28 Ocak 2012 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker Trabzon'a Evinde Bastı : 74-84 !!!

Trabzonspor - Fenerbahçe Ülker: 74-84, Brown, Ömer Onan, Suat Kılıç
SALON: Hayri Gür Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Halil Baldemir, Serdar Ünal

TRABZONSPOR (74): Russel Robinson 8 (4 ribaund-5 asist), Polat Kaya 2, Elton Brown 24 (12 ribaund), Levent Bilgin (5 ribaund), Serhat Büker (1 ribaund), Oktay Yılmaz, Jonathan Gibson 24 (1 ribaund-3 asist), John Randle 9 (7 ribaund), Kaan Üner (2 ribaund-2 asist), Kerem Özkan 7 (1 ribaund-1 asist), Umut Yenice (1 ribaund). 

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Roko Ukic 6 (5 ribaund-8 asist), Curtis Jerrells (1 asist), Mirsad Türkcan 16 (9 ribaund-1 asist), Ömer Onan 2 (1 asist), Engin Atsür 3 (2 ribaund-7 asist), Gasper Vidmar 1 (4 ribaund), Kaya Peker 6 (8 ribaund-4 asist), Oğuz Savaş (1 ribaund), Marko Tomas 15 (1 ribaund-1 asist), Bojan Bogdonovic 27 (1 ribaund-3 asist), Emir Preldzic 4 (4 ribaund-2 asist). 

1. PERİYOT: 19-16
2. PERİYOT: 13-11
3. PERİYOT: 23-18
4. PERİYOT: 13-23
UZATMA: 6-16



* Çok şükür uzattırsak (!)'ta kazanmayı başardık (!)
* Bazı maçlar vardır sıradan bir maç değildir.Özel önemi vardır.
Tıpkı bu maçın adı gibi.Rakip SANA DÜŞMAN.KİN BESLEYEN,helal emeklerine
göz diken bir HARAMZADE.Böyle bir rakibe karşı şartlar ne olursa olsun parkede gerekirse öleceksin,kaybetmeyip kazanacaksın.Prestij maçıdır bu maç.
* Hal böyleyken böylesine vurdumduymaz,silik,sinik bir takım olmaz,olmamalı.
Rakip ne kadar kin beslerse beslesin eti,budu kapasitesi belli bir kadro.
Buna rağmen 13 sayılara çıkan fark ve son çeyrekteki silkinişle geri dönüş,maçı kazanma durumuna getir ama her seferinde olduğu gibi maç sonu sendromunu hortlat ve uzatmaya götürttür.
* Olacak şey değil.Son 26 saniye 64-68 4 sayı öndesin ve tam saha pres yapıp daha 3.cü saniyede taktik faul yapıp serbest atış çizgisine getirtmek akıl alacak şey değil.
* Kaya,Bogdanoviç,Tomas,Ukiç ve Mirsad maçı kazandıran adamlardı.
Özellikle Kaya'nın mücadelesi,Mirsad'ın sayı ve ribauntları ve Bogdanoviç'in skorerliği öne çıktı.
* Ukiç ve Engin'in 8 ve 7 toplam 28 asist çok iyi nadir şeylerdendi.
* Ömer Onan,Emir,Oğuz,Vidmar,Curtis berbattı.
* 24/12.% 50 ile serbest atış atmayı da becerdik (!)
* Rakibin 3.sınıf pivotu Elton Brown Oğuz ve Vidmar'ı çiğneyip geçti.
* Fazla uzatmaya gerek yok.Bir takım taraftarı kazandığı maçtan sonra bile kaybetmiş hissi duyuyorsa burada bir sıkıntı vardır demek.
* Sadece o çirkef atmosferde onları sevindirmediğimiz için memnunum.
* Son Söz ; Spahija lütfen bu takımın önünü aç ve gereğini yap.
Daha önce yazdım.Spahija gönderilmeli,İbrahim Kutluay bu takımın başına getirilmelidir.

26 Ocak 2012 Perşembe

Arena Yeni ,Fenerbahçe Ülker Eski : 65-63 !!!



SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Miguel Perez, Fernando Rocha, Robert Vyklicky

FENERBAHÇE ÜLKER (65): Roko Ukic 16 (6 ribaund- 2 asist), Curtis Jerrells, Mirsad Türkcan 2 (12 ribaund), Ömer Onan 2 (1 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 2 (1 ribaund), Kaya Peker 6 (10 ribaund- 1 asist), James Gist (1 asist), Oğuz Savaş 7 (2 ribaund), Marko Tomas 8 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 17, Emir Preldzic 5 (2 asist)

EA7 EMPORIO ARMANI MILAN (63): Jacopo Giachetti, Stefano Mancinelli 13 (4 ribaund- 2 asist), Antonis Fotsis 16 (6 ribaund- 1 asist), Omar Cook 4 (1 ribaund- 8 asist), Drew Nicholas 9 (2 ribaund- 4 asist), Mason Rocca 16 (11 ribaund- 2 asist), Ioannis Bourousis 3 (9 ribaund- 1 asist), Stefano Gentile 2 (3 ribaund)

1. PERİYOT: 12-10
2. PERİYOT: 18-18
3. PERİYOT: 16-15
4. PERİYOT: 19-20


* Başlıkta dediğim gibi Fenerbahçe Ülker Sports Arena yepyeni ama Fenerbahçe Ülker takımı eski tas eski hamam.
* Öncelikle yeni salonun hayırlı,uğurlu olmasını diliyorum.Nihayet bitti.
Umarım yeni dönemde Allah ya halihazırdaki yöneticilerimize akıl,fikir verir
ya da yeni yöneticiler nasip ederde şu salona layık bir oyuncu kadromuz ve
basketbol takımımız olur.
* Sezon başından beri yazıyorum ''bozuk kimyalı,kapasiteleri sınırlı oyunculardan kurulu kötü bir takıma sahibiz'' Hadi biraz daha insaflı olsak diyelim vasat bir takımımız var.Daha beteri Spahija gibi kötü bir koç'a sahibiz.
* Sezon başından beri yazıp,çizdiğimiz her şey aynı.O yüzden yeni bir teknik analiz yapmaya gerek yok.
* Şu atmosferde bile grubun en zayıf takımına son topta kazanma şansını yaratmayı başardık (!).Daha ne diyelim ?
* Artık Ukiç'in 20 saniyede top tutup,sonra bire bir zorlamaları ve bulduğu sayıları bile öpüp başımıza koyacak haldeyiz.
* Gene asist fakiriyiz (7),gene serbest atış özürlüyüz (21/15.%71.4)gene üçlük kabızıyız (16/4.%25),gene yabancılarımız felaket verimsiz ve kötü (Vidmar,Gist,Curtis),gene kötü Coaching ve maç sonrası klasik açıklamaları,gene maç sonralarını kötü oynama.
* Bogdanoviç 23.34 dk.17s.13 ranking ile en iyi isim.
* Ukiç'in ve Mirsad (12) ile Kaya(10)'nın ribauntları da iyiler arasında.
* Engin hiç süre almadı.Ömer Onan,Emir,Vidmar,Curtis,Gist kötüydü.
* Allahtan rakip'te 18/9.% 50 ile serbest atış attı da kazandık.
Kabul günümüzün misafiri bu kez Rocca'ydı.7/6 isabet,16s.27 ranking ile dağıttı bizi ama neyseki O da 10/4 ile serbest atış attı :))
* Spahija bunu demiş ;
Takımımım önemli bir galibiyet aldı. Gerçek basketbolumuzu oynayamadık. Kendi evimizde oynarken üzerimizdeki baskıyı anlayamıyorum. Üç sayılık atışlarda ½25 ile oynadık ve sadece 7 asist yaptık. Bizim gerçek basketbolumuz Unics Kazan maçının ilk yarısındaki oyundu. Şuan en büyük avantajımız takımın birlikte olması”
Klasik açıklamaları.Sen orada ne iş yapıyorsun hoca ?
İzleyenler Mirsad ile kenarda tartıştığını söylüyorlar.Mirsad delirmiştir haklı olarak.
* Unics Kazan'ın deplasmanda Panathinaikos'u 89-83 yenmesi ile grup kafadan karıştı.Daha doğrusu Kazan'ı kendimiz gruptan çıkma durumuna getirdik.
 Bu kafa,anlayışla,bu oyunla  grupta başka bir maçı zor kazanırız gibi geliyor.
* Salon ve seyirci atmosferi.İyi değildi.Oyuncu Kaya da bunu dile getirmiş.
Saraçoğlu'nda atmosfer nasılsa burada da aynısı olacaktır.Parası olan,pahalı biletleri alabilenler,sponsor bileti ile gelenler olduğu,halktan kopulduğu sürece
değişmez bu gerçek.

24 Ocak 2012 Salı

Fenerbahçe Ülker Arena Nihayet Açılıyor !!!!


pic.twitter.com/ZePCD3ki
Fenerbahçe erkek ve bayan basketbol takımlarının maçlarını oynayacağı Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, yarın hizmete girecek. 

Fenerbahçe Ülker'in, THY Avrupa Ligi'nde İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani ile saat 21.00'de yapacağı karşılaşma, yeni salonun açılış maçı olma özelliği taşıyacak. 

Daha önce Beko Basketbol Ligi'ndeki Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes maçıyla açılması planlanan, ancak sarı-lacivertli takımın seyircisiz oynama cezası alması nedeniyle açılışı ertelenen Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, bir Avrupa Ligi mücadelesiyle basketbolun hizmetine girecek. 

Çeşitli ışık ve video gösterilerinin yapılacağı açılış maçına, Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bertomeu'nun da katılacağı bildirildi. 

Ataşehir'de bulunan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, Fenerbahçe basketbol takımlarının maçlarının yanı sıra dünya yıldızlarının sahne şovlarına da ev sahipliği yapacak. 

Yıldız Holding sponsorluğunda hayata geçirilen 15 bin kişi kapasiteli salonun toplam inşaat alanı 67 bin metrekareden oluşuyor. İç yüksekliği 28 metre olan salonda, 6 adet soyunma odasının yanı sıra, 5 adet de küçük soyunma odası bulunuyor. Salon, 44 adet locası, salonu gören restoranı, özel alanlarının yanı sıra, hem antrenmanlar hem de maçlar için kullanılabilecek 2 bin 500 kişi kapasiteli küçük salonu ile basketbola hizmet verecek. 

Planlama aşamasında her türlü detayın düşünüldüğü salonun iç mekan reklam alanları, Türkiye'de tek olma özelliği taşıyor. Tribünleri dolaşan 360 derece LED kuşağı, ağırlığı 28 tonu bulan ve Avrupa'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan Skorbord'u ile sponsorlarına iletişim alan ve olanakları sunuyor. 

Salonun, sadece basketbol maçlarına değil dünya yıldızlarının sahne şovlarına, konserlere, aile gösterilerine de ev sahipliği yapacağı bildirildi. 

Kaynak:AA

19 Ocak 2012 Perşembe

Fenerbahçe Ülker U.Kazan'a 17 Farktan Maçı Verdi:76-71 !!!




UNİCS KAZAN (76): Terrell Lyday 14 (1 ribaund- 3 asist), Petr Samoylenko 18 (9 asist), Zakhar Pashutin 0, Vladimir Veremeenko 17 (11 ribaund), Lynn Greer (2 ribaund- 2 asist), Aleksey Savrasenko (1 ribaund), Kelly McCarty, Nathan Jawai 8 (1 ribaund), Henry Domercant 16 (4 ribaund- 3 asist), Mike Wilkinson 3 (8 ribaund- 1 asist)
FENERBAHÇE ÜLKER (71): Curtis Jerrels 5 (4 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 12 (4 ribaund- 2 asist), Engin Atsür 3 (2 ribaund- 3 asist), Gasper Vidmar (2 ribaund), Kaya Peker 2 (3 ribaund), James Gist 8 (4 ribaund), Oğuz Savaş 7 (6 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 3 (1 ribaund- 1 asist), Bojan Bogdanovic 24 (2 ribaund- 2 asist), Emir Preldizc 7 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 15-18
2.PERİYOT: 9 - 23
3.PERİYOT: 29-15
4.PERİYOT: 23-15

* Yorum yapmaya gerek var mı ?
* Bu kaçıncı Dejavu ?
* Öyle veya böyle biraz sert savunma, 4 dakikalık müthiş Bogdanoviç kasırgası ile fark yapmışsın (9-23 ikinci çeyrek) ve suni de olsa 17 sayılık bir farkla devreye girmişsin.2.devre nasıl bu farkı kapattırıp maçı verir sanırım geçen sezon bayanların Caferağa'daki Spartak Moskova maçını çok dikkatli izleyip (!)
ders almışlar (!) ki başardılar (!).
* Bir çeyrekte 9 sayı yiyebilecek savunmayı yapan da bu takım,sonraki çeyrekte
29 sayı yiyebilecek savunmayı yapan da bu takım.Sorun nerede ?
Tabii ki takımın sorumlusu kimse Onda.
Ama O da anlamamış bizim gibi ne olduğunu ? :))
''Öncelikle galibiyetten dolayı ev sahibi takımı tebrik etmek istiyorum. Dün gece iki farklı oyun oynandı. Gece iki farklı oyun oynadık, çok disiplinli bir şekilde oynadığımız ilk yarı mükemmel bir basketbol sergiledik. Maçın ikinci yarısında ise oyunun kontrolünü tamamen kaybettik. Rakibimiz üçüncü çeyrekte çok agresif oynadı. Üçüncü periyotta 29 sayı yedik ve rakibimizin oyuna yeniden dönmesi için tek yolu buydu. Böyle olunca da kendilerine olan güvenleri daha da arttı. Potamızdaki sayılara engel olamayınca karşılaşmayı kaybettik''
* Ha sadece Spahija değil Nedim Karakaş ve Aydın Örs'te suçlu böyle vasat oyunculardan bozuk kimyalı bir takım kurdukları için.
* Evet bu takım bu kadro ve kimya ile gruptan lider çıktı ama bıçak sırtında değil miydik ? 5.ci olup elenebilirdik te.Öyle değil mi ?
* Sakatlarımız dönüyor,Mirsad geliyor transfere gerek yok dediler.
Hani Mirsad döndü de nerede ? 
* Sadece Bojan Bogdanoviç'e biraz da Kaptan'a teşekkür,gerisine bol teessüfler.

18 Ocak 2012 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker Tofaş'a da Kaybetti.89-87 !!!



SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik – Özlem Yalman – Turgut Işık 

TOFAŞ (89): Ronald Steele 12 (4 ribaund-2 asist), Austin Nichols 15 (1 ribaund), Samet Geyik (2 ribaund- 1 asist), Can Altıntığ 11 (2 ribaund- 5 asist), Barış Özcan 9 (3 ribaund), İnanç Koç 2 (3 ribaund-4 asist), Tomislav Ruzic 17 (3 ribaund- 2 asist), Can Özcan (1 ribaund), Jurica Zuza 10 (1 ribaund), Bradley Buckman 11 (8 ribaund-1 asist), Kenan Sipahi 2 (1 asist). 

FENERBAHÇE ÜLKER (87): Curtis Jerrels 2 (2 ribaund- 6 asist), Mirsad Türkcan (2 ribaund), Ömer Onan12 (1 ribaund- 2 asist), Engin Atsür 5 (2 ribaund- 3 asist), Gasper Vidmar 3 (1 ribaund), Kaya Peker 12 (1 ribaund), James Gist 16 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 4 (3 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 14 (1 ribaund- 1 asist), Bojan Bogdanovic 14 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 5 (1 ribaund- 2 asist)

1. PERİYOT: 22-23
2. PERİYOT: 27-19
3. PERİYOT: 15-22
4. PERİYOT: 25-23





* Maça gitme imkanım olmasına rağmen gitmedim çünkü biliyordum yenileceklerini.Boş yere de küfür dinlemek de cabası olacaktı.
* İlk yarıyı bu mağlubiyetle 10 galibiyet,5 mağlubiyet ile 6.sırada kapattık.
Artık her takım Fenerbahçe'yi yenmek istiyor.
* Şu eksik,bu eksik mazaret değil.Takımın kimyası bozuk baştan beri.
Transfer de yapmıyorlar,bir şey de yapmıyorlar.Kendileri bilir.
* Son 47 saniyeye 5 sayı önde giriyorsun bir üçlük,son 8 saniyede de yediğin basket ile kaybediyorsun.Savunma felç.
Adamlar 12/8.% 67 ile üçlük atmışlar.Hepsi mi bal,şans ?
Savunma nerede ? 

7 Ocak 2012 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes : 83-90 (Kına Yak TBF) !!!


SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Fatih Aslanoğlu, Ali Şakacı

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Curtis Jerrels 29 (2 ribaund, 4 asist), Mirsad Türkcan 2 (3 ribaund), Gasper Vidmar 2 (1 ribaund), Kaya Peker 4 (6 ribaund, 1 asist), James Gist (5 ribaund), Oğuz Savaş 17 (3 ribaund, 1 asist), Hakan Demirel (1 asist), Marko Tomas 5 (2 ribaund), Bojan Bogdanovic 15, Emir Preldzic 9 (2 ribaund, 7 asist)

ANADOLU EFES (90): Doğuş Balbay, Tarence Kinsey 10 (2 ribaund, 3 asist), Kerem Tunçeri 19 (1 ribanud, 6 asist), Cenk Akyol (2 ribaund, 1 asist), Esteban Batista 16 (6 ribaund), Aleksander Vujacic 6 (4 asist), Dusko Savanovic 12 (5 ribaund, 3 asist), Sinan Güler 9 (4 ribaund, 2 asist), Gökhan Şirin 6 Stanko Barac 12 (2 ribaund, 1 asist) 
1.PERİYOT:24-34
2.PERİYOT:24-19
3.PERİYOT:19-18
4.PERİYOT:16-19


* Maalesef kaybettik (tirildik).
* TBF artık kına yakabilir.Muradlarına erdiler.
* Maç öncesi verilen ceza nedeniyle açılışını yapacağımız salondan Caferağa'ya alınan maçta kadın ve 14 yaş altı çocuklar olmasına rağmen taraftar desteğinden yoksun kaldık.
* Buna Ukiç,Ömer Onan ve Engin'in olmaması ile sakatlıktan dönen Tomas ve Mirsad'ın var ama yoklukları,Emir'in kritik yerlerde saçmalamalarına,Koç Spahija'nın da bilindik sabit fikirli tercihleri de eklenince kaybettik.
* Curtis'in 36.19 dk.9/5 ikilik,5/5 üçlük,7/4 serbest atış,2 ribaunt,4 assit,1 top çalmalık muhteşem performansı yetmedi.Yazık oldu.
* Oğuz'un 8/8.% 100 ile 17 sayılık ilk yarı hücum performansı da göz kamaştırıcıydı.Ancak savunmada Barac ve Batista karşısında ezilmesi de gözden kaçmadı ve muhtemel ki Spahija bu yüzden ikinci yarıda Kaya 5 faulle çıkıncaya kadar bir daha kendisine şans vermedi.
* Spahija demişken,maç başa baş giderken 14-14 iken oyun kurucusuz,Emir'i kullandığı dakikalarda Kinsey kaynaklı baskıda kaybettiğimiz toplardan yediğimiz seri ile farkın 10 sayıya çıkmasının ceremesini tüm maç çektik.
Farkı 1 sayıya kadar indirdik ikinci yarıda ama 5 kez öne geçme fırsatı yakalamamıza rağmen değerlendiremedik.
* Serbest atış kabızlığımız gene nüksetti.4 kez üst üste mesela 2/1 attık.
21/14 serbest atış atan,toplam 90 sayı yiyen takım tabii kazanamaz.
* Rakipte Kinsey'in tam bu maç öncesi iyileşmesi (bizim bu kadar eksiğimiz varken) ve ilk kez adını duyduğumuz ABD Üniversitesinden gelmiş Gökhan Şirin'in 05.48 dakika oynayıp 2 hayati üçlük 6 sayı bulması (Vujaçic'i 6 sayıda bıraktırmışken) Kerem Tunçeri'nin daha ilk çeyrekte 13 ,toplam 19 sayı ,6 asist ile oynaması da onlar adına büyük şans bize büyük şanssızlık oldu.
* Ön alanda iyi savunma yapacak oyuncularımızın olmaması ciddi zaaf yarattı.
* Uzunlarımızın yetersizliği bir kez daha ortaya çıktı.Öyle ki dediğim gibi 8/8 17 sayı ile ilk yarı oynamış bir Oğuz'u savunmadaki feci performansı nedeniyle oyuna sokamıyor,Kaya savunmada var,hücumda yok,Gist şöyle bir maçı 0 sayı ile bitirecek kadar kötü (12.42 dakika oynadı),Vidmar 03.40 dakikada 3 faulle kenara gelecek kadar bitmiş(tirilmiş),Mirsad bu yaşta ağır sakatlıktan dönmüş.
 Vidmar konusu karın ağrısı.Aydın Örs Onu kazanmamız lazım,özgüven sorunu var,çözeceğiz diyor ama Hocası oralı bile olmuyor.Oynatmayıp oynatmayıp en önemli maçta alın size Vidmar piyangosu yapıyor.Madem verim alamıyorsunuz,alamayacaksınız gene kiraya verin ve yerine iki yönlü bir uzun alın.Nereden bulunursa bulunsun ben bilmem. 
* Neticede daha çok maç var,bu şartlarda yenilgi normal ama basketbolun gs'si yılların vampir müessesine maç kaybetmek üzüyor olsa da yapacak bir şey yok. 

5 Ocak 2012 Perşembe

Fenerbahçe Ülker Hacettepe Üniversitesi'ni Bitirdi.58-79 !!!



SALON:Ankara


HAKEMLER: Aytuğ Ekti-Zafer Yılmaz-Ahmet Tatlıcı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (58): Özgür Adıgüzel 3 (3 ribaund), Derya Yannier 2 (4 ribaund), Onur Altınmakas (1 ribaund), Orçun Tunca (1 asist), Sherron Collins 13 (4 ribaund-5 asist), Hüseyin Beşok 10 (7 ribaund-1 asist), Ricardo Marsh 20 (3 ribaund-2 asist), Matthew Amaning 4 (3 ribaund), Melvin Sanders 6 (6 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Curtis Jerrells 6 (1 ribaund-2 asist), Mirsad Türkcan 5 (5 ribaund-3 asist), Erbil Eroğlu 2, Kaya Peker 6 (7 ribaund), James Gist 8 (6 ribaund-1 asist), Oğuz Savaş 10 (9 ribaund), Hakan Demirel 4 (2 ribaund-3 asist), Berkay Candan (1 ribaund), Marko Tomas 8 (5 ribaund-5 asist), Bojan Bogdanovic 30 (7 ribaund-3 asist)


1.PERİYOT: 9-19
2.PERİYOT: 16-25

3.PERİYOT: 16- 8
4.PERİYOT: 17-27



* Tebrikler.
* Açıkcası Ömer Onan,Ukiç,Emir,Engin'den yoksun gittiğimiz Ankara deplasmanında bir kazaya uğramaktan çekiniyordum.Zira Hacettepe Üniversitesi bu salonda Beşiktaş MG'ı 81-80 ile yenmeyi başarmıştı.
* Bojan Bogdanoviç gene bir deplasmanda coştu.30 sayı (6/4 üçlük),7 ribaunt,
3 asist ile mükemmel oynayarak galibiyette baş rol oynadı.Özellikle sırtı dönük (post up) pivot hareketleri ve kendine güvenli şutları çok iyiydi.
* Maçla ilgili sevindirici diğer konu ise Mirsad'ın aylar sonra dönüşüydü.
15.28 dakikada 5 sayı,5 ribaunt,3 asist ,1 top çalma,2 blok ile oynadı.
Sahada olması bile sevindiriciydi.Sadece yaptığı bloktan sonra Onur Altınmakas'a yaptığı mimik gereksizdi.Ama işte Deli Çocuk diye boşuna demiyoruz :)) Ayrıca yaptığı steps'te çok komikti.Top bir canlandı,tutamıyor topu Bağdat Caddesinde'ymiş gibi yürüyordu :))
* Oğuz 10s sayı,9 ribaunt ile formunu sürdürdü.
* Vidmar gene oynatılmadı.Maç sonrası bu konuda sorulan soruya Saphija ''oynatmadım'' deyip kestirip attı.Bu kadar basit olmamalı.
* 34-48 ribauntlar,9-17 asistler iyi.Tomas 5 asist.2'lik yüzde % 65 iyi.
* 15 top kaybımız kötü.Bojan'ın 6/4'üne rağmen 24/6.% 25 çok düşük.
Mirsad 5/1,Curtis,Hakan,Tomas 4/0.

* Salonun şu fiyatlara rağmen dolu olması çok iyi.
Pota Arkası :10 TL
Yan tribünler : 20 TL
VIP tribünü: 50 TL 

Taraftar desteği ve 58.madde pankartı da güzeldi

4 Ocak 2012 Çarşamba

TARAFTARA HAK ETTİĞİNİ VERMEK !!!!!!


Evet gün geldi çattı ,yeni salonumuz FENERBAHÇE ARENA açılıyor. Benim gibi binlerce kişi sabırsızlıkla bu anı bekledi. Anadolu yakasında oturanlar için yıllardır Abdi İpekçi de oynanan maçlar bir çile olmaktan öteye gitmedi , Sinan Erdem biraz daha ulaşım açısından kolay olsada o köprüyü geçmek gerçekten çok zor , haa bu söylediklerimden şu algılanmasın FENERBAHÇE tarafratı sadece KADIKÖY ve çevresinde değil elbet İstanbul'un heryerinde var ama KADIKÖY bizim evimiz.
Aylarca önünden geçtik, resimler çektik gıpta ile baktık ettik sonra ilk şok dalgası geldi ..
***salonda ÜLKER SPORTS ARENA logosu vardı sadece , bu klübün sahibi büyük FENERBAHÇE taraftarı tabiki sessiz kalamadık ve gerekli tepkileri koyduk , sonra ne oldu hemen 20 gün içinde FENERBAHÇE amblemi salona koyuldu.
BAŞTA NEDEN KOYMADINIZ diye adama sorarlar dimi ??

***sonra yine büyük beklenti içinde olduğumuz kombine fiyatları açıklandı , ikinci ŞOKK.
haaa gittik aldık orası da ayrı mesele , fiyatlarında pahalı olacğaını bekliyordum ama bu kadar da tahmin etmemiştim işin açıkcası . ama taraftar da ciddi bir talep içinde gitti aldı biletleri yine klübüne sahip çıktı 4-5 bin civarı bir kombine satıldı.

***sadece 3 temmuz 2011 den bu tarafa değil bizler ebediyen bu klübe maddi manevi en büyük desteği vermiş taraftar kitlesiyiz.3 temmuzdan sonra da bu destek her iki açıdan da hat saffaya kadar çıktı , herkes bütçesinin son demine kadar yapılaması gerekenleri yaptı

SONUÇ:yetmez biraz daha lazım , hatta maaş kartlarınızıda verin.
Futbola git , basketbola git , voleybola git ,
bilet al al al al , forma al , kart al , ürün al ,

al al al da karşığı ne olacak ? 700 lira asgari ücretin olduğu, gayri safi milli hasılamızın yerlerde süründüğü bir zamanda FENERBAHÇE -EFES maçının bilet fiyatları aşağıdaki gibi açıklandı

1. Kategori - 67.50 TL
2. Kategori - 39.00 TL
3. Kategori - 22.75 TL
4. Kategori - 17.50 TL

vay vay vay . helal olsun ,
bizde hıyarlık hak ediyoruz sonuna kadar hak ediyoruz , çok sevdiğim bir dostum söylüyor
size müstahak kardeşim , adamlar yapıyor sizde alıyorsunuz , onlarda yapmaya devam ediyor.

bu nasıl bir fiyat mantalitesidir anlamak mümkün değil , zaten sen kombinede saha görüşü açısından satılabilecek en güzel yerleri satmışsın , geri kalan biletler için böyle bir fiyat ne mantıkla açıklanabilir.
bir öğrenci , bir dar gelirli vatandaş bu salona maç izlemeye nasıl gelecek ?
çalışan herkes ayda 2-3 bin lira maaş mı alıyor.
öğrenci adam annesine her hafta 50 tl ver basketbol maçına gitcem , 50 tl ver futbol maçına gitcem 30 tl ver voleybol maçına gitcem ? mi desin nasıl desin , o anne baba o parayı nasıl versin

yazık çok yazık , Fenerbahçe halkın takımıdır,
halkın içinde ÇALIŞAN , ZENGİN ,FAKİR , ÖĞRENCİ ,İŞÇİ vb herkes vardır ama bu zihniyetle FENERBAHÇE halktan koparılmaya çalışılmıştır. sadece bugünlük bir durumda değil yıllardır süre gelen bir sürecin meyvelerini yaşıyoruz, oldu olacak salonu BAĞDAT CADDESİNE yapsaydımnız kesin o zaman gelen giden daha çok olurdu hemde bilet fiyatlarını min 50 tl den başlatır 200 tl ye kadar satardınız.

bende kombine aldım verdim bir miktar para ama bu aldık diye yapılan yanlışlıklara susalım tepki dahi vermiyelim anlamına gelmesin.

Yazımı Fenerbasket den sevdiğim bir kardeşimin Erdenay Güler'in şu serzenişi ile kapatıyorum

''
Abi ben öğrenciyim,benim gibi nice insan var.Bu maçın en ucuz bileti 17.50 TL.Kuvvetle muhtemel sezonun geri kalan maçları da böyle olur.17.50 TL'yi verdim diyelim.Ulaşım için en az 10 TL harcamam gerekecek.25-30 TL'ye patlayacak bir maç.Yahu benim hiçbir gelirim yok,hala okuyorum.20 yaşında adaömım çıkıp da anamdan babamdan her hafta para isteyecek yüzüm de yok.Biraz düşünsünler bizi ya Allah aşkına biraz düşünsünler.Gidemediğimiz her maç için içimiz yanıyor zaten.Sevdamıza bilet fiyatlarıyla gölge düşürmesinler.Şu fiyatlarla benim o salonun önünden geçmemin mümkünatı yok.''

herkese saygı ve sevgiler.
saygılarımla
Cem AĞRAK