30 Eylül 2011 Cuma

Nedir Bu İbrahim Kutluay Düşmanlığı?


Türk Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Litvanya'da düzenlenen Euro 2011 basketbol şampiyonasında yaşattığı hayal kırıklığından sonra yayıncı kuruluşta yorumculuk yapan efsane basketbolcu İbrahim Kutluay haklı olarak bazı serzenişlerde bulunmuş, takım kaptanı Hidayet başta olmak üzere kimi isimler hakkında eleştiriler yapmıştı. Bunun üzerine statükodan her zaman olduğu gibi tepkiler geldi. Hidayet'in bir yerde İbo posterini kaldırttığını okuduk. NBA yorumculuğundan ekmek yediği için Hido ile iyi ilişkilerde bulunma mecburiyetinde olduğunu varsayan Kaan Kural başta olmak üzere bir İbrahim düşmanlığı aldı başını gitti. Litvanya rezaletinden çok İbo'nun sözleri konuşulur oldu. Sanki hezimetten İbo sorumluydu. Ne yapsındı yani? Kötü oynayan kişiye milyonların gözünün içine bakarak "iyi oynadı" mı deseydi? Yoksa yorumculuğun ne anlamı kalırdı?

Aslında İbrahim Kutluay'ın her fırsatta böyle tacizlere uğramasının nedenini biz biliyoruz. İbrahim'in saf ve samimi Fenerbahçeli kimliği... Düşmanlık ve tacizlerin bir kısmı Hido'ya yaranmak içinse, diğer yarısı da bu nedenle... Şimdi kimse karşımıza geçip İbo'nun zamanında kariyerini düşünerek Fenerbahçe'den ayrılma kararını filan önümüze sürmesin. Zamanında Fenerbahçe'ye küfreden Fatih Akyel, götoğlanları diyen Tümer Metin, Emre Belözoğlu, Kaya Peker gibileri bağrına basanlar, İbo'nun kariyer tercihini sorguya çekecekse yuh olsun derim. Alex bile her kontrat sezonunun ortasında yönetimi harekete geçirmek için "tekliflere açığım" haberleri sızdırırken, İbo'nun para için değil, kariyer amacıyla değişik bir maceraya atılmasını "Fenerbahçe'ye ihanet etti" diye yorumlayıp, hemen ardından, Emre'leri, Kaya'ları ayakta alkışlamak en hafifiyle budalalıktır. İbo'yu bizden ayrılma kararıyla değil, biz 2008 Ocak ayında ona sırtımızı döndüğümüzde, Galatasaray ve Beşiktaş'tan gelen teklifleri elinin tersiyle itmesini baz alarak değerlendirin.

İbrahim, Fenerbahçe altyapısından yetişen en önemli uluslararası markadır. Bunu futbol dahil, tüm branşlar adına söylüyorum.

O, sadece altyapıdan yetişen birisi değil, gerçekten Fenerbahçeli bir değerdir. Ne yazık ki, Tümer Metin de onunla aynı dönemde ve aynı gerekçeyle (askerlik) takımdan ayrılmış, ne tesadüf ki ikiside Yunanistan'ın yolunu tutmuş ve dönüşlerinde Tümer'e açılan kucaklar İbo'ya kapanmıştır.

İbo ve Harun'un son resmi maçıydı. 2009 TB2L, yükselme maçları... Antalya'da oynanıyor. Birgün önce Tofaşa yenildiler. O gün Bornova ile oynuyorlar. Aynı saatte Kepezin salonunda Tofaş-Trabzon maçı var. İTÜ'nün kesin kazanması ve sanırım Tofaş'ın kaybetmesini beklemesi gerek... Ben tabii İbo'yu izlemek için Kepezin salonunda değil, Atatürk Salonundayım. Üzerimde haliyle Fenerbahçe forması... Ön sıradayım. Tek Fenerbahçe formalı... İbo ısınırken göz göze geldik, üzerimdeki forma nedeniyle... Gülümseyip elimi kalbime götürdüm, kalbimizdesin anlamında... O da gülümsedi ve aynı şekilde elini kalbine koydu. Nereden bilebilirdim; İbo'nun son resmi maçı olacağını?..

Vefası olmayanın vicdanı yoktur. Vicdanı olmayanı da ben adamdan saymam. İbo'ya yapılan vefasızlığı affetmek mümkün değil!

Neyse, gelelim bu satırların nerden icap ettiğine... Meriç Tunca adlı birisi de İbo'ya sallamış. Hemde 12 Eylül tarihinde... Bu yazıdan yeni haberdar oldum. forum.fenerbasket'te bir dostum bizi haberdar etmek için üzüntü ve öfkeyle paylaşmış; dün orda gördüm. Yazı şu:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18714251.asp?hid=18714332

Şimdi yazının Milli takım kısmı beni zerrece ilgilendirmiyor. Zaten 03 Temmuz'dan bugüne yaşanan süreç ortadayken, Fenerbahçe dışında hiç bir takımla dertlenecek durumda değilim. Beni ilgilendiren kısım NBA'in sırtından İbo'ya (bir Fenerbahçe efsanesine) çamur attığı ve baştan sona palavra olan satırlar... Yani şunlar:

(Ve şunu da hiç unutmasın; Cebinden 1.5 milyon dolar ödeyip, 22 Eylül 2004'te NBA'in sıra takımlarından Seattle SuperSonics'e gidip, sezon boyunca sadece 5 maçta oyuna giren, toplam 12 dakika süre alıp, 1 isabetsiz şut, 1 top kaybı ve 1 ribauntla Amerika macerasını tamamlayan kimdi acaba?.. )

İşte, atmasyonculuk ile yazarlık birbirine girdiği günden beridir bu türden ezbere laflar, palavralar tartışılmaz gerçek diye insanların önüne sunuluyor. Madde madde cevaplar:

1) İbo'nun ödediği para iddia edildiği gibi 1.5 milyon değil, sadece 1 milyon dolardır. Yani neredeyse yazılanın yarısıdır. Sanırım "yazım daha dikkat çekici olsun" diye rakama yarım milyon ilave etmiş. O parayı da kontratının bir şartını yerine getirebilmek için ödedi. Değil NBA'e, Yalovaspor'a da gitse, kontratta böyle bir madde olması durumunda o bedeli ödeyecekti. Kontratın gereğini yerine getirmek ne zamandır ayıplanır oldu? Ülker'e o bedeli ödedi ve karşılığında Supersonic'le 2 yıllığına toplam 3.400.000 dolarlık kontrat imzaladı. Yani diyeceğim İbo'nun NBA macerasından öyle çok büyük bir zararı olmadı. Yarım sezonluk alacağı (zaten o kadar kaldı) aşağı yukarı bonservis bedeline denk geldi; devamında Panathiniakos'ta geçirdiği yarım sezonda kazancı oldu. Ülker'de kalsaydı zaten Ülker'den senede 1.000.000 civarı para alacaktı

2) Sadece İbo değil, Avrupanın en mühim oyuncuları bile kontrat gereği bu bedelleri ödemektedir; hemde sırf NBA'e gidebilmek için... Carlos Navarro Barcelona'ya ne kadar ödedi bir araştırsın bakalım? Bir sezonu neredeyse boğaz tokluğuna oynadı. Çünkü kazandığını Barcelona'ya fesih bedeli olarak ödedi.

3) Splitter Caja Laboral'a aynı şekilde tazminat ödedi. Scola öyle... Hepsi ödedi. Bu durum onları asla küçültmez. Rudy Fernandez, Rubio...

4) Ve ASIL BOMBA... HİDAYET NBA'e GİDİŞ İZNİ ALABİLMEK İÇİN 2000 YILINDA EFES'e (İBO'nun ÜLKER'e ÖDEDİĞİ GİBİ) 1.000.000 DOLAR CİVARINDA BİR PARA ÖDEMİŞ; O DÖNEMDE O KADAR PARASI OLMADIĞI İÇİN BANKALARI KREDİ İÇİN KAPI KAPI DOLAŞMIŞTIR. İnanmıyorsa Hido'ya sorsun; NBA'e gitmek için cebinden ne kadar harcadın desin?

5) Gelelim Seattle'nin sıradan takım oluşu meselesine... 2004-05 sezonu öncesi Kaan Kural bol keseden sallıyordu: "Seattle grubunda sonuncu olur, 30 galibiyet alması mucize" filan... O sezon (İbo'nun Seattle'a katıldığı) Seattle 50 kadar galibiyet aldı; ilk dört sıradan play-off'lara girdi. İlk turda 4-2 ile Sacremento'yu geçti. Batı yarı finalinde O SEZONU ŞAMPİYON BİTİREN SPURS ile kıran kırana bir seri oynadı. 4-2 ile elendi ama kafa kafayaydı maçlar. Zaten onları geçen takım NBA şampiyonu oldu.

6) Gelelim İbo'nun rakamlarına... İbo süre alamadıysa bunun asıl sorumlusu Nate McMilan'dır. ama ona da kızmamak lazım; çünkü takım kazanıyordu ve dengeleri bozmak istemiyordu. Üstelik aynı pozisyonda oynayan Ray Allen gibi bir starın olduğu yerde İbo'ya fazla süre vermezdi. Ağzıyla kuş tutsa bile... İnsanlar Ray Allen'ı izlemek için bilet alıyordu. Ray Allen şu anda NBA tarihinin EN FAZLA ÜÇLÜK ATAN oyuncusu; geçen yıl Reggie Miller'dan devraldı koltuğu. Bir kere gerçek bir süperstar... Muhtemelen Hall Of Fame'e seçilecek kariyerini noktaladığında.

İbo'nun diğer şanssızlığı da Phil Jackson'ın geçtiğimiz senelerde "uzaylı" lakabını taktığı Radmanovic'in muhtemelen kariyerinin tek harika sezonunu geçirmek için İbo'nun gelmesini beklemiş olmasıydı. Böyle bir talihsizlik...

Yani İbo yanlış takım seçmişti; ona ihtiyacı olan bir takımda yer almalıydı. Hidayet kendi pozisyonunda oynayan LeBron James'in takımına gitse aynısını yaşamayacak mı? Şimdi yıllar sonra İbo'yu yanlış takım seçti diye küçümsemek ancak budalalara has bir durumdur. O dönem Seattle'ın iddia edildiği gibi zayıf bir takım olduğuna inanmak ise Kaan Kural kaynaklı bir şehir efsanesidir.

7) İbo'nun "SEZON BOYU 5 maçta süre almasına" ise diyecek birşey bulamıyorum. NBA sezonunun 2 ay sürdüğünü ve Ocak ayında tamamlandığını bilmiyordum; bu "uzman(!)" yazarımız sayesinde öğrenmiş olduk. Güler misin, ağlar mısın?

Kısacası NBA'e gitmek uğruna zarar etmeyi göze almak ayıplanıyorsa önce Navarro gibileri ayıplasınlar. Onlar daha büyük bedeller ödedi. İbo ise Hido Efes'e ne verdiyse onu verdi.

29 Eylül 2011 Perşembe

Hazırlık Maçı : Bayern Münich - Fenerbahçe Ülker : 78-73 !!!


Fenerbahçe Ülker, Bayern Münih'in yeni salonunun açılışı nedeniyle davet edildiği maçta Bayern'e 78-73 yenildi.

İkinci çeyrekten itibaren skorda geri kalan ancak rakibini yakın takibe alan Fenerbahçe, hakemlerin Bayern Münih'i 31 kez (24'ü başarılı) serbest atış çizgisine göndermesi sonucu galibiyete yükselemedi. Fenerbahçe ayrıca uzunlarından yeterli skor üretemeyince, dış şutlarla sayı aramaya başladı.

Fenerbahçenin sayıları şu oyunculardan geldi: Curtis Jerrels 11, Ömer Onan 15, Erbil Eroğlu 3, Gasper Vidmar 5, Kaya Peker 8, James Gist 21, Oğuz Savaş 2, Bojan Bogdanovic 3, Emir Preldzic  6
Kaynak : basketfaul.com
***************
* Bogdanoviç'in  3 sayıda kalması acaba az süre mi aldı diye düşündürtüyor.
* Gist'in 21 sayı ile oynaması güzel.
* Ömer Onan ve Jerrels skora katkıda Gist'e yardımcı olmuşlar.
* Uzunlardan biraz daha fazla katkı istiyoruz.Oğuz haydi artık.


Dün Bayern macinda Salondaydim.

Izlenimlerim söyle:

Takim öncelikle müthis yorgun gözüktü. Ilk Periyod da Ömer haric kimse gercek perfomansini gösteremedi. Bogdanovici ciplak gözle izleme firsat yakaladim fakat dün hic varlik gösteremedi (3 sayi ile bitirdi maci galiba)
Oguz Avrupa Sampiyonasindaki perfomansina aynen devam (cok vasat bi mac cikardi)
Yeni katilan yabancilardan Jerrels kötülerin iyisi idi fakat Gist cok savruk oynuyor...ilk defa bi oyuncunun bi macta 3 tane Air Bol (potaya hic degemeyen top) yaptigini gördüm bunu da James Gist basardi masallah ;).
Kaya Peker Reboundlarda iyi fakat ofansiv olarak cok yetersiz.
Vidmar daha tam randimanda degil fakat istekli masallah.
Emir cok sinirliydi dün fakat macin hakemleri sacma kararlari ile buna neden oldu diyebiliriz.Bu nedenle gercek basketbolunu hic gösteremedi.
VE gelelim gecenin fiyaskosuna....Hakan Demirel!! Bu Adami hangi mantikla geri aldik hala anlamis degilim.Dün en az 8/0 Sut ile oynadi ve bi cok hatali pas ile rebound ye sayi yememize mal oldu. Kesinlikle Benchimizde bile oturma hakkina sahip degil bence.

Sevindirici hic mi bi Haber yok diyeceksiniz evet var...Ukic Takimla birlikte idi ve iyi gözükütü ama sag ayaginda problemi devam ediyor galiba bi ara buz tedavisi gördü ve etrafa gülücükler dagitiyordu.

Toparlar olursak. Ukic/Tomas/Mirsat üclüsü dönünce bu takim insallah Sampiyonluga da oynar fakat saglam bi 5 Numara gerekli gibi.

Ramo67 

28 Eylül 2011 Çarşamba

Ülker Arena Ne Demek Oluyor?


Malûm olduğu üzere, biz Fenerbahçe taraftarı, özellikle salon sporlarıyla yatıp kalkanlar yıllardır Fenerbahçe Arena'nın hasretiyle yaşıyoruz. Taa Ülker'in sponsorluğundan evvel mevcut bir hayaldi. 100. yıla yetişecek dediler; olmadı. Sonra 2010 hedefi koydular; yine yok. Neyse, bu yılan hikayesi sonunda tamamlanıyor ve 2011-12 sezonu öncesi büyük bir heyecanla kendi salonumuzu bekliyoruz. Artık 2011 sonu mu olur; 2012 başı mı; nasılsa alıştık gecikmeye... Farketmez. Sorun salonun sezon başına yetişmemesi değil zaten. Sorun daha vahim...

Biliyorsunuz, biz taraftarlar uzun süredir böyle bir salonun hayalini görüyoruz. Bazı arkadaşlarımız işi gücü bırakıp inşaatı görmek için Ataşehir'e gidiyor, fotoğraf çekip yayınlıyor. Öyle sahiplenmiş durumdalar ki... (Şimdi her ilgiyi paraya tahvil etme derdindeki Dekoder Nihat ve ekibi bunu duyarsa kombine fiyatları ikiye katlar. Biz iyisi mi taraftarın ilgisini tam yansıtmayalım.) Ama gel gör ki, son zamanlarda çıkan haberlerde ağzımızın tadını kaçıran birşeyler var. salonun isminin Ülker Sports Arena olacağı, üs kullanım hakkının Ülker'e ait olduğu, onun sponsor olduğu şubelerin burada oynayacağı, Fenerbahçe Voleybol ve kadın basketbol takımlarına burasının kapalı olduğu sık sık yazılıp çizilmeye başlandı. Bizim yönetim iletişim özürlüsü olunca kimsenin de bu süreçte bir şey öğrenmesi mümkün görünmüyor. Bu camiada her şey oldu bittiye getirilir. Sonunda istediğin kadar sızlan... Şimdi sormak istediğim, cevabını beklediğim sorular:

Hani bu salonun arazisi bize aitti? Hani kullanım hakkı Fenerbahçe Spor Kulübünündü? yarın sponsorluğu iptal etsek ve Ülker Galatasaray'a sponsor olsa n'olacak?

Lütfen birileri bu sorunun cevabını versin! Lütfen imkanı olanlar etkili ve yetkili kişilere bu soruyu ısrarla sorsun. Yoksa yıllardır Fenerbahçe Arena hayaliyle kendi kendimize mi gelin güvey oluyoruz? Benden söylemesi... Çoğu hususta olduğu gibi "yönetimin bir bildiği vardır" tepkisizliğine yatarsak ayazda kalmış bekçi testisi gibi yine ortada kalırız.

Bu salonun adı nedir?
Hangi takımların kullanacağına kim karar verecek?
Salonun tapusu kime ait?

27 Eylül 2011 Salı

Hazırlık Maçı : KK Zagrep - Fenerbahçe Ülker : 94-96 !!!



Fenerbahçe KK Zagreb ile Zagreb'de oynadığı hazırlık maçını 96-94 kazandı.

Son dakikaya 6 sayı önde giren Fenerbahçe bitime 12 saniye kala eski RenoluJoshua Heytvelt'in üçlüğü ile 94-94'te yakalandı ancak Heytvelt serbest atışı kaçırdı. 5 saniye kala Emir Preldzic iki serbest atışla skoru 96-94 yaptı. KK Zagreb'in son anda attığı sayıyı hakemlerden biri geçerli saydı ancak sürenin bittiğinin farkında olan diğer hakemlerin uyarısıyla sayı verilmedi.

Fenerbahçe'de sayı dağılımı şöyle oldu: Curtis 14, Ömer Onan 14, Gasper Vidmar 6 (8 ribaund), Kaya Peker 6 sayı, James Gist 14 sayı, Oğuz Savaş 4, Bojdan Bogdanovic 28 (3/8 iki sayı, 4/6 üç sayı, 10/12 serbest atış), Emir Preldzic 10


KK Zagreb'de eski Efesli Kasun 35 sayıyla sahanın skoreri oldu.
basketfaul.com

28 Eylül Çarşamba günü Zagreb’den Münih’e geçecek olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 29 Eylül Perşembe günü Bayern Münich ile bir hazırlık maçı daha yaptıktan sonra 30 Eylül Cuma günü yurda dönecek, ardından da 1-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’ndan düzenlenecek Two Nations Cup Turnuvası’na katılacak.
fenerbahce.org


*************
* Bogdanoviç'in formu ne kadar sevindirici ise savunmanın 94 sayı yiyecek kadar kötü olması düşündürücü.
* Takviye şart takıma ama bir kıpırtı yok.Doğru düzgün ayrılmış olsalar Ömer Aşık ve Enes Kanter lokavt bitene kadar işimizi görebilirlerdi.Mirsad'ın dönüp dönmeyeceği o zamana kadar belli olurdu.
Aynı mevkii de olmasa da Tomas'ta o zamana kadar dönerdi.(Aralık deniyor)
Düzeltme : 
Bugün Nedim Karakaş'ın açıklamasına göre Mirsad ve Engin Ekim'de,Tomas Kasım ortasına doğru takıma katılacakmış.Bu hemen oynayacak durumda oldukları anlamına gelmiyor tabii.En az 15 gün daha gerekir.

Fenerbahçe Ülker Arena'nın Açılışı Aralık'a Kaldı.

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, Batı Ataşehir'de inşaatı devam eden ve   Aralık ayında faaliyete geçecek olan Ülker Sports Arena için, Avrupa'nın en büyük arena işletmecisi AEG Europe ve Yıldız Holding'in işbirliğine gittiği belirtildi.

Açıklamada, AEG Europe tarafından işletilecek olan Ülker Sports Arena'nın, geçtiğimiz sezonun Şampiyonu Fenerbahçe Ülker basketbol takımının maçlarına ev sahipliği yapacağı kaydedilerek, şöyle denildi:
"Türkiye'nin en modern kapalı salonu olarak planlanan Ülker Sports Arena sadece spora değil eğlence sektörüne de hizmet edecek. Fenerbahçe Ülker'in yeni evi Ülker Sports Arena, 15 bin koltuk kapasitesi, modern teknik alt yapısı, VIP alanları, locaları ve salonu gören restoranıyla dünya starlarının Türkiye'deki gösteri merkezi olacak'' 

Ülker Sports Arena'yı AEG işletecek
*************
* 15 Ekim'e CL ilk maçına yetişecek deniliyordu olmadı.Sinan Erdem'de başlayacakmışız.Orada da Tenis turnuvası var deniliyor.Abdi İpekçi yolu mu görünüyor ?
* ''Fenerbahçe Ülker Arena'' ismi ne ara ''Ülker Sports Arena'' olmuş ilginç.
* Voleybol maçlarının gene Burhan Felek'te oynanacak olması kötü.
* Bayan basketbol takımı da Salonun yanındaki küçük salon bitinceye kadar gene Caferağa'da oynayacakmış.Bari orayı voleybola elverişli hale getirmeliler,çatıdan dolayı olmaz denmemeli.

26 Eylül 2011 Pazartesi

Gomelsky Cup Tunuvası : CSKA Moskova - Fenerbahçe Ülker : 73-57


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Rusya’da düzenlenen Gomelsky Cup Tunuvası’nın ikinci gününde CSKA Moskova ile karşılaştı. Takımımız karşılaşmadan 73-57 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız yeni sezon hazırlıkları kapsamında 26 Eylül Pazartesi günü, Moskova’dan, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’e hareket edecek. Takımımız burada ise  KK Zagreb takımı ile bir hazırlık maçı oynayacak. Ardından 28 Eylül Çarşamba günü Zagreb’den Münih’e geçecek olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 29 Eylül Perşembe günü Bayern Münich ile bir hazırlık maçı daha yaptıktan sonra 30 Eylül Cuma günü yurda dönecek, ardından da 1-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’ndan düzenlenecek Two Nations Cup Turnuvası’na katılacak.

Fenerbahçe Ülker CSKA Moskova karşılaşmasında oyuncuların kaydettiği sayılar ise şöyle:

Fenerbahçe Ülker: Curtis Jerrels 15, Ömer Onan 6s.4r.1a., Erbil Eroglu 2, Gasper Vidmar 4, James Gist 10s.5r., Oğuz Savaş 8s.4r., Bojan Bogdanovic 8s.3r., Emir Preldzic 4

CSKA Moscow: Darjus Lavrinovic 11, Ramunas Siskauskas 6, Nenad Krstich 14, Evgeny Voronov 4, Dmitry Sokolov 3, Anton Ponkrashov 5, Nikita Kurbanov 2, Jamont Gordon 3


************
* İyi bir hazırlık turnuvası oldu.2 tane EL Top takımı ile üst üste 2 gün maç oynamak iyi bir test oldu.
* CSKA maçını kaybetmemiz önemli değil,normal sonuç.Ev sahibi ve hemen hemen tam kadro güçlü CSKA önünde yorgun ve eksik bir takım ile daha fazla bir şey yapamadık.
* Sakatlık olmaması önemliydi.Son 20 saniye kala Emir'in sakatlanması ödümüzü kopardı ama önemli bir şeyi olmadığı söyleniyor.
* Bu turnuvada Curtis Jerrels kafadaki soru işaretlerini giderip,güven vermiştir.Zaten ödül de aldı.
* Gist ise fazla bir fikir vermedi.Çabuk ama biraz dağınık.Bitiricilik sorunu var gibi.
* Kısalarımız iyi ama uzunlarımızda sorun var.
* Özellikle CSKA maçında savunmada çok zorlandık,çok faul yapmak zorunda kaldık.
Özellikle rakip kısaları savunmada zorluk çekiyoruz.Tomas'ın yokluğu büyük sıkıntı.
İyi savunması olan 2-3 numara bir oyuncu gerekiyor.Gel de Kinsey'i arama.

24 Eylül 2011 Cumartesi

Gomelsky Cup Turnuvası : Fenerbahçe Ülker 88-85 Panathinaikos


İlk Yarı istatistikleri ;

Fenerbahçe Ülker 88-85 Panathinaikos

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Rusya’da düzenlenen Gomelsky Cup Turnuvası’ndaki ilk maçında Yunanistan’ın Panathinaikos takımı ile karşılaştı. Karşılaşmanın başından sonuna kadar çekişmeli geçen mücadeleyi Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 3 sayı farkla 88-85 önde tamamladı. Takımımız bu sonuçla turnuvadaki ilk maçından galip ayrılarak,CSKA-Zalgiris  maçının galibi beklemeye başladı.
Takımımız turnuvadaki ikinci maçını ise 25 Eylül Pazar günü TSİ 19.00’da, CSKA-Zalgiris maçının galibi ile yapacak.
 
Fenerbahçe Ülker 88: Curtis Jerrels 14, Ömer Onan 11, Erbil Eroglu 4, Gasper Vidmar 4, Kaya Peker 6, James  Gist 3, Oğuz Savaş 6, Bogdan Bogdanovic 22, Emir Preldzic 18

Panathinaikos 85 : Maric 7, Batiste 9, Logan 24, Sato 20, Calathes 5, Tsartsaritis 2, Diamantidis 3, Vougioukas 2,Kiritsis 3, Smith 10

fenerbahce.org

**************
* İyi bir hazırlık maçı oldu.Galibiyet için takımı ,teknik heyeti kutluyorum.
* Maç yayını olmadığı için internetten link aradık ve bulduk ama sağlıklı bir izleme olmadı.
Zaten maçın saatini yanlış biliyormuşum,o yüzden ilk yarıyı kaçırdım.İkinci yarıyı da kesik kesik izleyebildik.Bu şekilde olsa da bu seviyede bir rakip ile hazırlık maçı da olsa izlemek güzeldi.
Tabii sonucunda Pana gibi bir rakibi (Son EL Şampiyonu) yeniyorsan keyif katlamalı oldu.
* Dün de Panathinaikos'un bayanlarını farklı yenmiştik.2 günde hem bayan hem erkeklerde Panathinaikos gibi bir takımı hazırlık maçı da olsa yendiğimizi görmek çok sevindirici.
* Maça gelirsek ; Roko Ukiç iyileşti,götürülecek denmişti,belki de gitmiştir ama riskedilmemiştir.
Haliyle Curtis ,Hakan ve Erbil oyun kurucu rotasyonunda yer aldılar.Curtis izlediğim bölümlerde içeri penetrelerde zorlasa da maçın sonunda insiyatif alarak attığı kritik üçlük çok önemliydi.
Kendisi hakkında kararsızdım Antalya turnuvasındaki performansı nedeniyle ama bugün ümit verdi.Pana karşısında 14s.(6/3 ikilik,2/1 üçlük,5/5 serbest atış),3 ribaunt,2 asist ile oynamak önemlidir.
* Kısalarımız Bojan 22,Emir 18,Ömer Onan 11,Curtis 12 sayı ile çok iyi katkı vermişler ama uzunlarımız her zamanki gibi istediğimiz gibi değiller.Oğuz 6,Kaya 6,Vidmar 4,Gist 3 sayı.
* Gist erken faul problemine girdi.Çok erken 3 faul aldı,5 faulle de oyundan çıktı.O yüzden pek bir şey göremedik.19 dk.civarı oynamasına rağmen.2/1 üçlük atmış,4 ribauntu var.
* Karşılıklı kısaların düellosu gibi olmuş.Onlarda da David Logan ve R.Sato 24 ve 24 sayı atmış.
Kısa adam savunmasında Ukiç,Tomas,Kinsey olmayınca sıkıntılıyız.Umarım transfer düşünülmediğine göre takım savunmasında oynamalarla,iyi yardımlarla falan çare buluruz en azından Tomas gelene kadar.
* Bojan ve Emir şu an Avrupa'da her takımın kadrosunda olmak istediği oyuncular.Biz de oldukları için çok şanslıyız.Emir bu sezon üstüne daha da koyacak,çok şey verecektir.Ki bu maçta 7 asist yapmış bile.18 sayısını da 9/6.%67 ikilik,1/1 üçlük,5/3 serbest atıştan atmış.
Bojan ise 22 sayısını 5/5 ikilik,5/2 üçlük (%40),8/6 serbest atıştan atmış.
* Erbil'in Pana karşısında 8.32 dakikayı 2/2 ikilik 4 sayı,1 asist sığdırması çok çok iyi.Aferin.
Hakan Demirel'in ise 5.54 dakikayı 0 sayı,1 ribaunt,1 top çalma ile bitirmesi ise ? işareti.
* Ribauntlarda 33-26 gerideyiz.Asistlerde 21-18 gerideyiz.
* Serbest atış yüzdemiz ne yazık ki gene berbat.25/14.% 56.Çok çalışmalıyız.
* Üçlük yüzdemiz 13/6.% 46.İyi.

19 Eylül 2011 Pazartesi

Rixos Cup : Antalya B.B. - Fenerbahçe Ülker : 83-79 !!!



* Hazırlık maçı da olsa kaybetmek kötü.Kazanma alışkanlığı ne olursa olsun önemlidir.
* İyi bir hazırlık dönemi oldu.Ama süre alan oyuncular pek ümit vermedi.
* 3 maçtan sonra sadece Vidmar,Bogdanoviç,Erbil ve antrenman oyuncusu Drezga göze battı.
Vidmar da tamam bildiğimiz pota altı sertliği,yardımları,savunma,her türlü pis işleri yapacak ama bitiricilik ve serbest atışlar konusunda ne yazık ki bir gelişme yok :((
Bogdanoviç en sevindiren isimdi.''Kadife bilek'' bugün Spahija'nın son çeyrekte kenarda buz tutturduğu için  2 dakika kala girdiği oyunda Doping Pilsen üretimi gıcık Melih Mahmutoğlu'na attırdığı son üçlük ve son topta pota yerine benche verdiği pasla maçı ve kupayı kaybettirmiş olsa da önümüzde güzel günler,sevinçler gösterecektir bize.Spahija daha önce almalıydı,kupa kupadır,salona gelen taraftarlarımızı üzgün göndermek iyi bir şey değil.
Erbil'i özellikle bugün çok beğendim.Ki İ.Badem'in de dediği gibi Curtis'ten daha iyi oynadı,Spahija'da maçın sonunu onunla getirdiği.Özgüveni artmış.Özellikle ''transition game''(Geçiş hücumu) dediğimiz savunmadan hücuma çok hızlı geçişleri çok iyi yapıp,pozisyonlar hazırlaması çok iyi.
* Curtis Jerrels hakkında bir karar veremedim.''Asist kralı'' seçilmiş.Potaya gidişleri,penetre,deliciliği iyi.Şutu iyi değil diyorduk,bugün 2 üçlük soktu şükür dedik ,6/2 üçlük (% 33.3),5/2 ikilik (% 40),2/1.% 50 serbest atış ile oynamış 24.43 dakika da.Potaya bakmayan,şutu olmayan pg'ları pek sevmem aslında.
Bir yandan rakipteki sokak basketbolcusuna bakıyorum,onun kadar dominant değil,şu maçlarda sazı eline alması lazımdı.Spahija ne diyor bilemiyorum tabii.Diğer taraftan Ukiç'i dinlendirecek oyuncu zaten diyorum,fazla bir şey beklemek lazım mı ? Ne olursa olsun bu seviyede bir takımın formasını giyen oyuncu daha iyi olmalı diye düşünüyorum.Yanlış hatırlamıyorsam 1.maçta 8,dün 6,bugün 2 asist ile oynamış asist kralı seçilmiş.Bu yönünden faydalanacaksak belki iyi olabilir ama gene de rakibin şutunu riske edeceği kadar  potaya bakmamazlık yapmamalı,gelen ceza şutlarını sokmalı.Bakalım göreceğiz.
* Hakan Demirel cephesinde ''Yeni hiç bir şey yok''.Yazık ya.Erbil'i bile kesecek performansı yok.
Sadece ara sıra baskılı savunma yapmak için kullanılabilir.
* Kaya geçen sezona göre ''birazcık'' kıpırdamış.O kadar çalışmaya olsun o kadar.
* Mahalbasiç'ten de umut yok.Gene kiraya marş marş.
* Spahija Berkay'ı neden kullanmıyor bilemiyorum.Sakatlığı yoksa 2 tane antrenman oyuncusunu oynatıp,Berkay'ı oynatmamak ayıp.
* Drezga kumaşı iyi olan bir oyuncu.Bizim seviyede olmasa bile Antalya B.B.,Tofaş v.s. gibi takımlarda rahatlıkla göze batacak şekilde oynar.
* Antalya B.B.eksiksiz kadro ile oynadı.İyi de oynadılar.Serdar Apaydın'da takımını çok iyi yönetti.Yalnız bir şeyler ispat etmek ister gibi zaman zaman kenarda şov yapması iyi değildi.
* Maçları yayınlayan hiç izlemediğim yandaş kanal 24'e teşekkür etmek borcumuz.
* Son olarak,''Türk Hamamı'' şeklinde bu rezalet salon Antalya'ya yakışmıyor.Havalandırma,klima v.s neden hiç bir şey yapılmıyor da oyuncuların sakatlanmasına imkan yaratılıyor,seyircilere cehennem eziyeti yapılıyor çok ilginç.

Rixos Cup : Fenerbahçe Ülker - Union Olimpija : 82-78 !!!





Antalya'da devam eden 4. Rixos Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası'nda A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'de yer alan Sloven Union Olimpija'yı 82-78 mağlup ederek finale yükseldi. Kaya Peker'in yanısıra yeni transfer Bogdanovic'in üstüste basketleriyle hücumda oyunu domine eden Sarı-lacivertliler, 5. dakikayı 12-8, 7. dakikayı ise 19-12 önde geçti. Her iki takımında skor bulmakta zorlanmadığı periyotun kalan bölümünü Fenerbahçe Ülker 26-18 üstün tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreğine hızlı giren Union Olimpija, 5-0'lık seriyle farkı 3 sayıya indirdi: (26-23). Ancak sert ve yardımlaşmalı adam adam savunmasını devreye sokan Neven Spahija'nın öğrencileri 16.dakika skoru 11-4'lük seriyle 37-27'ye getirdi. Ancak boyalı alanda Varda ve Thompson gibi hücum kozlarını iyi kullanan Sloven ekibi,  farkı 4 sayıya kadar indirdi: (41-37, 18.dk). Vıdmar'ın savunmadaki kritik blok'unun ardından Bogdanovic'in üçlüğü Fenerbahçe'yi rahatlattı: (44-37). Sloven ekibin Capin ile bulduğu üçlüğe yanıt veren Fenerbahçe Ülker devreyi 46-40 önde kapattı: (46-40).  

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği her iki takımın karşılıklı basketleriyle başlarken, 22. dakika 52-44, 25.dakika 53-44 geçildi. Periyotun son 2 dakikasına Bogdanovic ve Luka'nın sayılarıyla 59-52 üstün giren Fenerbahçe kalan sürede rakibine 5-1'lik seri tanıyıca final periyotuna ancak 3 sayılık avantajla girebildi: (60-57). 

Final periyotu her iki takımın savunmadaki mücadelesine sahne olurken, Union Olimpija 6-2'lik seriyle öne geçmeyi başardı: (62-63). Luka'nın üstüste kritik basketleriyle skor 67-63 oldu. Ancak mücadeleyi bırakmayan Sloven ekip, eşitliği yakaladı: (67-67, 35.dk). Bogdanovic ve Vidmar'ın sayılarıyla farkı tekrar 6 sayıya tırmandıran Fenerbahçe Ülker, son 3 dakikada skorun  75-74 olmasını engelleyemedi. Luka'nın sayılarıyla skoru 80-74'e getiren Sarı-lacivertliler, Thompson'un basketine Bogdanovic'in 2 serbest atışıyla yanıt verdi: (82-76, 39.dk). Kalan sürede Thompson ile skor bulan Sloven ekibin çabası değiştirmeye yetmedi ve Fenerbahçe Ülker, Rixos Cup'da finale kaldı. Sarı-lacivertliler, yarın (Pazartesi) saat 19:15'de ev sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi ile final oynayacak. 


FENERBAHÇE ÜLKER (26-20-14-22): 82 
Curtis Jerrels 4 (2s: 2/5, 3s: 0/2, 4 rib, 6 as, 6 tk)  
Erbil Eroğlu 0 (2s: 0/1, 3s. 0/2, 1 rib, 2 as)  
Rashid Mahalbasic 8 (2s: 3/5, SA: 2/2, 4 rib, 2 as, 1 tç, 1 tk, 1 blk)  
Gasper Vidmar 16 (2s: 5/8, 3s: 1/1, SA: 3/4,  5 rib, 2 as, 2 tk, 1 blk)  
Kaya Peker 6 (2s: 3/4, SA: 0/1, 4 rib, 1 as, 2 tç, 1 blk)  
Luka Drezga 13 (2s: 1/2, 3s: 3/5, SA: 2/2, 1 rib, 1 tk)  
James Metecan Birsen 0  
Hakan Demirel 8 (2s: 1/1, 3s: 1/1, SA: 3/4, 1 rib, 1 as)  
Uluğ Kaçaniku 4 (2s: 0/2, 3s: 1/3, SA: 1/2, 3 rib)  
Matija Poscic 2 (2s: 1/2, 4 rib, 2 as)   
Bojan Bogdanovic 21 (2s: 2/5, 3s: 2/6, SA: 11/12, 5 rib, 1 as, 3 tk, 1 blk)  


UNION OLIMPIJA (18-22-17-21): 78  
A.Capin 5 (2s: 1/5, 3s: 1/3, 0/2, 3 rib, 3 as, 1 tk)  
B.Rothbart 8 (2s: 4/8, 2 rib, 2 as, 1 tk)  
J.Blazic 4 (2s: 2/4, 3s: 0/1, 1 rib, 1 as, 2 tk)  
D.Marshall Thompson  19 (2s: 7/13, SA: 5/6, 5 rib, 3 as, 1 tk, 1 tç, 1 blk)  
B.Michael Woodside 4 (2s: 2/3, 2 rib, 2 as, 1 tk, 1 tç)  
D.Muric 3 (3s: 1/1, 1 tk)  
S.Antreas Salin 0 (1 rib)  
D.Richard Jr. Green 10 (2s: 5/9, 3s: 0/2,  5 rib, 1 as, 2 tk, 3 tç, 1 blk)  
R.Varda 4 (2s: 2/6, 1 rib, 1 tk, 3 tç, 1 blk)  
D.Markota 16 (2s: 1/2, 3s: 3/5, SA: 5/6, 7 rib, 2 as, 2 tk, 1 tç)  
D.Bertans 5 (2s: 1/1, 3s: 1/1, 1 rib, 1 as, 1 tç)  

Kaynak : basketfaul.com

17 Eylül 2011 Cumartesi

Rixos Cup : KK Zagrep - Fenerbahçe Ülker : 65-82 !!!


KK ZAGREB - F.BAHÇE ÜLKER: 65-82 
(16-20, 12-25, 23-13, 14-24)
KK ZAGREB (16-12-23-14): 65
D.Mulaomerovic 8 (2s: 2/3, 3s: 1/5, 3 rib, 5 as, 3 tç, 2 tk)
K.Simon 3(2s: 0/1, 3s: 1/2, 1 rib, 3 as, 4 tk, 1 tç, 1 blk)
P.Babic 6 (2s: 0/2, 3s: 2/3, 3 rib, 3 as, 3 tk, 1 tç)
A.Masic 2 (2s: 1/3, 4 rib, 3 tk, 2 tç)
M.Halilovic 5 (2s: 2/3, SA: 1/3, 2 rib, 1 as, 1 tk)
D.Garnett 8 (2s: 4/9, 3s: 0/5, 2 as, 4 tk, 2 tç)
P.Dia 16 (2s: 7/11, SA: 2/3, 8 rib, 2 tk, 2 tç, 1 blk)
R.Rikic 0
J.Heytvelt 15 (2s: 3/6, 3s: 3/8, 3 rib, 2 as, 2 tk, 1 tç)
D.Rancic 2 (2s: 1/2, 3s: 0/1, 1 as, 1 tk) 


F.BAHÇE ÜLKER (20-25-13-24): 82
Curtis Jerrels 11 (2s: 4/7, 3s: 0/2, SA: 3/4, 2 rib, 8 as, 6 tk, 1 tç)
Erbil Eroğlu 3 (2s: 1/2, 3s: 0/1, SA: 1/2, 2 rib, 2 tk)
Rashid Mahalbasic 8 (2s: 4/7, 6 rib, 1 as, 4 tk, 3 tç, 1 blk)
Gasper Vidmar 8 (2s: 4/4, 6 rib, 1 as, 2 tk, 2 tç)
Kaya Peker 11 (2s: 4/6, SA: 3/4, 4 rib, 1 tk, 4 tç)
Luka Drezga 11 (2s: 3/5, 3s: 1/4, SA: 2/2, 5 rib, 2 as, 1 tk, 1 tç)
James Metecan Birsen 0
Hakan Demirel 7 (2s: 2/5, 3s: 1/3, 1 rib, 1 as, 1 tk, 1 tç)
Berkay Candan 1 (2s: 0/1, SA: 1/2, 2 rib, 2 tk, 1 tç)
Uluğ Kaçaniku 0
Matija Poscic 4 (2s: 1/3, 3s: 0/1, SA: 2/2, 4 rib, 1 tk, 1 tç)
Bojan Bogdanovic 18 (2s: 3/4, 3s: 3/3, SA: 3/3, 3 rib, 1 as, 2 tk, 2 blk)

Takım İstatistikleri:
2 SAYI: ZAG 20/40 (50.0%) - FB 26/44 (59.0%)
3 SAYI: ZAG 7/24 (29.1%) - FB 5/14 (35.7%)
S.ATIŞ: ZAG 4/8 (50.0%) - FB 15/19 (78.9%)
RİBAUND: 27(18+9) - 38 (30+8)
ASİST: 17 - 14
T.KAYBI: 22- 22
T.ÇALMA: 12 - 14
BLOK: 2 - 3
FAUL: 21 - 15 
Kaynak :basketfaul.com



* Ömer Onan,Oğuz,Emir,Mirsad,Engin,Gist,Ukiç,Tomas gibi neredeyse bir takım olan 8 eksik ile Hırvatistan Ligi Şampiyonu ve Euroleague'de oynayacak Zagrep takımı karşısında iyi bir hazırlık maçı oynadık.
* Mulaömeroviç usta,Türkiye'de izlediğimiz Heytwelt,Hırvat Milli takımında izlediğimiz Krunoslav Simon gibi tanınmış isimleri ,Babiç,gençleri ve ABD'li  Garnett ve Pape Dia Senegal'li galiba yabancıları olan Zagrep iyi bir antrenman verdi.Formalarının olmaması bu konudaki gayri ciddilikleri kötüydü.
* O kadar eksiğe rağmen takımı çok beğendim.Vidmar çok iyi dönmüş,kaldığı yerden devam ediyor.Ödüm koptu ama yeniden sakatlanacak diye çünkü korkusuz her topa giriyordu.Bogdanoviç zaten müthiş.Kadife yumuşaklığında bir bileği var.İşte herkesin mumla arayıp bulamadığı bir ''keskin şutör'',Jerrels hareketli,delici,yaratıcı.2.Mc Calebb olabilir.Hakan Demirel bildiğimiz şut konusundaki zaafına rağmen savunmada çok iyi.Ön alanda baskı yapmada çok lazım olur.Erbil'i de beğendim.Mahalbasiç ve kadro tamamlamak için yer alan Drezga da ümit veriyor.Mahalbasiç yeniden kiralanabilir.Drezga'yı da keşke imzalatıp,kiraya versek ilerisi için ama 8 yabancı ile sözleşme yapabilme imkanı sıkıntı yaratıyor.
* Salonda maçı izleyen Hakan Yaman kardeşimin fenerbasket forumdaki izlenimleri ;

Antalya Atatürk Spor Salonunu severim. Ayrı bir tadı vardır. 1991 yılında ilk şampiyonluğumuzu yaşadığımız salondur. Her girişimde ayrı bir lezzet alırım. İşte bu duygularla 17:45 gibi salona girdim. Türk Telekom-PAOK maçının ilk devresi bitmiş, devre arası showları vardı. Soyunma odasından dönen oyuncular ısınıyordu. MEMO'yu gördüm ve geçen sezon aynı bu salonda Saras'ı gördüğüm zaman yaşadığım duyguların benzerini yaşadım. İlk defa gerçek bir ALL-STAR'ı dünya gözüyle canlı izleyecektim. İşte Tim Duncan'ları, Shaqullie O'Neal'ları savunan Memo karşımdaydı. Bir hoş oldum gerçekten. 

Ben salon boş olur diye bekliyordum. Oysa tıklım tıklımdı. Mehmet Okur'u görmeye gelen 12-17 yaş arası yüzlerce çocuk vardı. Özellikle son periyot Memo otomatiğe bağladığında her baskette çılgınca alkış kopardılar. Maç bitimi salonun ilk sırasını işgal eden bu hayran kitlesinden kalkan yüzlerce eli Memo geri çevirmedi ve onlara el uzatarak ve "çak" yaparak salonu terketti. Telekom maçının bitimi salondaki kalabalık epey azaldı, en azından bizim maçta daha rahat ve nefes alabilir, gürültüsüz bir ortam vardı. Hele Telekom maçında 12-13 yaşlarında bir yamyam grubunun ortasına düştüm. Çocuklar nasıl çığlık atıyorlar; kulak kalmadı. Bereket bizim maçı beklemeyip kalktı yamyamlar. Islık çalmayı beceremiyor, Paok serbest atış atarken gırtlak patlatırcasına çığlık atıyorlar. 

Bu maçın ilk devresi 37-32 bitmiş. İkinci devreye Washington- Muratcan- Bekir- Memo- Kambala beşiyle başladı Telekom. Kambala çok etkili oldu. Memo ile birlikte oynamanın nimetinden bu sezon çok faydalanacak. Yalnız Telekom Memo'yu 4 numarada kullanırsa büyük hata yapar. Israrla Sloan gibi 5 numara olarak kullanmalılar. Memo 5 numara olarak fark yaratıyor. Dışarıdan şutu olan 4 numaralar artık çok fazla ama dışarıdan opsiyonu olan 5'ler çok sınırlı ve eşleşme sorunu yaratıyorlar. 

Memo'nun maç kondüsyonu çok eksik. Parkeyi iki defa koştu mu soluğu kesilecek gibi oluyor. Yakından net görülüyor. En az 6-7 maç daha oynamadan kendine gelemez. Ama son periyot maç kafa kafaya geldiğinde ipleri eline aldı ve son 4 şutunu da sokarak, (ki bunlardan 3 tanesi üçlük) ürettiği 11 sayıyla galibiyeti getirdi. Maçı da 16 sayıyla tamamladı. Her basketinde salona coşku geldi. Türk Telekom Antalya'da rüyasında bile bu kalabalık desteği göremezdi. 

Bizim maça gelince... Skorborda Ülker diye yazılması, kimsenin gıkını çıkarmaması, devre arasında yarışmayı kazanana Kerem Tunçeri forması verileceğinin sürekli ilanı tadımı kaçırdı. Fenerbahçe taraftarına küfreder gibi... Telekom maçına göre daha sakin ve sessiz bir ortamda maçı izledik. Ama yine de dolu sayılırdı taraftara ayrılan bölümler. (Bu arada, benim oğlumun basketbol koçunun eşi olan kadın da masa hakemiydi, saatten sorumlu...)

Jerrels pası düşünen, delici bir gard... Onunla ikili oyunlar güzel olur... Solak bir şutör ama bileği o kadar düzgün değil... Daha keskin bir şutör bekliyordum... Neyse, zaten öyle olsaydı Ukiç'in yedeği olmazdı. 
Bogdanovic gerçekten harika bir skorer... Çok zeki... Bileği kesinlikle Marko Tomas'tan daha düzgün, daha yumuşak... Ama yaptığı 2 bloğa rağmen Marko ondan daha atlet, daha sert... 

Vidmar hazır. Herkes rahat olsun. Kaldığı yerden devam edecek. Tereddüte mahal yok. Ama iki defa düştü, yüreğim ağzıma geldi. Birisi bu çocuğa lütfen DÜŞMESİNİ öğretsin. Böyle düşülmez. Kaya görevini yapıyor, sırıtmıyor. Geçen yıl edindiği o tuhaf şut stiliyle bugün epey sayı buldu. 

Mahalbasic bu takımda yer bulabilecek düzeyde değil. Erbil zaman zaman bravo dedirtirken, zaman zaman çok basit hatalar yapıyor. Ama gerçek şu ki, şu haliyle bile Hakan Demirel'den daha faydalı olur. 

Kolay maç oldu. 3. periyot sendromu yaşadık bir ara... Bogdanovic sahne almasa fark epey kapanmıştı ve yetişmelerine ramak kalmıştı. 

Sadece Zagrep değil, Paok takımı da atlete benzer ve isim yazmayan antreman formalarıyla maça çıktı. Tek ciddi ciddi maç forması giyen takım Türk Telekom'du.

3 Eylül 2011 Cumartesi

Hazırlık Maçı : Fenerbahçe Ülker - Erdemir : 64-61 !!!





Fenerbahçe’nin Dereağzı tesislerinde oynanan hazırlık maçında Fenerbahçe, Erdemir Ereğli’yi 64-61 yendi.
Erdemir Ereğli ikinci periyodda 10 sayı öne geçti ama Fenerbahçe son çeyreğin ikinci bölümünde çok sert savunma yaparak maçı çevirdi.
Birçok oyuncusu çeşitli milli takımlarda bulunan Fenerbahçe, kadroyu tamamlamak için geçici iki Hırvat oyuncu ile Uluğ Kaçaniku’yu da oynattı. Karşılaşmada çapraz bağlarını koparttığı için bir yıla yakın süredir takımda yer alamayan Gasper Vidmar da oynadı.
Fenerbahçe: Curtis Jerrels (20 dakika süre aldı), Erbil Eroğlu 2, Rashid Mahalbasic 16, Gasper Vidmar 12, Kaya Peker 2, Luka Drezga (Hırvat-Antrenman kadrosunu tamamlıyor, geçici) 19, Hakan Demirel 7, Berkay Candan 4, Matija Porscic (Hırvat-Antrenman kadrosunu tamamlıyor, geçici) 2, Uluğ Kaçaniku (Antrenman kadrosunu tamamlıyor, geçici)
Erdemir Ereğli: Soner Şentürk 5, Alper Özcan 4, Melih Yıldız 5, Gerrod Henderson 8, Altan Erol 11, Mutlu Akpınar 4, Caner Osman 2, Caner Ercan 7, Antwane Robinson 3, Emre Ekim 5, Eren Beyaz 2, Ray Wesson 6
1. Periyod: 14-11
2. Periyod: 9-24
3. Periyod: 15-17
4. Periyod: 26-9