist,1 faul,3 top kaybı ve 4 sayı ile oynadı.


Hırvatistan'ın ABD'ye 78-106 yenildiği maçta Roko Ukiç ; 33 dakikada 7/2 ikilik (%28.6),4/0 üçlük - 11/2 (%18.2) isabetle oynadı.4/1 serbest atış (%25),3 ribaunt (1 ofansif,2 defansif),4 asist,1 faul,1top kaybı 5 sayı ile oynadı.Çok kötü performans gösterdi.Baskıya karşı top çıkarmada zorlandı.


 Marko Tomas ise çok cesur ve insiyatif alan bir oyuncu.İçeri delmeye çalışıyor,ribaunt kovalıyor,şutları girmedi,şanssızdı da.İyi değildi bu maçta ama ben beğendim  hırsını,cesaretini,insiyatif almasını,yapmak istediklerini.
32 dakikada 5/3 ikilik (%60),4/0 üçlük,2/1 serbest atış.9/3 (%33.3) isabeti var şutlarda.
2 ofansif ,4 defansif  6 ribauntu var. 1 asist,3 faul,1 top kaybı 7 sayı ile oynadı.

Slovenya'nın Tunus'u 80-56 yendiği maçta Gasper Vidmar 17 dakikada 7/6 (%85.7) gibi harika bir yüzde ile oynamış.7/6 ikilik,4/3 serbest atış (%75),3 ofansif,4 defansif 7 ribaunt,1 asist,1 faul,2 top kaybı,1 top çalma,1 blok ve 15 sayı ile takımının 16 sayılı Dragiç'ten sonra en iyi 2.skoreri olmuş.
Çok iyi oynamış.Bravo Vidmar.

24 Ağustos 2010 Salı

Fenerbahçe Ülker Ribaund Kralı'nı Kaptı.

ALTYAPIBASKET / ÖZEL
Altyapıda değişim rüzgarlarının estiği Fenerbahçe Ülker'de yeni sezon çalışmaları devam ediyor.
Antalya'da düzenlenen Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda ortaya koyduğu başarılı performansla dikkatleri çeken Altyay forması giyen 1995 doğumlu Mehmet Şanlı, yeni sezonda Fenerbahçe Ülker'in başarısı için ter dökecek.

Milli oyuncu, Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası'nı 'Ribaund Kralı' ödülüyle kapatmıştı.
Aytaç Kuru / İzmir

  Günümüz konjektüründe yaşadığımız,gördüğümüz kötü örneklerden  sonra artık altyapıdan genç oyuncuların A takıma yar olacağına inanmıyorum ama  gene de aldım buraya bu haberi.
Hayırlı Olsun Mehmet Şanlı kardeşimize.

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Şampiyon Fenerbahçe Ülker Yeni Sezonu Açtı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezon öncesi çalışmalarına başlayarak ilk antrenmanını yaptı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, geride kalan sezonu lig  ve kupa şampiyonu olarak tamamlayan sarı-lacivertli takımın ilk çalışmasını Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki  spor  salonunda yaptığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz sezonu lig ve kupa şampiyonu olarak kapatan, yeni sezonda bu başarılarını yinelemenin yanı sıra ULEB Avrupa Ligi'nde de 'Dörtlü Final'i hedefleyen  Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın  ilk antrenmanına milli takımlarında bulunanlar haricindeki tüm oyuncularımız katıldı. Antrenmanda, Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs de hazır bulundu. Antrenör Neven Spahija ve yeni transferler, takımımızın oyuncularıyla ve birbirleriyle tanışma fırsatı yakaladı.” 



   Hayırlı ,uğurlu Olsun yeni sezon.
Sakatlıksız,kazasız,belasız başarılarla dolu bir sezon olsun inşaallah.
 Öyle dedik ama Engin ve Ukiç ne yazık ki erkenden sakatlandılar.Acil şifalar diliyorum.
Nihayet şöyle içimiz ferah bir yeni sezona başlıyoruz.Tanjeviç 3 senedir içimizi karaltmış,basketbol sevgimizi ve takıma olan ilgimizi köreltmişti.Kabus bitti şükürler olsun.
Çalışmaların erken başlaması da güzel.Hakan Köseoğlu da var antrenmanlarda.Bir süre denenecek.Bence hiç gerek yok denemeye,hemen alınsın.Yıllardır TBL'de kendini ispatlamış bir oyun kurucu.Mızmızlanmaya gerek yok.F4 hedefi Hakan'la mı olacak lafları boş laf.Kulüp ısrarla F4 hedefi diyerek gereksiz bir baskı oluşmasına sebep oluyor.Bu sezon hedef  F8 olmalı ve devamlı oralara ve daha yukarı oynayacak istikrarlı bir takım oluşturulmalı.Green ve Vidmar'da kalıyor anlaşılan.Transfer kapandı galiba şimdilik.
Çok iyi bir keskin şutör lazımdı ama ilerleyen zamanda belki düşünülür.Dileyelim Marko Tomas iyi oynasın,Ömer Onan'da Milli takımdaki gibi şutlarını soksun.

Emir Preldziç ''Ben Türk'üm niye Milli Takım'da oynamıyorum''

http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2009/12/30/emir-preldzic-kararsizligi-470913.Jpeg

Emir Preldziç Türk vatandaşı oldu ama milli formayı giyememenin üzüntüsünü yaşıyor.


Genç yıldız, “Şayet oynamamda bir engel olmasaydı, takıma girip yabancılık çekmeden yararlı olacağımı düşünüyordum” dedi.
Onun hayat hikayesi tam bir dram. Çocukluk yılları Bosna’da silah ve bomba sesleri altında günlerce gün ışığından uzak dehlizlerde, dolap içlerinde saklanarak geçti. Savaş tansiyonunun düştüğü günlerde 17 yaşında Çelik Zenica takımı ile yapılan özel maçta Slovenlerin radarına takılınca bu ülkede kalıp vatandaşlığına geçti. 2007-2008 sezonunda 20 yaşında Tanjeviç tarafından keşfedilip Fenerbahçe Ülker formasını giydi.

Kontrolden geçti
Dünya şampiyonası hazırlıkları başlamadan önce Tanjeviç’in açıkladığı devşirme oyuncu olarak adı ön plana çıktı ama Slovenya’ya takıldı. Babaocağı Bosna’dan yeni sezonun sağlık kontrolü için İstanbul'a dönen  Fenerbahçe Ülker’in genç starı Emir Preldziç, Dünya Şampiyonası’na sayılı günler kala şimdi ay yıldızlı formayı giyememenin şokunu yaşıyor. Bir yandan da  Fenerbahçe Ülker de Türk kimliği ile oynayacak olmanın mutluluğunu yaşayan Preldziç, “Ben Türk’üm, artık cebimde TC pasaportum var. Niye Türkiye Milli Takımı’nda oynayamıyorum?” dedi.

Yararlı olacağım

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Dünya Şampiyonası öncesi kendisini Milli Takım için seçmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Preldziç “Beni Türkiye Milli Takımı’nda oynatmak için Türk vatandaşlığına geçireceklerini öğrendiğimde gerçekten çok sevinmiştim. Hayalimde hep bir Dünya Şampiyonası finalinde oynamak vardı. Tam bu şansı yakaladım derken, neden bana izin verilmediğini bir türlü anlamış değilim. Ben basketbol kariyerimde Bosna Hersek Milli Takımı’nda değil, sadece Slovenya Milli Takımı’nda oynamıştım. Şayet oynamamda bir engel olmasaydı, takıma girip yabancılık çekmeden yararlı olacağımı düşünüyordum” dedi.
Ay yıldıza layık olurum
Dünya basketbolunda milliyetleri farklı olan çok sayıda sporcunun milli takımlarda yer aldığına değinen Preldziç, “Onlar oynuyor, neden ben oynayamıyorum, bunu bilmiyorum.Dünya şampiyonasından sonra oynatılıp oynatılamayacağımı da bilemiyorum. Bu şansı bulabilirsem ay yıldızlı formaya layık olacağım” dedi.
Celal Demibilek - Hürriyet

Yazık Oldu.Şu Dünya Kupasında çok faydalı olurdu.4 pozisyonda oynayabilen bir oyuncu.Ben Slovenya federasyonunun taş koyduğuna inanmıyorum.Bizim yerli oyuncuların gereksiz ve anlamsız işgüzarlıkları yüzünden alınmadığına inanıyorum.İstemediler çocuğu.Göreceğiz bakalım kendilerini.
 Fenerbahçede Türk olarak oynayacak olması bize yeter.
Hayırlı Olsun yeni pasaportu Emir'e.Başarılar diliyorum.

15 Ağustos 2010 Pazar

Ukiç ve Tomas 12 Dev Adamı Bitirdi.61-72.


SALON: Jako Arena

HAKEMLER: Romualdas Brazauskas (Litvanya), Oliver Krause (Almanya), Christoph Madinger (Almanya)

A MİLLİ TAKIM (61): Cenk Akyol 15, Sinan Güler 1, Ersan İlyasova 3, Semih Erden 4, Oğuz Savaş 8, Kerem Gönlüm 4, Ender Arslan, Ömer Aşık 17, Hidayet Türkoğlu 9, Evren Büker

HIRVATİSTAN (72): Roko Ukic 19, Davor Kus 2, Marko Popovic 8, Bojan Bogdanovic 4, Marko Tomas 14, Ante Tomic 4, Kresmir Loncar 8, Marko Banic 11, Zoric 2

1.PERİYOT: 15-22
2.PERİYOT: 7- 15
3.PERİYOT: 16-16
4.PERİYOT: 18-19


Almanya'da düzenlenen Beko Süper Cup turnuvasında Milli takımımız Litvanya'dan sonra Hırvatistan'a da yenildi.Maçı şifreci Spormax yüzünden izleyemedik.Ukiç ve yeni transferimiz Marko Tomas güzel oyunları ile 12 Dev Adamı dize getirmişler.Ukiç geçen yıl İstanbul'daki Efes Cup'ta da mükemmel oynamış ve MVP seçilerek takımını şampiyon yapmıştı.
 Milli takımımızda ise işler iyi gitmiyor ne yazık ki.

10 Ağustos 2010 Salı

Beko Basketbol Ligi 2010-2011 Sezonu Fikstürü Belli Oldu.


 Beko Basketbol Ligi’nin 2010-2011 sezonu fikstürü belli oldu. Buna göre basketbolseverlerin heyecanla beklediği sezon açılışı 16 Ekim 2010 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla start alırken, 16 takımın mücadele ettiği ligde normal sezon 30 hafta sürecek ve zorlu maraton 8 Mayıs 2011’de sona erecek. Play-Off serileri ise 14 Mayıs-23 Haziran tarihleri arasında oynanacak. 

2010-2011 sezonu takvimine göre Türkiye Kupası Eleme Grubu maçları, 5-11 Ekim 2010 tarihleri arasında oynanacak. Beko Basketbol Ligi’ndeki 16 takımın dört grupta mücadele edeceği turnuva, TBF’nin belirleyeceği 4 il merkezinde organize edilecek. Eleme müsabakaları sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan 8 takım, 10-13 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Kupası Final Grubu maçlarında karşı karşıya gelecek. Yeni sezon takvimine göre Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasında oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası ise 13 Ekim 2010’da sahibini bulacak.
 
Beko Basketbol Ligi’nde 2010-2011 sezonunun ilk hafta maç programı şu şekilde:

1.HAFTA (16-17 Ekim 2010)
Banvit - Fenerbahçe Ülker
Efes Pilsen - Antalya Büyükşehir Belediyesi
Aliağa Petkim - Oyak Renault
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Olin Edirne Basket
Bornova Belediyesi - Medical Park Trabzonspor
Türk Telekom - Beşiktaş Cola Turka
Galatasaray Cafe Crown - Erdemir
Tofaş - Pınar Karşıyaka


Beko Basketbol Ligi'nde 2010/11 ilk yarı fikstürü için tıklayınız.

Beko Basketbol Ligi'nde 2010/11 ikinci yarı fikstürü için tıklayınız.

************
 Hayırlı Olsun.
Banvit gibi zor bir deplasman ile başlıyoruz ama nasıl olsa karşılaşacaktık zaten.
5.Hafta FBÜ - Trabzon MP 
6.Hafta Bjk ct - FBÜ
12.Hafta Gs cc - FBÜ
13.Hafta FBÜ-Doping Pilsen
Yayın ihalesi de yenilenecek.Şifreci Spormax'ın anlaşması bitti.Umarım Basketbol Şifre esaretinden kurtulur.
NTV SPOR ve TRT SPOR yeni ihaleyi kazanır inşaallah.

8 Ağustos 2010 Pazar

Engin Atsür en az 4 Ay Yok.(Geçmiş Olsun)

Yeni transferimiz Engin Atsür ne yazık ki dün oynanan Adidas İstanbul Cup turnuvası Y.Zelanda maçında rakibi ile çarpışarak sol ayak bileğinden sakatlandı.Aşil tendonu kopmuş.
Çok büyük talihsizlik.Hem Dünya Şampiyonasında yok hem de yeni takımın belirli bir süre maçlarında yok.
Yarın ameliyat olacak ve en az 4 Ay (4-6 Ay) sahalardan uzak kalacak.Fizik tedaviye iyi cevap verirse daha erken dönme şansı olabileceği de söylendi.
 Başarılı bir ameliyat geçirmesi ve bir an evvel sahalara dönmesini diliyorum.
Çok geçmiş Olsun Engin :((

6 Ağustos 2010 Cuma

Efsane Mrsiç Zirvede Bıraktı.

http://www.sportin.ba/SlikeVijesti/damir-mrsic.jpg

 Böyle bir başlık yapmak benim için öyle zor ki.35 senedir çok yakından takip ettiğim Fenerbahçe'nin tüm branşlarında en sevdiğim 5 oyuncudan Rıdvan Dilmen ile beraber ilk 2'ye koyduğum isimdir.
Benim için değerini anlatmama gerek yok çünkü sanal ortamda kullandığım kullanıcı adı ''Efsane Mrsiç''den bellidir herhalde.
 Elbette çok üzülüyorum onu bir daha o öldürücü üçlüklerini göbeğine göbeğine yollayışını göremeyeceğim diye ama diğer yandan da tam zirvede adına yakışır bir şekilde bıraktığı için de seviniyorum.
 Kendisininde belirttiği gibi pek çok takımdan teklif vardı ama zirvede ve Fenerbahçe'de bırakmak bence en doğru karardı.Bir başka takımda oynayıp,bırakması şık olmazdı.
 Onu hiç unutmayacağız.2001-2002 sezonunda ilk kez onu çubukluda seyrettik ama doyamadan Rusya'ya gitti.Ancak Aydın Örs ile birlikte Fenerbahçe erkek basketbolunun şahlanış harekatında Örs'ün çağırması ile 2004 yılında tekrar çubukluya döndü ve Dopingçilere kafa tutan ve Şampiyonluk ateşini yakan kadronun liderliğini,bayraktarlığını yaptı.3 Şampiyonluk,1 Fiba Eurocup Final Four'u,EL Çeyrek Finali , Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Kupaları gördü.
  Muhteşem  şutör basketbolcu olmasının yanında örnek sporculuğu,örnek profsyonelliği ve adamlığı ile gönüllerimizde taht kurdu.Her zaman kalbimizde yaşayacak ''Karga Avcısı''.      Evet Beşiktaş'ı çok severdi.Aşağıda videosunu koyduğum 11 üçlük attığı 37 sayısı hiç 
unutulur mu ?
  Son 3 sezonu Tanjeviç gibi nemrut biri ile dolu dolu geçirmedi.Her sezon Onu sildi,göndermek istedi,anasına bile küfür etti,yüzüne bakmadı ama her mecbur kaldığında,sıkıştığında oyuna aldığında ,girip görevini en iyi şekilde yaptı.1 kez bile küsmedi,ağzından en ufak sitem dahi çıkmadı.40 yaşında olmasına rağmen her daim genç oyuncular kadar hazırdı.
  Taraftarın büyük çoğunluğu hakkını teslim etse de dangalakça yorumlar yapan az da olsa çıkıntı zibidiler de zaman zaman çıkmadı değil.O yorumlarda çok üzüldük.O yüzden de oynayacak gücü ve kalibresi olmasına rağmen bu tip sözler duymamak için de en doğru kararı verdi zirvede bıraktı.
Şu söz Onun Atasözüdür ;
 Bizim kazanamadığımız her kupa sadece ödünç verilmiştir ve geri alınır - Damir Mrsiç 

Şimdi yönetime düşen Onu en güzel şekilde uğurlamak ve şanına yakışır bir jubile yapmak,Aydın Örs'ün kadrosunda görev  vermek ve yeni salon bittiğinde 12 numarasını asmaktır.Umarım bunları yaparlar.

Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker DAMİR MRSİC'in 3'lüğü ve uçuşu :)

 

Damir MRSIÇ'in 11 3lük attığı Cola Turka maçı

 

DAMİR MRSİÇ

 

SENİ  ASLA UNUTMAYACAĞIZ  BÜYÜK KAPTAN. TEŞEKKÜRLER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 Ağustos 2010 Perşembe

1944'ten 2005'e takım kadrolarımız ve yabancı oyuncularımız.

Basketbol takımlarımız 1913‚ 1919 ve 1928 yıllarında ortaya çıkmışlarsa da bu faaliyetler sürekli olmamış. 1928 yılında o dönemde Fenerbahçe´nin spor alanında yakın işbirliği yaptığı Robert Kolej´in basket takımı oyuncuları Fenerbahçe´ye geçmiş ve o takım 1929-1932 yılları arasında İstanbul şampiyonu olan Musevi Kulübü Makkabi´yi 22-4 yener. Üzerine gidilse belki de Türk tarihinin ilk basketbol şampiyonu olan kadro ne yazık ki bu faaliyetini sürdüremez. Bu maça ilişkin olarak Rüştü Dağlaroğlu´nun kitaplarında tarih bilgisi olsa da ne yazık ki kadro bilgisi yok.

1944te Muhtar Sencer ve Cem Atabeyoğlunun çabalarıyla takım tekrar kurulur. Kısa bir süre önce kapanan‚ İstanbul Musevilerinin kulübü Karkhobanın tüm basketbolcuları Galata Kulübünde türlü olanaksızlıklar içinde spor yaparlarken şubeyi kuran Fenerbahçeye katılırlar. Bu ilk kadro Şükrü Mete‚ Jak Habib‚ Mişel Gabay‚ Hanri Düvenyas‚ Moris Meşulam‚ Izak Ventura‚ David Filiba‚ Silvio Guerson‚ Aron Habib‚ Mordohay Habib‚ Öjen Raad‚ Jaba Berkoktan oluşuyor.

Bu tarihten itibaren Fenerbahçenin kadroları ve kazandıkları dereceleri aşağıda ilgilenen tüm renktaşların arşivi için sunuyorum.

Eski yabancılarımıza ise derleyebildiğim kadarıyla değinmeye çalıştım. Bu yabancıların yetmişli yıllara kadarkiler genellikle Türkiyedeki ABD üslerinde bir süreliğine görev yapan askerler. Öyle yurtdışından oyuncu getirmek falan yok. Sonraları Türk ekonomisinin dışa açılımına paralel olarak dışarıdan oyuncular transfer etmeye başlıyoruz.

1944-46
Şükrü Mete‚ Jak Habib‚ Mişel Gabay‚ Hanri Düvenyas‚ Moris Meşulam‚ Izak Ventura‚ David Filiba‚ Silvio Guerson‚ Aron Habib‚ Mordohay Habib‚ Öjen Raad‚ Jaba Berkok.

Takım İstanbul İkinci Liginde mücadelesine başladı. Edirnede Trakya Kupasını kazanarak ilk şampiyonluğuna ulaştı.

1946-47
Şükrü Mete‚ Aron Habip‚ David Filiba‚ Silvio Guerson‚ Mardohay Habip‚ Hanri Düvenyas‚ Arşolom Artidi‚ Mişel Gabay‚ Reymon‚ Izak Ventura

İstanbul İkinci Liginde şampiyon olarak Birinci Lige çıktı.

1947-48
Şükrü Mete‚ Aron Habip‚ Moris Meşalom‚ Silvio Guerson‚ David Filiba‚ Hanri Düvenyas‚ Mordohay Habip‚ Izak Ventura

İstanbul üçüncüsü
Federasyon Kupası ikincisi (Türkiye Şampiyonasına katılamadı) 


1948-49
Aron Habip‚ Moris Meşalom‚ Silvio Guerson‚ David Filiba‚ Hanri Düvenyas‚ Mordohay Habip‚ Izak Ventura‚ Erdoğan Yalkın‚ Reştan Aras‚ Orhan Zeren‚ Arşalon Arditti

İstanbul üçüncüsü

1949-50
Antrenör : Feridun Koray
Ayduk Koray‚ Aleko Morisis‚ Sacit Seldüz‚ Affan Başak‚ David Filiba‚ Enis Günşar‚ Silvio Guerson‚ Erdoğan Yalkın‚ Reştan Aras‚ Orhan Zeren‚ Mordohay Habib

İstanbul ikincisi

1950-51
Reştan Aras‚ Nejat Diyarbakırlı‚ Aleko Morisis‚ Affan Başak‚ Aron Habib‚ Silvio Guerson‚ David Filiba‚Frederick Chuck Rozenkronz.

İstanbul ikincisi

Kadroda yeralan Chuck Rosenkronz basketbol tarihimizdeki ilk yabancımızdır. Zaman zaman da antrenörlük yapmıştır. Rosenkronz‚ Karamürseldeki Amerikan Askeri Yardım Heyetinde görevli bir astsubaydır. Aynı zamanda bir anlamda ilk sponsorlarımızdandır. Karamürseldeki birliğinden top alır‚ arkadaşlarına ayakkabı alır getirir ve bunları kulübe hibe edermiş‚ tarihçi Cem Atabeyoğlunun anlatımına göre. Karamürseldeki resmi görevi bitince Fenerbahçeden de ayrılmıştır.


1951-52
Nejat Diyarbakırlı‚ Sacit Seldüz‚ Hikmet Vardar‚ Tonguç Gürcan‚ Affan Başak‚ Erdoğan Karabelen‚ Tuğrul Demir‚ Silvio Guerson‚ Arşolom Artidi‚ Özcan Dinçer‚ Mehmet Beklan Algan‚ Haluk Reman‚ David Filiba‚ Reştan Aras‚ Aleko Morisis‚ Kasaboğlu‚ Niko.

İstanbul dördüncüsü

1952-53
Antrenör : Samim Göreç
Sacit Seldüz‚ Nejat Diyarbakırlı‚ Erdoğan Karabelen‚ Haluk Reman‚ Hikmet Vardar‚ Mete Yalçın‚ Mehmet Beklan Algan‚ Ayhan Öz‚ Mete Yalçın‚ Mustafa Kasapoğlu‚ Savcı Şahinler‚ Mehmet Ali Kışlalı

İstanbul dördüncüsü

1953-54
Antrenör :Samim Göreç
Nejat Diyarbakırlı‚ Sacit Seldüz‚ Altan Dinçer‚ Erdoğan Karabelen‚ Hikmet Vardar‚ Mete Yalçın‚ Erol Demiroma‚ Ayhan Öz‚ Umur Türe‚ Muammer Tezel‚ A.Erol Pekelman‚ Mehmet Beklan Algan.

Galatasarayın yenilmezliğine son vererek potalarda Fenerbahçe üstünlüğünü başlatan efsane kadro.
İstanbul ikincisi
Federasyon Kupası şampiyonu
Türkiye ikincisi  


1954-55
Antrenör: Samim Göreç
Sacit Seldüz‚ Altan Dinçer‚ Erdoğan Karabelen‚ Hikmet Vardar‚ Yılmaz Gündüz‚ Metin Çabukel‚ Erol Demiroma‚ Demir Şalt‚ Mete Yalçın‚ Muammer Tezel‚ Erol Pekelman.

*Tarihinde ilk kez İstanbul şampiyonu
Türkiye üçüncüsü


1955-56
Antrenör : Samim Göreç
Sacit Seldüz‚ Altan Dinçer‚ Erdoğan Karabelen‚ Can Bartu‚ Mehmet Baturalp‚ Hikmet Vardar‚ Erol Demiroma‚ Metin Çabukel‚ Demir Şalt‚ Erol Pekelman‚ Mete Yalçın‚ Muammer Tezel‚ Ertan Trak‚ Johnny Clayton Chalfont‚ Mahmut Kışlalı.

Kadrodaki Chalfont tarihimizdeki ikinci yabancıdır. Robert Kolej´e öğretmen olarak gelen 1928 doğumlu Chalfont‚ Ekim 1955te Fenerbahçe ve Galatasaray´da antrenmanlara çıkar. Ülkesinde de amatör olarak basketbol oynayan 1.85´lik Chalfont ile Fenerbahçe Basketbol Şube Kaptanı Muhtar Sencer anlaşır. Sadece birkaç maçta oynayan ABD´li yardımcı antrenörlük de yapar.

İstanbul şampiyonu

Türkiye ikincisi


1956-57
Antrenör: Samim Göreç
Sacit Seldüz‚ Altan Dinçer‚ Mehmet Baturalp‚ Can Bartu‚ Yılmaz Gündüz‚ Erdoğan Karabelen‚ Gündüz Erkan‚ Metin Çabukel‚ Hikmet Vardar‚ Mete Yalçın‚ Demir Şalt‚ Fahrettin Gökmenoğlu

İstanbul şampiyonu
*Tarihinde ilk kez Türkiye şampiyonu


1957-58
Antrenör  : Samim Göreç
Altan Dinçer‚ Erdoğan Karabelen‚ Can Bartu‚ Mehmet Baturalp‚ Gündüz Erkan‚ Ömer Urkon‚ Erol Demiroma‚ Bora Heriş‚ Erol Pekelman‚ Ergin Minisker‚ Tuğrul Kutadgobilik‚ Muammer Tezel‚ İlhan Ulus‚ Eldebran Ülserim.

İstanbul ikincisi
Federasyon Kupası şampiyonu
Türkiye ikincisi


1958-59
Antrenör: Samim Göreç
Mehmet Baturalp‚ Tuncer Kobaner‚ Gündüz Erkan‚ Güner Yalçıner‚ Ömer Urkon‚ Gökhan Kökeş‚ James Holley‚ Samuel Hopkins‚ Günay Erkan‚ Bora Heriş‚ Yavuz Türkoğlu‚ Günay Erkan‚ Erol Pekelman‚ Tarık Tuğal‚ Ergin Minisker‚ Ahmet Erol‚ Glen Heinrichsen?‚ Jake Derutier?

Fenerbahçe Türkiye Şampiyonası öncesinde İstanbulda ABD Hava Kuvvetlerine bağlı olarak görev yapan 1.90lık James Holley ve Samuel Hopkinsi transfer etti. İki oyuncu da New York College takımında oynamıştı. Holley özellikle Türkiye şampiyonluğunun geldiği 73-64lük Galatasaray galibiyetinde ribauntlarıyla katkı sağlar‚ Hopkinsten ise yeterince verim alınamaz. Holley bir sonraki sezonda da Fenerbahçe forması giyer. Heinrichsen ve Derutier hakkında hiçbir bilgiye rastlayamadım.


İstanbul üçüncüsü
Federasyon Kupası şampiyonu
Türkiye şampiyonu 


1959-60
Antrenör : Samim Göreç
Mehmet Baturalp‚ Ömer Urkon‚ Tuncer Kobaner‚ Güner Yalçıner‚ Gökhan Kökeş‚ James Holley‚ Tuğrul Kutadkobilik‚ Tarık Tuğal‚ Metin Çabukel‚ Mete Küçükyılmaz‚ Turan Yalçın‚ Güner Çakar‚ Erol Pekelman‚ Naim Dağlı‚ Robert Maxwell.

İstanbul ikincisi.
Federasyon Kupası şampiyonu
Türkiye beşincisi (Yabancı hakem talebimiz reddedilince şampiyonadan çekiliyoruz‚ tüm ikinci devre maçlarında hükmen yenik sayılıyoruz)


1960-61
Antrenör: Samim Göreç
Ömer Urkon‚ Tuncer Kobaner‚ Güner Yalçıner‚ Engin Muratoğlu‚ Halil Dağlı‚ Felix Coleman‚ Roger Brunner‚ Tuncer Cantez‚ Tarık Tuğal‚ Mete Yalçın‚ Güner Çakar‚ Tuğrul Kutadgobilik‚ Turan Yalçın‚ Oktay Okan‚ Urcun Oğuz‚ Robert Maxwell‚ Robert Poliçinik

Maxwell İstanbul Ligi maçlarında‚ Coleman ve Brunner ise Türkiye Şampiyonasında forma giydiler.

İstanbul Dördüncüsü
Federasyon Kupası şampiyonu
Türkiye üçüncüsü


1961-62
Antrenör: Samim Göreç/Önder Dai
Mehmet Baturalp‚ Ömer Urkon‚ Halil Dağlı‚ Güner Yalçıner‚ Oktay Okan‚ Felix Coleman‚ Tuncer Cantez‚ Günay Erkan‚ Engin Muratoğlu‚ Tuğrul Kutadgobilik‚ Roger Brunner‚ Oktay Okan‚ Ergin Aşaner‚ Faruk Döley

Coleman ve Brunner ligde birkaç maçta forma giydiler. Coleman skorer oyunuyla dikkat çekti.

İstanbul Beşincisi


1962-63
Antrenör: Samim Göreç
Mehmet Baturalp‚ Halil Dağlı‚ Güner Yalçıner‚ Oktay Okan‚ Nedim Hoşgör‚ Engin Muratoğlu‚ Tuncer Cantez‚ Ömer Urkon‚ Tuğrul Kutadgobilik‚ Osman Berkmen‚ Mete Küçükyılmaz‚ Ergin Aşaner‚ Eddy Oglesby.

İstanbul Şampiyonu.
Türkiye üçüncüsü


Oglesby hakkında hiçbir bilgiye rastlayamadım.

1963-64
Antrenör: Samim Göreç
Mehmet Baturalp‚ Tuncer Kobaner‚ Erdal Poyrazoğlu‚ Hüseyin Kozluca‚ Halil Dağlı‚ Güner Yalçıner‚ Engin Muratoğlu‚ Ferhan Baras‚ Oktay Okan‚ Tuğrul Kutadgobilik‚ Ergin Aşaner‚ Osman Berkmen

İstanbul şampiyonu
Türkiye ikincisi


1964-65
Antrenör: Samim Göreç
Mehmet Baturalp‚ Tuncer Kobaner‚ Erdal Poyrazoğlu‚ Hüseyin Kozluca‚ Güner Yalçıner‚ İlker Esel‚ Engin Muratoğlu‚ Ferhan Baras‚ Oktay Okan‚ Emin Özer‚ Güray Aydın‚ Orhan Aydın

İstanbul şampiyonu
Türkiye şampiyonu


1965-66
Antrenör: Samim Göreç-Sacit Seldüz ve Mehmet Baturalp-Altan Dinçer
Mehmet Baturalp‚ Hüseyin Kozluca‚ Erdal Poyrazoğlu‚ Ferhan Baras‚ Tuncer Kobaner‚ İlker Esel‚ Güner Yalçıner‚ Engin Muratoğlu‚ Oktay Okan‚ Emin Özer‚ Tuncer Cantez‚ Osman Berkmen‚ Mustafa Yurdagül‚ Önder Avuz.

İstanbul şampiyonu (son şampiyon biziz‚ bir yıl sonra Türkiye Ligi başlıyor)
Türkiye dördüncüsü  


1966-67
Antrenör: Erol Demiroma-Altan Dinçer
Mehmet Baturalp‚ Tuncer Kobaner‚ Hüseyin Kozluca‚ Ferhan Baras‚ Erdal Poyrazoğlu‚ Barış Küce‚ Güner Yalçıner‚ Emin Özer‚ Osman Berkmen‚ Tunç Özan‚ Hür Güreralp‚ Mitko Stoyanof‚ Tuncer Cantez‚ Jak Jozef‚ Mustafa Yurdagel‚ Önder Avuz.

Türkiye Ligi beşincisi
Tarihinde ilk kez Türkiye Kupası Şampiyonu
Türkiye Şampiyonası ikincisi


Stoyanof´u dönemin Türkiye şampiyonu St. Joseph okul kadrolarında da gördüm. Bulgar ya da Rum asıllı Türk vatandaşı olabilir.

1967-68
Antrenör: Altan Dinçer
Güner Yalçıner‚ Hüseyin Kozluca‚ İlker Esel‚ Halil Dağlı‚ Önder Okan‚ Tuncer Kobaner‚ Hür Gürelalp‚ Tunç Özan‚ Ömer Urkon‚ Mitko Stoyanof‚ Mete Küçükyılmaz‚ Zeynel Selmanoğlu‚ Jak Soref‚ Osman Berkmen‚ Atilla Dinçer

Türkiye Ligi ikincisi
Türkiye Kupası İstanbul Grubu yarı finalinde elendi


1968-69
Antrenör: Önder Dai
Güner Yalçıner‚ Hüseyin Kozluca‚ Engin Muratoğlu‚ Tuncer Kobaner‚ Güner Yalçıner‚ Oktay Okan‚ Hür Güreralp‚ Tuncer Cantez‚ Tunç Özan‚ Mete Küçükyılmaz‚ Ömer Urkon‚ Atilla‚ Cengiz‚ Mitko Stoyanof‚ Kenan Tümer‚ Habip Kent‚ Abdullah Tarhan.

Türkiye Ligi altıncısı
Türkiye Kupasında İstanbul Grubu yarı finalinde elendi.


1969-70
Antrenör: Mehmet Baturalp
Güner Yalçıner‚ Engin Muratoğlu‚ Hüseyin Kozluca‚ Ferhan Baras‚ Erdal Poyrazoğlu‚ Tuncer Kobaner‚ Önder Okan‚ Hür Güreralp‚ Tunç Özan‚ Tuncer Cantez‚ Oktay Okan‚ Ayhan‚ Remzi Kulan‚ Haluk Arpad.

Türkiye Ligi ikincisi
Türkiye Kupasında B Grubunun finalinde elendi.


1970-71
Antrenör: Mehmet Baturalp
Tuncer Kobaner‚ Engin Muratoğlu‚ Hüseyin Kozluca‚ İlker Esel‚ Ferhan Baras‚ Hür Güreralp‚ Erdim Öztokat‚ Tufan Turan‚ Tunç Özan‚ Akın Öngör‚ Hakkı Tankut‚ Hasan Ekici‚ Emin Özer‚ Haluk.

Türkiye Ligi ikincisi

1971-72
Antrenör: Mehmet Baturalp (Sonra üçlü komite: Altan Dinçer-Enis Sine-Bülent Yüksel)
Engin Muratoğlu‚ Hüseyin Kozluca‚ İlker Esel‚ Ferhan Baras‚ Erdal Poyrazoğlu‚ Tufan Turan‚ Erdim Öztokat‚ Akın Öngör‚ Hür Güreralp‚ Tunç Ozan‚ Taner Akman‚ Rüştü Kırmacıoğlu‚ Hakkı Tankut‚ Tuncer‚ Erdoğan Karabelen.

Türkiye Ligi beşincisi
Türkiye Kupasında Beşiktaşa 2-0 hükmen yenilerek elendi.
Bu yıldan itibaren yıldızların birer birer ayrılması nedeniyle takım her geçen sezon güç kaybetti. Önceleri orta sıra takımı olan sarı-lacivertlilerimiz yetmişli yılların ikinci yarısından 1982´ye dek küme düşme korkusunu da yaşadılar. 


1972-73
Antrenör: Altan Dinçer
Engin Muratoğlu‚ İlker Esel‚ Ferhan Baras‚ Tufan Turan‚ Erdim Öztokat‚ Hür Güreralp‚ Tunç Özan‚ Taner Akman‚ Erik Gustavson‚ Necdet Ronabar‚ Nezih Kesim.

Türkiye Ligi yedincisi
İki sezon forma giyen Eric Gustavson skorer oyunuyla dikkat çekiyor. Çoğu maçta çift basamaklı sayılara ulaşmış.


1973-74
Antrenör: Önder Seden
Ferhan Baras‚ Hür Güreralp‚ Erdim Öztokat‚ Tunç Özan‚ Tuncer Cantez‚ Eric Gustavson‚ Hakkı Baruer‚ Levent Bulat‚ Kayhan Aydemir‚ Orhan Büyükmete‚ Nihat Güney.

Türkiye Ligi sekizincisi

1974-75
Antrenör: Önder Seden
Engin Muratoğlu‚ Tuncer Cantez‚ Halil Dağlı‚ Tunç Özan‚ Mehmet Döğüşken‚ Erdim Öztokat‚ Cengiz Kayatürk‚ Turhan Büyükmete‚ Gürcan Ekinci.

Türkiye Ligi dokuzuncusu

1975-76
Antrenör: Hüseyin Kozluca-Önder Seden
Ferhan Baras‚ Halil Dağlı‚ İzzet Sürücü‚ Necdet Ronabar‚ Necati Güler‚ Hür Güreralp‚ Erdim Öztokat‚ Cengiz Kayatürk‚ Turhan Büyükmete‚ Gürcan Ekinci‚ Demir Toprak.

Türkiye Ligi dördüncüsü (Ali Şenin şube kaptanlığı giderek çözülen şubeye bir yıllığına hayat veriyor)

1976-77
Antrenör: Tuluğ Siyavuş
Ferhan Baras‚ Halil Dağlı‚ Cengiz Kayatürk‚ Engin Domaniç‚ Majak Çakır‚ İsmet Badem‚ Abdullah Ataman‚ Behçet Denizmen‚ Nerses Karakaş‚ James Heatman‚ Martin Anderson‚ Kevork.

Türkiye Ligi sekizincisi

1954´lü James Heatman ve 1955´li Martin Anderson Ocak 1977´de transfer edildi. İlk yabancımız Chuck Rozenkronz gibi Karamürseldeki Amerikan üssünde görevli bu iki çavuşun biri radarcı biri havacı (füze sistemleri). Bir-iki maç Fenerbahçe forması giydiler.


1977-78
Antrenör: Tuluğ Siyavuş
Ferhan Baras‚ Halil Dağlı‚ Cengiz Kayatürk‚ İzzet Sürücü‚ Majak Çakır‚ Apostol Natof‚ Tuncer Cantez‚ Habib Yannier‚ Coşkun Teziş‚ Kubilay Ilıca‚ Erhan Torun‚ Taner.

Türkiye Ligi onuncusu (alarm zilleri çalıyor)

1978-79
Antrenör: Tuluğ Siyavuş-Hüseyin Kozluca
Ferhan Baras‚ Halil Dağlı‚ Jarko Knezevic‚ Brainur Popoviç‚ Majak Çakır‚ Ömer Dulak‚ Apostol Natof‚ Osman Gündüz‚ Hakan Burçak-Baran‚ Demir Toppare‚ Coşkun Teziş‚ Engin Erçevik‚ M.Yeğin Cabir.

Knezeviç sezon başında Yugoslavya´dan transfer edildi. 11 maç oynadıktan sonra parasını alamadığı gerekçesiyle Belgrada döndü. Takım son sıraya düşünce apar topar Partizandan Popoviç transfer edildi. Galatasaray maçını kazanarak onbirinci sıraya tırmanan takım‚ sonrasında aldığı galibiyetlere rağmen onunculuğa yükselemedi.

Türkiye Ligi onbirincisi

Takım küme düştü‚ Federasyon kararı ile sonuncu Galatasaray ile birlikte ligde bırakıldı. Tartışmalı bir karardır. Zira FB dergisindeki tarihçi Alp Bacıoğlu´na göre‚ Fenerbahçe kaybettiği Taçspor maçında rakibi lisanssız yabancı oynattığı için hükmen galip sayılacak ve puantajda 10.´luğa yükselecekti. Dolayısıyla Fenerbahçe aslında küme düşmüyor‚ Federasyon ise hiç bu işlere girmeden kafadan küme düşmeyi kaldırarak aslında Galatasaray´ı kurtarıyor. Fenerbahçe´yi de bu utanca dahil ediyor.  



1979-80
Antrenör: Mehmet Baturalp
Halil Dağlı‚ Engin Domaniç‚ Majak Çakır‚ Apostol Natof‚ Ömer Dulak‚ Coşkun Teziş‚ Demir Toppare‚ Arif Derbent‚ Rıfat Danışman‚ Kadir Gürkan‚ Murat Yosmaoğlu‚ Muharrem Kantaş‚ Hakan Söylemez.

Türkiye Ligi onuncusu (on dört takım)

1980-81
Antrenör: Mehmet Baturalp
Halil Dağlı‚ Erdim Öztokat‚ Ömer Dulak‚ Fensal Gürkan‚ Ali Sırrı Sile‚ Sinan Öztürk‚ Murat Yosmaoğlu‚ Kadir Gürkan‚ Arif Derbent‚ Ahmet Dostal‚ Rıfat Danışman‚ Engin Domaniç‚ Muharrem Kantaş.

Türkiye Ligi onbirincisi
Grup maçlarında B Grubu´nda altı takım arasında dördüncü oldu ve final grubuna kalamadı. Klasman grubunda beşinci oldu. Final grubundaki altı takım da hesaba katıldığında 18 takımlı ligi onbirinci sırada noktaladı.


1981-82
Antrenör: Mehmet Baturalp
Halil Dağlı‚ Fensal Gürkan‚ Ömer Dulak‚ Erdim Öztokat‚ Yıldıray Aygören‚ Kenneth Bassley‚ Kevin Singleton‚ Ali Sile‚ Tufan Turan‚ Ahmet Dostal‚ Kadir Gürkan‚ Sinan Öztürk‚ Ömer Baturalp‚ Murat Yosmaoğlu‚ Rıfat Danışman‚ Emin Yıldız‚ Ertunga Ulus.

Türkiye Ligi onuncusu
Grup maçlarında Beyaz Grubu altı takım arasında sonuncu olarak tamamladı ve yine küme düşme potasına girdi. Klasman grubunda toparlanarak dördüncü oldu. Final grubundaki altı takım da hesaba katıldığında 18 takımlı ligi onuncu sırada noktaladı.


1982-83
Antrenör: Önder Seden
Ömer Dulak‚ Leon Calvin Roberts‚ Fatih Özal‚ Hakan Artış‚ Ali Limoncuoğlu‚ Cengiz Kayatürk‚ Efe Aydan‚ Kemal Dinçer‚ Yıldıray Aygören‚ Ahmet Dostal‚ Fensal Gürkan‚ Ali Sile‚ Ertunga Ulus.

Türkiye Ligi ikincisi

Yıllar sonra şampionluğa oynadı. Fenerbahçe seyircisi Spor Sergi´ye geri döndü. Kırmızı Grubu 14 maçta namağlup lider bitirdi. Final grubunda avantajını koruyamayarak ikinciliğe düştü. Efes Pilsen´i şampiyon yapan hakem hataları facia gibidir. Bu sezonla birlikte Solakoğlu Federasyonlarının Fenerbahçe´yi şampiyon yapmama mücadelesi başlar.


1983-84
Antrenör: Aydan Siyavuş-Önder Okan
Efe Aydan‚ Winford Boynes‚ Hakan Artış‚ Necdet Ronabar‚ Ali Limoncuoğlu‚ Cengiz Kayatürk‚ Kemal Dinçer‚ Üstün Öngel‚ Ali Sile‚ İbrahim Aygen‚ Ertunga Ulus‚ Lewis Lonnie.

Klasman Ligi altıncısı
Play-off yarı finalinde elendi.


O dönem takım menajerliğine Başkan Ali Şen tarafından NBA´in ayaklı kütüphanesi‚ 70´li yıllarda sırf Didi´nin Fenerbahçesi´ni izlemek için ABD´den İstanbul´a hafta sonları gelen Murat Murathanoğlu getirilir. Murathanoğlu‚ Los Angeles Lakerslı Alan Hardy´yi getirse de Boynes´ta karar kılınır. Ali Şen´in istifasıyla ne Murathanoğlu kalır ne Siyavuş..Bazı maçlarda 40´lı 50´li sayılara ulaşan Boynes ise sezon sonu disiplinsizliğinden dolayı gönderilir.

1984-85
Antrenör: Önder Okan
Efe Aydan‚ Calvin Leon Roberts‚ Necdet Ronabar‚ Hakan Artış‚ Ahmet Sarı‚ Ali Limoncuoğlu‚ Kemal Dinçer‚ İbrahim Aygen‚ Üstün Öngel‚ Hasan İbrahimoğlu‚ Murat Şen. Bülent Kocabıyık.

Klasman Ligi lideri
Play-off finalisti
Cumhurbaşkanlığı Kupası finalisti 


1985-86
Antrenör: Dennis Perryman-Erdal Poyrazoğlu-Mahmut Uslu
Efe Aydan‚ Necdet Ronabar‚ Howard James Triano‚ Michael Dean Terpstra‚ Ali Limoncuoğlu‚ Ahmet Hamit Sarı‚ Hakan Artış‚ Kemal Dinçer‚ Ali Sırrı Sile‚ İbrahim Aygen‚ Hasan İbrahimoğlu‚ Bülent Kocabıyık‚ Şenol.

Klasman Ligi altıncısı
Play-off çeyrek finalinde elendi


1986-87
Antrenör: Faruk Akagün-Rıza Erverdi
Necdet Ronabar‚ Corry Blackwell‚ James Earl Ray‚ Sacit Pars [Scott Parzych iken T.C. vatandaşı oldu]‚ Fatih Özal‚ Ali Limoncuğlu‚ Hakan Artış‚ Candan Tekin‚ İbrahim Aygen‚ Aydın Uysal‚ Can Ataman‚ Atilla Gökçen‚ Mehmet.

Klasman Ligi dokuzuncusu (play-offa kalmadı)

1987-88
Antrenör: Rıza Erverdi
Necdet Ronabar‚ Erman Kunter‚ Pete Williams‚ Fatih Özal‚ Ali Limoncuoğlu‚ Ferhat Oktay‚ Hakan Artış‚ Şadi Olcay‚ Murat Şen‚ Cemal Şenova‚ Aydın Uysal‚ Ömer Lakay‚ Recai.

Klasman Ligi lideri
Play-off yarı finalinde elendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupasını kazanarak Türkiye Ligi üçüncüsü oldu
Cumhurbaşkanlığı Kupası finalisti


1988-89
Antrenör: Fehmi Sadıkoğlu-Rıza Erverdi
Necdet Ronabar‚ Pete Williams‚ Erman Kunter‚ Can Sonat‚ Ali Limoncuoğlu‚ Cihangir Başaran‚ Aytek Gürkan‚ Hakan Artış‚ Erol Çapar‚ Ömer Lakay‚ Sezai Özdemir‚ Cüneyt Eler.

Klasman Ligi beşincisi
Play-off yarı final grubunda üçüncü olunca play-off yarı finaline kalamadı. 

Türkiye Ligi beşincisi oldu.

1989-90
Antrenör: Çetin Yılmaz
Necdet Ronabar‚ Larry Richard‚ Fatih Özal‚ Ferhat Oktay‚ Can Sonat‚ Ali Limoncuoğlu‚ Serdar Susmuş‚ Hakan Artış‚ Mustafa Battalgazi‚ Ömer Lakay‚ Güray Kanan‚ Cenk Gürsoy‚ Cemal.

Klasman Ligi lideri
Play-off yarı finalinde elendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası İkincisi olarak Türkiye Ligi dördüncülüğünde kaldı
İlk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonu


1990-91
Antrenör: Çetin Yılmaz
Ali Rıza Limoncuoğlu‚ Larry Richard‚ Levent Topsakal‚ Hüsnü Çakırgil‚ Ferhat Oktay‚ Can Sonat‚ Kemal Dinçer‚ Güray Kanan‚ Bülent Tacettin‚ Hakan Artış‚ Ömer Lakay‚ Cenk Gürsoy.

Klasman Ligi lideri
İlk kez Türkiye Ligi şampiyonu
Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonu


Eze eze alınan bir şampiyonluktur ama Körfez Krizi´nin de dolaylı yoldan katkısı vardır. Körfez Savaşı nedeniyle birçok ABD´li oyuncu Türkiye´yi "güvensiz" gördükleri için takımlarını terketti. Terketmeyen Richard´lı Fenerbahçe ve Williams´lı Tofaş final oynadılar. Bazen düşünürüm‚ Çukurovaların Paşabahçelerin ABD´lileri gitmeseydi‚ o sene de yarı finalde bir rezillik çıkarabilirler miydi karşımıza? Sanmam‚ camianın en çok kenetlendiği senelerden biriydi. 

1991-92
Antrenör: Çetin Yılmaz
Ali Limoncuoğlu‚ Larry Richard‚ Levent Topsakal‚ Hüsnü Çakırgil‚ Mehmet Ali Tlabar‚ Can Sonat‚ Cenk Renda‚ Güray Kanan‚ Kemal Dinçer‚ İbrahim Kutluay‚ Cenk Gürsoy‚ Ömer Lakay‚ Zeki Gülay.

Klasman Ligi lideri
Play-off yarı finalinde elendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupasını kazanarak Türkiye Ligi üçüncüsü oldu
Türkiye Kupasında ikinci turda elendi.


1992-93
Antrenör: Çetin Yılmaz
Hüsnü Çakırgil‚ Orhun Ene‚ Samuel Keith Williams‚ Kevin Ross Holland‚ Yamen Sanders‚ Ferhat Oktay‚ Güray Kanan‚ Kemal Dinçer‚ İbrahim Kutluay‚ Cenk Renda‚ Cenk Gürsoy‚ Ali Rıza Limoncuoğlu‚ Zeki Gülay.

Klasman Ligi ikincisi
Play-off finalisti
Türkiye Kupasında ikinci turda elendi.


1993-94
Antrenör: Necati Güler-Faruk Kulenoviç
Levent Topsakal‚ Hüsnü Çakırgil‚ Harun Erdenay‚ Ömer Büyükaycan‚ Kenneth Allen Miller‚ Conrad Bastien McRae‚ William Thompson‚ İbrahim Kutluay‚ Altar Tunçkol‚ Cenk Renda‚ Güray Kanan‚ Cenk Gürsoy‚ Barış Akyurt.

Klasman Ligi üçüncüsü
Play-offta yarı finalde elendi
Türkiye Kupası finalisti


1994-95
Antrenör: Murat Didin
Hüsnü Çakırgil‚ İbrahim Kutluay‚ Altar Tunçkol‚ Mitchell Walton Smith‚ Kevin Michael Rankin‚ Adrian Bernard Caldwell‚ Paul Afeaki‚ Güray Kanan‚ Faruk Beşok‚ Cenk Renda‚ Cenk Gürsoy‚ Yalçın Kaya Küçüközkan‚ Gökbörü Aygar.

Klasman Ligi beşincisi
Play-off finalisti
Türkiye Kupası çeyrek finalisti
Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonu 


1995-96
Antrenör: Murat Didin-Murat Özgül
İbrahim Kutluay‚ Erdal Koşan‚ Güray Kanan‚ Altar Tunçkol‚ Burak Bıyıktay‚ Dallas Comegys‚ Henry Turner‚ Rickie ONeil Winslow‚ Zaza Enden‚ Osman Yaycıoğlu‚ Hicri Güneri‚ Mustafa Abi‚ Gökbörü Aygar‚ Reha Öz‚ Melih Sevda.

Klasman Ligi üçüncüsü
Play-offta yarı finalde elendi
Türkiye Kupası çeyrek finalisti

Bu sezon transfer edilen Zaza da Gürcü asıllıdır. Zaza Endeladze idi adı. Darüşşafaka´da oynarken T.C. vatandaşı olmuştu.


1996-97
Antrenör: Murat Özgül
İbrahim Kutluay‚ Erdal Koşan‚ Dallas Comegys‚ Henry Turner‚ Güray Kanan‚ Zaza Enden‚ Cenk Gürsoy‚ Mustafa Abi‚ Hicri Güneri‚ Burak Bıyıktay‚ Reha Öz‚ Melih Sevda.

Klasman Ligi beşincisi
Play-offta çeyrek finalde elendi
Türkiye Kupası finalisti


1997-98
Antrenör: Murat Özgül
Levent Topsakal‚ İbrahim Kutluay‚ Serdar Apaydın‚ Erdal Koşan‚ Dallas Comegys‚ Henry Turner‚ Güray Kanan‚ Zaza Enden‚ Mustafa Abi‚ William Odell Hodge‚ Hicri Güneri‚ Reha Öz‚ Ermal Kurtoğlu‚ Aksel Barutciyan.

Klasman Ligi üçüncüsü
Play-offta yarı finalde elendi
Türkiye Kupası yarı finalisti


1998-99
Antrenör: Murat Özgül-Halil Üner
İbrahim Kutluay‚ Serdar Apaydın‚ Zan Tabak‚ George Gilmore Jr‚ Conrad McRae‚ Mustafa Abi‚ Zaza Enden‚ Tamer Oyguç‚ Levent Topsakal‚ Ermal Kurtoğlu‚ Marko Miliç‚ Tyson Wheeler‚ Mahmoud Abdul Rauf‚ Reha Öz‚ Barış Süer‚ Goran Kalamiza‚ Aleksander Lokmanchuk.
Klasman Ligi dördüncüsü
Play-offta yarı finalde elendi
Türkiye Kupasında finalisti
Bu sezon 1983´ten beri her sezon şampiyonluk kovalayan basketbol takımının Ülker ile birleşene kadarki son iddialı sezonudur. 2006-2007 sezonuna dek şampiyonluk heyecanından uzak kaldık.


1999-2000
Antrenör: Halil Üner
Tolga Tekinalp‚ Mustafa Abi‚ Zaza Enden‚ Radislav Curcic‚ Keith Jennings‚ Jeff Sanders‚ Kemal Tunçeri‚ Cömert Küce‚ Jerome Robinson‚ Mark Miller‚ Mert Uyguç‚ Serdar Çağlan‚ Reha Öz‚ Barış Süer.

Klasman Ligi dokuzuncusu
Play-offta birinci turunda elendi
Türkiye Kupasında çeyrek final grubunda elendi


2000-01
Antrenör: Nihat İziç
Murat Evliyaoğlu‚ Serdar Apaydın‚ Asım Pars‚ Tolga Tekinalp‚ Tanoka Beard‚ Dragan Lukovski‚ Silas Mills‚ Mustafa Abi‚ Cömert Küce‚ Zaza Enden‚ Altan Çetinkaya‚ Barış Süer‚ Alper Rüçhan.

Klasman Ligi beşincisi
Play-offta çeyrek finalde elendi
Türkiye Kupasında çeyrek final grubunda elendi  


2001-02 Antrenör: Murat Özgül
Zaza Enden‚ Erdal Bibo‚ Damir Mrsiç‚ Kenyan Weaks‚ Glenn Whisby‚ M.Kemal Bitim‚ Cömert Küce‚ Nedim Dal‚ Zeki Gülay‚ Zivko Badzin‚ Altan Çetinkaya‚ Barış Süer‚ Barış Güney‚ Samir Baş‚ Yunus Tuhan.

Klasman Ligi dokuzuncusu
Play-offta çeyrek finalde elendi
Türkiye Kupasında çeyrek final grubunda elendi


2002-03
Antrenör: Murat Özgül
Zaza Enden‚ Erdal Bibo‚ Erkan Veyseloğlu‚ Mark Dickel‚ Derrick Benjamin‚ Louis Kelly Jr‚ Barış Güney‚ Zeki Gülay‚ Emre Ekim‚ Alpay Öztaş‚ Lionel Halton‚ Samir Gouda‚ Terrell Lyday‚ Altan Çetinkaya‚ Samir Baş‚ Ahmet Arkın‚ E.Cemal İbre‚ Çağdaş Çiftçi.

Klasman Ligi altıncısı
Play-offta çeyrek finalde elendi
Türkiye Kupasında çeyrek final grubunda elendi


2003-04
Antrenör: Murat Özgül
Erdal Bibo‚ Erkan Veyseloğlu‚ Rasim Başak‚ Umut Yenice‚ Trevor Livingstone Harvey‚ Mike George Jones‚ Mark Robert Dickel‚ Umut Tınay‚ Rebii Barış Güney‚ Zeki Gülay‚ Altan Çetinkaya‚ İsmail Çevik‚ Viktor Bernard King‚ Willie Earl Walls‚ Nihat Emre Ekim‚ Ahmet Çetinkaya‚ Ahmet Arkın.

Klasman Ligi onuncusu
Play-offta çeyrek finalde elendi
Türkiye Kupasında çeyrek final grubunda elendi


2004-05
Antrenör: Aydın Örs
Erdal Bibo‚ Damir Mrsic‚ Mark Salyers‚ Trevor Harvey‚ Chris Monroe Booker‚ Corsley Edwards‚ Ömer Onan‚ Rasim Başak‚ Barış Güney‚ Zeki Gülay‚ Nihat Emre Ekim‚ Altan Çetinkaya‚ Doğuş Balbay‚ Levent Bilgin‚ Barış Öndül.

Klasman Ligi dördüncüsü
Play-offta yarı finalde elendi
Türkiye Kupasında çeyrek final grubunda elendi.


Sevgili tapfereritter'e teşekkürler.